Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Raymond Weil Nabucco

+7
tag_ci
teng
watcher
solestar
forbidden
deka
ZeitGeisT
11 posters
YazarMesaj
ZeitGeisT

ZeitGeisT

Raymond Weil Nabucco Empty
MesajKonu: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 5:50

Saatim ; İlk resimleri

Raymond Weil Nabucco Dsc0009d
Raymond Weil Nabucco Dsc0008yt
Raymond Weil Nabucco Dsc0007z
Raymond Weil Nabucco Dsc0006jy
Raymond Weil Nabucco Dsc0004zi
deka

deka

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 5:54

ZeitGeisTsaatin çok güzel, ok1
forbidden

forbidden

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 6:19

Muazzam güzellikte bir şeymiş bu, zevkiniz için sizi kutluyorum. Daha önce fotoğraflarını görmüştüm ancak bu kadar detaylı değillerdi. Bilezik ve kasanın uyumu gözlerimi aldı desem, abartmış olmam. Çok tarz bir saatmiş. Güle güle kullanınız.
ZeitGeisT

ZeitGeisT

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 6:35

Tesekurler arkadaslar. Bu saatin mekanizması ile ilgili detaylı bilgiye ulamadim. Diğer forumdA bond arkadasımız hangi mekanizma kullanıldığını yazdı ama nedir ne değildir bilmiyorum tam manada.
solestar

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 6:41

Diğer forumda paylaştığınız fotoğraflarından oldukça farklı görünüyor. Burada saatiniz benim de gözüme çok daha güzel göründü. Tekrar hayırlı olsun Smile
ZeitGeisT

ZeitGeisT

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 6:45

Alelacele cep tlf undan cekistim o yüzden saat kendini göstermemişti aslında bu resimlerde ayak üstü cekildi daha hoş resimler eklerim zamanla.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 6:45

mekanik otomatik olduğunu varsayarsak krono dizilişine göre eta 7753 olduğu anlaşılıyor.güzel makina.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 7:56

cok cok guzel bir saatmis, ama krono dizilisi bana quartz gibi geldi, yok eger quartz degilse eta 2892+dubois depraz modul olabilir.
http://www.turksaatforumu.com
ZeitGeisT

ZeitGeisT

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 8:06

Makina tam otomatk arkadaslar
teng

teng

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 8:18

Bu saati Türkiye'deki vitrinlerde gördüğümü hatırlamıyorum. Çok karakteristik bir saat. Yurtdışından mı aldınız?
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 8:20

cok guzel o zaman acaip begendim bu saatinizi hayirli gunlerde kullanin.
Orta vadede klasik vintage'ler arasina girecek bir markadir raymond weil.
Frederic constant markasi da oyle.
Bu iki marka, maurice lacroix markasinin birkac yil oncesine kadarki durumuna benziyorlarmis, yatirim amacli veya degerinden kaybetmeyecek saatler arasinda bu iki marka on planda tutuluyor.
Eta'nin artik disariya makine vermeme kararindan sonra bu iki marka da kendi inhouse makinelerini yapmak icin kollari sivamis durumdalar.
Saatinizde sanirim dubois depraz modullu bir eta 2892 makine var, teng dostumuz burayi okursa daha iyi bilgi de verebilir.
Saatinizin gorselligi muthis, benim yillar once rolex sub benzeri altin kaplama bir raymond weil saatim vardi bu saati inanilmaz hirpalamama ragmen asla ne kaplamada ne de makinesinde sorun yasamadim, cok kaliteli ve pek kiymeti bilinmeyen bir markadir.
tag_ci

tag_ci

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 10:11

Raymondların gazetelerde reklamları artmaya başladı.Hatta sanırım şu sıralar Türkiyedeki gazetelerde reklamı olan tek saat markası . Saatiniz çok hoş iyi günlerde kullanın..
teng

teng

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 11:09

Makinenin ne olduğunu anlamadım . Valjoux 7753 te olabilir, 2894 te kadran olarak ikiside aynı görüntüyü veriyor.
Ayrıca krononnun dakika göstergesi 30 dakika değil 60 dakika, demek kuvvetli bir ameliyat geçirmiş.
ertay

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 11:22

Volkan bey,
cok siradisi bir saat, gule gule kullanin.
saatinizde en cok hosuma giden ve dizayn yonunden en begendigim yerlerin basinda, kurma kolu uzerindeki karekteristik RaymondWeil ambleminin oldugunu soylesem, hakkimda ammada fetisist adammissin be kardesim diye dusunmezsiniz degilmi? Very Happy
saat butunu yonuyle guzel olmasina ragmen, iri tepe uzerindeki amblem olayi tamamlamis.
gercekten detay yonunden en ince ayrintilar dusunulmus.
Chrono dizilisleri makine yonunden Watcher'i teyit eder nitelikte. sahsim adima soylemek gerekirse, saatinizin gosterge dizilisi en begendigim krono dizilisi olmakla birlikte,Monnwatch ve Elprimero'da kullanilan dizilim ile ayni.
Moonwatch ve Elprimero forumuzda fenomendir. diable
tekrar iyi gunlerde kullanmaniz dileklerimle.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 11:24

bu saatte umarım titanium malzemelere yer verilmiştir; yoksa gülle gibi olur mübarek?
teng

teng

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 11:25

7753 dizilişide aynı ama
ertay

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 11:27

teng demiş ki:
Makinenin ne olduğunu anlamadım . Valjoux 7753 te olabilir, 2894 te kadran olarak ikiside aynı görüntüyü veriyor.
Ayrıca krononnun dakika göstergesi 30 dakika değil 60 dakika, demek kuvvetli bir ameliyat geçirmiş.
bende makinenin modifiye edldigini dusunuyorum.
bu konuda en dogru aciklamayi Certus ve Kafilarn yaparlar.
ZeitGeisT

ZeitGeisT

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 11:49

Base ETA 7753 Tri-compax (28,800vph, 27 rubies) bazı sitelerde bu açıklamaya rastladım... Bu makinenin ne olduğunu bilenler anlatırsa sevinirim...

Bu arada yorumlar için teşekürler... Saat titanyum kasa. ve karbon fiber işlemelere sahip... resimlerden gördüğünüz gibi sadece kordonu değil kasanın etrafıda karbon fiber işelemeli. Buda saate ciddi bir bütünlük ve sportiflik kazandırmış. Ve karbon fiber malzeme saate çok iyi bir işçilik ile işlenmiş. Malzemeninde son derece kaliteli olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim size. Ayrıca bu kabalıkta bir saate titanyum kordon ve kasa şart. Ağırlık yönünden kararında ve bileğe çok iyi oturuyor. Göstergeleride gayet iyi konumlandırılmış. Spor bir arabanın göstergelerini andırıyor size. Bu saati uzun vadeli kullanırım kullanmam o tartışılır ama markanın bu saate çok emek verdiği bir gerçek.
teng

teng

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 12:03

7753 meşhur eta 7750 nin bir türevidir. 7750 den farkı kadran yerleridir.
7750 nedir dersen bugün için breitlingten Tag Heuer'e kadar birçok üst düzey saat firmasının kullandığı bir kronograf mekanizmadır. Hatta dünyadaki en ünlü ve çok kullanılan mekanizma da denebilir. Kalitesi firmadan firmaya farklılık gösterebilir çünkü firmalarda fiyatına göre seçerek ya da modifiye ederek kullanıyorlar. Bugün için 750 dolarlık Tissot'ta da ya da 10000 dolarlık Hublot'ta da veya 5000 dolarlık Breitling'te valjoux kullanılır.
teng

teng

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 12:07

Saat 10 yönündeki date corrector'u kaçırmışım. bu 2894 te yok 7753 te var . taskafa
ZeitGeisT

ZeitGeisT

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 12:11

teng demiş ki:
Saat 10 yönündeki date corrector'u kaçırmışım. bu 2894 te yok 7753 te var . taskafa

Peki bu makina modifiye edilmiş mi?
teng

teng

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 12:17

evet edilmiştir. Öncelikle dakika göstergesi 30 dk dan 60 dakikaya çıkmış. sonra bakayım sitesinde kendi kalibresi olarak adlandırıyorsa en az beş değişiklik yapmış demektir.
Gelcem şimdi by
ZeitGeisT

ZeitGeisT

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 12:21

teng demiş ki:
evet edilmiştir. Öncelikle dakika göstergesi 30 dk dan 60 dakikaya çıkmış. sonra bakayım sitesinde kendi kalibresi olarak adlandırıyorsa en az beş değişiklik yapmış demektir.
Gelcem şimdi by

Merakla bekliyorum 8)
ertay

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 12:27

7750 ve 7750 bazli makinelere Traktor denildiginide duymustum, yani cok saglam makinelerdir.
teng

teng

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 12:30

Mesaj yazdım ama silinmiş ?
evet sitesine baktım kendi kalibresi olarak adlandırmamış ama dediğim gibi modifiye edilmiş.

evet onları bu kadar meşhur yapan da o benim gördüğüm flat mekanizmalar (2824 ya da 2892 gibi) yine benim elime geçen valjouxlardan hassasiyet olarak aşağı değildi hatta daha iyi idi. ama bu mekanizmaları bakımını yapıp 150 sene kullanabilirsiniz diyorlar.
ZeitGeisT

ZeitGeisT

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 12:33

Diğer forumda daha düne kadar eta makina kullanıor die bir yorum okumuştum. Aşağılar gibi bir yorumdu...
teng

teng

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 12:57

8-10 tane çok üst düzey marka hariç hepsi Eta kullanıyor ?
Artık 60 lı yıllarda gibi değiliz her markanın kendi kalibresi yok. Ayrıca Eta da öyle başarılı bir mekanizma ki firmalar dünya kadar yatırım yapıp kendi kalibresini yapmak istemiyorlar(dı)
Kendi kalibresini kullanan firmaların da en ucuzu Rolex'ten başlıyor.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 12:59

Hiçde aşağılanacak bir makina değil,oldukça çok kaliteli, helede tengin dediği gibi modifiye edilmişi, üst düzey bir makina demekdir. ok1

En son deka tarafından Paz 27 Ara. - 13:04 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
teng

teng

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 13:03

Günde kaç saniye sapma yapıyor?
ertay

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 13:03

ozelliklede, modern vintage gorunumlu klasik saatler konusunda RaymondWeil iyi markalardan birisidir.
Eta makineler gayet saglam ve kaliteli makineler olmakla birlikte modifiyeye acik makinelerdir.
burada onemli olan konu, makinenin eta dan alindigi gibi uzerine konuldugumu yoksa gerekli modifiyenin yapildigimi.
Teng ustadimiz modifiye var diyorsa dogrudur.
sen icine sinerek kullanmana bak, bu saat ilk saatin olmadigi gibi, son saatinde olmayacak, hele bu foruma bulastiktan sonra. fumeur
ZeitGeisT

ZeitGeisT

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 14:48

eroltay demiş ki:
ozelliklede, modern vintage gorunumlu klasik saatler konusunda RaymondWeil iyi markalardan birisidir.
Eta makineler gayet saglam ve kaliteli makineler olmakla birlikte modifiyeye acik makinelerdir.
burada onemli olan konu, makinenin eta dan alindigi gibi uzerine konuldugumu yoksa gerekli modifiyenin yapildigimi.
Teng ustadimiz modifiye var diyorsa dogrudur.
sen icine sinerek kullanmana bak, bu saat ilk saatin olmadigi gibi, son saatinde olmayacak, hele bu foruma bulastiktan sonra. fumeur

Yorumlar için teşşekürler...

Resmi sitesinde şu yazıyor : Valjoux 7753 tri-compax chronograph movement in line with the standards of high+guality watchmaking (28.800 vibradions per hour-46-hour power reserve)

Nabuccu da kullanılan Base ETA 7753 Tri-compax mekanizma yaptığım yabancı sitelerdeki araştırmaya göre modifiyeye tabi tutulmuş. Tabi nasıl bir geliştirme yapılmış hiç bir fikrim yok.

Elbette son saatim olmayacak fakat inanın bu saati alırken çitayı biraz daha çıkarayım dedim ama bu tarz bir saat bulamadım... Tamam mekanizma çok önemli ama birde saati kolunda taşımak var. Belki bana şekilci diceksiniz ama onca para verdikten sonra saatte kendini göstermeli. Rolex dahil bir çok daha pahalı markaya baktım. Hani tamam iç mekanizma çok iyi anladıkta 15 bin 20 bin yada daha fazla para verecem üzerinde yazan marka dışında kasa bildiğiniz klasik saat. O kadar parayı sırf üzerinde yazan markayada vermem. Alacağın saat seni karakterini yansıtmıyorsa ne anlamı var. Özelikle Rolex te herif önüme öyle saatler koyduki hani o saatler rolex değilde seiko vs olsa yüzüne bakmak. 25 bin 50 bin vs. Yok altın kaplama yok beyaz altın vs. Ulan kökü kömeci altın olsa bu tasarım o kadar para edermi diyorsun. RW yi benim tercih etmemdeki sebep. Uzun zamandır araştırdığım bir markaaydı. RW ile tanışmam 1 2 yıldan beri gazetelerde boy boy tam sayfa reklamları çıkıyordu. Sınıfına göre üst düzey saatler üretiyor ve markanın hedefi birinci ligde var olmak. Çok uzun bir geçmişide yok markanın. Doğal olarak buda markaya rakiplerinden daha fazla efor sarfetme durumu doğuruyor. Bu tarz bu kalitede bir saati daha üst düzey bir markada kaça alırsınız varın siz söyleyin. Açıkçası bir marka sempatizanı gibi değilde mantığımla hareketle bu saati aldım. Hoş az buz bir fiyatıda yok hani. Raymond un diğer serilerini bilmem ama nabucco modelinin modern saatler sınıfında sıkı bir vintage olacağına eminim. Diğer illeri bilmem ama Adana da nabucco talebi max derecedeyse ve Marka aynı saatin 500 adet üretilen altın kaplamasını kisa sürede tüketiyorsa bu bir göstergedir. Raymond Tr de Serdar Ortaç la bilmem kaç yıllığına anlaşma imzalamış. Kolunda raymond olacakmış ve konserlerinin adı Raymond Weil adı ile anılacakmış. Buda marka adına tr de ciddi bir atak. Burada biz tüketicilerede çok iş düşüyor. Verdiğimiz paranın hakkını alabieceğimiz markaların ürünlerini almak konusunda daha istekli olmalıyız.. Bence bu zaman itibari ile Raymond ürünleri bu statüde.

En son ZeitGeisT tarafından Paz 27 Ara. - 16:11 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
ZeitGeisT

ZeitGeisT

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 15:33

Tanıtım Videosu 10 Numara olmuş...
certus

certus

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 20:26

teng demiş ki:
Gelcem şimdi by

Tayfun abi baktım şimdi saat 9 yönünde saniye göstergesi var. saat 3 yönünde 30 dakika sayacı var. saat 6 yönünde de 12 saatlik sayaç var. Yani 60 dakika sayacı yok diye biliyorum abi.Mekanizma herkesin dediği 7753. Modifiye var mı bilmiyorum ama tahminim büyük bir modifikasyonun olmadığı yönünde. Bir çok yerde kullanılıır bu mekanizma. Swiss army air boss serisi, longines'in master collection ve daha bir sürü satte mevcut.

Raymond Weil Nabucco Raymond_weil_nabucco_titanium_chrono
Raymond Weil Nabucco Ad153_10
Raymond Weil Nabucco 20080201063812twrz8xu6

En son certus tarafından Ptsi 28 Ara. - 1:39 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
teng

teng

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 21:42

Olabilir belki de ETa 60 dakika göstergeli olarak hazırlayıp veriyordur, haklısın. Benim de dediğim gibi çok fazla modifiye yapsa idi kendi kalibresi olarak adlandırırdı.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 23:47

Ama bu saat te 775x kullanan bir hublot ile cok rahat yarisacak bir saat.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPaz 27 Ara. - 23:56

Hublot da özgün bir model ama ben tasarımından dolayı raymondu tercih ederim.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPtsi 28 Ara. - 0:24

Evet hublot bigbang modeli cok guzel ve materyel karisimlariyla cok yeni bir anlayis ama zamanla gozu yorarak bikkinlik yaratabilir.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPtsi 28 Ara. - 0:26

İşte bende onu anlatmak istemiştim, diğeri daha klasik, spor vs.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPtsi 28 Ara. - 1:31

hublotun yelkovanında gizlenmiş marka logosu müthiş
solestar

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPtsi 28 Ara. - 2:07

egunns demiş ki:
hublotun yelkovanında gizlenmiş marka logosu müthiş
Logo saniye göstergesinde sanırım
ZeitGeisT

ZeitGeisT

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPtsi 28 Ara. - 2:44

Hublot BIG BANG BLACK MAGIC DIAMOND - ALL BLACK - 41mm NEW 2009 € 10.071

Raymond Weil Nabucco 1536502

calibre/Werk: Hublot HUB41
Automatiyin reservesi: 42 h

Bu saatin makinası hakkında ne düşünüyorsunuz.?
deka

deka

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPtsi 28 Ara. - 2:51

senin saatin makinasının aynısının tıpkısı. ok1
ZeitGeisT

ZeitGeisT

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPtsi 28 Ara. - 3:01

deka demiş ki:
senin saatin makinasının aynısının tıpkısı. ok1

O zaman daha ne olsun dimi fumeur Hem benim saat daha güzel bundan diable
deka

deka

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPtsi 28 Ara. - 3:03

aynen öyle. ok1
dslrman

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedÇarş. 13 Ocak - 4:41

ZeitGeisT saatin hayırlı olsun.
Bende senin saatinin farklı bir modelini beğendim renk olarak.
İsimi şöyle geçiyor.
Nabucco 7810-BSF-05207

Saati aldığın fiyatı yazabilirmisin ?
ZeitGeisT

ZeitGeisT

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedÇarş. 20 Ocak - 23:21

teşekürler dslrman

Sende harika bir saat almışsın...

7000 TL civaranda bir fiyata aldım...
dslrman

MesajKonu: Geri: Raymond Weil Nabucco   Raymond Weil Nabucco Icon_minipostedPerş. 21 Ocak - 2:22

Yok abi ben almadım, farklı bir modeli gördüm internette.
Bayağ pahalıymış saatin, gözün gibi bakarsın artık ok1

Raymond Weil Nabucco
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Raymond Weil
» raymond weil don giovanni cosi grande
» Raymond Weil 3900-SCF-05207 SIFIR 2 YIL GARANTİLİ
» Markafoni - Longines, Frederique Constant, Rado, Smalto, Raymond Weil kampanyaları
» Raymond marka saat