Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Cyma saat markası ?

+3
parabellum p08
kemal-cebeci
yusufduz
7 posters
YazarMesaj
yusufduz

yusufduz

Cyma saat markası ? Empty
MesajKonu: Cyma saat markası ?   Cyma saat markası ? Icon_minipostedPerş. 22 Eyl. - 21:26

Cyma markası hakkında ilginçtir doğru dürüst bilgi bulamadım.yerli yabancı forumlarda da bilgi yok. Eski bir marka olduğu biliniyor,hala hayatta mı,yoksa kabuk mu değiştirdi,eski üretim yıllarına ait saatleri nasıldır,kullandığı mekanizmalar tavsiye edilir mi.Hi-beat ve chronometer saatlerine de rastladım,ama marka hakkında bilgi yok denecek kadar az?
kemal-cebeci

kemal-cebeci

MesajKonu: Geri: Cyma saat markası ?   Cyma saat markası ? Icon_minipostedPerş. 22 Eyl. - 22:00

chrono24 sitesinde ana sayfaya cyma yazın bayağı bir saat var pilli ve yeni versiyonları vintage ve mekanik bayağı üst düzey bir saat markası.. oradan azda olsa bir fikir edinirsiniz..halen üretim yapıyorlar herhalde..
yusufduz

yusufduz

MesajKonu: Geri: Cyma saat markası ?   Cyma saat markası ? Icon_minipostedPerş. 22 Eyl. - 22:13

Üstad aranırsa saatlerini bulmak mümkün...Marka bilgisine ulaşmak mümkün olmadı. Web sitelerinde de an itibariyle "En construction" yazıyor.
parabellum p08

parabellum p08

MesajKonu: Geri: Cyma saat markası ?   Cyma saat markası ? Icon_minipostedPerş. 22 Eyl. - 23:05

Yusufduz dostum, saatini bilmiyorum ama baba yadigarı çakım bu markadır, müsaadenle resimleyeyim dedim. Saygılarımla...

Cyma saat markası ? Snv82895

parabellum p08

parabellum p08

MesajKonu: Geri: Cyma saat markası ?   Cyma saat markası ? Icon_minipostedPerş. 22 Eyl. - 23:19

Tamam saatlerini de buldum.

Cyma saat markası ? Cyma3126

Cyma saat markası ? Cymablue2

Cyma saat markası ? Cymatavannes

yusufduz

yusufduz

MesajKonu: Geri: Cyma saat markası ?   Cyma saat markası ? Icon_minipostedPerş. 22 Eyl. - 23:36

Üstad saatin sahibi değilim henüz,o ihtimal var tabi .Bir yerde gördüm vintage, hem 36.000 vuruşlu hemde chronometer (cosc lu sanırım) .Ranfft da taradığımda 36.000 vuruşlu R.844 cal. makinesini bulamadım .
yusufduz

yusufduz

MesajKonu: Geri: Cyma saat markası ?   Cyma saat markası ? Icon_minipostedPerş. 22 Eyl. - 23:40

Bir örnek te benden:

Cyma saat markası ? Adhzrl
deka

deka

MesajKonu: Geri: Cyma saat markası ?   Cyma saat markası ? Icon_minipostedCuma 23 Eyl. - 4:37

parabellum p08 demiş ki:
Tamam saatlerini de buldum.

Cyma saat markası ? Cyma3126

Cyma saat markası ? Cymablue2

Cyma saat markası ? Cymatavannes

Bizim Rumi den esintiler taşımıyor değil, klasik sözünün karşılığı böyle birşey olsa gerek.
krytime

krytime

MesajKonu: Geri: Cyma saat markası ?   Cyma saat markası ? Icon_minipostedCuma 23 Eyl. - 7:10

Bu modelde farklı bir tasarıma sahip. Benim hoşuma gitti.

Cyma saat markası ? Cyma
yusufduz

yusufduz

MesajKonu: Geri: Cyma saat markası ?   Cyma saat markası ? Icon_minipostedPtsi 26 Eyl. - 21:21

1930 larda Avrupanın en büyük üreticilerinden biri (günlük 2000 ila 4000 saat arası ) olan marka 1966 yılında Doxa,Ernest Borel,West and A.A,Tavannes ile Synchron Group adı altında birleşmiş,2011 yılında da marka hakları Hong Kong merkezli uzakdoğu firmasına satılmış.(son ifadede başkalarının yalancısıyım)
durdor

durdor

MesajKonu: Geri: Cyma saat markası ?   Cyma saat markası ? Icon_minipostedSalı 27 Eyl. - 12:56

bildiğim kadarıyla, 1970' li yıllardaki krizden sonra üretimi biten markalardan. lakin o zamana kadara, o kadar çok üretim yapılmışki, özellikle yurtdışında, sıfır olarak kalmış pek çok modelini bulmak mümkün, sayın yusufduz'un da belirttiği üzere, son 1-2 yıldır yeniden faliyette. lakin kim almış, nerede üretiliyor? pek bilmiyorum.

36.000 vuruşlu, chronometer olan modelden, bir dostumun koleksiyonunda var. çapı biraz küçük (32-34 mm civarı) ama çok güzel bir makinesi var.
bulent.b

MesajKonu: Geri: Cyma saat markası ?   Cyma saat markası ? Icon_minipostedÇarş. 28 Eyl. - 3:21

Bende 1910 yıllarından yani 1. dünya savaşından kalma bir Cyma var. Trench. Küçük bir cep saatinden yapılmış. Kapağı menteşeli. 30mm çapında. Enfes bir saat. Resim koymasını bilseydim koyardım resmini...
yusufduz

yusufduz

MesajKonu: Geri: Cyma saat markası ?   Cyma saat markası ? Icon_minipostedÇarş. 28 Eyl. - 21:11

www.tinypic.com dan resmi ekrana yükleyin ve forum için verilen linki burdaki mesajınıza kopyalayın hepsi bu.
bulent.b

MesajKonu: Geri: Cyma saat markası ?   Cyma saat markası ? Icon_minipostedÇarş. 28 Eyl. - 22:49

Cyma saat markası ? 293ujjd

Umarım becerebilmişimdir. Smile
yusufduz

yusufduz

MesajKonu: Geri: Cyma saat markası ?   Cyma saat markası ? Icon_minipostedÇarş. 28 Eyl. - 23:09

Evet oldu işte.
Saat çok eski dediğiniz gibi,bir cep saati uyarlaması mı çünkü çapı bir cep saati içinoldukça küçük ,herhalde bayan cep saati olsa gerek.Kadran da sanırım porselen,yalnız "7" rakamı dikkatimi çekti,bu yazım stilini hiç görmedim.
bulent.b

MesajKonu: Geri: Cyma saat markası ?   Cyma saat markası ? Icon_minipostedPerş. 29 Eyl. - 0:26

Teşekkürler. Zor değilmiş Smile

Patek Philippe 19. yüzyılda kol saati üretmiş ilk olarak. Ancak yaygınlaşması 1. dünya savaşından sonra olmuş...Kapağın menteşeli oluşu ve lugların sonradan eklenmiş olması cep saati olması ihtimalini kuvvetlendiriyor...

Evet kadran porselen. 10 mm kalınlığı var. Kırmızı 12 özelliği var birde. O yıllarda çok kullanılmış kırmızı 12. Nedenini bilmiyorum. Araştırdım ama pek mantıklı açıklamaya rastlamadım. En akla uygunu karanlık siperlerde saatin üstünü gösterme amacı... Bu da cep saati olduğunu gösterir tabi.
yusufduz

yusufduz

MesajKonu: Geri: Cyma saat markası ?   Cyma saat markası ? Icon_minipostedPerş. 29 Eyl. - 2:18

Cep saatinin kol saatine çevrilmesi ihtimali bana zayıf göründü. -kurma kolu konumunun 12 de olmaması nedeniyle-
Üstadlar konuyu daha iyi bilirler tabi.
"7" rakamının yazılışına takıldım yalnız.

Cyma saat markası ?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Eski bir saat kıymetlimidir acaba? markası STARKO
» Nacar markası ile ilgili bir kaç sorum olacak
» umbro markası nasıldır?
» sizce bu saatin original markası ne?
» bu saatin markası ne lütfen yardım??