Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

2014 Yili Icin Proje

+28
fevzi aker
christiano
egunns
ticktock
deka
MrWrong
Drao
ofis
bootsector
teng
Revoirnat
SEBA
qazokmubec
brckk
vervito
riyafes
trilobid
asymptote
GAREZ
bao.bao
mehmet_34
frown
nib
tmr5555
borahan
caneryerinde
ytk
watcher
32 posters
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3  Sonraki
YazarMesaj
vervito

vervito

2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 15 Şub. - 12:13

bootsector demiş ki:
Beni de listeye ekleyebilirsiniz.
Eğer planlarımda sıkıntı çıkarsa zaten mart ortalarında çıkarım listeden...

her şey gönlünce olsun. umarım sıkıntı olmaz. listeye eklendin ok1
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 15 Şub. - 12:16

listenin yarısı doldu Smile
asymptote

asymptote

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 16 Şub. - 9:30

watcher demiş ki:
asymptote demiş ki:
ben de perpetual calendar sordum, yanıt bekliyoruz Smile
DD bu modulu yapmadigini soyledi, baska yerde ise ne kadara cikacagina emin degilim, ama perpetual'in bir resmini koyarsan daha iyi anlarim, cunku epey cesidi var.
watcher 11" 1/2 kalibrelere (2892-2 ve Soprod A10 vb gibi) kurulmak için geliştirilen Frederic Piguet 54 Module var.
Gün, Tarih, Artık yıl, Ayfazı göstergeleri mevcut. 2100 e kadar ayarlı.
2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Frederic_piguet_54_module
Muhtemelen çok pahalı ama bunun fiyatını sorabilir miyiz? Wink
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 16 Şub. - 12:38

Dostum simdilik fiyat konusunda cok beni zorlamayin, bosuna adamlari hirpalayip habire fiyat sorarsam ciddiyetimden suphelenmeye baslarlar.
Baslangic olarak ust duzey baz makineler icin fiyatlar aldim, bu bazda da bir tahmini rakam buraya yazdim.
Bu asamadan sonra eger bu rakamlar civarinda projeye en az 25 katilim olursa o zaman katilimcilarla beraber bir makine seceriz, onun etrafinda da cizim yapar kasayi ve kadrani belirleriz.
Tam olarak hangi tip makineye ve adete karar verdigimizde o zaman istedigimiz makineye gore fiyat aliriz.

perpetual makine buluruz ama oyle frederique piguet vs olmaz cunku eta'dan alamayiz, araci brokerlarda da oldugu zaman hemen iki gun icinde parayi verip almak lazim.

Belki o zaman soyle de yapabiliriz, makine ucretini tahminen belirleriz, bu rakami bir hesapta hazirda tutariz, o zaman broker'lara haber salarim ve bekleriz, cazip bir makine veya teklif dustugunde hemen degerlendirir, odemeyi yapar makineleri aliriz, daha sonra kasa ve kadran faslina geceriz, ama bu durumda ilk anlattigim odeme sekli gecersiz olur, eger 2.500€ fiyat belirlediysek, bunun en az 2.000€'sunu hesapta tutmamiz gerekir, kalan bolumu ise kasa kadran sirasinda gundeme getiririz.

.
http://www.turksaatforumu.com
asymptote

asymptote

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 16 Şub. - 13:00

Anlıyorum, Eta'dan doğrudan almamız mümkün değil elbette. Peki Dubois Dépraz da perpetual makine üretiyor, onlardan fiyat soramaz mıyız? En azından böyle bir komplikasyonun belirtilen bütçe dahilinde mümkün olup olmadığını öğrenmek açısından..
asymptote

asymptote

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 17 Şub. - 0:27

watcher siz fransızca biliyorsunuz şunu bi zahmet çevirseniz? Smile google' a sordum o çeviremedi Very Happy

Alıntı :
Monsieur,

Nous avons bien reçu votre demande et vous en remercions.

Avant de pouvoir vous répondre, nous aimerions savoir pour quelle entreprise ou marque horlogère vous travaillez.

En attendant volontiers ces précisions, nous vous présentons, Monsieur, nos meilleures salutations.

DUBOIS DEPRAZ S.A.
Heidi Grobet
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 17 Şub. - 0:33

asymptote demiş ki:
Anlıyorum, Eta'dan doğrudan almamız mümkün değil elbette. Peki Dubois Dépraz da perpetual makine üretiyor, onlardan fiyat soramaz mıyız? En azından böyle bir komplikasyonun belirtilen bütçe dahilinde mümkün olup olmadığını öğrenmek açısından..
DD verebilirdi ama eta onu da bogazindan yakalamis durumda, spiral ve balans akisini kismis ve adamlar siparislerini yerine getiremiyorlar ve siparis alirlarsa ne zaman verebileceklerini taahhut edemiyorlar.
Fiyatlari da ziplatmis durumdalar.
Bana gecen yil krono modullu sellita icin verdikleri rakami ikiye katlamislar.

Ama her halukarda belirledigimiz butce icinde veya civarinda cok iyi bir saat uretebiliriz.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 17 Şub. - 0:35

asymptote demiş ki:
watcher siz fransızca biliyorsunuz şunu bi zahmet çevirseniz? Smile google' a sordum o çeviremedi Very Happy

Alıntı :
Monsieur,

Nous avons bien reçu votre demande et vous en remercions.

Avant de pouvoir vous répondre, nous aimerions savoir pour quelle entreprise ou marque horlogère vous travaillez.

En attendant volontiers ces précisions, nous vous présentons, Monsieur, nos meilleures salutations.

DUBOIS DEPRAZ S.A.
Heidi Grobet

Talebinizi aldik ve tesekkur ediyoruz.
Size cevap vermeden once, hangi sirket veya marka icin calistiginizi bilmek istiyoruz.
Bu konudaki detaylarinizi beklerken, bla bla bla

Very Happy

.
asymptote

asymptote

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 17 Şub. - 0:38

watcher demiş ki:

Size cevap vermeden once, hangi sirket veya marka icin calistiginizi bilmek istiyoruz.
"TurkSaat için çalışıyorum" un fransızcası ne abi? Very Happy
ofis

ofis

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 17 Şub. - 1:52

hahaha

ömürsünüz vallahi.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 17 Şub. - 2:02

asymptote demiş ki:
watcher demiş ki:

"TurkSaat için çalışıyorum" un fransızcası ne abi? Very Happy

Bunu soyleme, hatta forumdan da bahsetme, cunku ben zaten onlarla irtibattayim forum ve turksaat adina, kesinlikle itibar kaybederiz, bana da buyuk sikinti olur.
Zaten onlarin da forumdan haberleri var ve zaman zaman takip ediyorlar, kendilerinde calisan turk elemanlari vasitasiyla.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 17 Şub. - 2:04

Ya sevgili asymptot burasinin adina benim disimda irtibat kurulmasin, vallahi kapilarin teker teker yuzumuze kapandigini goruruz.

.
asymptote

asymptote

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 17 Şub. - 2:05

Sadece şakaydı, elbette bahsedecek değilim.. ok1
asymptote

asymptote

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 17 Şub. - 2:12

Alıntı :
I would like to buy perpetual calendar module individually, is that possible? If yes, how much should I be prepared to pay?
Ben bu emaili gönderdim hocam ve kişisel olarak istediğimi de özellikle belirttim, bu emaile yukarıdaki mesajla cevap vermişler ve kime çalıştığımı sormuşlar Very Happy Ben de şakasına sana sordum o cümlenin fransızcasını Wink Tekrar irtibat kuracak falan değilim, burada bizi temsilen sen koşturuyorsun zaten ok1
frown

frown

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 17 Şub. - 2:12

[quote="watcher"][quote="asymptote"]
watcher demiş ki:

Zaten onlarin da forumdan haberleri var ve zaman zaman takip ediyorlar, kendilerinde calisan turk elemanlari vasitasiyla.

Üstat o Türk elemana söyle işi iyi öğrensin sonra belki lazım olur Smile
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 17 Şub. - 2:57

asymptote demiş ki:

ufff az daha burada kalp krizi gecirecektim kahkaha2
asymptote

asymptote

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 17 Şub. - 3:29

watcher demiş ki:
asymptote demiş ki:

ufff az daha burada kalp krizi gecirecektim kahkaha2
aman hocam daha hayata geçirilmeyi bekleyen çok güzel projeler var.. Very Happy
Not: Seni de düşünüyoruz tabi.. diable Wink
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 17 Şub. - 3:39

Ustelik elimde hazirlamis oldugum ve henuz yayina almadigim dehset birkac proje daha var ama sormayin soylemem diable
asymptote

asymptote

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 17 Şub. - 3:47

watcher demiş ki:
Ustelik elimde hazirlamis oldugum ve henuz yayina almadigim dehset birkac proje daha var ama sormayin soylemem diable
Bunları bir sandığa koysanız, anahtarı da güvenilir birine verseniz.. Question
Hani Allah korusun, size birşey olursa diye söylüyorum.. Very Happy
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 17 Şub. - 3:53

Bana bisey olursa ortaya cikaracak birilerine ulasmis durumdalar diable
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 17 Şub. - 3:59

Yahu aciklayamiyor, yayinlayamiyorum, beyin ve fikir hirsizlari kuruldugumuzdan beri pesimizdeler, ne yapsak aynisini yapmaya calisiyorlar, ilk gunlerde bizi her sekilde vazgecirmeye calisip, bu insanlara degmez diyenler, biz biseyler yapinca hemen kollari sivayip vayy demek oluyormus deyip bizim kotu kopyalarimizi yaptilar.
Saat yapimi olsun, forum kurulumundan, bulusma organizasyonlarina varincaya.
Artik bu rahatsiz edici oluyor, sizler de bircok guzel seyden bir olcude mahrum kaliyorsunuz ama sabirli olun her sey zamani geldikce gundeme gelir.
Bu tipki, sanatcilarin eserlerinin kopyalanmasi nedeniyle yeni uretkenlikler icin hevesleri kalmamasina benziyor.
Bundan da o sanatcinin eserlerinden hoslanan kisilerin mahrum kalmasi sonucu cikiyor.

Drao

Drao

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 17 Şub. - 9:55

[quote="teng"]
watcher demiş ki:
fiyoouuuwww makineye bak, kasa igrenc ama makine geek
Böyle bir makineye bu kadar uyumsuz bir kasa seçmek için olağanüstü zevksiz olmak gerekir herhalde.
Mekanizmayı göstereceksen kasadaki o testere gibi bezeli neden yapar ki ? Herşeyi elektrikli testere gibi kesmiş...

Teng sen bu projede yok musun?

Watcher abicim ben sana daha önce ne demiştim? Hatırlarsan gereğini yaparsın... scratch
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 17 Şub. - 10:56

Drao demiş ki:

Watcher abicim ben sana daha önce ne demiştim? Hatırlarsan gereğini yaparsın... scratch

Yaptim bile baris ilani
Drao

Drao

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 17 Şub. - 11:11

Teşekkürler ve merakla beklemeye başladım...

alkisalkis
MrWrong

MrWrong

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz 19 Şub. - 21:31

Bütçe beni aşıyor ama her türlü manevi desteğe hazırım. İstanbul civarında yapılacak işler olursa da her türlü desteğe hazırım. Alamayacak olmama rağmen çok heyacanlandım:). Bende olmasada dostların kolunda böyle bir forum saati görmek beni çok mutlu eder ve gururlandırır.

Tüm çalışmalarda insan üstü gayret sarfeden mete abiyede teşekkür ediyorum ve ileriki projelerde kolaylıklar diliyorum.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz 19 Şub. - 21:49

Arkadaslar,
Su konuda fikrinizi beyan edin:
Saat ust duzey deyince ille komplikasyon anlamina gelmiyor, bir patek calatrava sifir komplikasyon ama ust duzey, bir piaget altiplano, cartier ballon vs vs yine ayni sekilde ust duzey.
Simdi hem ust duzey hem de komplikasyon dersek fiyati asla yakalayamayiz.
Mesela bir lange sohne komplikasyonlu makineyi hayal etmeyelim.
Bu butce icinde ya ust duzey ama komplikasyonsuz bir saat ya da orta duzey ve komplikasyonlu bir saat dusunmemiz lazim.
Komplikasyonlarin cok ta elzem oldugunu sanmiyorum, onemli olan makinenin kendisinin cok pahali saatlerde de yer almis olmasi yani ust duzey makine olmasi.
Pek isimize yaramayacak sadece kadrani kalabaliklastiran ve gosterisli olan komplikasyonlar yerine ben kisisel olarak, kurmali veya otomatik, super dekorlu, mesela platinin perlage, baskilarin cote de geneve veya cote circulaire veya cote de soleille, kucuk parcalarin anglage, bizautage, polissage yapildigi, carklarin hand anglage oldugu, kadranin yine index applique ve rakamlarin anglage veya bizeautage oldugu, kasanin hand polish rhodium color mirror oldugu, alt ve ust camlarin safir AR oldugu tarzda bir saat dogru olur gibime geliyor.
Komplikasyonlu saatler icin belki de cin makineleri ile de istedigimiz sonuca hem de cok ucuza ulasabiliriz.
Ama bu da baska bir baslik konusu.

.

En son watcher tarafından Ptsi 20 Şub. - 1:18 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Revoirnat

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz 19 Şub. - 23:38

Katılıyorum Mete hocam, kalite detaylarda gizli olmalı bu saatte
deka

deka

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz 19 Şub. - 23:53

Kadranı kalabalık saat göze de hoş gelmez, örneğin, http://www.seagullwatch.eu/auto/M189S.php bu seagull çok güzel, ancak kadran çok karışmış,saat kaç anlamak için biraz bakmak ve düşünmek lazım diable bence takvime bile gerek yok, en fazla güç rezerv göstergesi olabilir, üst düzey saat demek komplike saat demek değildir.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 20 Şub. - 0:58

kendi bütçesi yetmeyen arkadaşlar çevrelerinden birilerini katabilir projeye.
qazokmubec

qazokmubec

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 20 Şub. - 1:22

aklıma gelenler:

yüksek power reserve: +5günden fazla power reserve,

sadece power reserve göstergesi: kadranı bozmayacak bir komplikasyon.

cosc sertifikası alınması: ben varım buna, ama maliyetini bilemiyorum, 25 makine için yapıyorlar mı onu da bilemiyorum.

watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 20 Şub. - 1:58

qazokmubec demiş ki:
aklıma gelenler:

yüksek power reserve: +5günden fazla power reserve,

sadece power reserve göstergesi: kadranı bozmayacak bir komplikasyon.

cosc sertifikası alınması: ben varım buna, ama maliyetini bilemiyorum, 25 makine için yapıyorlar mı onu da bilemiyorum.

Iste anlatmaya calistigim sey de tam olarak buydu.
Bu soylediklerin soprod 9335/A10-2 makinede var, sadece bu makine 42 saat rezervli.
Makine fiyati da 450€ civari, yani bitmis saat yaklasik 700€ civari...
ama
Bu ust duzey oluyor mu?
diger yandan, bir mikrorotorlu ust duzey makine komplikasyonsuz olarak, ya da columm wheel chronographe, daha once yukarida verdigim fiyatlari buluyor.

Yani secenek bizde.

.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 20 Şub. - 1:59

Ama mikrorotor ustune bir power rezerve, 5 gun power vs dedigimizde forumdan alabilecek kisi sayisi uc kisiyi gecmez.
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 20 Şub. - 2:03

twitterdan alacak elemanda çıkmaz ( çıkmayabilir yada ) ne olacağı belli değil... sadece foruma özel olursa zor... bence olta ürünlerde olmalı dinodirect.com hediyesi saati Tom's Hardware forumda 50TL fiyata satan birisi var burasıda o tarz satış yaparsa projelere kaynak çıkabilir... diable

http://forum.thgtr.com/ikinci-el-ilanlar/guncel-kullanima-uygun-hediyelik-elektronik-eglencelikler/

işte link... okkiii
http://teknolojivesaatler.blogspot.com
qazokmubec

qazokmubec

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 20 Şub. - 2:43

abi şöyle söyliim: soprod'a güzel bir yay takıp 42 saat olan power reserve'yi 72 saat felan çıkartmak mümkün değil mi? ben bunu merak ediyorum, çok mu zor bu aletin spring'ini değiştirmek, power rezerve'nin göstergesini de buna göre labellamak lazım gelir sadece..
teng

teng

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 20 Şub. - 3:09

GAREZ demiş ki:
twitterdan alacak elemanda çıkmaz ( çıkmayabilir yada ) ne olacağı belli değil... sadece foruma özel olursa zor... bence olta ürünlerde olmalı dinodirect.com hediyesi saati Tom's Hardware forumda 50TL fiyata satan birisi var burasıda o tarz satış yaparsa projelere kaynak çıkabilir... diable

http://forum.thgtr.com/ikinci-el-ilanlar/guncel-kullanima-uygun-hediyelik-elektronik-eglencelikler/

işte link... okkiii

NE ? Forumda 50 liraya quartz saatmi satalım ??? Garez sen şaşırdın herhalde, ben bunu görmemiş olayım.. vieux
teng

teng

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 20 Şub. - 3:10

qazokmubec demiş ki:
abi şöyle söyliim: soprod'a güzel bir yay takıp 42 saat olan power reserve'yi 72 saat felan çıkartmak mümkün değil mi? ben bunu merak ediyorum, çok mu zor bu aletin spring'ini değiştirmek, power rezerve'nin göstergesini de buna göre labellamak lazım gelir sadece..
O kadar kolay olsaydı bizden önce yapacak binlerce kişi vardı...
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 20 Şub. - 3:18

Edit: yazarının isteği üzerine silinmiştir.
http://teknolojivesaatler.blogspot.com
teng

teng

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 20 Şub. - 3:21

GAREZ demiş ki:
bizim 14,69$ fiyata aldığımız saat daha pahalıya satılıyor? ilginç değil mi? sadece foruma gelir sağlamak için bence iyi fikir... adamlar otomatik saatte yapmış... EYKI ilginç bir marka...

Garez'cim senden ricam; laf olsun torba dolsun diye yazma! olur mu kardeşim ?
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 20 Şub. - 5:11

qazokmubec demiş ki:
Power gucu, barillet'nin icindeki yaydan alir, ikinci bir yay demek ikinci bir barillet gerektirir ki bununla 5 gunluk power elde edilir, bunu uygulayan makineler var ama fiyatlariiii ehemm ve de ahemmm.
ticktock

ticktock

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 21 Şub. - 7:22

watcher demiş ki:
Arkadaslar,
Su konuda fikrinizi beyan edin:
Saat ust duzey deyince ille komplikasyon anlamina gelmiyor, bir patek calatrava sifir komplikasyon ama ust duzey, bir piaget altiplano, cartier ballon vs vs yine ayni sekilde ust duzey.
Simdi hem ust duzey hem de komplikasyon dersek fiyati asla yakalayamayiz.
Mesela bir lange sohne komplikasyonlu makineyi hayal etmeyelim.
Bu butce icinde ya ust duzey ama komplikasyonsuz bir saat ya da orta duzey ve komplikasyonlu bir saat dusunmemiz lazim.
Komplikasyonlarin cok ta elzem oldugunu sanmiyorum, onemli olan makinenin kendisinin cok pahali saatlerde de yer almis olmasi yani ust duzey makine olmasi.
Pek isimize yaramayacak sadece kadrani kalabaliklastiran ve gosterisli olan komplikasyonlar yerine ben kisisel olarak, kurmali veya otomatik, super dekorlu, mesela platinin perlage, baskilarin cote de geneve veya cote circulaire veya cote de soleille, kucuk parcalarin anglage, bizautage, polissage yapildigi, carklarin hand anglage oldugu, kadranin yine index applique ve rakamlarin anglage veya bizeautage oldugu, kasanin hand polish rhodium color mirror oldugu, alt ve ust camlarin safir AR oldugu tarzda bir saat dogru olur gibime geliyor.
Komplikasyonlu saatler icin belki de cin makineleri ile de istedigimiz sonuca hem de cok ucuza ulasabiliriz.
Ama bu da baska bir baslik konusu.

.

Ben de tamamiyle katiliyorum.

hem gozlerimizi hem cebimizi yoracak bol komplikasyonlu bir saat yerine,

sade ama her noktasi kalite akicak sekilde bir kurmali makine veya bir micro rotor bence cok daha makbul.

Umarim bu proje hayat bulur, benimkisi biraz simariklik olucak ama high end kurmali veya microrotor olucaksa makinemiz ben de varim.
qazokmubec

qazokmubec

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 21 Şub. - 7:33

teng üstad, fikir üretmek adına soruyorum, demek ki power rezerve artırmak yapacağımız bir iş değil, en azından mete abinin söylediği hedef bütçe ile olmuyor.

bir fikir daha, very high beat makinalar ne alemde? 33,600 bph mesela, zenith'inkiler gibi?

qazokmubec

qazokmubec

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 21 Şub. - 7:38

mikrorotor bence de güzel fikir buna varım. ayrıca mete abinin söylediği herşeye de varım, yani mesela geçen patronun VC overseas'ini şöyle bir uzaktan inceledim, 10 metre öteden bağırıyor saat burdayım diye ama hiçbir komplikasyonu yok, kadranı sade. ama kadrandaki her bir index parıl parıl parlıyor.

mesela şu aralar beni milgauss cezbediyor, iki renkli kadranı ve lümesiyle...
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 21 Şub. - 9:47

milgausssssssssssssss miammiam
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 21 Şub. - 12:26

Milgauss beni de biraz hareketlendirdi Smile
Komplikasyonsuz klasik ama üst düzey saat de olur, komplikasyonlu çok üst düzey olmayan saat de olur. Açıkçası benim için hiç farketmez. Mete abinin elinin değdiği her projeye talip olurum...
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 22 Şub. - 4:18

bende
(hanım duymasın)
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 22 Şub. - 5:59

egunns, ekliyorum seni de listeye dostum.
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedÇarş. 22 Şub. - 8:08

egunns demiş ki:
bende
(hanım duymasın)

Ahahahahahhah Very Happy
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 27 Şub. - 1:52

mesela Richard Mille RM033 modeline bakin, fiyatina bakin, bu fiyatin icinde titan veya altin kasa var, ama celik kasa ve iskelet olmayan bir makine ile biz dedigim fiyatlar civarina cikabiliriz.
Ama elbette ki bu uzun vadeli bir proje....
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 27 Şub. - 1:58

Richard Mille gerçekten güzel görünüyor ama merak ettiğim bir durum var Mete abi. Bu saati hani sadece üst düzey bir örnek teşkil etsin diye mi paylaştın? Yoksa microrotorda karar kılındı mı? Sanıyorum bu Richard Mille microrotorlu bir saat değil mi?
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: 2014 Yili Icin Proje   2014 Yili Icin Proje - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 27 Şub. - 2:25

Herhangi birseyde karar kilinmadi ama benim konuyu acarkenki maksadim bu mikrorotorlu makineydi.
Ama sorular daha sonra komplikasyonlu bir makineye dogru yonlenince ustunde durmadim.
Cok fonksiyonlu olup piyasada 10bin civari bir saat mi, yoksa mikrortorlu olup piyasada 70bin$ olan saatin makinesi mi bunlara yavas yavas karar vermek icin tartisacagiz.

2014 Yili Icin Proje
2 sayfadaki 3 sayfasıSayfaya git : Önceki  1, 2, 3  Sonraki
 Similar topics
-
» Yeni Bir Proje Daha Yapalım mı?
» işlemci performansı için vede sabır testi için...
» Proje: Kadranı 24 rakamlı erkek kol saati
» Orta Vadeli Microrotor'lu Bir Proje Fikri
» Rolex 1968 Yılı ve Fiyatları