Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Zenith Duvar Saati

5 posters
YazarMesaj
brkgler

Zenith Duvar Saati Empty
MesajKonu: Zenith Duvar Saati   Zenith Duvar Saati Icon_minipostedPerş. 22 Ara. - 19:09

Efendim kendileri görev yaptığım okullardan birinde bulunan, büyük ihtimalle ödül yoluyla1960'lı yıllarda okula verilmiş olan bir ZENITH duvar saatidir. Epeydir müdür bey kendi zevki için odasında sakladığı için resmini çekme fırsatı bulamamıştım. Kendisi görevden ayrıldığı için saat gün yüzüne çıktı ve yeniden okulun zil saati hizmetini görmeye başladı. O muhteşem tıkır tıkır sesini görevli olduğum günlerde her tenefüs dinlemekten büyük keyif alıyorum. Sanki filmlerdeki saatli bombalar gibi. Very Happy Ayrıca mükemmel dizaynını incelemekten hiç bıkmadım. Ahşap çerçevesi hala cilalı ve yeni gibi duruyor. Bir de şu üstündeki demirbaş numarası olmasa guluyor

Zenith Duvar Saati 196rn

parabellum p08

parabellum p08

Zenith Duvar Saati Empty
MesajKonu: Geri: Zenith Duvar Saati   Zenith Duvar Saati Icon_minipostedPerş. 22 Ara. - 21:12

merhaba brkgler, paylaşım için teşekkür ediyorum. Saat, hakikaten 60lı yılların tipik bir yansıması sanki. Daha ziyade tren istasyonlarındaki nostaljik saatleri andırıyor insana. Yıllardır saklanıp da, sayenizde bizlerin göz zevkine sunulması da ayrı bir şans diyebilirim. Bu saatin okulunuza intikali sırasında, bu neviden örneğin bir barometre ya da termometre gibi bir parça da yanında gelmiş olabilir. Sanki biraz konuştursak yerini söyleyecekmiş gibi duruyor, Zenith efendi.
Demirbaş numarasına gelince, sanırım onun sebebi de bu saatin alelade bir demirbaş eşya olarak değerlendirmesinden kaynaklanmış bir durum olmuş, güzellik, bakmasını bilenin gözündedir zira. Yönetmelik gereği verilmesi zorunlu olsa da bu numara, yukarı tarafta askıya yakın görünmeyen bir yere yazılabilirmiş değil mi? Ama zaten eğer herkes bu inceliğe sahip olsaydı, forumumuzun bir nadideliği kalmazdı diye düşünüyor, paylaşımınız için tekrar teşekkür ediyorum. Saygılarımla...
deka

deka

Zenith Duvar Saati Empty
MesajKonu: Geri: Zenith Duvar Saati   Zenith Duvar Saati Icon_minipostedPerş. 22 Ara. - 22:46

Demirbaş numarasının yeri uygun olmayabilir ama o da olmasaydı belki de o güzelliği şu an göremeyebilirdik. vieux
GAREZ

GAREZ

Zenith Duvar Saati Empty
MesajKonu: Geri: Zenith Duvar Saati   Zenith Duvar Saati Icon_minipostedCuma 23 Ara. - 2:01

tek resimden birsey anlasilmiyor kapak nasil? nasil kuruluyor? androidce yazdim anlayin...
http://teknolojivesaatler.blogspot.com
brkgler

Zenith Duvar Saati Empty
MesajKonu: Geri: Zenith Duvar Saati   Zenith Duvar Saati Icon_minipostedCuma 23 Ara. - 3:13

GAREZ demiş ki:
tek resimden birsey anlasilmiyor kapak nasil? nasil kuruluyor? androidce yazdim anlayin...

Devlet dairelerinde malesef kafama göre eşyaları inceleme fırsatı verilmiyor sevgili GAREZ. diable Ancak şunu söyleyebilirim hala taş gibi ve hala kurmalı mekanizması şahane işliyor... Eğer hizmetli personelimizle bir gün bu konuda anlaşabilirsem askıdan indirtip detaylı incelemesini yapma fırsatını bulabilirim. Şansımı denemem lazım ok1

Değerli ağabeyimiz parabellium p08, bu saate yörede gözü gibi bakılıyor denilebilir. Benzer bir çeşidini bölgedeki Ziraat Bankasında da gördüm. Ancak şu günlerde nerelerde bilemiyorum. Üstad aslında ben büyük bir hata yaptım bu ZENİTH'in bulunduğu askılı duvarın altında çok hoş bir sergen bulunmakta. Ancak fotoğrafı çok hızlı çekmek zorundaydaydım bu sebeple alt kısmı atladım. Detayını yine buradan sizin için paylaşacağım. Henüz internet icat olunmazdan önce doğanları farklı diyarlara götürecek bir sahneyle karşılaşacağınızı temin ederim beret Aklınıza ne geliyorsa el yapımı sazdan tutun ilk defa kullanılan telgraf aletine kadar... Hatta ilk telefon bile mevcut bunların arasında cheers

değerli yorumlarınız için hepinize kocaman bişr alkisalkis
vervito

vervito

Zenith Duvar Saati Empty
MesajKonu: Geri: Zenith Duvar Saati   Zenith Duvar Saati Icon_minipostedC.tesi 24 Ara. - 10:53

çok güzel bir paylaşım. teşekkürler.
parabellum p08

parabellum p08

Zenith Duvar Saati Empty
MesajKonu: Geri: Zenith Duvar Saati   Zenith Duvar Saati Icon_minipostedPaz 25 Ara. - 21:39

brkgler dostum, bahsettiğin raftaki parçaları görmeyi merakla bekliyorum. Değer bilen insanların, bakmasını bilen gözleri sayesinde, eskinin değerlerinin,bizlere nereden gelip nereye gittiğimiz noktasında yol göstereceğini düşünüyorum. Bu estetik harikaları, -söz meclisten dışarı- herşeyi plastik ve karbondan ibaret sanan gençliğe, estetiğin ne olduğunu tam manasıyla anlatması bakımından oldukça önemlidir diyor, saygılarımı sunuyorum.
brkgler

Zenith Duvar Saati Empty
MesajKonu: Geri: Zenith Duvar Saati   Zenith Duvar Saati Icon_minipostedPtsi 26 Ara. - 3:10

üstad destekleyici sözleriniz için çok teşekkür ederim... Lakin bu resimler eklendiğinde dönem tatilinin vermiş olduğu fırsatla meşhur Vintage-Eski-Hurda-Nostalji sözcükleri üzerine mümkün olduğunca resimli bir makale derleyip burada siz değerli katılımcılarımıza sunacağım.

Zenith Duvar Saati
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» F.M.S. Duvar Saati
» Titanic'ten duvar saati
» mekanik duvar saati motoru
» forum için duvar saati yapmaya ne dersiniz?
» Recep Gürgen ustanın atölyesinde duvarda olan antika duvar saati