| Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) | |
|
+14teng vervito fuurkann erhun bumblebee deka yusufduz charizard christiano ytk caneryerinde brkgler mertsamet lombardo 18 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
lombardo
Mesaj Sayısı : 106 Kayıt tarihi : 16/01/12 Yaş : 41 Nerden : İstanbul
| Konu: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Salı 17 Nis. - 9:39 | |
| Hepinize selamlar, sevgili saat sevdalıları. Çok çok heyecanlı olduğum bu anımı en çok paylaşmak isteyeceğim insanlar kesinlikle sizlersiniz. Umarım sıkıcı olmam.. Bu foruma üye oluşumdan birkaç ay geçmemesine rağmen ilk swiss imi edindim. Gelin birlikte bakalım: [img] [/img] [img] [/img] Öncelikle; şahsen çok başarılı bulduğum kutu-ambalaj kısmından bahsetmek istiyorum. Bu bence bir markanın prestijini gösteren; küçük ama bana göre gerçekten çok önemli bir ayrıntı. Bu saatte; dış kutunun yapımında kullanılan kartonun bile kaliteli olduğunu dokunduğunuzda anlayabiliyorsunuz. İçteki esas ahşap kutusu ise bence çok şık: [img] [/img] [img] [/img] [img] [/img] [img] [/img] Ve artık kendileriyle tanışma vakti geldi. Tanıştırayım; Hamilton Khaki Pilot (Siyah PVD kasa): [img] [/img] Bu aşamada; saatin teknik özelliklerinden kısaca bahsedip, görsel incelemeye devam etmek istiyorum. Eta 2836-2 mekanizma, 46 mm. kasa çapı, safir ön ve arka camlar, superluminova kollar ve indeksler ve 200 mt. su geçirmezlik; sanırım özet için yeterlidir. Ben şahsen, hamilton' ın birçok modelinde; dome (bombeli) safir çalışmalarını çok başarılı buluyorum ki bu modelde de böyle: [img] [/img] [img] [/img] Saatin beni etkileyen bir diğer özelliğiyse gerçekten çok kaliteli, kalın bir deri kayışa ve gerçekten orijinal bir tokaya sahip olması: [img] [/img] [img] [/img] Kasa işçiliği konusundaysa; çok fazla bilgi sahibi değilsem de, beklentilerimi karşıladığını düşünüyorum: [img] [/img] Kadran üzerindeki dakika rakam ve marker ları; ışığın geliş açısına göre, yansıtma özelliğiyle farklı tonlarda görünen bir tür metal malzeme ile çalışılmış. Bu gerçekten ayrı bir hava katıyor. Bir kaç resim de yerinde paylaşalım [img] [/img] [img] [/img] [img] [/img] [img] [/img] Bol görselli; oldukça 'hantal' bir paylaşım oldu, kusura bakmayın Bu kadar görselden sonra birkaç şey paylaşmak istiyorum. Öncelikle bana mekanik saat sevdası aşılayan turksaatforumu sakinlerine teşekkür ederim. Bugün bu isveç-amerikan kırması güzeli edinmişsem, sizlerin sayesindedir Saatin akrep-yelkovan tasarımı, resimlerde de gördüğünüz gibi oldukça özgün ve detaycı. Merak eden arkadaşlar için; saati elbette ki malum distribütörden almadım. 3 bin gibi bir fiyat çekilen bu saat bana yurtdışından, kargo ile beraber 440 euro' ya mal oldu ve ne şanslıyım ki gümrükten sorunsuzca geçti Ancak, tabii ki subjektif bir bakış açısı olsa da; gördüğüm en güzel pilot saati olduğunu söyleyebilirim (Tabii gerçek saat erbabı kişilerin çoğunun ortak görüşü olan; 'pilot saati dediğinde ne day ne de date penceresi olmaz; o 12 nin üstündeki ok da yukarı bakar, aşağı değil!' yaklaşımını gözardı edersek ) Herkese tekrar teşekkürler. Bilgi yetersizliğim yüzünden fazla teknik açıklamaya yer veremediğim bu incelemeden keyif almanız dileklerimle... | |
|
| |
mertsamet
Mesaj Sayısı : 52 Kayıt tarihi : 22/01/12 Yaş : 37 Nerden : Trabzon
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Salı 17 Nis. - 9:47 | |
| güle güle kullanın çok güzel bir saat. Zevkiniz güzelmiş. | |
|
| |
brkgler
Mesaj Sayısı : 513 Kayıt tarihi : 29/01/11 Yaş : 41 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Salı 17 Nis. - 9:48 | |
| saatiniz daima güzel zamanları göstersin size güle güle kullanın ... detaylı reimler için teşekkürler... | |
|
| |
lombardo
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Salı 17 Nis. - 9:48 | |
| Not: Akrep-yelkovan tasarımını övdüğümü, ancak bunu gösteren kayda değer bir resim eklemediğimi farkettim Son olarak, buyrun: [img] [/img] | |
|
| |
caneryerinde
Mesaj Sayısı : 171 Kayıt tarihi : 11/02/11 Yaş : 41 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Salı 17 Nis. - 9:57 | |
| gerçekten hoş bir pilot.gümrükten geçmesi ise mükemmel.nereden aldığınızıdda öğreneblirmiyiz? | |
|
| |
lombardo
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Salı 17 Nis. - 10:10 | |
| PM attım. Reklam yapmak istemedim. Bu arada tüm arkadaşların iyi dilekleri için teşekkürler... | |
|
| |
ytk
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Salı 17 Nis. - 10:23 | |
| gule gule kullanin.. sahibinden mi acaba aldiginiz yer? | |
|
| |
christiano
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Salı 17 Nis. - 11:27 | |
| Hayırlı olsun,güle güle kullanın. | |
|
| |
charizard
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Salı 17 Nis. - 11:45 | |
| Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın. | |
|
| |
yusufduz
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Salı 17 Nis. - 18:25 | |
| Hayırlı olsun,saatinizi beğendim, inceleme için teşekkürler. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Salı 17 Nis. - 18:28 | |
| İnceleme için teşekkürler, hayırlı olsun. | |
|
| |
bumblebee
Mesaj Sayısı : 423 Kayıt tarihi : 12/07/09 Yaş : 39 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Salı 17 Nis. - 18:50 | |
| hayırlı olsun güle güle kullanın. nereden satın aldığınızı ve gümrükten geçişle ilgili bilgi verir misiniz ? | |
|
| |
lombardo
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Salı 17 Nis. - 19:09 | |
| - lombardo demiş ki:
- ...Bugün bu isveç-amerikan kırması güzeli edinmişsem, sizlerin sayesindedir
İsviçre-Amerikan olacak, pardon. İsveç beni andı herhalde; malum İskandinavya' ya özel bir ilgim olduğundan, bilinçaltımda Norveç' le beraber yer edinmiş belli ki Bu arada gelen sorular artınca buradan bir genel cevap vermek mantıklı olur diye düşündüm: Arkadaşlar, saatin gümrükten geçmesi için herhangi özel birşey yapmış değilim Üstelik saat, üzerindeki 440 euro' luk fatura ile birlikte geldi. Saatin geliş şekli hakkında bildiğim tek şey; ben işteyken annemin arayıp, PTT' nin Almanya' da bir kargo getirdiğini haber vermesi oldu Dediğim gibi; tamamen şans. | |
|
| |
lombardo
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Salı 17 Nis. - 19:23 | |
| Sizler için üşenmedim, aradım sordum arkadaşlar Şimdi DHL grubu bünyesinde farklı 5-6 firma var. Benim örneğimdeki firma DHL Deutsche Post. DHL' in bu hizmeti; söz konusu ülkenin resmi posta teşkilatı ile PTT (veya başka bir ülkeye gönderilecekse o ülkenin resmi posta kurumu) arasında bir nevi aracılık yapmak olarak özetlenebilir ve birçok ülkede veriyorlarmış bu hizmeti. Ekononmik olduğundan tercih edilen bir hizmet; ancak her iki taraftan da devlet kurumlarıyla bağlı olduğundan gönderinin teslimat tarihi kendilerine bağlı değil. Bu yüzden aciliyeti olmayan bir gönderi olmalı. Benim saatim; satın almamdan yaklaşık bir ay sonra elime ulaştı | |
|
| |
erhun
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Salı 17 Nis. - 20:17 | |
| Tasarımı oldukça güzel. İyi günlerde kullanmanızı dilerim. | |
|
| |
fuurkann
Mesaj Sayısı : 59 Kayıt tarihi : 04/11/10 Yaş : 33 Nerden : Elazığ
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Çarş. 18 Nis. - 2:41 | |
| Sn. lombardo öncelikle yeni saatiniz hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.. ayrıca mekanizma kasaya göre biraz küçük kaldığından mikro olmasa da mili rotor gibi göründü, belki de fotoğraftan öyle görünüyordur, bu durumun da ayrıca hoşuma gittiğini belirtmek istedim. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Çarş. 18 Nis. - 3:13 | |
| | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Çarş. 18 Nis. - 5:16 | |
| İyi günlerde kullanın. Hamilton bu modelle kendini aşmış... | |
|
| |
BR-02
Mesaj Sayısı : 408 Kayıt tarihi : 20/02/11 Nerden : Federal Almanya
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Çarş. 18 Nis. - 8:35 | |
| Iyi günlerde kullaniniz..... | |
|
| |
ehy
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Çarş. 18 Nis. - 21:04 | |
| İyi günlerde kullanmanız dileği ile. Nereden aldınız acaba öğrenebilirmiyiz? | |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Perş. 19 Nis. - 2:12 | |
| Güle güle kullanın. İnceleme için teşekkürler.
Sade ve hoş bir model. Tek eleştirilebilcek noktası day date penceresinin konumu, boyutu ve hatta gerekliliği. Olmasa çok daha hoş olurmuş. | |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Perş. 19 Nis. - 2:18 | |
| - burbank demiş ki:
- Güle güle kullanın. İnceleme için teşekkürler.
Sade ve hoş bir model. Tek eleştirilebilcek noktası day date penceresinin konumu, boyutu ve hatta gerekliliği. Olmasa çok daha hoş olurmuş. Bir de böyle akrep ve yelkovanı görece daha kalın ve ucu luminovalı bir saniye kolu daha bir bütünlermiş gibi geldi. | |
|
| |
lombardo
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Perş. 19 Nis. - 18:34 | |
| Saniye kolu konusundaki düşüncenize kesinlikle katılıyorum. Hem daha bir bütünlerdi, hem de daha bir güzel olurdu Ama şu anki haliyle de oldukça uzun olduğu için; bütünleme işinde pek iyi değilse de , arada da kaybolmuyor. | |
|
| |
haspirin
Mesaj Sayısı : 272 Kayıt tarihi : 04/01/10 Yaş : 46 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) Perş. 19 Nis. - 20:39 | |
| | |
|
| |
| Hamilton Khaki Pilot açılış & inceleme :) | |
|