Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Bu saatler gerçekmi...

+2
teng
okyanus57
6 posters
YazarMesaj
okyanus57

Bu saatler gerçekmi... Empty
MesajKonu: Bu saatler gerçekmi...   Bu saatler gerçekmi... Icon_minipostedÇarş. 21 Tem. - 10:18

teng

teng

MesajKonu: Geri: Bu saatler gerçekmi...   Bu saatler gerçekmi... Icon_minipostedÇarş. 21 Tem. - 10:40

Saatlerin gerçek resmi yok ama daha önce yayınlanan mesajlarda sabıkalı biri olduğunu söylüyorlardı.
Yalan bir kargo numarası verildiği için ürün elinize geçmese bile 3 günü doldurduğunuz için otomatik olarak onay veriyorsunuz, sonra uğraşıyorsunuz.
Soru : Böylelerini mesaj bombardımanına tutsak mı acaba ??
kelby

kelby

MesajKonu: Geri: Bu saatler gerçekmi...   Bu saatler gerçekmi... Icon_minipostedÇarş. 21 Tem. - 19:53

ben birkaç replika tissot tespit etmiş ve durumu site yönetimine bildirmiştim. bana araştırıp bakacağız tarzında bir mesaj geldi ama, icraat yok.
haspirin

haspirin

MesajKonu: Geri: Bu saatler gerçekmi...   Bu saatler gerçekmi... Icon_minipostedÇarş. 21 Tem. - 20:32

ebay ve gg'den Tissot alma işi çok riskli. PRC200 alacaktım biraz araştırınca sahte olmayanı yok gibi. Yaşanan bazı olaylarda saatçilerin bile anlayamadığı olmuş. En sağlıklısı güvenilir bir siteden veya yetkili satıcıdan almak.
haspirin

haspirin

MesajKonu: Geri: Bu saatler gerçekmi...   Bu saatler gerçekmi... Icon_minipostedÇarş. 21 Tem. - 20:43

okyanus57

MesajKonu: Geri: Bu saatler gerçekmi...   Bu saatler gerçekmi... Icon_minipostedÇarş. 21 Tem. - 21:29

Bilgiler için teşekkürler...
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Bu saatler gerçekmi...   Bu saatler gerçekmi... Icon_minipostedÇarş. 21 Tem. - 21:32

revaçta modellerin replikalarını iyi yapıyorlar dikkat etmek lazım....
replika saati de orjinal diye satmakta nasıl bir dolandırıcılıktır belli değil!
dermanyeri

dermanyeri

MesajKonu: Geri: Bu saatler gerçekmi...   Bu saatler gerçekmi... Icon_minipostedPerş. 22 Tem. - 0:41

haspirin'inin gönderdiği linklerde 3.sırada muhteşem bir karşılaştırma yapılmış. Çok dikkatli incelemek gerekiyor. Teşekkürler paylaşım için
http://www.mustafagullu.com.tr
kelby

kelby

MesajKonu: Geri: Bu saatler gerçekmi...   Bu saatler gerçekmi... Icon_minipostedPerş. 22 Tem. - 0:51

revaçtaki tissotların çinde çok iyi taklitleri yapılıyor. hatta büyük ihtimal orjinal kasa ve kordon kullanıyorlar.
yaklaşık bir yıl önce ebayden 200 dolara quartz prs 516 almıştım. saatim orjinal ve 2 yıl uluslararası garantili olarak geldi. aldığım satıcı güvenilir bir satıcı, genellikle tissot, orient ve seiko satıyor. tissotları kronometreli quartz, arada t-touch modelleride var. orient ve seiko modellerinin arasında otomatiklerde var. pilli orjinal tissot istiyorsanız bu satıcıyı tavsiye edebilirim. ebay ismi watchub .
gelelim konumuza, bendeki prs516 modelini çok beğenen tissot meraklısı bir arkadaşım, ebayden 90 dolara aynısından bulmuş almış. hani açık arttırma formatında denkgelmiştir diyeceğim ama, fiyat buy it now.
saati bir müddet taktı, kasayı falan inceledik benimkinden bir farkı yok, cam desen safir cam,
sonra saatin kronometresini çalıştırdım, ama kronometrede bir tuhaflık vardı. normalde salise ibresi her bir saniyede tam tur atar, ve ilk 1 dakika boyunca sürekli çalışır. ondan sonra beklemeye geçer ne zaman stop yada split yapınca o zaman aktif hale geçerek doğru zaman üzerinde durur.
fakat bunun salise kolu her üç saniyede bir tur atıyor ve üstelik hiç durmuyordu. saatin mekanizmasına bir saatçide baktırmasını tavsiye ettim. saati açtırmış ve çin mekanizması olduğunu öğrenmiş, zaten saatin kutusundan anlamak gerekirdi. kutu ve kitapçıkta çince yazılar mevcuttu, garanti kartı vardı ama doldurulmamıştı, üstelik satıcıda çinliydi.
iş işten geçmişti, paypal itirazı için süre geçmiş ve satıcıyada pozitif feedback bırakmıştı. arkadaşım durumu bildirmek için satıcıya mesaj atmış, satıcıda çin shanghai tissot bayisinden temin ederek sattığını söylemiş.
eğerki bunlar replika tissot satıyor ise, anlaşılmaması için kutusunuda orjinal gibi hazırlamaları gerekmezmiydi? ve madem replika saat yapıp satıyorlar, neden daha ucuz kasa ve cam malzemesi kullanmıyorlar,
saatte safir cam ve orjinal yada orjinale en yakın kalitede kasa kullanılmış. bu tissotun çin pazarı için daha düşük maliyetli saat üretme politikası olabilirmi diye aklımdan geçmiyor değil

Bu saatler gerçekmi...
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» sahtemi gerçekmi anlayamadım
» GMT saatler
» Saatler ....
» Saatler
» Façonnable saatler...