| sahtemi gerçekmi anlayamadım | |
|
+5haydari Kerim_91 Exern teng oçobanoğlu 9 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
oçobanoğlu
| Konu: sahtemi gerçekmi anlayamadım Ptsi 9 Ocak - 22:51 | |
| arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce bu enson çıkan 2011 model seiko sportura kinetic diver saat aldım 750 tl ye etiket fiyatı 1400 tl fakat saatin fosforlarının bazılarında kayma yani tam çizgiye denk gelmediğini fark ettim ve okuduğum kadarıyla bu sahte saatlerde olurmuş çok canım sıkıldı saati evren saatten aldım orda böyle bişey olabilecegini hiç sanmıyorum fakat aklıma takıldı bu defo mu yoksa sahte olabilirmi? | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Ptsi 9 Ocak - 23:27 | |
| Takdir edersiniz ki yazıya bakarak bir şey söylememiz imkansız. Resmi yok mu ? | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Ptsi 9 Ocak - 23:38 | |
| resimi nasıl koyacağımı bulamadım malesef tinypic ten koyuluyormuş fakat sitede bi sorun var galiba açılmadı yardımcı olursanız sevinirim ama bu bahsettiğim saat konyalisaat.comda yada hediyesaati.comda var fakat ordaki resimde bir hata göremedim bendeki gibi.aslında hiç dikkat çekmiyo fakat benim gibi titiz birinin gözünden kaçmadı tabi ve araştırdım hemen ve sahte olabileceğinin söylendiği yazılar okudum çok moralim bozuldu garantisi falan var tabi ama anlayamadım | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Ptsi 9 Ocak - 23:43 | |
| mail adresinizi verirseniz hemen atabilirim isterseniz sizde bişekilde paylaşabilirseniz çok iyi olur bu önemli bi durum yani böle bir dükkanın aydınsaatin yetkili satıcısının böyle bişey yapmasına olanak vermek çok imkansız gibi geliyor bana ama genede soru işareti bu bende | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Ptsi 9 Ocak - 23:54 | |
| bide bu saat çok yeni olduğu için hiç bir saatçide göremedim henüz kıyaslama imkanım olmadi yani bişey daha fark ettim içindeki kare kare olan kısım daha kabartılı şekilde konyalısaat in wb sitesindeki resimde acaba resimdemi öyle çıkmış onuda anlayamadım doğrusu bendeki daha düz sanki iç kısmı | |
|
| |
Exern
Mesaj Sayısı : 275 Kayıt tarihi : 28/08/11 Yaş : 40 Nerden : IZMIR
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Ptsi 9 Ocak - 23:57 | |
| imageshack.us a ekleyip, verilen forum kodunu buraya yapistirirsaniz resminiz gorulecektir. | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 0:13 | |
| önce yüklüyor gibi oluyor en sonunda no files were uploaded yazıyo exern sizin email adresinize atsam bu resmi olurmu mail adresinizi yazarsanız | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 0:28 | |
| bir arkadaşımızın mail adresine atsam bu resimleri o paylaşamazmı acaba ben beceremedim yada paylaşmasada olur kendi fikrinide beyan edebilir | |
|
| |
Kerim_91
Mesaj Sayısı : 362 Kayıt tarihi : 16/09/11 Yaş : 33 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 0:40 | |
| oçobanoğlu ; size mail adresimi gönderiyorum . Resimleri atarsınız ben yayınlayıp yardımcı olmaya çalışırım. | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 0:53 | |
| kerim kardeşim resimleri gönderdim geldimi acaba ???
| |
|
| |
Kerim_91
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 0:54 | |
| [img] [/img] [img] [/img] Not : Resimdeki saat Sayın "oçobanoğlu" adlı forum üyemizindir.
En son Kerim_91 tarafından Salı 10 Ocak - 0:57 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
Kerim_91
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 0:56 | |
| Üstadlar detaylı açıklamayı yapacaklardır elbet. Ben orjinal bir Seiko da bu kadar simetri bozukluğuna hiç rastlamadım. Ama olabilir mi fabrikasyon hatası bilemiyorum.
Saygılar. | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 0:57 | |
| eyvallah kardeşim çok sağolasın evet saat ustalarından yorumları bekliyorum saat 6 7 8 ve 9 un olduğu çizgilerde fosforda kayma var bu saat sahtemi yoksa defolumu değiştirmem gerekirmi sizce | |
|
| |
Kerim_91
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 0:59 | |
| Ayrıca şunu da belirtmek isterim , alırken bu saatin simetri bozukluğunu farkedemeyip alıp ,sonra da farkedince gidip sorunu belirtip değiştirilmesini isterdim. Ki bu sizin en doğal hakkınız.
Not: Benim gibi göze hitap eden hele ki saat konusunda simetrik konusunda hassassanız hiç düşünmeden değiştirin derim. | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 1:00 | |
| konyalı saatin web sayfasındaki resmiyle kıyasladığımda dikkatimi çeken diğer bir unsur ise içindeki kare kare olan bölümün benimkine oranla daha kabartılı olmasıydı ama resimdende öyle görünüyor olabilir tabi ordaki saatin resminede bakılırsa belkidaha iyi fikir sahibi olunabilir | |
|
| |
Kerim_91
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 1:02 | |
| Arka kapaktaki Sportura yazısının altındaki Seri Numarasını da yazarsanız bilgi olarak Üstadlar daha da yardımcı olacaklardır. | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 1:02 | |
| evet kerim bey bende simetriye çok önem veririm ama nasıl olduysa orada okadarda incelememe rağmen tam 1 hafta sonra fark ettim ve çok sinir oldum doğrusu ve bende değiştirmeyi düşünüyorum aslında | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 1:03 | |
| Saatin diğer kısımları gayet kaliteli duruyor.Bence montaj hatası, egimli bezellerde bu tür hatalar çok daha pahalı saatlerde bile olabiliyor. Resmi bayinin replika saat satması bana biraz ihtimal dışı geliyor. | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 1:05 | |
| resimde okunuyo gibi ama ben tekrar yazayım 141473 sanırım bahsettiğiniz bu numara | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 1:07 | |
| ben daha önce birçok seiko saat aldım oradan ilk defa karşılaştım böyle bi durumla banada montaj hatası gibi geldi sahte olabilmesi imkansız gibi bencede zaten su geçirip geçirmemesindende anlaşılır sanırsam | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 1:10 | |
| içindeki kare kısım için ne diyeceksiniz konyalısaatin sitesindeki resimde daha kabartılı daha çıkık gibi sanki resimle alakalı bi durum mu acaba ??? | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 1:11 | |
| konyalısaatin seiko kısmında 11. sayfada görebilirsiniz resmi | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 1:47 | |
| arkadaşlar duyduğuma göre kinetic saatlerin pilleri 5 yılda bir değişmesi gerekiyormuş o halde ne anladık biz bu kinetic olayından seiko honda f1 saatimi 5 sene önce aldım ve hala pili bitmedi ozaman pilli saatten farkı nedir kınetic modellerin neden kinetic alalımki madem içindeki pil değişecekse bende en az 10 yıl da bir değişir diye düşünüyordum 5 yıl bana çok kısa bi zaman gibi geldi | |
|
| |
haydari
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 1:49 | |
| hocam konyalsaatin kendi sitesindeki resimde de biraz simetri bozukluğu var gibi | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 1:54 | |
| evet hatta metal kayışlı modeline bakarsan 4 rakamının olduğu yerdeki sanki daha belirgin gibi anlamadım gitti:)içindeki kare olan kısımları daha kabarık gibi değilmi sencede:) | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 2:07 | |
| yoksa çin üretimi olmasın bu saatler :)ikinci kalite falan | |
|
| |
Exern
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 2:43 | |
| - oçobanoğlu demiş ki:
- arkadaşlar duyduğuma göre kinetic saatlerin pilleri 5 yılda bir değişmesi gerekiyormuş o halde ne anladık biz bu kinetic olayından seiko honda f1 saatimi 5 sene önce aldım ve hala pili bitmedi ozaman pilli saatten farkı nedir kınetic modellerin neden kinetic alalımki madem içindeki pil değişecekse bende en az 10 yıl da bir değişir diye düşünüyordum 5 yıl bana çok kısa bi zaman gibi geldi
Kinetic saatlerde artik kapasitor yerine Li-ion temelli bir sarjli pil kullanildigindan belli araliklarla pilin yenilenmesi gerekir. Dikkat edilmesi gereken en onemli sey pilin sarjini asla tamamen tuketmemektir. Pilin ani olumune sebep olur. Aynisi solar saatler icinde gecerli. - oçobanoğlu demiş ki:
- yoksa çin üretimi olmasın bu saatler :)ikinci kalite falan
Kadranda mov't Japan yazdigina gore tamamen Japon uretimi degil. | |
|
| |
brkgler
Mesaj Sayısı : 513 Kayıt tarihi : 29/01/11 Yaş : 41 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 2:47 | |
| Seiko ların üretildiği 3 uzak asya ülkesi var.. takdir edersiniz ki bunlar Çin, Japonya ve Tayvan (eyaleti veya devleti) | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 2:57 | |
| [quote="Exern"] - oçobanoğlu demiş ki:
- arkadaşlar duyduğuma göre kinetic saatlerin pilleri 5 yılda bir değişmesi gerekiyormuş o halde ne anladık biz bu kinetic olayından seiko honda f1 saatimi 5 sene önce aldım ve hala pili bitmedi ozaman pilli saatten farkı nedir kınetic modellerin neden kinetic alalımki madem içindeki pil değişecekse bende en az 10 yıl da bir değişir diye düşünüyordum 5 yıl bana çok kısa bi zaman gibi geldi
Kinetic saatlerde artik kapasitor yerine Li-ion temelli bir sarjli pil kullanildigindan belli araliklarla pilin yenilenmesi gerekir. Dikkat edilmesi gereken en onemli sey pilin sarjini asla tamamen tuketmemektir. Pilin ani olumune sebep olur. Aynisi solar saatler icinde gecerli. - oçobanoğlu demiş ki:
- yoksa çin üretimi olmasın bu saatler :)ikinci kalite falan
Kadranda mov't Japan yazdigina gore tamamen Japon uretimi degil. verdiğin bilgiler için çok sağol ben zaten saati kullanmasamda her sabah saati elimde iyice sallıyorum ama hala anlamadıgım şey bahsettiğiniz kapasitor yerine neden li-ion pillere geçildiği bu şekilde pilli bir saatten ne farkı var anlamadım bazı saatlerin pilleri 10 sene bile gidiyor madem bu kinetic saatler 5 yıl gibi kısa bir surede pilleri değişecek ve içleri açılacaksa bence pilli almaktan hiç farkı yok | |
|
| |
Deniz-KSK
Mesaj Sayısı : 397 Kayıt tarihi : 01/11/10 Yaş : 37 Nerden : KARŞIYAKA
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 3:50 | |
| Sahte olacağını sanmam, üretim hatası gibi duruyor. Peki güç gösterge tuşu çalışıyormu (saat 2 yönündeki tuş)?? | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 4:17 | |
| evet o tuş çalışıyor o tuşa basınca tam olarak ne olması gerekiyor
En son oçobanoğlu tarafından Salı 10 Ocak - 4:30 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 4:22 | |
| o tuşa basınca saniye aniden hızlı bir şekilde hareket ediyo ni işe yaradığını anlamadım tam olarak o tuşun nasıl kullanıldığı veya ne işe yaradığı hakkında tam olarak bi fikrim yok | |
|
| |
movement34
Mesaj Sayısı : 272 Kayıt tarihi : 01/07/11 Yaş : 44 Nerden : hong kong
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 4:30 | |
| Saatiniz orjinal ondan supheniz olmasin. Ufak tefek uretimden kaynakli gozden kacan hatalar cok normal olabilir.
| |
|
| |
oçobanoğlu
| |
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 4:52 | |
| arkadaşlar bu arada bugün kolunuzda hangi saat var başlıklı konuda durdorun kolunda resmini çektiği ananta gmt saatinin içindeki simetri hatası benimkinden çok daha fazla gözüküyor son sayfada yorumumu yaptım zaten bu tür hatalara eskiden hiç bakmazdım dikkat etmezdim ama şimdi en önce buraya bakıyorum acaba benmi yanlış gördüm yoksa durdor isimli kullanıcının saatindedemi hata var | |
|
| |
Exern
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 5:36 | |
| - oçobanoğlu demiş ki:
- ... verdiğin bilgiler için çok sağol ben zaten saati kullanmasamda her sabah saati elimde iyice sallıyorum ama hala anlamadıgım şey bahsettiğiniz kapasitor yerine neden li-ion pillere geçildiği bu şekilde pilli bir saatten ne farkı var anlamadım bazı saatlerin pilleri 10 sene bile gidiyor madem bu kinetic saatler 5 yıl gibi kısa bir surede pilleri değişecek ve içleri açılacaksa bence pilli almaktan hiç farkı yok
Kapasitorlerde sorun ciktigi icin li-ion pillere gecmisler. Bu makaleyi okumanzi tavsiye ederim (Link) - oçobanoğlu demiş ki:
- o tuşa basınca saniye aniden hızlı bir şekilde hareket ediyo ni işe yaradığını anlamadım tam olarak o tuşun nasıl kullanıldığı veya ne işe yaradığı hakkında tam olarak bi fikrim yok
Guc gostergesi tusudur. Saniye kolu ne kadar giderse o kadar sarj var demektir. Tam olarak ne kadar oldugu kullanma kilavuzunda yazar. | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 5:46 | |
| valla ben basınca 35 saniye kadar gidiyo verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 5:55 | |
| ben hala kinetic saatin pilli saate olan avantajını anlayamadım | |
|
| |
movement34
Mesaj Sayısı : 272 Kayıt tarihi : 01/07/11 Yaş : 44 Nerden : hong kong
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 7:21 | |
| Otomatik ve pilli kirmasi,melez
Pil yok ama pilli hassasiyetine sahip, haliyle pil degisme derdi de yok,
Otomatik saatler gibi hareket enerjisiyle calisiyor ama power reserve degerleri otomatik saatlerin cok ustunde. seikoun yeni modellerinde 6 ay .
| |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 7:24 | |
| ama işte sorunda burda zaten 5 yılda bir pil değişmesi gerekmiş yani bundada sonuçta içi açılıyormuş benim saat içinde reserve süresi 6 ay deniyo ama zaten pilli saatler bile 5 sene gidiyor ozaman avantajı nedir bunu anlamadım yani aslındada bundada şarj edilebilen pil var sonuçta pilli bir saat buda | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Salı 10 Ocak - 7:40 | |
| benim aklıma gelen içindeki pil bittiğinde acaba sadece reserve yapma özelliği mi kaybolacak yani anlık gücü acaba üretebilecekmi otomatik saatler gibi | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Perş. 12 Ocak - 7:16 | |
| arkadaşlar dayanamadım sinek küçüktür ama mide bulandırır hesabı gittim ve saatimi değiştirdim bugün ve saatçiye kinetic saatlerin pillerinin 5 yılda bir değişmesi gerekmiş bu doğrumu diye sorduğumda kesinlikle yanlış olduğunu 10 ila 12 yıl arasında bittiğini söyledi bu doğrumudur acaba??? | |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Perş. 12 Ocak - 7:23 | |
| Kinetik saatin içinde de şarjlı pil var, kol hareketleriyle dönen rotor vasıtasıyla pil şarj oluyor. Tam şarjda 6 ay civarı şarj olmadan gidebiliyor. 5 yıl kinetik saatlerdeki şarjlı pil için az bir süre. Saatçinin dediği gibi kinetic saat pilleri 10 yıl civarı gider. Bu sürenin sonunda şarj kapasitesi çok düşeceği için pili değiştirmeniz gerekir.
Pil bitince kol hareketleriyle anlık güç üretmez. Çünkü üretilen güç pile doluyor zaten, ayriyeten otomatik saatlerdeki gibi bir zemberek yok. | |
|
| |
oçobanoğlu
| Konu: Geri: sahtemi gerçekmi anlayamadım Perş. 12 Ocak - 7:49 | |
| verdiğin bilgiler için çok teşekkürler devamlı aklımı kurcalayan bi soruydu bu ve 10 yıl gene iyi bi süre zaten otomatik saatlerde de bakım için içi açılıyor sonuçta değilmi bakımları kaç yılda bir yapılıyor bilmiyorum ama yağı falan değişiyor sanırım | |
|
| |
| sahtemi gerçekmi anlayamadım | |
|