Ben kendim COSC konusuna biraz matamatiksel yaklasiyorum.Burada belirtmek lazimki isvicre nin toplam saat üretiminin %3 gibi düsük rakami bu testlere girip sertifika aliyor.
COSC de 15 günlük süre icinde cesitli konum ve derecelerde ISO 3159 a göre test edildikten sonra bu kriterlere uyan makinelere veriliyor.
Mekanik saatler icin -4 saniye ile +6 saniye arasinda günlük sapma toleransi uygun bulunmus.
Bu demekki özetle:
1 dakika=60 saniye
1 saat=3600 saniye
24 saat/1 Gün=86400 saniye
Bir günde 86400 saniye vardir bu arada toleransi da toplam maximum olarak 10 saniye ile belirleyelim(-4+6 arasinin toplam sapmasi).
Bundan yola cikarsak 86400saniye=100%
10saniye=?%
yaklasik 0,0115740% bir sapma toleransi acisi bir mekanik saat icin bence makul.Yukaridaki cebir hesabimda bir yanlis varsa lütfen düzeltiniz zira okulu birakali yillar oldu
Fiyatlamalara gelince burada enflasyonun da etkisi büyük.COSC kuruldugu yillarda (1973) ABD tarihe Bretton Woods kararlari olarak gececek kararlarla para birimi dolari Altin karsiligini cözdü o tarihten itibaren dolarlar bolca Altin karsiligi olmadan Federal reserve matbaalarindan cikiyor.Dolarda uluslararasi Ticari para birimi oldugundan,bilin bakalim ne oluyor?Piyasaya karsiliksiz Para intikal ederse (emisyon hacmi genisliyor) üretici olarak Maliyetlerinizi yeniden hesaplayip satis fiyatlarinizi güncellemeniz lazim bu da biz tüketicilere "Pahalilik"olarak yansiyor.