| Rus saatleri üzerine | |
|
+13GAREZ burbank M.Ali Sade teng sifujack bootsector dreren bizantolog Tolga vervito donjohnson Quorthon watcher 17 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
watcher Admin
| Konu: Rus saatleri üzerine Paz 5 Tem. - 23:09 | |
| Rus saatleri cok saglam ve dayaniklidir, bakarsaniz ta 50 li yillardan kalma bircok rus saati vardir ve sorunsuz halen calismaktadirlar. Isvicre saatleri kadar ince iscilikli ve cok fonksiyonlu degildirler ama rus mantigina cok uygundur, bir saat saattir ve gorevi saati gostermektir oyleyse onemli olan guvenilir bir sekilde saati gostersin yeter mantigina cok uygundur. Bozulursa piyasada parca bulmak zordur ama fiyatina bakinca onemli degil der yenisini alabiliriz. Yani rus saatleri isvicre ile yaptiklari degisik alisverisler nedeniyle de oldukca ileri bir guvenilirlik saglarlar, teknolojileri biraz geri de olsa cok kullanilabilir saatlerdir. Zaten 1800 lu yillarda yapilan ve halen calisan saatlere baktigimizda teknolojinin pek te onemli olmadigini, uretim mantiginin onemli oldugunu gorebiliriz. POLYOT en iyisidir ama Vostok ta duvarin yikilmasindan sonra cok ilerleme gostermistir. Altin kaplamalari bes mikron yaziyor bu cok dusuk ayar bir kaplamadir, pek tavsiye etmem, hele turkiyede kullanilacaksa ter nedeniyle kisa zamanda rengi atabilir. | |
|
| |
Quorthon
Mesaj Sayısı : 51 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 45 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Ptsi 6 Tem. - 0:05 | |
| Watcher biz firma olarak rus saatleri ile epey ilgilenmistik. En yakin temasim ise Aviator uzerine Volmax grup ile olmustu. Volmax bunyesinde Aviator, Buran ve Sturmanskie klasik rus markalarini barindiriyor. Bunlar genelde Poljot ve ETA kullaniyor. Forumlarda genelde begeni toplamiyorlar ve yeni nesil poljotlarin eskisini arattigina dair yorumlar epeyce fazla. Hatta acikca basa bela ve sorunlu deniyor. Meraklilari eski Poljot pesindeler. Mesela bizde iki senedir Kalashnikov markasi var yalniz bunlar isvicre de uretiliyor ve Ronda, ETA veya ISA mekanizmalar kullaniliyor. Bize soylenen rus mekanizmalarin guven vermedigi. Yani bizimkilerin tasarimi rus Kalashnikov dan ama yapimlari Isvicre. Sanirim eski poljotlarin pesinde olanlarin arasinda siz de varsiniz Saygilarimla, | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Ptsi 6 Tem. - 0:26 | |
| Bahsettiginiz markalarin mekanik olanlarinin kalitesi oldukca iyi, duvarin yikilmasindan sonra kisa bir sure dusus oldu ama artik yeniden ciddi bir sekilde toparlandiklarini, bazen de isvicre mekanizmalarini da uyguladiklarini duydum. Quartz'lar hakkinda yorum yapamayacagim pek bilgim yok. Mekaniklerde makineler oldukca brut duruyorlar ama klasik rus mantigi ile estetikten ziyade calismasina onem verdikleri icin pek sorun cikarmadan calisiyorlarmis. Kendilerinde gercek anlamda yaraticilik ve yenilik olmadigi icin mekanizmalari halen eski teknoloji ama eski model arayanlar icin ucuz ve bulunabilir bir kaynak. Isvicre ve japon teknolojisi ile karsilastirma yaparsak elbette ki daha az guvenli ama cin mallarindan cok daha iyi, bu da en azindan simdilik, cinlilerin herkesi gececegi soyleniyor. Ben de eski (vintage) hastasi oldugumdan onlarda cok hosuma giden bisuru model goruyorum. Eski poljotlar da cok hosuma gidiyor ama temizini bulmak ta gitgide cok zorlasiyor. Aviator, Buran ve Sturmanskie markalarini da keske calissaymissiniz, dusuk butceler icin seikonun disinda en cok tutulan saatler bunlar yurtdisinda. Sizin sattiginiz saatlerin icinde mekanik olani var mi?
Sevgiler | |
|
| |
Quorthon
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Ptsi 6 Tem. - 0:40 | |
| Iki markamizda da mekanik modeller var. Luminox simdilik 89 modelinden 3unde ETA 775X caliber kullaniyor. Kalashnikov ise Claro Semang CL888 kullandigi tek bir modeli var. Kalashnikov daha cok koleksiyoncu markasi olarak dusunulebilir 8 modeli vardi bu sene 1 model daha eklendi. Luminox lari artisi hafif (40g civari) 20ATM PC Carbon alasim saatleri sunmasi ve de aydinlatmasindan oturu replikalarinin yapilamayisi. Mekanik modellerin artacagi konusunda bilgimiz var ancak sanirim ETA nin baglayici olmasi bunu yavaslatiyor. ETA guvenilir olmasi nedeniyle neredeyse tekel oldu. Son aldigim bilgi de 775X caliber icin ETA 2010 yil sonuna kadar siparis almiyor.
Aviator ile halen ilgileniyoruz bu arada. Saygilarimla, | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Ptsi 6 Tem. - 0:56 | |
| Kalashnikovlari internetten gormek mumkun mu? Kriz nedeniyle ve sunuslardaki getirdigi zorunluluklar nedeniyle eta'nin elinde stok patlamasi oldugunu ogrendim. Buyuk bir ihtimalle 77xx makinelilerde fiyat dususu bekleniyor, buna ornek olarak hamiltonlarda yapilan indirimler olabilir diye dusunuyorum. Yine eta cinlilerle rekabeti basarabilmek icin bisuru yeni modeller piyasaya surecekmis eylulden itibaren. Bu yeni model makineler tissot couturier ve swatch crono mekaniklerde baslayacakmis, yine eta valgrange dedigi ust sinif bir krono makinesi uretmeye baslamis, oldukca buyuk ebatta ve bir olcude 77xx serisinin gelistirilmisi ve defolari duzeltilmisi yani rotorun donerken sesli olmasi, butonlarin sertligi gibi sorunlar cozuluyormus. | |
|
| |
Quorthon
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Ptsi 6 Tem. - 6:25 | |
| Kalashnikovlari www.saatfarki.com/kalashnikov dan gorebilirsiniz. Yalniz mekanik model haftaya eklenecek. Zaten epey bir az model var goreceksiniz. Bay Kalashnikov pek vakit ayiramiyor sanirim O model de AK 2000 olarak geciyor. Bu arada benim bahsettigim 2010 sonu meselese yalnizca 775x ler icin gecerliydi. Hamilton in indirimini ise bir kriz manevrasi olarak degerlendiriyorum cunku onun disinda herhangi bir markada oyle bir indirim soz konusu degil. Yeni modelleri beklemek gormek lazim diyorum. Sonucta 775x ler guvenilir oldugu icin tercih ediliyordu. Yeniler bir sure izlenecek vs. problemleri var mi yok mu gorecegiz. Saygilar, | |
|
| |
donjohnson
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Ptsi 6 Tem. - 7:54 | |
| Bence kesinlikle RUS saatleri üzerine eğilmelisiniz. Aviator, Buran, Sturmanskie modellerinde çok güzel saatler var ve fiyatları da çok uygun. Bende de bir Aviator ve Vostok var. Eğer uygun fiyatları da sağlarsanız bence satış patlaması yapar. Çünkü Türkiye' de "herkesin alabileceği"(affordable) ve kaliteli marka yok. Sadece Seiko ve Citizen , artık insanlar da yenilik istiyor bence. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Ptsi 6 Tem. - 9:16 | |
| donjohnsona cok katiliyorum ve kesinlikle oyle dusunuyorum, eger ben tr de saat ticareti yapan bir firma olsaydim bu konuyu cok ciddi ele alirdim, ama simdiki durumda bile musteri adayiyim | |
|
| |
Quorthon
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Ptsi 6 Tem. - 11:30 | |
| vallahi tamam ben gazimi aldim merak etmeyin. Zaten merakim var dedigim gibi. Tahmin edersiniz ki satis agi olmadan birsey getirmenin anlami yok. Gunumuz piyasasi da pek destekleyici degil. Markanin perakendeciler acisindan genelde pek te onemi yok. Karsilastiklarimizi anlatsam forumu herhalde yaziyla doldururum. Iyi Aksamlar,
En son Quorthon tarafından Ptsi 20 Tem. - 1:32 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Perş. 9 Tem. - 22:37 | |
| Bu tur saat forumlari ve yakin gelecekte kurabilecegimiz saat siteleri insanlarimizi bilinclendirip marka kirliligine karsi onlemler olabilir. Insanlarimiz bilinclendikce dogal olarak bazi seyler ayiklanir. Isvicre ve fransadaki ve diger ulkelerdeki saat forumlari markalar tarafindan cok yakindan takip edilip fikirler ciddiye alinarak uretimlerde rol oynayabiliyor. Bu turkiyede de biraz bizlerin buralarda verecekleri emeklerle gerceklesebilir insallah diyorum. Piyasanin bilinclenmesi gercek uretici-saticilar icin de cok yararli olacaktir. Umarim buralarda vermekte oldugumuz emekler diger saatten hayatini kazanmakta olan insanlarin da dikkatini ceker ve katilimlariyla bilgi zenginligine katkilari olur, zaten quorthon ve Ziyaliv kardesimin emekleri, bilgileri katkilari bu konuda bir referans olusturmakta bence | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine C.tesi 1 Ağus. - 12:07 | |
| Ben de saat ticaretine giris yapmak istiyorum. Bir kac marka ile temasta bulundum Moskova'dayken. Rusçam var. Kendimin şu anda yatırım yapacak birikimim yok ama bu konuda beraber bir şeyler yapabileceğimizi düşünen varsa benim dil bilgim ve ufak da olsa bir çevrem var orada. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine C.tesi 1 Ağus. - 13:01 | |
| | |
|
| |
Tolga
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Paz 2 Ağus. - 2:54 | |
| | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine C.tesi 22 Ağus. - 1:21 | |
|
En son FlyingOstrich tarafından C.tesi 22 Ağus. - 1:56 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
bizantolog
Mesaj Sayısı : 288 Kayıt tarihi : 01/07/09 Yaş : 55 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine C.tesi 22 Ağus. - 1:41 | |
| Evlere şenlik bir koleksiyonu varmış. Bravo. | |
|
| |
dreren
Mesaj Sayısı : 331 Kayıt tarihi : 24/01/10 Yaş : 41 Nerden : karaman
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Ptsi 27 Eyl. - 21:45 | |
| elbette güzel saatler ama poljot hala 3133 ü kullanıyor;onun da 7733 den bir farkı yok gibi geliyor;fosforları hala çok güzel;keşke şöyle otomatik bir kronometre çıkartsalar;hem de rekabet olsa | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Ptsi 27 Eyl. - 22:35 | |
| watcher iki yerde duvarın yıkılması demişsiniz. Zannediyorum ki Berlin duvarından bahsediyorsunuz. Yanılmıyorum değil mi? Duvar yıkıldıktan sonra ne vesileyle rus saatleri bu kadar palazlandı? Hani isviçreyle ticareti arttırabildiklerinden dolayı falan mı? Bu arada bu Kalashnikov saatlerin fiyatı nedir böyle ya. 1600TL fiyatla ortadoğuda Kalashnikov AK-47 ya da 74 piyade tüfeğini 10 dolu şarjörle falan satın alabilirsiniz. Saat için fiyatlar biraz pahalı olmuş | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Salı 28 Eyl. - 7:22 | |
| bence hala kurmalı kronoya devam etmeleri daha güzel,çünkü isviçreli muadilleri ateş pahası,çinllilerin kalitesi kötü yada rus malı seviyesinde değil ve rus kurmalıları eksi değil bence artı,zannetmemki biri çıkıp aa bu kurmalıymış deyip kronodan vazgeçsin ,aksine bu duruma sevinenler çok olmalı,kurmalı saatim yok ama forumda okuduğum kadarıyla saati sonuna kadar kurmak 1 dk dan daha az sürüyor,otomatik bir saati tam kurmak için ise 6-7 dk kadar yavaşça sallamak gerek,yaptıkları bir yanlış varsa çelik kasaya çok geç geçmeleri, | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Salı 28 Eyl. - 7:37 | |
| Aslına bakarsanız Çinlilerin kaliteli kurmalıları iyi. Kötü olan bir çok kalitede üretim yapmaları. İyi kalite bir Venus 178 replikası günde üç saniye hata yapıyor. Valjoux 7750 4 saniye sapma yapıyor. 10 sene sonra ne olur bilemem ama bugün durum böyle. Aradaki birkaç misli fiyat farkını da gözönüne almak lazım.
6-7 dakika sallamakla otomatik bir saati 24 saatlik güç vermek imkansızdır hele krono ise hiç mümkün değildir. Otomatik saatler her yönde günde 650 rotor turu ister. Valjoux ise sadece saat yönüne 850 tur istiyor. | |
|
| |
dreren
Mesaj Sayısı : 331 Kayıt tarihi : 24/01/10 Yaş : 41 Nerden : karaman
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Salı 28 Eyl. - 7:51 | |
| Rusların kurmalıları elbette kaliteli ve güzel;fakat yeni bir kalibrelerini merakla bekliyoruz ama senelerdir ses seda yok president modellerinde de 3133 var;bir de limitli modelleri limitsiz modellerinden daha fazla sanırım;hemen her modelde limitli olmaz ki ama yine de seviyoruz kendilerini;özellikle sscb dönemindekilerini;sturmanskilerini;o vidalı kurma kollarını;çalarlılarını o ayrı
En son dreren tarafından Salı 28 Eyl. - 8:04 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
sifujack
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Salı 28 Eyl. - 8:02 | |
| aslında genel için yazmıştım ve sanırım beijing watch ın ürettiği o muhteşem çok taşlı yüksek hassasiyetli makineleri hariç tutmuştum yoksa bu makineye sahip saat bulsam fiyatı uygunsa kaçırmam çünkü yabancı forumlarda böyle kaliteli çin saatleri için 40 kusur yaşındaki saatin birkaç saniye sapması olduğundan bahsediyorlar,tabi böyle saati bulmak için de bedelinden fazla araştırma yapmak gerekebilir,umarım sizdeki venüs 178 replikası uzun vadede kaliteli çıkar da bizde alırız ben bendeki seiko5 için söylemiştim, seikonun az sayıdaki aracı parçayla saati kurmaya yarayan magic lever sistemi etaların ve diğerlerinin sisteminden çok daha az aracı içererek saati kurduğu için enerji kaybı minimum seviyede olabilir belki saat tamamen durduktan sonra hala zemberek sıkımı diye rotorun sesini dinledim (bendeki saatin rotoru saat çalışırken çok zor dönüyor),rotorun çok rahat dönüşünden tamamen boşaldığını anlayınca deneme amaçlı 2 dk yumuşak şekilde darbesizce salladım ve çekmeceye geri koydum 14 saat çalıştı,bu da yaklaşık 3 te 1 doluluk demek,ama bu işte düz mantık yaramıyorsa, pratikte zemberek sarıldıkça onu tam kurmaya yetecek dönüş sayısıda dediğiniz gibi artıyorsa yani doğrusal orantı varsa 6-7 dk yetmez elbette, neyse bir ara dakika sayısını artıra artıra kurma denemeleri yaparım ,saati tam doldurmak için en az kaç dakika sallamak gerek bulunca yazarım bu konuda belirtmek istediğim şuydu;benim de favorim kurmalı saatler | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Salı 28 Eyl. - 8:32 | |
| Saati birkaç dakika kolunuzda tutunca dedğiniz gibi birkaç saat gidiyor. Ama bence dolum doğrusal bir çizgide gitmiyor. Tam dolması için çok daha fazla dolum gerekiyor. Bunu şuna benzetebiliriz 10 derecedeki bir odanın 15 dereceye yarım saatte geliyorsa 20 dereceye 2 saatte gelmesi, 25 dereceye 6 saatte gelmesi gibi denebilir. | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Salı 19 Ekim - 20:20 | |
| Rus saatleri SSCB zamanında daha iyiydi desek herhalde konuyu saptırmış olmayız.
O yıllarda özellikle üzerinde Kiril alfabe ile markaları yazılmış saatler çok tercih edilirdi.
Ama şimdiki Rus saatleri hakkında fazla bir bilgim yok.
Konuyu bir atasözü ile noktalıyorum.
KOMÜNİSTLİK PARAYI BULANA KADAR,
FEMİNİSTLİK DE KOCAYI BULANA KADARDIR.
Not: Aslında bu atasözünü çok beğendiğim için bu mesajı yazdım.Onu da itiraf edeyim. | |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| |
| |
burbank
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Çarş. 10 Kas. - 10:07 | |
| | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Çarş. 10 Kas. - 10:10 | |
| - M.Ali Sade demiş ki:
KOMÜNİSTLİK PARAYI BULANA KADAR,
FEMİNİSTLİK DE KOCAYI BULANA KADARDIR.
Not: Aslında bu atasözünü çok beğendiğim için bu mesajı yazdım.Onu da itiraf edeyim. Hocam çok tuttum bu atasözünü, süper | |
|
| |
sifujack
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Çarş. 10 Kas. - 10:35 | |
| - burbank demiş ki:
- sifujack demiş ki:
bu konuda belirtmek istediğim şuydu;benim de favorim kurmalı saatler Elle kurulma özelliği de olan otomatik mekanizmaların nesi var valjoux ustamızın yazısından,öyle saatleri sürekli elle kurmak ,tijdeki kurma çarkı-parçasının sağlığı için iyi değil gibi anladım ,yoksa bu özelliğe sahip saatlerde ilk çalıştırma ve kurmayı tepeden yapmak tavsiye ediliyor (nedenini bilmiyorum) birde;kurmalı saat piyasada çok ama kurmalı kronograf çok az,isviçre olanlarıda çok pahalı,bu bakımdan rusların isviçreye kıyasla ucuz sayılabilecek fiyatlara devam ettirmesi iyi, yalnız ben çinlilerin venus klonu hatta ta kendisi st19 a takıldım,zamanla kalitesindende menun olursam ileride belki alırım | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Çarş. 10 Kas. - 10:38 | |
| | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Çarş. 10 Kas. - 10:39 | |
| Vallaha bence de güzel bir laf. Feministlik ve koca meselesini bilemem de komünistlik konusu doğru sanırım. Annemin zamanında en koyu komünistler olan sınıf arkadaşları daha sonra büyük şirketlere CEO oldular ve kapitalistin babası oldular Bu arada forum bugün biraz sessiz mi sanki? | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Çarş. 10 Kas. - 20:43 | |
| genel telekom sabotajındandır... dünden beri telefon hatları mefta ondan internette yok... sen nasıl bağlandın dersen bende bluethoot ve siemens cx75 telefon var modem olarak kullanabiliyorum... | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Çarş. 10 Kas. - 22:15 | |
| Bende de kablonet | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Çarş. 10 Kas. - 22:50 | |
| Benim Superonline'da akşam bir sıkıntı olmadı. Bu arada sayende internet sağlayıcımızı sistemimizi ve Windows tipimizi öğreniyoruz sayende Garez hatta ezberledik | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Çarş. 10 Kas. - 23:07 | |
| Bornova'da nedense telefon hatlarını mıncıklamak istediler... belki hızımız artar... son 4MB ile onarımı beklemem gerekecek... | |
|
| |
bulent.b
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Paz 24 Nis. - 3:57 | |
| Arkadaşlar, bu Rus saatleri sadece ebay demi bulunabilir ? Orada Zenitar diye bir satıcı var, tanesini 50 - 60 dolara satıyor. O kadar ucuz olabilir mi ? | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Paz 24 Nis. - 4:13 | |
| olabilir tabi normal fiyatları | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Paz 24 Nis. - 22:16 | |
| Benim de internet baglantimda ciddi sorun var, her sayfa iki uc dakikada ancak aciliyor, hatlar burada da cok kalabalik olmus ondandir diyorlar. Yeni bir sistem gelmis daha cok profesyonel isyerlerine yonelik WDSL diye biseymis, bu hafta baglanma ihtimali var. Bu nedenle aralarda girip bir goz atip cikiyorum, hele resimli bir sayfa ise acilmasi 5 dakikayi buluyor, acaip sinirlendim bu duruma. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Paz 24 Nis. - 23:35 | |
| nasıl iş bu? en sorunsuz interneti kullanan olmanız gerekiyordu? WDSL çok daha iyi mevcut hızı 10x ile çarp bak TR'de yok kullanırken hız testlerini paylaşmayı unutma... www.speedtest.net | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Ptsi 25 Nis. - 2:49 | |
| - watcher demiş ki:
- Benim de internet baglantimda ciddi sorun var, her sayfa iki uc dakikada ancak aciliyor, hatlar burada da cok kalabalik olmus ondandir diyorlar.
Yeni bir sistem gelmis daha cok profesyonel isyerlerine yonelik WDSL diye biseymis, bu hafta baglanma ihtimali var. Bu nedenle aralarda girip bir goz atip cikiyorum, hele resimli bir sayfa ise acilmasi 5 dakikayi buluyor, acaip sinirlendim bu duruma. İşte şu malum sorun böyle birşeydi,bizde bir ay kadar öncesinde bu durumdaydık,gerçekden çok sinir bozucu bir durum.. | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Ptsi 25 Nis. - 7:13 | |
| - bulent.b demiş ki:
- Arkadaşlar, bu Rus saatleri sadece ebay demi bulunabilir ? Orada Zenitar diye bir satıcı var, tanesini 50 - 60 dolara satıyor. O kadar ucuz olabilir mi ?
Evet, 50 - 100 dolar arasına oldukça iyi mekanik saatleri var. Ben de amphibia serisinden bir tane almayı düşünüyorum. Sonuçta geçmişi olan bir marka, zamanında sscb ordusuna saat yapıyormuş, hala daha rus ordusunun da saat tedarikçisi durumunda diye biliyorum. Daha kaliteli modelleri Vostok Europe olarak geçiyor, ama onların kimi mekanizması Vostok'dan kimisi başka yerden, kasaları Çin'de üretiliyor felan. Bildiğimiz Vostok ise, malzeme kalitesi olarak biraz daha düşük de olsa, kasası kaplama da olsa, kordonu masif çelik olmasa da, inhouse mekanizmalarıyla A'dan Z'ye Rus malı. Yabana atmamak lazım. "Kevin's Russian Time" adında da bir satış sitesi var. | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Ptsi 25 Nis. - 7:15 | |
| - watcher demiş ki:
- Benim de internet baglantimda ciddi sorun var, her sayfa iki uc dakikada ancak aciliyor, hatlar burada da cok kalabalik olmus ondandir diyorlar.
Yeni bir sistem gelmis daha cok profesyonel isyerlerine yonelik WDSL diye biseymis, bu hafta baglanma ihtimali var. Bu nedenle aralarda girip bir goz atip cikiyorum, hele resimli bir sayfa ise acilmasi 5 dakikayi buluyor, acaip sinirlendim bu duruma. Kulübe hoşgeldin. Tor proxy üzerinden girersen resimleri rahat açarsın, mesaj yazımlarını ve resim yüklemelerini de normal site üzerinden yaparsın | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Ptsi 25 Nis. - 7:18 | |
| Bu arada benim de imageshack'de üyelikle girdiğim yerden işyerinden rahat rahat resim yükleyim, daha önce yükediğim resimleri görüyorum. Evde de aynı şekilde giriyorum ama resimleri yüklemiyor. Resim yüklerken alttaki iki yeşil çubuk doluyor sonra "no files uploaded diye mesaj geliyor ve yükleme pozisyonuna geri dönüyor. Anlamadım gitti. Yine sorun nedir? | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Ptsi 25 Nis. - 20:38 | |
| Yakinda bu sorunlari asacagiz insallah, turksaat.net domain uzerinden yeni site ve forum hazirlatiyorum, biraz zaman alacak, bu arada su ana kadarki mesajlarimiz ise bir arsiv butonu ile ulasilacak ama varolan arsivdeki basligin altinda devam etmek yerine ayni baslik ismi altinda yeniden devam edilebilecek, bir de ilk giriste otomatik yeniden kayit olacak. Durumun pratik olmasi ve duzgun islemesi icin calismalar yapiyoruz. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Ptsi 25 Nis. - 20:44 | |
| bence gereksiz mevcut sistem düzeldi... japon dns kullanın sorunsuz girersiniz... | |
|
| |
tanermetin
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Salı 26 Nis. - 0:56 | |
| - burbank demiş ki:
- bulent.b demiş ki:
- Arkadaşlar, bu Rus saatleri sadece ebay demi bulunabilir ? Orada Zenitar diye bir satıcı var, tanesini 50 - 60 dolara satıyor. O kadar ucuz olabilir mi ?
Evet, 50 - 100 dolar arasına oldukça iyi mekanik saatleri var. Ben de amphibia serisinden bir tane almayı düşünüyorum. Sonuçta geçmişi olan bir marka, zamanında sscb ordusuna saat yapıyormuş, hala daha rus ordusunun da saat tedarikçisi durumunda diye biliyorum. Daha kaliteli modelleri Vostok Europe olarak geçiyor, ama onların kimi mekanizması Vostok'dan kimisi başka yerden, kasaları Çin'de üretiliyor felan. Bildiğimiz Vostok ise, malzeme kalitesi olarak biraz daha düşük de olsa, kasası kaplama da olsa, kordonu masif çelik olmasa da, inhouse mekanizmalarıyla A'dan Z'ye Rus malı. Yabana atmamak lazım.
"Kevin's Russian Time" adında da bir satış sitesi var. Merhaba Zenitar'dan minister kasa amphibia aldım, saati yaklaşık iki aydır kullanıyorum, bu fiyata bence inanılmaz, bu saati gerçekten çok seviyorum, sapmaya çok dikkat eden biri değilim ama bu saat kolumdayken özellikle baktım acaba çok fazla sapma yapıyor mu diye, hiç te değil. Saadece kordonları biraz sorunlu, çelik olanlar, tüyleri çekiyor.. deri olanlarında çok çabuk yıprandığını okumuştum. En iyisi saate uygun nato kayış almak ben öyle yaptım mesala . | |
|
| |
bulent.b
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Cuma 29 Nis. - 7:43 | |
| selam, amphibia dediğiniz bir saat markasımıdır yoksa bir saatin modelimidir ? herkes sizin kadar konuyla haşır neşir olmayabilir. önce markasını sonra modelini yazarsanız herkes daha iyi anlar sanıyorum... mesela ben td cal 3432 hastasıyım...anlayan beri gelsin. | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Paz 1 Mayıs - 20:11 | |
| evet ruslar güzel falan da franck muller, maurice lacroix, rolex , zenith, omega gibi saatlerim olsa dönüp ruslardan alırmıyım bilemiyorum yani şu an komünistlik vaziyetindeyiz | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Perş. 5 Mayıs - 5:36 | |
| - tanermetin demiş ki:
- burbank demiş ki:
- bulent.b demiş ki:
Evet, 50 - 100 dolar arasına oldukça iyi mekanik saatleri var. Ben de amphibia serisinden bir tane almayı düşünüyorum. Sonuçta geçmişi olan bir marka, zamanında sscb ordusuna saat yapıyormuş, hala daha rus ordusunun da saat tedarikçisi durumunda diye biliyorum. Daha kaliteli modelleri Vostok Europe olarak geçiyor, ama onların kimi mekanizması Vostok'dan kimisi başka yerden, kasaları Çin'de üretiliyor felan. Bildiğimiz Vostok ise, malzeme kalitesi olarak biraz daha düşük de olsa, kasası kaplama da olsa, kordonu masif çelik olmasa da, inhouse mekanizmalarıyla A'dan Z'ye Rus malı. Yabana atmamak lazım.
"Kevin's Russian Time" adında da bir satış sitesi var. Merhaba Zenitar'dan minister kasa amphibia aldım, saati yaklaşık iki aydır kullanıyorum, bu fiyata bence inanılmaz, bu saati gerçekten çok seviyorum, sapmaya çok dikkat eden biri değilim ama bu saat kolumdayken özellikle baktım acaba çok fazla sapma yapıyor mu diye, hiç te değil. Saadece kordonları biraz sorunlu, çelik olanlar, tüyleri çekiyor.. deri olanlarında çok çabuk yıprandığını okumuştum. En iyisi saate uygun nato kayış almak ben öyle yaptım mesala . Memnun kalmanıza sevindim. Ben de bir amphibia otomatik ile bir komandirskie kurmalı almak istiyorum. | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Perş. 5 Mayıs - 5:41 | |
| - bulent.b demiş ki:
- selam, amphibia dediğiniz bir saat markasımıdır yoksa bir saatin modelimidir ? herkes sizin kadar konuyla haşır neşir olmayabilir. önce markasını sonra modelini yazarsanız herkes daha iyi anlar sanıyorum...
mesela ben td cal 3432 hastasıyım...anlayan beri gelsin. Amphibia Vostok markasının 200 m wr scuba modellerinin olduğu serisi. | |
|
| |
burbank
| |
| |
burbank
| Konu: Geri: Rus saatleri üzerine Perş. 5 Mayıs - 5:45 | |
| - watcher demiş ki:
- Yakinda bu sorunlari asacagiz insallah, turksaat.net domain uzerinden yeni site ve forum hazirlatiyorum, biraz zaman alacak, bu arada su ana kadarki mesajlarimiz ise bir arsiv butonu ile ulasilacak ama varolan arsivdeki basligin altinda devam etmek yerine ayni baslik ismi altinda yeniden devam edilebilecek, bir de ilk giriste otomatik yeniden kayit olacak.
Durumun pratik olmasi ve duzgun islemesi icin calismalar yapiyoruz. Üstad, benim sıkıntım siteyle değil. Evden imageshack'in kendisine resim upload edemiyorum. Aynı üyelikle işyerinden rahat rahat upload edemiyorum, işyerinden de siteye giremiyorum. Evden de resim yükleyemiyorum. Tam komedi oldu. | |
|
| |
| Rus saatleri üzerine | |
|