| ilk otomatiğim için bana yol gösterin ltf.. | |
|
+5teng bao.bao solestar mehmet_34 lombardo 9 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
lombardo
Mesaj Sayısı : 106 Kayıt tarihi : 16/01/12 Yaş : 41 Nerden : İstanbul
| Konu: ilk otomatiğim için bana yol gösterin ltf.. Paz 19 Şub. - 8:02 | |
| Tamam kardeşim, kafaya koydum bir otomatik saat edineceğim! Üstelik hiç de öyle yüksek fiyatlara niyetim yok. Sizlerden ricam benim için şu linklere bir zaman ayırmanız ve benim için nasıl bir başlangıç olacağını değerlendirmeniz: http://urun.gittigidiyor.com/mucevher-saat/seiko-5-otomatik-erkek-kol-saati-snk809-52690660http://urun.gittigidiyor.com/mucevher-saat/seiko-5-otomatik-erkek-kol-saati-snk803-51935949http://urun.gittigidiyor.com/mucevher-saat/seiko-5-otomatik-erkek-kol-saati-snxe99-50372600Unutmayın, bu forum yüzünden otomatik bir saat edinme zorunluluğu hissediyorum, yapın görevinizi yalnız şaka bi yana forumda yazılan eski yazıları bolca okuyorum ve bende oluşan psikoloji şu: ''pilli saat mi? ln allah belanı vermesin, yıkıl karşımdan!'' (bu arada bunu kendime de söylemiş oluyorum tabii) Yalnııız, saat bilgim yok denecek kadar azdır. Ama belli bir olgunluğa gelmiş biri olarak fikrimi söylemekte bir sakınca görmeyeceğim, sözüm İsviçre firmalarına.. Evet doğru, 100 küsür yıllık tarihleriniz var, belki daha fazla. Evet doğru bu uzun süreler zarfında, ne büyük mühendislerin, ne büyük saat ustalarının emekleriyle bu prestijleri elde ettiniz. Evet doğru saat denen şeyi, gerekli bir aksesuar olmaktan çıkarıp; ''sanat eseri'' kategorisine soktunuz. vs.. vs... Ama arz-talep vicdansızlığını bu kadar abartmak biraz açgözlülük değil mi? Sonuçta, artık belirli bir standarda oturmuş birtakım mekanizmaları ve malzemeleri bir araya getirerek bir imalat yapıyorsunuz. 1900 bilmem kaç yılında eta bilmem kaç mekanizmasını tasarlayan adamla, bugün o hazır mekanizma üzerinde sınırlı bir takım iyileştirmeler üzerine çalışan adam aynı mıdır? x markasının 1500 tl' ye sattığı otomatik saat ile, bir iki özellik daha katıp biraz da estetiğini arttırarak 20 bine sattığı saatin MALİYETİ arasında, merak ediyorum; BİN TL fark var mıdır? HANGİ GRAND COMPLICATION 1,5 MİLYON DOLAR EDER? (pp' den bahsediyorum, bugatti' den değil, yanlış anlaşılmasın ) ve hepsinden önemlisi, durum böyleyken çinlilere bok atarken hiç mi yüzünüz kızarmaz?.. Aslında bu söylediğim sadece saat sektörü için değil; tüm sektörler için geçerli biliyorum, ama çok doluyum bu isviçrelilere arkadaşlar. Alamayacağımız saatleri neden bu kadar güzel üretiyorlar ki Bigün İsviçre' ye gidersem dalicam hepsine | |
|
| |
lombardo
| Konu: Geri: ilk otomatiğim için bana yol gösterin ltf.. Paz 19 Şub. - 8:14 | |
| bu arada yazmayı unuttum: japonlar bu konuda (diğer konularda da olduğunu düşündüğüm gibi), dürüstlük mü dersiniz, hakkaniyet mi dersiniz.. daha bir farklılar.
Seiko' nun, Orient' inde var otomatik saatleri ve fiyatlarını aşağı-yukarı hepimiz biliyoruz. Ha belki İsviçre mekanizmaları kadar kaliteli değillerdir. Ama fiyat düşüklüğüyle doğru orantılı OLMAYAN bir kalite düşüklüğü olduğundan eminim.. Demek ki bu fiyatlarla da para kazanılabiliyor. Üstelik saydıklarım, öyle rastgele firma falan da değil hani..
Saygılar.. | |
|
| |
mehmet_34
Mesaj Sayısı : 230 Kayıt tarihi : 22/01/11 Yaş : 43 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: ilk otomatiğim için bana yol gösterin ltf.. Paz 19 Şub. - 8:18 | |
| Hoca ne kadar dolmuşsan içinde ne varsa kusmuşsun. Ama emin ol ben ve benim gibi düşünen arkadaşlar var ve seninle aynı duyguları paylaşıyorum. | |
|
| |
solestar
Mesaj Sayısı : 909 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 47 Nerden : Konya
| Konu: Geri: ilk otomatiğim için bana yol gösterin ltf.. Paz 19 Şub. - 8:18 | |
| İlk 2 saatin fiyatı biraz yüksek. Bütçeniz 200TL civarı mı?
| |
|
| |
solestar
Mesaj Sayısı : 909 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 47 Nerden : Konya
| Konu: Geri: ilk otomatiğim için bana yol gösterin ltf.. Paz 19 Şub. - 8:20 | |
| | |
|
| |
bao.bao
| Konu: Geri: ilk otomatiğim için bana yol gösterin ltf.. Paz 19 Şub. - 8:26 | |
| - solestar demiş ki:
- 3'ünü de boşverin bence.
Aynısı, forumdaki arkadaşlarca çok daha uygun fiyata satılıyordu. Bence forumun satış bölümünü takip edin. | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: ilk otomatiğim için bana yol gösterin ltf.. Paz 19 Şub. - 8:33 | |
| Ben de sizle hemen hemen aynı görüşü paylaşıyorum. İsviçre saat endüstrisi 50 li 60 lı yıllardaki gibi zengin değil. Neticede 2824, 2892, ve 7750 gibi üç mekanizma ile dünyayı uyuttular tebrik etmek lazım. Ama bu kadar paragözlük sonunda İsviçre saatlerinin sonunu getirecek ve onları tekrar ayağa kaldıracak bir Nicholas Hayek olmayacak. Olsun biz de Japon ve Çin saatleri ile devam ederiz..
Gösterdiğiniz saatlere gelince bunların sahte olması ihtimali var sanki. | |
|
| |
asderty
Mesaj Sayısı : 145 Kayıt tarihi : 17/01/12 Yaş : 46 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: ilk otomatiğim için bana yol gösterin ltf.. Paz 19 Şub. - 8:46 | |
| Bir de bu saatlerin kasa çapı biraz küçük (37-38mm). Seiko 5'lerin çok çeşitli modelleri var. Çok beğendiğim en az 10 modelini ebay'da bulurum. Burada da sıfır veya ikinci el satılıyor arada sırada. Mesela şu model vardı ama satılmış. http://www.turksaatforumu.com/t3290-satilik-seiko-5Seikolardaki calibre olayını da kısaca bir araştır istersen, ben pek bilmiyorum. (7S36 gibi) | |
|
| |
brkgler
Mesaj Sayısı : 513 Kayıt tarihi : 29/01/11 Yaş : 41 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: ilk otomatiğim için bana yol gösterin ltf.. Paz 19 Şub. - 9:05 | |
| sevgili lombardo, serzenişine bir faydası olur mu bilmem ama saat endüstrisi İsviçre'de.... yalnız, saat sanatı orada doğmuş diyemeyiz Çok kaliteli alman,fransız menşeili saatler var umarım bir gün bir kaçına sahip olursun... senin aradığın saatlere gelince; üstadların dediği gibi istersen forumun satış bölümünü biraz takip et adam akıllı saatler elbet gelecektir... Bu iş sadece Japon saatleriyle sınırlı değil, beklentini karşılayacak Rus satleri de alternatif olur. | |
|
| |
lombardo
| Konu: Geri: ilk otomatiğim için bana yol gösterin ltf.. Paz 19 Şub. - 9:08 | |
| Teşekkürler arkadaşlar. Asderty, ben de sonradan farkettim küçük çaplı saatleri sevmiyorum. 7S36 çok da dakik değil biliyorum, ama araştıra araştıra bulucaz işte bişeyler teşekkürler.. aynen öyle teng, aslında o yazıyı yazdıktan sonra biraz garip olmuştum. Gaza geldik ama neticede bu forumda kimseyi kırmak istemem. Ama yazdıklarım da yanlış değildi be! Neyse, yaşasın orient orijinallik konusundaki uyarılarınız için de teşekkürler. bao.bao gerçekten güzel şeyler satılmış, ama SATILMIŞ takip etmekte fayda var. Teşekkürler.. bu arada şuna meyillenmeye başladım: http://urun.gittigidiyor.com/mucevher-saat/orient-tamotomatik-tarih-gun-10atm-muthis-tarzda-Sizce bunun mekanizması nedir teng üstad ve diğer arkadaşlar tabii ki de? brkgler gerçekten de umarım birkaçına sahip olurum bana bahsettiğini bu; alman, fransız ve rus markalarından birkaç tane önerebilir misiniz? Teşekkürler.. Saygılar.. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: ilk otomatiğim için bana yol gösterin ltf.. Paz 19 Şub. - 9:34 | |
| Siz bir adet yeni Mako alın derim, çok mutlu olursunuz | |
|
| |
lombardo
| Konu: Geri: ilk otomatiğim için bana yol gösterin ltf.. Paz 19 Şub. - 10:22 | |
| ya şu son yazdığım linkteki saatten satmış bi arkadaş yakın zamanda, fiyatı da güzelmiş :( neyse brz teyakkuzda takılalım bklm... | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: ilk otomatiğim için bana yol gösterin ltf.. Paz 19 Şub. - 10:50 | |
| Bence 3ünü de eleyin,çapları küçük,fiyatlar yüksek,acele etmeyin. | |
|
| |
| ilk otomatiğim için bana yol gösterin ltf.. | |
|