| Zihni Sinir Projesi Replika Orjinal Kırması SUBMARİNER | |
|
+3hasanyuceer yusufduz caneryerinde 7 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
caneryerinde
Mesaj Sayısı : 171 Kayıt tarihi : 11/02/11 Yaş : 41 Nerden : istanbul
| Konu: Zihni Sinir Projesi Replika Orjinal Kırması SUBMARİNER Perş. 9 Şub. - 22:52 | |
| Forumdan değerli bir arkadasımızdan 16610LV bir Submariner replika edindim.Aslında rolex çok beni kendine ceken bir marka değildi. fakat yeşil bezel vs. saate ısınmaya başladım.Aslında biraz söker takarım niyetindeydim yeni aldığım takım taklavatı denerim bişeyler öğrenirim diye Sonra aklıma ilk öne bir makinesini değiştireyim içinde en azından bir eta olsun derken Ebay da dolasırkan dur bezel bakayım sonra bezel bilezik derken aklıma parçaları sırasıyla orjinalleri ile değiştirmek geldi.Saatin total kalitesini boylece yükseltmeyi hedefliyorum.Kendim söküp takmakta başlı başına benim için bir mutluluk olacak.Araştırmalarım sonucunda -Bezel-Kadran Komple 850 usd -Bİlezik 450-500 usd -Tepe 100-150 usd Ustalara sormak istediğim kalbine hangi makineyi koymalı? Alacağım parçalarda uyum sorunu yaşarmıyım? | |
|
| |
yusufduz
| Konu: Geri: Zihni Sinir Projesi Replika Orjinal Kırması SUBMARİNER Perş. 9 Şub. - 23:39 | |
| Bu kasanın içine koyabileceğiniz mekanizmalar,eta 2824,eta 2836,sw200 olabilir.Diğer Swiss ler hem ulaşılabilirliği hemde maliyeti açısından sıkıntılı olur.İnternet fiyatları: kasa,bezel,kordon paketi - 100 usd civarı eta swiss makine - 150 usd civarı kadran,kollar - 30 usd civarı
gibidir.Fiyatların kaliteye ve yerine göre değişken olduğunu söylemeliyim. | |
|
| |
hasanyuceer
Mesaj Sayısı : 298 Kayıt tarihi : 19/02/11 Yaş : 38 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Zihni Sinir Projesi Replika Orjinal Kırması SUBMARİNER Cuma 10 Şub. - 0:06 | |
| Alacağın parçalarda uyum sorumu yaşamaman gerek bildiğim kadarıyla, çünkü genelde seninki gibi proje yapmak isteyenler genelde baz olarak elindeki saati kullanıyor. Tek dikkat etmen gereken modelinin 16610 olması 116610 değil. Gene de ölçüp biçip sipariş etmekte fayda var tabii ki. İçine bu replika satıcıları gene 2836 koyuyorlar, demek ki 2836 uygun. Fakat kolları da değiştirmeniz gerekecek makine değişince büyük ihtimalle. Diğer bir nokta her ne kadar elinizdekinin kalitesini bilsem de, bence bir replikaya ilk mesajda belirttiğiniz kadar yatırım yapmayın. O paraya nerdeyse orjinal bir Rolex alınır ikinci el Bence fiyat/performans'ı iyi olan ürünlerden alıp, öncelikle göze batanları değiştirin. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Zihni Sinir Projesi Replika Orjinal Kırması SUBMARİNER Cuma 10 Şub. - 6:56 | |
| Kasa replika kasası olup bezelin orijinal olması çok mantığıma uymadı açıkcası. kasanın replika olup kordonun orijinal olması da aynı şekilde.. ama tabii ki yine sizin bileceğiniz bir şey..bence masrafa değmez.. içine eta makine koymak mantıklı olabilir tabii ki, zaten eta'lı submariner replikalar var zaten piyasada. Ek olarak belki camını safir cam ile değiştirmek mantıklı olabilir. Tabii replika saatinizin kasası ne kalitede bir şey o da önemli? 316 çelik mi? | |
|
| |
movement34
Mesaj Sayısı : 272 Kayıt tarihi : 01/07/11 Yaş : 44 Nerden : hong kong
| Konu: Geri: Zihni Sinir Projesi Replika Orjinal Kırması SUBMARİNER Cuma 10 Şub. - 7:31 | |
| eger iyi bir replika saati orjinal parcalarla modifiye etmek isityorsaniz sadece kadran ve elleri degisin.icinede bir tane 2836 koyarsaniz yeterlidir. | |
|
| |
caneryerinde
| Konu: Geri: Zihni Sinir Projesi Replika Orjinal Kırması SUBMARİNER Cuma 10 Şub. - 7:35 | |
| @vervito Saatin kasa kalitesi baya iyi.316L Çelikten imal edilmiş ve fırça işçilği ve polisajı gayet iyi çalışılmış. Cam kaliteside gayet iyi safir.AR varmı bilemiyorum ama ışık yansıtma olayı gayet iyi.Ben cok beğendim. Bilezik ve toka kalitesi nispeten diğerleine göre vasat.Birde Lumi lerin kalitesi vasat.Kadran lumi lerin dışında fena değil. Bezel kalitesinide biraz vasat buldum. Makineyide değiştirmek istiyorum.2824 yada 2836 ikisinden birine karar vericem.Tavsiyelerinizi beklerim üstatlar. Bu kadar kurcalarsam tepeyede bi el atarım heralde | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Zihni Sinir Projesi Replika Orjinal Kırması SUBMARİNER Cuma 10 Şub. - 8:41 | |
| Bezel değiştirmek çok zor, rolexlerin bezelleri özel bir dönme sistemi var, replikaya uydurulmaz orijinal bezer. makine olarak 2824 tabii ki daha mantıklı.. submarinerler daydate olmadığına göre. Orijinal kadran belki alınabilir güzel bir luminova için. çünkü bildiğim kadarıyla hazır luminovanın üzerinde çalışılıp parlaklığı iyileştirilemez.. yanılıyorsam düzeltsin arkadaşlar. belki kadran-makine değişimi yapılabilir. | |
|
| |
hasanyuceer
Mesaj Sayısı : 298 Kayıt tarihi : 19/02/11 Yaş : 38 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Zihni Sinir Projesi Replika Orjinal Kırması SUBMARİNER Cuma 10 Şub. - 9:05 | |
| Bezel değil zaten, bezel insert değiştirilecek bu arada.
2836yı da belki boyutlarından veya belki başka bir sebeple kullanıyorlardır ama genelde 2836 görüyordum. | |
|
| |
caneryerinde
| Konu: Geri: Zihni Sinir Projesi Replika Orjinal Kırması SUBMARİNER Cuma 10 Şub. - 9:57 | |
| Evet bezel İnsert denilen üzerindeki parcayı değiştirmeyi düşünüyorum | |
|
| |
movement34
Mesaj Sayısı : 272 Kayıt tarihi : 01/07/11 Yaş : 44 Nerden : hong kong
| Konu: Geri: Zihni Sinir Projesi Replika Orjinal Kırması SUBMARİNER Cuma 10 Şub. - 10:08 | |
| 2836, 2824 e nazaran daha ucuz,asil sebebi bu aslinda. | |
|
| |
caneryerinde
| Konu: Geri: Zihni Sinir Projesi Replika Orjinal Kırması SUBMARİNER Cuma 10 Şub. - 10:10 | |
| | |
|
| |
caneryerinde
| Konu: Geri: Zihni Sinir Projesi Replika Orjinal Kırması SUBMARİNER Cuma 10 Şub. - 10:13 | |
| Makine olarak 2824 ilk tercihim olacak sanırım.
| |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Zihni Sinir Projesi Replika Orjinal Kırması SUBMARİNER Cuma 10 Şub. - 11:31 | |
| Sakın replika parçalarla orijinal parçaları birleştirmeye kalkmayın, hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Benim de replika bir Omega'm vardı (bilinen omega) onun camını ve bezelini değiştirmek istedim, ikisi de uymadı. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Zihni Sinir Projesi Replika Orjinal Kırması SUBMARİNER C.tesi 11 Şub. - 10:28 | |
| Arkadaslar, bu biraz yanlis bir yaklasim olur gibime geliyor. Neticede saatin parcalarini degsitirseniz de asla gercegi olmayacak. Elinizde bir replika var birakin oyle kalsin. Replikalar ile oynamak isterseniz elbette derim ama orjinaline benzetmeye calisma yerine, mesela kasayi kullanin, icine bir eta makine atin, bir kuyumcu ya da minecide de kadrani yeniden yaptirin, no name ama guzel bir saatiniz olsun, yoksa ne kadar benzerse benzesin aslina uymaz ve paraniza yazik olur cunku o harcadiginiz parayi asla geriye toplayamazsiniz bu saat ile. Yani diyecegim su ki, frankenwatch ok, replika kopyasi NO . | |
|
| |
caneryerinde
| Konu: Geri: Zihni Sinir Projesi Replika Orjinal Kırması SUBMARİNER Ptsi 13 Şub. - 7:12 | |
| evet sn.watcher bende geken tavsiyeler üzerine sadece mekanizma değişimine karar verdim. 2 gündür 24 saat kolumda olmak üzere saatin içindeki mekanizmasının sapmasını bir ölçeyim dedim.sat 2 dünde toplamda +13 sn sapma yaptı.Acaba değiştirsemmi yoksa kendi halinemi bıraksam | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Zihni Sinir Projesi Replika Orjinal Kırması SUBMARİNER Ptsi 13 Şub. - 8:12 | |
| Sapması hiç te fena değil. Hassasiyetinde süreklilik varsa hiç değiştirmeyin derim.Hem değiştirebilmeniz için, içindeki mekanizma ile takacağınız mekanizmanın çaplarının aynı olması gerekir. | |
|
| |
| Zihni Sinir Projesi Replika Orjinal Kırması SUBMARİNER | |
|