| Forumun saatinin kadranını çizelim | |
|
+18MortingenStrasse ertay crazyhours cowboy krytime egunns certus tourby teng MrWrong bizantolog barett canturk borahan vervito aaltindeger deka watcher 22 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Salı 26 Ocak - 5:32 | |
| hangi taslak uzerınden gıdecegımıze karar verırsek duzeltme ekleme vs. daha rahat yapabilirim. bunlar hiç olmadı dersenız kasa vs. lınklersenız onların ustunde oynarız. son gorsel uzerınden gıdeceksek su anda 2. resımdekı rakamları buyutup kolları uzatıyorum | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Cuma 29 Ocak - 9:58 | |
| Son durum nasıl, görüşleri alalım. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim C.tesi 30 Ocak - 0:00 | |
| Bence yukaridaki son resim cok iyi, bunun uzerinde calismaya devam edebiliriz gibi geliyor. -Kadrani krem yapalim -rakam renklerini degistirebilirsek siyah -kollar da bir siyah deneme yapalim -kadrandaki classic yazisini kaldiralim yerine hazerfan yazalim (bu denemek icin, gerekirse kaldiririz) -yine 12'nin altina kirmizi elyazisi ile turksaat yazalim (deneme amacli) -yine deneme amacli marka yazisinin altina konuya uygun bir logo/ikon tarzi bisey uydurabiliriz. | |
|
| |
borahan Admin
| |
| |
deka
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim C.tesi 30 Ocak - 7:10 | |
| Fena değil, hatda hoş, güzel diyebiliriz, birde küçük saniye olayı "6" veya "9" hizasında, tabi kullanılacak makinanın durumuna göre, tercih ne olacaksa. | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim C.tesi 30 Ocak - 10:08 | |
| sanıyeyı de ekledım. (usttekı gorselın yanında.) | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim C.tesi 30 Ocak - 10:28 | |
| Bence iste budur yuppiiii neredeyse yuzde 90 budur. Ellerine emegine saglik sevgili Borahan, cok emek verdin ama cok somut biseyler ortaya cikip kendini belli ediyor. Cok cok hos oldu yaw bakmaktan kendimi alamiyorum. benim esimin meslegi arkeolog, hamburg'ta hocalik filan yapmistir, o da muthis begendi, uc tarzin birlesimi olmus dedi eski antika duvar, kostekli cep ve vintage kol saatinin modern bir yorumlamasi olmus diyor. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim C.tesi 30 Ocak - 10:29 | |
| ok. hoş ve güzel olmuş,eline sağlık,ben beğendim, bir iki eleştiri daha gelse belki daha güzel olur, sadece saniye biraz küçük kalmış gibi, teng üstadı göreve çağırıyorum, şu anda görevi ihmal ve terk durumunda. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim C.tesi 30 Ocak - 10:44 | |
| evet saniye elbette daha buyuk olacak, ama bu resim genel havayi vermis gibi geldi bana, bundan sonrasi herhalde kucuk detaylarda olsa gerek, mesela ben tepenin biraz kuresel eliptik pilotik olmasi nasil olur diye dusunuyorum,yine ic cerceve/bezel siyah olur mu, ya da celige uygun olarak metal rengi mi olur acaba, rakamlar ve kollar gumus mu olsun acaba, tritium nereye gelecek acaba gibi sorulari kendime soruyorum; tepe biraz daha klasikten cikip pilot havaya burunse mesela | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim C.tesi 30 Ocak - 10:47 | |
| begendıgınıze sevındım benım de ıcıme sınmeye basladı gercı benım gozum alıstı pc de 9. taslagı kayıt etmıs bulundum artık gozum alıstı. son taslak bu ve bunun ustunden gıdıyoruz gozukuyor o zaman. bır yorum sanıye kadranın buyumesı olarak geldı onuda hallederız Hezarfen kalacak ıse bence saatın arkasına hezarfen ı ısletmek daha hos olur. onu da yapmaya calısırım tabıı guzel bır arkadan gorunus lazım yıne ps: bana ornek kurma kolu bunlar deyın (aynı acıda gorsel olursa daha rahat oynarız) ustunde oturtur denemler yaparız. renk vs. ıcın de aynıs eyler gecerlı...
En son borahan tarafından C.tesi 30 Ocak - 10:49 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim C.tesi 30 Ocak - 10:48 | |
| Olabilir,ayrıca mevcut tepe görünüm olarak güzel ancak,kurmalı saat olacaksa pratikde işlevini yerine getirirken kullanıcısına zorluk çıkarır mı?, veya klasikden çıkıp pilot havasında bu tazra uyarmı? aslında sanalda olsa görmek ve pişirmek lazım. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim C.tesi 30 Ocak - 10:54 | |
| Hazerfan yazisini kucultup, Turksaat yazisini biraz buyutebilir ve kirmiziyi deneyebiliriz yazida. Kurma kolu, pilot ama kucuk boy bir pilot olabilir. Saatin arkasi acik camli olacak bu nedenle ben hazerfan donemindeki padisahin tugrasini makinenin ustune isletmekten yanayim.(sahi yaw hangi padisahti? 2. mahmut?) Arka Cercevede de ozel yapim saat x/300 filan gibi yazilar, hatta olabilirse saatin sahibinin ismini isletmek filan.
Haaa bu arada angular momentuma yazi yazdim, bize ozel saat yaparlar mi, bizim istedigimiz opsiyonlar ile kaca cikar filan. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim C.tesi 30 Ocak - 10:57 | |
| Bu isim yazma olayını çok tutdum,müthiş birşey olur, süper. | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim C.tesi 30 Ocak - 11:33 | |
| Benim mesaj noldu ??? Sakın ola o padişahın ismini yazmayalım.Gerçi 4. Murat'tır ama Hazerfan Çelebi'yi de sürmüştür güneyde bir ülkeye. Arabistan ya da Libya olabilir. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim C.tesi 30 Ocak - 11:36 | |
| Ok. yorum ve görüşleri alalım. | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim C.tesi 30 Ocak - 11:53 | |
| hezarfen a ıtaf tarzında bır saat olacaksa makınaya galta kulesı ve hezarfen ın ucan bır fıgrunu ısletme daha ıyı olur neyse ıksını de denerız bu arada tugra ne kadar karısık ıse o kadar zor olacak anlasılmas buna da dıkkat etmek gerek. tugralarsaatın sahıbının ısmının yazması ıse cok guzel bır fıkır tuttum ... | |
|
| |
cowboy
Mesaj Sayısı : 484 Kayıt tarihi : 15/09/09 Yaş : 40 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim C.tesi 30 Ocak - 13:03 | |
| Çok güzel olmuş eline sağlık Değişik bir öneride ben getireyim...Mesela 300 adet yapılacaksa bir kısmı bu şekilde bir kısmı da normal rakamlı yapılabilir ben ikisinden de alabilirim o şekilde olsa | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim C.tesi 30 Ocak - 22:48 | |
| Harika oluyor.Gittikce sabirsizlaniyorum.emegine saglik borahan..... | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Paz 31 Ocak - 0:06 | |
| offf small secondd yanlız belki bana öyle gelmiştir ama sanki ilk resme bakışta small second biraz daha büyük olsa daha iyi olurmuş gibi geldi...ama çok değil biraz | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Paz 31 Ocak - 0:08 | |
| | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Paz 31 Ocak - 1:05 | |
| cok fazla ozen gosteremedım ama bıraz fıkır vermesı ıcın eklıyorum.. | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Ptsi 1 Şub. - 6:30 | |
| ebatlar konusunda fikir varmı 40mm gibi mesela tepe hariç ? bir de tarih gösterse ve fosfor olayına girilse bence fena olmaz derim | |
|
| |
borahan Admin
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Ptsi 1 Şub. - 19:12 | |
| forumun saati baslıgında bununla ılgılı anketler var. 41-42 mm gıbı gozukuyor sımdılık fosfor olacak rakamlarda | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Salı 2 Şub. - 2:26 | |
| Watcher, sana fotosunu yolladigim bir tepe modeli vardi hani, o model tepe ile nasil olur? | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Salı 2 Şub. - 2:39 | |
| Birde aklima gelmisken söyleyeyim, Osmanlica rakkam olacaksa Osmanlica 4 ve 9 rakkami farkli, yani ayni arapcadaki gibi. sadece pratik el yazisinda 2 rakkami icin "dal" harfinin tersi kullanilir.(ki kadrandaki kullanilan 2 dogrudur, benim dedigim el yazisinda 3 ile karismamasi icin farkli kullanildigi olur) Zaten osmanlicadaki harfler arap alfabesi ile ayni harfler olup, Osmanlica'da arapca alfabede olmayan "j" ve "p" harfleri vardir. arapcada okunuslari harekeler belirlerken, Osmanlica'da ilave harler ile ayni is görülür. Ayrica hareke olayida Sadece Kuran-i Kerim icin gecerli olup, daha sonralari yanlis okumaya sebebiyet vermemek icin eklenmistir. yani normal arapcada da hareke kullanilmaz. Mevzunun özüne gelecek olursak, Osmanlica ile arapca alfabe arasinda bir fark yoktur ve özellilede 4 rakkami ters 3 seklindedir. Yani kadrani hatali yapmamak icin yazmakta fayda gördüm. Yoksa konumuz arapca degil. saygilar.
En son ertay tarafından Salı 2 Şub. - 2:51 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Salı 2 Şub. - 2:46 | |
| - ertay demiş ki:
- Watcher, sana fotosunu yolladigim bir tepe modeli vardi hani, o model tepe ile nasil olur?
cok guzel olur da ben link'i kaybettim sen sunu bulup fotoyu ekleyebilir misin? Kadran konusuna gelince burada arapca veya osmanlica uzerinde degil de o zaman osmanli piyasasi icin yapilmis ve osmanlilarin siparis ettikleri saatlerdeki rakamlari ornek almaya calistik. | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Salı 2 Şub. - 2:57 | |
| - watcher demiş ki:
- ertay demiş ki:
- Watcher, sana fotosunu yolladigim bir tepe modeli vardi hani, o model tepe ile nasil olur?
cok guzel olur da ben link'i kaybettim sen sunu bulup fotoyu ekleyebilir misin?
Kadran konusuna gelince burada arapca veya osmanlica uzerinde degil de o zaman osmanli piyasasi icin yapilmis ve osmanlilarin siparis ettikleri saatlerdeki rakamlari ornek almaya calistik. dedigim tepe stowa'nin pilot saatlerinde var. oradan resim eklemeyi beceremedim. Rakkam konusuna gelince, osmanlilar icin uretilenlerde yanlis yazilmis olabilecegi gibi, farsca'da olabilir. cunku farsca ve osmanlica arasinda alfabetik olarak sadece nuans'lar var. fakat kadran sayet osmanlica olacak ise, dogru yazilmasi lazim diye dusunuyorum. Butun Osmanlica kaynaklara bakin, o sekilde 4 rakkami olacagini zannetmiyorum. Ayrica gecmis dönemlerde Avrupalilarin Osmanlilar icin urettikleri bazi seylerde yazim hatalarina rastlamak mümkündür.(özellilkle'de Tugrali Browning'lerde) | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Salı 2 Şub. - 3:31 | |
| | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Çarş. 3 Şub. - 2:01 | |
| evet o tür kadranlari ve saatleri biliyorum. fakat Osmanlilar icin yapildigi söylensede Osmanlica'da öyle bir rakam olmadigini biliyorum. saatlerin üzerindeki rakam hangi dilde orasini bilemem. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Çarş. 3 Şub. - 2:18 | |
| osmanlica saat dilidir | |
|
| |
tourby
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Çarş. 3 Şub. - 13:03 | |
| "small second" 9 hic gitmez bu modele
zaaten 6497 makina cok buyuk. 40-41 "case" zor girer. 42 casa ve "small second" 9 position uyumaz. Rakam 9 kaybolur ver rakamlar 8 ve 10 yari gider.
"watch case" mecbur 44-45mm olacak yada "small second" 6 | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Çarş. 3 Şub. - 21:22 | |
| - tourby demiş ki:
- "small second" 9 hic gitmez bu modele
zaaten 6497 makina cok buyuk. 40-41 "case" zor girer. 42 casa ve "small second" 9 position uyumaz. Rakam 9 kaybolur ver rakamlar 8 ve 10 yari gider.
"watch case" mecbur 44-45mm olacak yada "small second" 6 Bu soyledikleriniz cok dogru, sanirim arkadaslarin buyuk bolumu de small second'un 6 olmasini tercih etmislerdi. Borahan'dan rica edelim de saniyeyi 6 yonune alsin, bir de arka tarafa unitasli bir arka kapak cizsin. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Çarş. 3 Şub. - 21:29 | |
| Evet genel eğilim small second "6" yönündeydi,"9" yönünü vervito istediği için o da bu aralar olmadığından onun yerine ben gündeme getirmiştim,bencede fena durmuyordu, ama bunun için 44-45mm. çıkmayada gerek yok, bizim için 42-43mm. gayet uygun ve yeterlidir, bu saati bugün için değilde her devrin saati gibi düşünmek gerekir. | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Perş. 4 Şub. - 1:18 | |
| bende daha önceleri söylemistim, saniye 6 hizasinda olmali diye. bu simdilik deneme falan dendi ve öylece kaldi. ve bir konu daha var. 40-41 mm. 41-42 mm. 42-43 mm. diye cap giderek büyümeye basladi. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Perş. 4 Şub. - 2:16 | |
| Evet çapı herkesin bileğine uyacak kadar yapmalıyız ama kurmalı olacaksa onunda sığacağı bir minimumda buluşalım derim. 41 de kalabilirmiyiz ? | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Perş. 4 Şub. - 2:26 | |
| evet bencede en fazla 41 mm. olmali. cok iri bilekli birisinde 40-41 mm. cirkin durmaz ama, ince bilekli birisinde 43 mm. cirkin durur. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Perş. 4 Şub. - 2:34 | |
| hmmm simdi baktim anketten de 41mm cikmis, ok o zaman saat 41mm olacak | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Perş. 4 Şub. - 2:38 | |
| Bir de su var bizlerin arzusunun disinda teknik ve fiyat nedenlerinden dolayi en uygun olan olcunun 41.9mm oldugunu da bilgilerinize sunmak isterim. 41.9mm saat ile 41mm saat arasinda yaklasik 100-150 euro fiyat farki olacak yani 41mm daha pahaliya gelecek. | |
|
| |
tourby
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Perş. 4 Şub. - 2:48 | |
| 41mm ve 6498 makina olmaz
42mm "minimum"
6498 makina tam görmek icin 42mm en kücük
41mm olursa makina tam görülmez ve hos degil - ve "case" cok "thinn" olur ve fazla agir degil... daha agir "case" daha hos olur bence | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Perş. 4 Şub. - 2:57 | |
| - tourby demiş ki:
- 41mm ve 6498 makina olmaz
42mm "minimum"
6498 makina tam görmek icin 42mm en kücük
41mm olursa makina tam görülmez ve hos degil - ve "case" cok "thinn" olur ve fazla agir degil... daha agir "case" daha hos olur bence Tamamen katiliyorum. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Perş. 4 Şub. - 3:06 | |
| - watcher demiş ki:
- Bir de su var bizlerin arzusunun disinda teknik ve fiyat nedenlerinden dolayi en uygun olan olcunun 41.9mm oldugunu da bilgilerinize sunmak isterim.
41.9mm saat ile 41mm saat arasinda yaklasik 100-150 euro fiyat farki olacak yani 41mm daha pahaliya gelecek. Nedense 41,9 a birden kanım ısındı | |
|
| |
MortingenStrasse
Mesaj Sayısı : 569 Kayıt tarihi : 02/07/09 Yaş : 35 Nerden : Kıbrıs
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Perş. 4 Şub. - 3:17 | |
| benim 6498 neden 45 mmlik kasada peki o zmn ? çok büyük ya saatim | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Perş. 4 Şub. - 3:32 | |
| Senin cerceven biraz daha genis bu da saate agirlik ve oturaklilik veriyor. Elinde bir tane de cin iskelet var aralarindaki agirlik farkinin ne kadar onemli oldugunu anlatsana bize. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Perş. 4 Şub. - 4:04 | |
| 41.9mm. ye benim de kanım çok ısındı ,hele de fiyat avantajı süpermiş, 41 le arasında çok fark yok, madem kurmalı istiyoruz, herşey layıkıyla, kuralıyla olsun,42 bencede ortalama bir çap,anladığım kadarı ile bu tür makinanın tam hakkı daha geniş galiba ama minumumda tutmak gerekirse herhalde ölçü 42mm. ayrıca genel eyilimin 42 olmasına çok da takılmayın bu saat özel üretim ve anlamlı bir saat olacak her koşulda alınır. | |
|
| |
silver
| |
| |
egunns
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Perş. 4 Şub. - 12:02 | |
| small second birde 6 da olursa benim için ballı kaymak olur | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Perş. 4 Şub. - 12:03 | |
| kadran rendi meistersinger kremimi | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Perş. 4 Şub. - 12:26 | |
| maliyeti düşürmek adına 2824 kullanılsa çok daha fazla kişiye ulaşma imkanımız olmaz mı sizce? yani 25 düşünülürken bir anda 50 üzerine çıkılabilir başka bir açıda bu saatin ilk olması, deneme gibi olacak bir bakıma, ondan da düşük maliyetli bir saat yapmak daha iyi olur, ilk sonuçlar beğenilirse başka ve daha pahalı bir saate yelken açılabilir fiyat yüksek olursa, ilk saat olacağı için çoğu kimse riske girmek istemeyecektir benim önerim 500 lira altında bir saat | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Cuma 5 Şub. - 4:26 | |
| maddiyat tabikide 1.cil öncelik ama 100-200 veya 300 tl az ödeyip kanımca kimse bileğinde piyasa malı muadili saat görmek istemeyecektir, ki bu forum saatiyse daha bir özel olmalı ve her zaman böyle projelerin devamlılık getirmeside biraz zor gözüküyor çünkü ciddi bir süreç ve emek gerektiriyor... biz üreticiye 100 tl nin lafını yaparsak adamda tabi der kasa malzeme kalitesinden traşlar ruhumuz duymaz ; lafını yapmaktan kastım, üretici ne derse o olur dan ziyade en kaliteli malı en uygun üreten firmayı seçebilmek; zaten bu çevre de forumda birkaç kişinin potansiyeli ile sınırlı | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Forumun saatinin kadranını çizelim Cuma 5 Şub. - 4:38 | |
| Özel bir şeyin adımı da kurmalıdan geçiyor gibi gözüküyor. | |
|
| |
| Forumun saatinin kadranını çizelim | |
|