Mehdi002
| Konu: Esseid Ali Effendi saati pekinde satildi 650.000chf C.tesi 31 Ara. - 9:08 | |
| | |
|
BR-02
Mesaj Sayısı : 408 Kayıt tarihi : 20/02/11 Nerden : Federal Almanya
| Konu: Geri: Esseid Ali Effendi saati pekinde satildi 650.000chf C.tesi 31 Ara. - 21:42 | |
| Saat demekki cinlere kadar gitmis, ilginc bir mevzu...... | |
|
watcher Admin
| Konu: Geri: Esseid Ali Effendi saati pekinde satildi 650.000chf Paz 1 Ocak - 23:02 | |
| oooff offf. Bizim zenginlerimiz neden bu saatlerin yaban ellerde kalmasina musaade ederler yahu... | |
|
asymptote
| Konu: Geri: Esseid Ali Effendi saati pekinde satildi 650.000chf Ptsi 2 Ocak - 1:29 | |
| - watcher demiş ki:
- oooff offf.
Bizim zenginlerimiz neden bu saatlerin yaban ellerde kalmasina musaade ederler yahu... Bizim zenginlerimiz değil, bence bu saatin gitmesi gereken yer Breguet müzesiydi ve öyle de olmuş netekim, buna sevindim kendi adıma.. | |
|
watcher Admin
| Konu: Geri: Esseid Ali Effendi saati pekinde satildi 650.000chf Ptsi 2 Ocak - 1:31 | |
| Keske Turkiyede ciddi bir saat muzesi olsa, buna butce ayrilsa ve osmanli saatleri de dahil olarak ulkemizdeki saat gecmisi sergilenebilse. | |
|
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Esseid Ali Effendi saati pekinde satildi 650.000chf Ptsi 2 Ocak - 2:01 | |
| | |
|
asymptote
| Konu: Geri: Esseid Ali Effendi saati pekinde satildi 650.000chf Ptsi 2 Ocak - 3:02 | |
| - watcher demiş ki:
- Keske Turkiyede ciddi bir saat muzesi olsa, buna butce ayrilsa ve osmanli saatleri de dahil olarak ulkemizdeki saat gecmisi sergilenebilse.
Dolmabahçe saat müzesi ciddi bir müze değil mi sayın watcher? Orada çok eski Osmanlı saatleri sergileniyor bildiğim kadarıyla. Birtakım değişikliklerle 2010 senesinde yeniden açılışı yapıldı, ben son halini göremedim, siz mutlaka gezmişsinizdir. Dediğiniz gibi bütçe ayrılırsa ve iş eski saatlerin tamirinin ötesine geçebilirse çok daha iyi olacağı kanaatindeyim.. | |
|
watcher Admin
| Konu: Geri: Esseid Ali Effendi saati pekinde satildi 650.000chf Ptsi 2 Ocak - 5:38 | |
| - asymptote demiş ki:
- watcher demiş ki:
- Keske Turkiyede ciddi bir saat muzesi olsa, buna butce ayrilsa ve osmanli saatleri de dahil olarak ulkemizdeki saat gecmisi sergilenebilse.
Dolmabahçe saat müzesi ciddi bir müze değil mi sayın watcher? Orada çok eski Osmanlı saatleri sergileniyor bildiğim kadarıyla. Birtakım değişikliklerle 2010 senesinde yeniden açılışı yapıldı, ben son halini göremedim, siz mutlaka gezmişsinizdir. Dediğiniz gibi bütçe ayrılırsa ve iş eski saatlerin tamirinin ötesine geçebilirse çok daha iyi olacağı kanaatindeyim.. Evet ciddi bir muze ama oldukca dar kapsamli kalmis, ozellikle saray saatleri sergileniyor, yani bir bagimsiz saat muzesi degil, saray yasami ve malzemelerinin bir bolumu olarak sergileniyor, mucevherat bolumu, silah bolumu gibi. Osmanli doneminin ve hatta sonrasinin saatlerle ilgili genis bir sergi alani yok. Cok basit bir ornek: Cezveciyan ve ogullari once osmanli donemi daha sonra da cumhuriyet doneminde ordu'nun resmi saat saglayicisi olmus, ta 1960 lara kadar hem osmanli ordusuna hem de cumhuriyet ordusuna saat vermis. Ben osmanli donemi cezveciyan saatlerinden elde edemedim ama gordum, cumhuriyet donemine ait ise, cok buyuk ihtimalle cemal gursele ait olmus bir cezveciyan cep saati koleksiyonumda var. Yine saat olarak koleksiyonumda turkiye ile ilgili olmasa da saat dunyasi acisindan birkac enteresan parca var, boyle bir muze olsa hic dusunmeden hibe ederdim. | |
|
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Esseid Ali Effendi saati pekinde satildi 650.000chf Salı 21 Şub. - 6:56 | |
| | |
|