| F.M.S. Duvar Saati | |
|
+10Kerim_91 deka frown barett solestar total vervito asymptote BR-02 Valjoux 14 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
Valjoux
| Konu: F.M.S. Duvar Saati C.tesi 4 Şub. - 4:43 | |
| Geçen yıl İstanbul'a kuzenimi ziyarete gidince hep beraber Dolmabahçe Saat Müzesini de ziyaret etmiştik,söz eski duvar saatlerinden açılınca,antika duvar saati bulunup bulunamayacağı,bulunursa nereden,nasıl buluruz gibi konular konuşulmaya başlandı.O zaman'dan beri güzel bir antika duvar saati bulmaya çalşıyordum ve sonun da tam istediğim gibi özellikte birini buldum. Öncelikle Alman yapımı(F.M.S.-Frederich Mauthe Schwennningen),kadran porselen ve temiz olmalıydı,bütün bunlar oldu bir de üstüne kadran Osmalıca olunca her şey mükemmel oldu.Kasa fotoğraflarını restorasyon'dan sonra paylaşırım şimdilik kadran fotoğraflarını paylaşıyorum.Tabi ki daha saatin bakımı ve temizliği yapılacak. | |
|
| |
BR-02
Mesaj Sayısı : 408 Kayıt tarihi : 20/02/11 Nerden : Federal Almanya
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati C.tesi 4 Şub. - 5:49 | |
| Hayirli ugurlu olsun valjoux ustam, tebrikler, kadran cok temiz gözüküyor. Sizin elinizdende ciktimi, tikir tikir yürür. Ustam makine bu mu acaba? | |
|
| |
asymptote
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati C.tesi 4 Şub. - 6:28 | |
| Hayırlı olsun Valjoux, çok güzel görünüyor. Kollarıyla birlikte fotoğraf alalım mümkünse.. | |
|
| |
Valjoux
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati C.tesi 4 Şub. - 7:07 | |
| Tabi ki akrep-yelkovanı meneviş yapmak için çıkarmıştım hepsi tamamlanınca fotoğraflarını eklerim. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati C.tesi 4 Şub. - 8:59 | |
| hayırlı olsun, sizin adınıza sevindim istediğiniz gibi bir parça bulduğunuz için. | |
|
| |
total
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati C.tesi 4 Şub. - 9:37 | |
| kesinlikle mukemmel...( canlısını gorme sansım oldugundan ayrı bı sanslıyım.. ... | |
|
| |
solestar
Mesaj Sayısı : 909 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 47 Nerden : Konya
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati C.tesi 4 Şub. - 9:58 | |
| Bayağı temiz ve güzel görünüyor gerçekten. Bitmiş halini merakla bekliyorum. Kolay gelsin... | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati C.tesi 4 Şub. - 10:11 | |
| Ustam hayirliolsun cok guzel bitisini bekliyoruz | |
|
| |
Valjoux
| |
| |
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati Paz 5 Şub. - 5:18 | |
| Sevgili Valjoux Usta Şu menevişleme işini biraz detaylı anlatmanız mümkün mü? Benim bildiğim vidaların falan mavileştirme olayı, doğru mu? Ben bir videoda nasıl yapıldığını biraz görmüştüm ama evdeki denemem pek başarılı olmadı doğalgaz alevi ve sıvı ayçiçek yağı yanlış seçimler olabilir tabi | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati Paz 5 Şub. - 5:38 | |
| Makinede güzel görünüyor, sonuçdan emin olarak bekliyoruz. | |
|
| |
Valjoux
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati Salı 7 Şub. - 7:47 | |
| | |
|
| |
asymptote
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati Salı 7 Şub. - 9:12 | |
| Elinize sağlık, temizlik sonrası gayet güzel görünüyor. Toplanmış halini de merakla bekliyoruz.. | |
|
| |
total
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati Perş. 9 Şub. - 23:59 | |
| | |
|
| |
Kerim_91
Mesaj Sayısı : 362 Kayıt tarihi : 16/09/11 Yaş : 33 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati Cuma 10 Şub. - 6:10 | |
| Üstad , çok güzel bir saat hayırlısı olsun , emeğinize sağlık. Sizden bir ricam olacak kadrandaki 12 altında bulunan şekilleri yakından çekebilir misiniz ? Merak ettim neyi ima ediyorlar diye. | |
|
| |
Valjoux
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati Cuma 10 Şub. - 6:51 | |
| Orta'daki işaretin ne manası olduğunu ben de bilmiyorum fakat diğerleri sanıyorum Osmanlı İmparatorluğu bayrakları. | |
|
| |
sandeman
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati Cuma 10 Şub. - 8:16 | |
| Ortadaki şekil bariz bir davut yıldızı ama ortasındaki B harfi nedir ve ay yıldızlarla bir arada ne işi var ben de anlamlandıramadım. | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati Cuma 10 Şub. - 8:41 | |
| | |
|
| |
Kerim_91
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati Cuma 10 Şub. - 9:44 | |
| - sandeman demiş ki:
- Ortadaki şekil bariz bir davut yıldızı ama ortasındaki B harfi nedir ve ay yıldızlarla bir arada ne işi var ben de anlamlandıramadım.
Sizin de dediğiniz gibi Davut yıldızının orada ne işi olduğunu anlamlandıramadığım için sorma gereği duydum,ayrıca B harfinin bir manası olduğunu düşünüyorum ben çıkartamadım. İki yandaki bayrakları da tam şekil olarak algılayamadığımdan yakın çekim rica ettim. Yıldızın orada bulunması garip | |
|
| |
Kerim_91
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati Cuma 10 Şub. - 9:47 | |
| Yakın çekimleri şimdi gördüm , ilginiz için teşekkür ederim. Bir araştırmak istiyorum şu B harfinin anlamı nedir diye. Bu konuda bilgisi olan varsa da açıklayabilirse sevinirim.
Bu arada konuyu saptırıyorsam affola Sn. Valjoux Üstad. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati Cuma 10 Şub. - 9:51 | |
| o yıldız Selçuklular döneminde populer bir simge bir çok cami'de kullanılmış... Davut yıldızı değil İsrail'lilerde anlamını bilerek kullanmışlar diye o şekilde anlam yüklemeyin... | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati Cuma 10 Şub. - 10:14 | |
| | |
|
| |
Kerim_91
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati Cuma 10 Şub. - 10:31 | |
| 3 ve 5. figürler Masonluk ve Yahudilik ile ilgili figürler. 3. resimde yanılmıyorsam pergel var . | |
|
| |
Valjoux
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati Cuma 17 Şub. - 22:24 | |
|
En son Valjoux tarafından C.tesi 18 Şub. - 3:46 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati Cuma 17 Şub. - 22:29 | |
| | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati C.tesi 18 Şub. - 0:57 | |
| Davut yildizi diye bilinen yildiz figuru aslinda israile ve yahudilere ait degildir. Cok eski caglardan beri sembolik anlami nedeniyle kullanilmistir, bunu ta sumerlerde, eski misirda, eski hint yapitlarinda, selcuklularda vs vs gorebiliriz. Genel olarak tanimlanan anlami sudur: Bu altli ustlu ustuste gecmis iki ucgendir. Bu ucgenlerin biri yukari bakar ki bu gokyuzunu sembolize eder, digeri de asagiya bakar ki bu da yeryuzunu ifade eder, icice gecmisligi ise yeryuzunun ve gokyuzunun birlesimi anlamina gelir. Iki ucgen bu sekilde icice gectiginde ortada bir altigen olusur, altigenin ortasina yazilan harf bu yeryuzu ve gokyuzunun icice gecmisligini barindiran merkezdir, buraya bazen G (god) tanri ilk harfi konarak tanrinin bu merkez oldugu sembolize edilir, bazi inanislarda da bu merkeze insan sembolu konarak insanin tum bunlarin merkezi oldugu sembolize edilir. Bes koseli yildiz da buna benzerdir, ama bes koseli yildiza baktiginizda, ozellikle leonardo da vinci'nin eskizlerini gozonune alirsaniz insani temsil etmektedir, ortasinda olusan besgen ise catili bir eve benzer ve insanin icindeki tanrisal mekani isaretler. Ucgen, uc noktadan olusur, uc sayisi ta cok eski caglardan beri kutsal sayilmistir, bunun en buyuk nedenlerinden biri bir mekani belirlemenin en kestirme yoludur, bir mekani en kestirme yoldan ancak uc nokta koyup bu uc noktayi kesistirerek elde edebilirsiniz. Yine konumunuzu yeryuzunde veya gokyuzunde belirlemek icin uc kerteriz alirsiniz ve bulundugunuz yeri belirlersiniz.
Tabi ki tum bu yazdiklarimin disinda baska anlamlar da cikarilabilir ama judaizmin bunu kullanmis olmasi onlara ait oldugu anlamina gelmez.
. | |
|
| |
christiano
| Konu: Geri: F.M.S. Duvar Saati C.tesi 18 Şub. - 4:55 | |
| Ortadaki yıldız mühr-ü Süleymandır,Osmanlı devleti döneneminde kuruluş yıllarından beri padişah otaklarında,padişah kaftanlarında,şehzade sünnet odalarında ve harem odalarında bolca kullanılmıştır.Devletin en gizli ve önemli kararlarının alındığı odaların duvarlarında,bir çok padişah mezarlarının duvar ve pencere korumalarında bulunur.Yani sanıldığı gibi Yahudi dini ya da İsrail devletiyle ilgisi yoktur. Anlamı ise Hz.Süleyman,yaratılmış ama insan oğlunun gözlerine perde çekilip göremediği ya da görmesine izin verilmeyen diğer yaratılmışlara hükmetme yetkisi olan bir Peygamber efendimizdir.İnsan oğluna zarar verebilen bahsettiğim diğer yaratılmışlardan korunmak,kazadan,beladan,kötülükten korunmak için bir tılsım olarak çeşitli yerlere bu sembol işlenir. Dilimin döndüğünce ifade etmeye ve anlatmaya çalıştım.Tabirimde ya da cümlelerimde hata varsa affola. | |
|
| |
| F.M.S. Duvar Saati | |
|