| Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO | |
|
+5M.Ali Sade brkgler Deniz-KSK frown esenkoylu 9 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
esenkoylu
| |
| |
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO Ptsi 2 Ocak - 7:58 | |
| Uzman değilim, fotoğraf da küçük kalmış ama şık ve kaliteli bir saate benziyor. Anladığım kadarı ile kordon metal olmasına rağmen oldukça yumuşak(esnek) bir yapısı var. Para eder mi bilmiyorum ama bir saat sever için iyi bir koleksiyon parçası olabilir. | |
|
| |
Deniz-KSK
Mesaj Sayısı : 397 Kayıt tarihi : 01/11/10 Yaş : 37 Nerden : KARŞIYAKA
| Konu: Geri: Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO Ptsi 2 Ocak - 8:01 | |
| Kadranın ve arka kapağın yakın-detaylı çekimini görseydik süper olurdu. | |
|
| |
esenkoylu
| Konu: Geri: Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO Ptsi 2 Ocak - 8:03 | |
| Evet çelik kordon çok ince ve yumuşak yapıda hani altın trabzon hasırı vardırya onun gibi. saatte o nisbette ince bi saat. | |
|
| |
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO Ptsi 2 Ocak - 8:08 | |
| @esenkoylu
Detaylı fotolarla daha çok bilgi toplayabilirsin hem bizde saati daha iyi incelemiş oluruz. | |
|
| |
esenkoylu
| Konu: Geri: Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO Ptsi 2 Ocak - 8:15 | |
| Detaylı fotolar az sonra geliyor | |
|
| |
esenkoylu
| Konu: Geri: Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO Ptsi 2 Ocak - 8:29 | |
| saatin kadran çapı 34mm. kalınlığı 6mm. kordon kalınlığı 1,5 mm. --- ---- ------ --- | |
|
| |
brkgler
Mesaj Sayısı : 513 Kayıt tarihi : 29/01/11 Yaş : 41 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO Ptsi 2 Ocak - 8:39 | |
| ilginç... seri no basılmış swiss made diyor... kalınlık 6 mm... kurmalılar bu kadar ince olabiliyor (bir zamanlar cortebert buna yakın incelikte bir saat yapmıştır) mu? Watcher'in hazine sandığına bir bakmak lazım... malusef bu saatle ilgili aktüel bir veriye ulaşamadım o zaman Tahmin ediyorum Maurice Hacroix Stanko no date | |
|
| |
Deniz-KSK
Mesaj Sayısı : 397 Kayıt tarihi : 01/11/10 Yaş : 37 Nerden : KARŞIYAKA
| Konu: Geri: Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO Ptsi 2 Ocak - 8:48 | |
| Tepe değişmediyse ki öyle gözüküyor, Cartier Pasha'nınkine çok benziyor. | |
|
| |
esenkoylu
| Konu: Geri: Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO Ptsi 2 Ocak - 8:54 | |
| Özellik tepenin işçiliği çok güzel ve ucundada siyah bi taş var. Saat çalışır durumda tepeyi kurunca tik tik tik çalışıyor | |
|
| |
esenkoylu
| Konu: Geri: Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO Ptsi 2 Ocak - 8:58 | |
| - Deniz-KSK demiş ki:
- Tepe değişmediyse ki öyle gözüküyor, Cartier Pasha'nınkine çok benziyor.
evet tepe değişmedi, bu kadar uzman artık bu saatin ne marka ve model olduğunu bulur sanırım | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO Ptsi 2 Ocak - 9:01 | |
| bir dönem küçük saat firmaları çeşitli saatler üretmiş... bunlardan çok azı günümüze gelmiştir. Ancak tasarım olarak benim dikkatimi çekti. bundan 50 yıl önce böyle bir zihniyetle üretim yapmış olma ihtimali olan çok az firma olmuştur. belki makinesini görerek bir sonuca ulaşabilirim... | |
|
| |
esenkoylu
| Konu: Geri: Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO Ptsi 2 Ocak - 9:07 | |
| - brkgler demiş ki:
- bir dönem küçük saat firmaları çeşitli saatler üretmiş... bunlardan çok azı günümüze gelmiştir. Ancak tasarım olarak benim dikkatimi çekti. bundan 50 yıl önce böyle bir zihniyetle üretim yapmış olma ihtimali olan çok az firma olmuştur. belki makinesini görerek bir sonuca ulaşabilirim...
Baştada yazdığım gibi enaz 40-50 senelik bir saat ve hala kurunca çalışıyor, çelik kordon sapasağlam. birde şu var saatin camıyla kadran arasında takriben 2mm var, 1 mmde alt kapak desek iç mekanizması enfazla 3mm bile değildir. | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO Ptsi 2 Ocak - 9:11 | |
| o zaman forumdaki vintage ustalarımız ilgilenecek....esenlikler dilerim | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO Ptsi 2 Ocak - 9:30 | |
| Markası zaten belli : Starko.
Arka kapakta ve de kadran üzerindeki iki adet "1" rakamından oluşmuş gibi görünen "M" harfi de bir anlam kazanmıyor.
Burada görülmesi gereken ne kapak,ne kadran ne de bilezik.Bu makinenin içini görmek gerekir.
| |
|
| |
esenkoylu
| Konu: Geri: Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO Ptsi 2 Ocak - 9:51 | |
| - M.Ali Sade demiş ki:
- Markası zaten belli : Starko.
Arka kapakta ve de kadran üzerindeki iki adet "1" rakamından oluşmuş gibi görünen "M" harfi de bir anlam kazanmıyor.
Burada görülmesi gereken ne kapak,ne kadran ne de bilezik.Bu makinenin içini görmek gerekir.
arka kapak öyle bi takılmışki her tarafı dümdüz, nasıl açılırki? | |
|
| |
Azizim moderator
| Konu: Geri: Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO Perş. 5 Ocak - 11:39 | |
| İsviçre saatçilik tarihinin derinliklerinde kaybolan saatlerden biri, bu ve bunun gibi onlarcası mazide kaldı. | |
|
| |
asymptote
| Konu: Geri: Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO Perş. 5 Ocak - 13:49 | |
| Starko marka bir saat bizim hocalardan birinde var, köşeli bir saat ancak bunun gibi ince o da. Sanırım kaybolup giden bu markanın çizgisi böyle ince saatler üretmekmiş.. | |
|
| |
Exern
Mesaj Sayısı : 275 Kayıt tarihi : 28/08/11 Yaş : 40 Nerden : IZMIR
| Konu: Geri: Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO Perş. 5 Ocak - 21:08 | |
| - esenkoylu demiş ki:
- arka kapak öyle bi takılmışki her tarafı dümdüz, nasıl açılırki?
Acilacak yeri yoksa monoblok olabilir. Oyleyse camdan mudahale edilir. Bknz. "Monokok-Yekpare kasa" konusu. | |
|
| |
Valjoux
| Konu: Geri: Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO Cuma 6 Ocak - 3:06 | |
| Fotoğraf beni yanıltmıyorsa bu saatin açılma şekli arka kapaktan olması gerekir,söylenilen kasa kalınlığına bakılırsa makinası'nın da peseux 70XX serisi olma ihtimali yüksek. | |
|
| |
esenkoylu
| Konu: Geri: Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO Cuma 6 Ocak - 9:25 | |
| Enteresan olan bu saat hakkında internette en ufak bilgi yok, tamam firma yok olup gitmiştir ama biçok koleksiyonerin elinde olması ve bi şekilde internette yayınlanması gerekirdi. | |
|
| |
esenkoylu
| Konu: Geri: Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO Cuma 6 Ocak - 9:27 | |
| - Valjoux demiş ki:
- Fotoğraf beni yanıltmıyorsa bu saatin açılma şekli arka kapaktan olması gerekir,söylenilen kasa kalınlığına bakılırsa makinası'nın da peseux 70XX serisi olma ihtimali yüksek.
evet arka kapaktan açılma ama ben açmayı beceremedim, daha doğrusu açmak için uğraşmadım. | |
|
| |
| Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO | |
|