Konu: Geri Kalma Sorunu C.tesi 3 Mart - 8:41
Değerli dostlar Zenith Sporto cal. 2562 saatim, bir saatte yaklaşık 20 dk geri kalıyor. Evet yanlış duymadınız 20 dk. Ustalardan/üstadlardan ricam en iyi ihtimalle saatin sorunu ne olabilir? En kötü ihtimalle ne kadarlık masraf çıkarır? Bu konuda bilgi birikimlerini, fikirlerini paylaşmaları durumunda çok minnettar olurum. Tabiki saati görmeden bir şey söylemek doğru olmaz derlerse de anlarım.
Saygılar...
yusufduz
Konu: Geri: Geri Kalma Sorunu C.tesi 3 Mart - 9:58
Endişelenme bao.bao.Sökülüp bir temizliğe ihtiyacı vardır ,sonrasında tıkır tıkır çalışır.
bao.bao
Konu: Geri: Geri Kalma Sorunu C.tesi 3 Mart - 11:11
Balans ayarı yapılması gerekiyormuş sanırım. Ustalar bu işlem hakkında bilgi verirlerse mutlu olurum. Daha önce Barett Usta' nın balans ve direk tamiri başlığı altında yaptıkları aklıma geliyor da, benzer bir işlem yapılacak ise eğer bir hayli masraflı olsa gerek.
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: Geri Kalma Sorunu C.tesi 3 Mart - 11:34
Saat geri kalıyorsa balansta ciddi bir sorun var demektir ama ustalarımız daha iyi bilgi verebilir.
Exern
Mesaj Sayısı : 275 Kayıt tarihi : 28/08/11 Yaş : 40 Nerden : IZMIR
Konu: Geri: Geri Kalma Sorunu C.tesi 3 Mart - 21:51
Vintage saatlerde bu tur sorunlar olabiliyor. Benim de boyle cok sapan bir saatimi sag olsun Valjoux usta bakimdan gecirdi. Saat simdi haika calisiyor.
sazcı67m
Mesaj Sayısı : 76 Kayıt tarihi : 30/01/12 Yaş : 50 Nerden : ankara
Konu: Geri: Geri Kalma Sorunu Paz 4 Mart - 7:34
Balans ayarı şöyle yapılıyor: Balansın üzerinde balansı sıkan ve gevşeten iki tane vana işlemi gören çubuk vardır ince olanı bir kürdan vasıtasıyla sağ tarafa mekanizma yönünde içeri doğru bir iki milim alırsanız saat ileri gider dışarı sola doğru alırsanız saat geri gider başka bir quartz saatle karşılaştırıp 2-3 saatte bir ilerimi gerimi diye deneye deneye sağ sol yapa yapa hassas ayarı bulursunuz. Birde bu mekanizmanın modeline göre değişir. Ben piyasada en yaygın olan mekanizmalardan bahsettim. En iyisi ellemeyin bir ustaya gösterin derim. Mekanizma toz kapmış işlemiyor olabilir yağlanması gerekiyor olabilir....
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: Geri Kalma Sorunu Paz 4 Mart - 7:37
Saatte 20 dk geri kalması raket açısını değiştirmekle pek hallolacak gibi değil. Bence balansta daha büyük sorun var...
sazcı67m
Mesaj Sayısı : 76 Kayıt tarihi : 30/01/12 Yaş : 50 Nerden : ankara
Konu: Geri: Geri Kalma Sorunu Paz 4 Mart - 8:15
Evet haklısınız. Benim anlattığım hassas ayar içindi. Arkadaşın saatide kıymetli bir saat bence iyi bir saatçiye göstermesinde fayda var.
BR-02
Mesaj Sayısı : 408 Kayıt tarihi : 20/02/11 Nerden : Federal Almanya
Konu: Geri: Geri Kalma Sorunu Paz 4 Mart - 9:55
Sayin Bao.bao mekanizmanizin resimleri, Muayene etmeden, hastaliga bir isim veremiyecegim. Resimlerle bile ki zor.....En iyisi güvendiginiz bir ustaya göstermeniz. Mekanizmasi güzel olan bir vintage, ve bazi parcalari halen bulunabilmekde. Parca skintiniz olursa, pm atabilirsiniz. Veya göszericeginiz usta.
barett
Konu: Geri: Geri Kalma Sorunu Paz 4 Mart - 10:22
bao.bao demiş ki:
Değerli dostlar Zenith Sporto cal. 2562 saatim, bir saatte yaklaşık 20 dk geri kalıyor. Evet yanlış duymadınız 20 dk. Ustalardan/üstadlardan ricam en iyi ihtimalle saatin sorunu ne olabilir? En kötü ihtimalle ne kadarlık masraf çıkarır? Bu konuda bilgi birikimlerini, fikirlerini paylaşmaları durumunda çok minnettar olurum. Tabiki saati görmeden bir şey söylemek doğru olmaz derlerse de anlarım.
Saygılar...
1-Saat elinize yeni gectiyse ;sizden once saatin pandul yayi uyumsuz bir yayla degismis veya kisaltilmis olabilir...