| ETA mekanizmalı saat projesi | |
|
+15Kerim_91 christiano mehmet_34 cleric watcher BR-02 muaddib vervito celahir caneryerinde frown bootsector movement34 borahan tmr5555 19 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
tmr5555
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi C.tesi 4 Şub. - 2:28 | |
| @himone, tasarim daha revize edilecek :-) | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi C.tesi 4 Şub. - 6:12 | |
| - tmr5555 demiş ki:
- Valla bakarsınız belçikaya ziyaretinize gelirim :-)
Şaka bir yana belki burada iyi sonuç çıkarabilecek bir atölye bulamazsam size başvurabilirim sayın watcher. Forum dostlarimin her zaman basimin uzerinde yeri var, yapabilecegim her konuda yardimci olmayi gorev bilirim | |
|
| |
tmr5555
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Perş. 9 Şub. - 10:09 | |
| Güncelleme: Tekrar alışverişe çıktım, bu sefer amaç arka kapak ve cam koruyucuyu sabitlemek için gereken imbus başlı vidaları temin etmek. Sonuç olarak 4.5 mm çaplı paslanmaz vidalar buldum: Aslında saat dünyasında 4ç5 mm vida DEV kabul edilebilir, ama saat dalgıç stilinde olduğu için tasarım bu boyutta vida sindirebilir gibi. Böylelikle kasa tasarımını ölçeklendirmek için gerekli tüm parçalar toplanmış oldu, geldik kasa tasarımına... Çalışmalardan iki örnek: Ölçeği anlayabilmek için söylüyorum, çizimdeki kayışın 22mm, bezel'in dış çapının da 44 mm. Küçük bir saat değil, hublot oceanic dive ile (hiç değilse boyut olarak) kapışabilir yani Peki neden bukadar büyük bir kasa? Çünkü kasa üretim aşamasında, ki bu projenin en çekindiğim bölümü, dökümde ve işlemede bir o kadar az zorlanıcağımı öngörüyorum, fakat böyle demişken çizimin sağdaki versiyonunun yüksekliği bilgisayarda çizince 58 mm'den fazla çıktı, e saati duvara değil koluma takmak istediğim için revizyona gittim, cam korumasının vidalarını kasanın yanına monte etme kararı aldım, böylece bir kaç mm kazanmış oldum. :-) Bu arada CNC arayışım devam etmekte, servislerine başvurabileceğim birkaç prototip üretim şirketi tesğit ettim. Birde lazer sinterleme diye bir teknoloji varki amanım, tam aradığım şey. (yakın zamanlarda belki titanyum çene takılan 83 yaşındaki kadının haberini okumuşsunuzdur, işte o çene lazer sinterleme ile yapılıyor) CAD datasını oluşturunca lazer sinterleme hizmeti veren şirketlerden de fiyat teklifi almayı planlıyorum ama eminim ki duyduklarım dudağımı uçuklatacak :-) Şimdilik bu kadar. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Perş. 9 Şub. - 21:52 | |
| Kasanizi prototip olarak yurtdisinda yaptirilabilecek yerler biliyorum ama kasanin komplex olusuna bagli olarak rakam 2500-5000€ civarinda dolasiyor ki bu cok ucuz bir rakam, normal fiyatlar 15.000€'dan basliyor. | |
|
| |
tmr5555
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Cuma 10 Şub. - 1:25 | |
| Mete bey, haklısınız normal fiyatlar böyle, ama ben daha hesaplı bir şekilde işi halletmeye çalışıyorum. Bunu da normal olarak saatçilik ile hiç alakası olmayan yerler ile çalışarak yapmayı umuyorum., CNC ci olmazsa prototip şirketleri o da olmazsa pantograf ve lazer gravür şirketlerine başvuracağım, tanıdık kuyumcular var, belkide huyumcuda yaptırırım, Teknik çizimleri ben hazırlayacağım. Daha önce çeşitli işleri yurtdışı muadillerinden çok çok daha hesaplı bir şekilde halledebildim, umudum bu yönde, tabii hüsrana uğrama ihtimali de var. Çizimler biter bitmez teklif almaya başlıyacağım, istenecek ücretleri çok merak ediyorum. | |
|
| |
movement34
Mesaj Sayısı : 272 Kayıt tarihi : 01/07/11 Yaş : 44 Nerden : hong kong
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Cuma 10 Şub. - 1:49 | |
| | |
|
| |
mehmet_34
Mesaj Sayısı : 230 Kayıt tarihi : 22/01/11 Yaş : 43 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Cuma 10 Şub. - 10:58 | |
| - tmr5555 demiş ki:
- Mete bey, haklısınız normal fiyatlar böyle, ama ben daha hesaplı bir şekilde işi halletmeye çalışıyorum. Bunu da normal olarak saatçilik ile hiç alakası olmayan yerler ile çalışarak yapmayı umuyorum., CNC ci olmazsa prototip şirketleri o da olmazsa pantograf ve lazer gravür şirketlerine başvuracağım, tanıdık kuyumcular var, belkide huyumcuda yaptırırım, Teknik çizimleri ben hazırlayacağım. Daha önce çeşitli işleri yurtdışı muadillerinden çok çok daha hesaplı bir şekilde halledebildim, umudum bu yönde, tabii hüsrana uğrama ihtimali de var.
Çizimler biter bitmez teklif almaya başlıyacağım, istenecek ücretleri çok merak ediyorum. Eğer birini bulamazsanız Ankara'da bir arkadaşım var onunla konuşurum cnc falan mevcut. Bir konuşuruz belki birşeyler yapabilir. (yalnız iki tane çıkar gibi bir his var içimde o kasadan ) | |
|
| |
tmr5555
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Cuma 10 Şub. - 11:11 | |
| Mehmet_34, ilginiz için teşekkürler o aşamada iletişime geçip arkadaşınızdan fiyat teklifi alabiliriz, süper olur. O noktada kasadan tabiiki iki tane cıkabilir, sonuçta CNC otomatik. | |
|
| |
mehmet_34
Mesaj Sayısı : 230 Kayıt tarihi : 22/01/11 Yaş : 43 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Cuma 10 Şub. - 11:14 | |
| Fiyat konusu sorun olmaz sadece zaman yaratıp gidebilmek mesele. Üretim aşamasında başında olmak lazım önce buraya bakıp daha sonra istanbul dışına çıkmak daha mantıklı olur. | |
|
| |
tmr5555
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Cuma 10 Şub. - 11:20 | |
| Doğru, o aşamada konuşuruz bu işi sayın mehmet34. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: ETA mekanizmalı saat projesi Cuma 10 Şub. - 12:47 | |
| Haydi bakalim dostlar forumdan bir saat daha dogacak gibi | |
|
| |