| ETA mekanizmalı saat projesi | |
|
+15Kerim_91 christiano mehmet_34 cleric watcher BR-02 muaddib vervito celahir caneryerinde frown bootsector movement34 borahan tmr5555 19 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
tmr5555
| Konu: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 6:46 | |
| Merhaba arkadaşlar, bu siteyi uzun süredir takip ediyorum. Ortaya çıkarılan saat projelerini taktir etmemek zor. yıllardır benimde aklımda özel bir saat üretme fikri var, burada taslaktan gerçeğe dönüşen saatleri görmek beni iyice heveslendirdi. Endüstri ürünleri tasarımcısı olarak saatin çizimini bir CAD yazılımı ile (solidworks) yapma kabiliyetine sahibim. Tabii o aşamaya gelmeden önce bir mekanizma temin edip ölçülerini almam gerekiyor. Mekanizma olarak: ETA 2800 veya 2600 serisi kullanmayı düşünüyorum (daha karar vermedim) Saat kasasını Ufak objeler frezeleyebilen bir CNC tezgahında celikten imal etmeyi düşünüyorum, Kadranı da lazer ile oymayı/gravürletmeyi düşünüyorum. İşin kazık yanı tabii bu işi üstlenebilecek usta arayıp bulabilmek, bu konuda yardım edebilecek birisi çıkarsa çok iyi olur. Saati model kendi tasarladığım bir dalgıç saati konseptine benzetmeyi amaçlıyorum. Daha önce yaptığım birkaç tasarıma şuradan göz atabilirsiniz --> (diyecektim ama yeni kullanıcı olduğum için link veremiyorum) Şimdilik planlama aşamasında olan bu iş hakkında ileride daha çok paylaşım yapabilmek dileği ile. İyi,kötü yorumlarınız için teşekkürler, saygılar. | |
|
| |
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 7:26 | |
| linki pm atın ben eklerim | |
|
| |
movement34
Mesaj Sayısı : 272 Kayıt tarihi : 01/07/11 Yaş : 44 Nerden : hong kong
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 7:27 | |
| Hosgeldiniz. Cok hizli bir giris yapmissiniz:)
Kasa imal etmek icin yeterli imkanlariniz var mi? Yoksa usta dan bahsederken ayni seyi kasa icin de soylemistiniz
| |
|
| |
tmr5555
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 7:32 | |
| movement34, evet hızlı bir giriş Kasa imali için de İstanbul avrupa yakasında usta arayışım devam etmekte. | |
|
| |
tmr5555
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 7:33 | |
| @borahan, teşekkürler ama yeni üye olduğum için sizede link gönderemiyorum. | |
|
| |
movement34
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 7:37 | |
| Isiniz dolasiyla saniyorum bunu yapilecek bir ortama sahipsiniz. Insallah yapabilirsiniz. Basit bir modelden baslamanizi tavsiye ederim.IWC pilot serisi gibi. Size ornek de gonderebilirim bunun icin.
| |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 7:39 | |
| Tasarıma nasıl bakabiliriz acaba? Gerçekten çok merak ettim... | |
|
| |
movement34
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 7:43 | |
| hocam kendini tanisma bolumunde yeni konu acarak tanitabiliyorsunuz. o islemi yaptiktan sonra ozel mesaj atabiliyorsun. Tanit ki, herkesi merak da biraktin ,gorelim tasarimlarini:) | |
|
| |
tmr5555
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 8:05 | |
| Bu tasarımın revize edilmiş hali gibi birşey amaçlıyorum: | |
|
| |
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 8:07 | |
| - tmr5555 demiş ki:
- Bu tasarımın revize edilmiş hali gibi birşey amaçlıyorum:
Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. | |
|
| |
caneryerinde
Mesaj Sayısı : 171 Kayıt tarihi : 11/02/11 Yaş : 41 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 8:09 | |
| Değişik ve iddialı bir tasarım.Tasarımınızda foruma girişiniz gibi iddialı olmuş | |
|
| |
tmr5555
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 8:13 | |
| MErak edenler için başka tasarımlarımı da payaşıyorum: Şu anda yeni üye olduğum için PM'den veya buradan linke veremiyorum, böyle idare edelim. Ayrıca İstanbul'da ETA mekanizma tedarik edecek yer arıyorum, bir bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. | |
|
| |
movement34
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 8:14 | |
| Bu isin ticari boyutuyla hicbir alakasi olmayan biri icin , tek soylecek kelime MUHTESEM. | |
|
| |
movement34
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 8:14 | |
| | |
|
| |
movement34
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 8:15 | |
|
En son movement34 tarafından Ptsi 30 Ocak - 8:18 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
tmr5555
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 8:16 | |
| | |
|
| |
caneryerinde
Mesaj Sayısı : 171 Kayıt tarihi : 11/02/11 Yaş : 41 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 8:17 | |
| Sağ üst köşedekine denecek birsey yok gerçekleşirse bende bir tane isterim | |
|
| |
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 8:21 | |
| En son gonderdigi iz tasariminiz modern bir cep saati havasi var. Ellerinize saglik. Bizlere de tasarimlarda yardim edersiniz artik | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 8:39 | |
| Dostum dizaynların hepsi çok çok çok iyi. Eminim foruma çok büyük katkıların olacak.
| |
|
| |
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 9:01 | |
| Hocam hepsi çok güzel, nefissss Benim dikkatimi en çok çeken kare Breil tasarımı oldu. | |
|
| |
celahir
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 11:14 | |
| - tmr5555 demiş ki:
- Başka yok zaten :-)
bunlar da yetti zaten yolun açık olsun. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 12:48 | |
| çalışmalarınız çok güzel. Emeğinize sağlık. ETA mekanizma tek tek almak isterseniz istanbulda bulabiliriz çok zor değil. | |
|
| |
tmr5555
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 12:53 | |
| CAD tasarıma baslamak için bir tane ETA 2824-2 mekanizma ve birkaç tane daha parçaya ihtiyacım var. Bu konuda Watcher'da yardımcı olabileceğini belirtti. Mekanizma tedariki konusunda önerilere açığım. | |
|
| |
movement34
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 15:36 | |
| suan seninki deneme amacli olacagindan,eta kullanman sart degil. muadili cin makineler yada ucuz makinelerde isini gorur. | |
|
| |
muaddib
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 16:59 | |
| tasarımlar çok güzel ve fresh elinize sağlık. ibre ve tepede kurma kolu sevgimiz müşterek | |
|
| |
BR-02
Mesaj Sayısı : 408 Kayıt tarihi : 20/02/11 Nerden : Federal Almanya
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 21:37 | |
| 2824-2 icin gerekli teknik bilgileri ve ölcüleri bulabileceginiz, sablonu sunuyorum. Gerekli bütün ebatlar icinde.Iyi calismalar. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 22:50 | |
| - tmr5555 demiş ki:
- Bu tasarımın revize edilmiş hali gibi birşey amaçlıyorum:
Bunu tamamen realize edebiliriz. Bizim yapabilecegimiz bir sey Ama avatarinizdaki tasarima da hasta oldum cok guzel, tabi ki ozel mekanizma gerektiriyor ve bu da simdilik bizim imkanlarimizi asar. . | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Ptsi 30 Ocak - 22:51 | |
| Hatta bu dalgic modeli biraz revize edip nusrat bile yapilabilir, tabi ki arkadasimizin onayi ile | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Salı 31 Ocak - 2:27 | |
| Faruk usta'dan alabiliriz ETA makine. | |
|
| |
tmr5555
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Salı 31 Ocak - 2:31 | |
| Sirkecideki Faruk ustamı? Kendisi ile bir Omega kadranı üzerine anlaşamadık geçen aylarda.
Evet, Nusrat Projesine adapte edilebilir ayrıca, izini verdim gitti. :-) | |
|
| |
cleric
Mesaj Sayısı : 49 Kayıt tarihi : 09/11/11 Yaş : 43 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Salı 31 Ocak - 2:37 | |
| hoşgeldiniz sayın tmr5555, tasarımınız nusrat için çok güzel ve sıradışı, ben kasayı birazda mayına benzettim. hele avatarınızda kullandığınız tasarım harika.. tebrikler.. | |
|
| |
mehmet_34
Mesaj Sayısı : 230 Kayıt tarihi : 22/01/11 Yaş : 43 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Salı 31 Ocak - 8:17 | |
| - tmr5555 demiş ki:
- bir CAD yazılımı ile (solidworks) yapma kabiliyetine sahibim.
Şimdi yanıyorum verilen eğitimlere gitmediğime Hocam bunlar harika tasarımlar. Yakında buradan isviçreye sitemizden bir tasarımcı uçacak anlaşılan. Uçuracak arkadaşımızda var nede olsa | |
|
| |
christiano
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Salı 31 Ocak - 9:46 | |
| - watcher demiş ki:
- Hatta bu dalgic modeli biraz revize edip nusrat bile yapilabilir, tabi ki arkadasimizin onayi ile
Arkadaşımız izin vermiş çok sağolsun,bence bu model ve Nusrat teması çok güzel olur watcher üstad.Daha bir heyecan yaptım şimdi | |
|
| |
Kerim_91
Mesaj Sayısı : 362 Kayıt tarihi : 16/09/11 Yaş : 33 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Salı 31 Ocak - 9:54 | |
| Bende hangi çizim programını kullanıyorsunuz diye soracaktım ki , Solid olduğunu şimdi gördüm..Çok güzel kullanarak iyi çizimler çıkarmışsınız tebrik ederim. Güzel tasarımlar daha çıkaracağınızdan eminim. | |
|
| |
christiano
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Salı 31 Ocak - 9:55 | |
| Sayın tmr5555 yaratıcılığınız,hayal gücünüz ve tasarımlarınız bir harika.İnsan baktıkça her model için ayrı heyecanlanıyor.Tebrik ederim | |
|
| |
mehmet_34
Mesaj Sayısı : 230 Kayıt tarihi : 22/01/11 Yaş : 43 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Salı 31 Ocak - 10:40 | |
| Bir gerçek var oda bu tasarımları oluşturan program değil, bunları hayal eden düşünce gücü baktıkça bakasım geliyor ne kadar güzel bir tasarım... | |
|
| |
4.kuşak
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Çarş. 1 Şub. - 2:52 | |
| Cidden ben de avatarınızdaki tasarımı çok beğendim ancak watcherın da dediği gibi bunun için özel mekanizma gerekiyor. Yine de çok değişik ve hoş bir tasarım olmuş. Rumiden sonra ki yeni saatte arkadaşın tasarladıklarından biri ya da yeni tasarlayacağı bir model kullanılabilir. | |
|
| |
tmr5555
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Çarş. 1 Şub. - 4:24 | |
| Herkese güzel sözleri için teşekkürler. | |
|
| |
tmr5555
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Cuma 3 Şub. - 4:07 | |
| Güncelleme: Bugün alışverişe çıktım :-D Bir tane ETA 2824-1 çıkma mekanizma temin ettim (2824-2 arıyordum, ama farkını söyle deseniz söyleyemem vallahi) ona bir tane stem uzatıcı ve 8mm lik vidalı tepe taktım (dalıgıç saati olucak diye büyük tepe kullanmak istedim.) Bu arada bazı arkadaşlar niye ille 2824 diye soruyorlardı, ona cevap vermek isterim, bu mekanizma çok yaygın kullanıldığı için envayi çeşit parçasını temin etmek kolay oluyor (mesela akrep yelkovan) internetten sipariş verirken parça uyucakmı uymayacakmı derdi olmuyor. Diğer alınan numunelik parçalar: Mekanizma ayağı 30 mm arka kapak contası 35mm bombe cam (mika, safir değil. gerekiğinde tornada kolay işlenebilsin diye) 22/22 mm numune kayış (ucuz birşey, şidilik yer tutsun diye aldım Ivır zıvır numunelik civata, aklımda olmayan başka şeyler. Arka kapağı 6 civata ile kapanan cinsten yapmak istediğim için Torx veya heksagonal kafalı civata arayışına çıkmam gerekecek. Bulamadığım şeyler de var, dönen bezelli bir model düşündüğüm için bezel yayı (35 mm çap civarı) ve bezel'in saat yönünde dönmesini engelleyici zavazingo (parçanın adını bilmiyorum) Bu parçaları büyük ihtimal çıkma temin etmem gerekecek... fotolar: Şimdi sıra tasarımı rafine etme aşamasına geldi, akabinde CAD model yapımı ve CNC pantograf-freze-torna arayışı (bence bu projenin en zor yanı). | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Cuma 3 Şub. - 6:16 | |
| Bravo, devamini merakla bekliyorum. CNC makinesi konusunda yardimci olacak bir arkadas varsa elini kaldirsin Belcikada olsaydiniz is cok kolaydi ama Turkiye konusunda ben cok zayif kaliyorum | |
|
| |
tmr5555
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Cuma 3 Şub. - 6:23 | |
| Valla bakarsınız belçikaya ziyaretinize gelirim :-) Şaka bir yana belki burada iyi sonuç çıkarabilecek bir atölye bulamazsam size başvurabilirim sayın watcher. | |
|
| |
4.kuşak
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Cuma 3 Şub. - 6:37 | |
| Çalışmalar şimdiden başlamış. Elinize sağlık ve iyi çalışmalar. | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Cuma 3 Şub. - 6:46 | |
| tmr5555 ciddi ciddi çalışmalara başlamışsın. Hayırlı uğurlu olsun dostum Ama maalesef paylaştığın fotolar görünmüyor. Başka türlü ekleme yöntemlerini dener misin? | |
|
| |
4.kuşak
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Cuma 3 Şub. - 7:04 | |
| - bootsector demiş ki:
- tmr5555 ciddi ciddi çalışmalara başlamışsın. Hayırlı uğurlu olsun dostum
Ama maalesef paylaştığın fotolar görünmüyor. Başka türlü ekleme yöntemlerini dener misin? @bootsector ben görebiliyorum. Acaba sizin tarayıcıda bir problem olmasın. Başka bir tarayıcıyla deneyin isterseniz. | |
|
| |
christiano
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Cuma 3 Şub. - 7:12 | |
| Sayın tmr5555 yolu yarılamışsınız,tebrikler Ne de olsa başlamak bitirmenin yarısı. Sayın bootsector bende de problem yok,sanırım tarayıcınızdan kaynaklanıyor. | |
|
| |
tmr5555
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Cuma 3 Şub. - 7:53 | |
| Haklısınız sayın christiano, bende "amaç yolculuktur, gidilen yer değil" sözünü dikkate aldım bu iş için, bakalım ne çıkacak...
@bootsector: fotoğraflar imageshack ile yüklendi, göremiyorsanız ben size tasvir edeyim (çok bir şey kaçırmıyorsunuz): bir fotoda mekanizma masaüstünde duruyor, uzun stem ve 8mm'lik tepe gözüküyor. Öbür fotoda bir kutunun içindeki envai numunelik malzemeler az-çok gözüküyor. | |
|
| |
christiano
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Cuma 3 Şub. - 8:03 | |
| "Bakalım ne çıkacak" demişsiniz sayın tmr5555 , bu yolculukta duracağınız her durak farklı güzellikler gösterecek,son durakta da biz tüm forum arkadaşlarınız olarak sabırsızlıkla bekliyoruz. | |
|
| |
LevYashin
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Cuma 3 Şub. - 8:08 | |
| yani ben de kendime özgü bir şeyler yapmak istiyoruma ama sizin hayal gücünüzün yaında benim hayallerim bile anlaşılan boşa zaman harcamak olur CNC tezgahlar konusunda TCDD' nin fabrikalarını önerebilirim özellikle çalıştığım fabrikada son teknolojiye sahip CNC tezgahları var. Bunun benzeri fabrikalar Eskişehir ve Sakarya' da var bir de oralara bir başvurun denemekten bir şey olmaz. Size kolay gelsin inşallah emeğinize değer... | |
|
| |
hasanyuceer
Mesaj Sayısı : 298 Kayıt tarihi : 19/02/11 Yaş : 38 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Cuma 3 Şub. - 8:27 | |
| Konuyu yeni gördüm, tebrik ederim, çalışmalar inanılmaz güzel.
İnşallah istediğiniz gibi birşey ürettirebilirsiniz.
Şu CNC'ci birini bulabilirseniz bir çok işimize yardımcı olabilir... | |
|
| |
himone
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Cuma 3 Şub. - 22:28 | |
| Elinize sağlık iyi çalışmalar. Tasarım hakkında kimseye bir laf bırakmamışsınız. İzin verirseniz birşeyler sormak istiyorum. Kadrandaki rakamların üzerini kasanın çıkıntıları kapattığı için yelkovanın uç kısmı olan kare rakamın üzerindeyken rakam net bir şekilde gözükecek mi? | |
|
| |
| ETA mekanizmalı saat projesi | |
|