Buda biricik tek otomatiğim OMEGA. Kendine yeni arkadaşlar aramaktadır ama
+4
GAREZ
ofis
bao.bao
mehmet_34
8 posters
Yazar
Mesaj Sayısı : 230 Kayıt tarihi : 22/01/11 Yaş : 43 Nerden : İstanbul
Konu: Buda biricik tek otomatiğim OMEGA. Kendine yeni arkadaşlar aramaktadır ama Cuma 17 Şub. - 8:37
1970 li yıllarda alınmış olabileceğini düşündüğüm bir saat (1970te olabilir - 1979 da olabilir) . Ağabeyimin eski ve rahmetli patronu Metin Beyin ağabeyime hediyesidir. Kendisi hesap uzmanı olarak ilk aldığı maaşın hepsini bu saate yatırdığını söylemiş. Tabii benim elime 15 yaşında geçti bu saat. Yıllarca kolumda lise sıralarında dershane köşelerinde dolaştı benimle. Birgün nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde kurma kolu takıldı. Neden olduğunu çözemedim yanımda bulunan vücut geliştirme sporları ile ilgili bir arkadaş -ver abi ben onu şimdi açarım dedi ve tahmin edin ne oldu. Kurma kolunun uç kısmını elimize verdi. Ben vazgeçtim mi saati takmaktan? Nede olsa yanlış saat bile günde iki kere doğru zamanı gösterir dedim ve saati takacağım zamanı bir kaç gün önceden karar verip kaldığı saatte koluma takarak çalıştırırdım. Bitermi bu saatin elimden çektiği... Bitmez, dershaneye gittiğimiz yıllar öss den bir hafta önce pikniğe gittik çok gerekliymiş gibi saatimi koluma taktım, ama o topa rövaşata vurmak saatimin uzun bir süre çantaya gitmesine neden olan kordon kırılmasına yol açtı. 7 yıl saatim çantada kırık kurma kolu ve kırık kordonla ROTAP'a gitmeyi bekledi. ve yıl 2007 ROTAP ile görüştük sağolsunlar bir saat parasına saatimi tekrar canlandırdılar. Şuan bu saatle bırakın futbolu elimi yıkadıktan sonra kurutmadan oturmuyorum. anlatım için kusura bakmayın biraz basit ama elime nasıl geçtiğin başına neler getirdiğimi anlatmak istedim. En iyisi anlatımım kadar berbat resimlere geçeyim ben
Eminim saatim konusunda beni bilgilendirecek arkadaşlar vardır. konuda yanlış bir yerlerde ise umarım doğru noktaya ışınlanır.
En son mehmet_34 tarafından Cuma 17 Şub. - 10:04 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
bao.bao
Konu: Geri: Buda biricik tek otomatiğim OMEGA. Kendine yeni arkadaşlar aramaktadır ama Cuma 17 Şub. - 8:58
Sizinle yaşlanmış, sizinle yıpranmış ve yine sizinle hayat bulmuş bir saat. Anlatımınız da güzel saatte.
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
Konu: Geri: Buda biricik tek otomatiğim OMEGA. Kendine yeni arkadaşlar aramaktadır ama Cuma 17 Şub. - 11:02
bu ne hız.foto paylaşım anlatım ve çabukluk için teşekkürler.
nice yıllara bu ve olacak arkadaşlarıyla.
GAREZ
Konu: Geri: Buda biricik tek otomatiğim OMEGA. Kendine yeni arkadaşlar aramaktadır ama Cuma 17 Şub. - 11:11
forumdaki ustalara başvur bakım yaptır...
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: Buda biricik tek otomatiğim OMEGA. Kendine yeni arkadaşlar aramaktadır ama Cuma 17 Şub. - 19:32
Konu: Geri: Buda biricik tek otomatiğim OMEGA. Kendine yeni arkadaşlar aramaktadır ama Cuma 17 Şub. - 23:54
Bugunlerde sapma değerini bir ölçmem lazım. Uzun zamandır, zaman performansına bakmadım. Zaman performansına göre yeniden bakıma vereceğim. Ayrıca polisajı ben istemedim o zaman. Makina konusunda bilgisi olan varsa eğer bilgi veren olursa sevinirim. ben çok araştırdım ama bulamadım
BR-02
Mesaj Sayısı : 408 Kayıt tarihi : 20/02/11 Nerden : Federal Almanya
Konu: Geri: Buda biricik tek otomatiğim OMEGA. Kendine yeni arkadaşlar aramaktadır ama C.tesi 18 Şub. - 23:27
Kalibresi lazim, muhtemelen 564 veya 1001 olabilir.
vervito
Konu: Geri: Buda biricik tek otomatiğim OMEGA. Kendine yeni arkadaşlar aramaktadır ama Paz 19 Şub. - 0:10
aman diyelim, böyle saatlere gözü gibi bakmalı insan.. ayrıca contaları falan da eskmiştir, el yıkarken de dikkati olun saate su gelmesin... Komple revizyon ve polisaj ile çok daha şık bir hal alacaktır saatiniz.. bundan sonra güle güle kullanmanızı dilerim.
mehmet_34
Konu: Geri: Buda biricik tek otomatiğim OMEGA. Kendine yeni arkadaşlar aramaktadır ama Paz 19 Şub. - 5:25
Arka kapaktaki çiziklerle ilgili birde itirafım var.. Cahillik dönemlerimde saatin için kendim açardım.. Tornavida ile, tornavidanın ucunu dişlere takıp çevirirdim sonuçları şuan arkada polisajın bile kurtaramayacağı derin çiziklerin oluşması oldu. Bir konuda bakım. ROTAP'tan bir fiyat alacağım birde bir isteğim olacak onlardan; toplanırken saatimi görmek istiyorum büyük ihtimalle olumsuz yanıt alacağım. Tabi ki fiyatta önemli ayrıca sitemizde ustalardan gelecek (ki en önemlisi toplanırken izlemek) tekliflere açığım
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: Buda biricik tek otomatiğim OMEGA. Kendine yeni arkadaşlar aramaktadır ama Paz 19 Şub. - 8:36
Polisaj için Rotap'a yüzlerce lire kesilmenin manası yok. Aynı kalitede polisajı 20-30 tl ye yaptırabilirsiniz.
yusufduz
Konu: Geri: Buda biricik tek otomatiğim OMEGA. Kendine yeni arkadaşlar aramaktadır ama Paz 19 Şub. - 19:47
Şeref Usta ile irtibata geçerseniz saati makul fiyatlarda rahatlıkla ayağa kaldırabilir.Telefonu sitede mevcut.Bulamazsanız PM ile gönderirim.
Buda biricik tek otomatiğim OMEGA. Kendine yeni arkadaşlar aramaktadır ama