| Saat hobisi böyle birşey | |
|
+5asiruh2009 watcher solestar deka barett 9 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
barett
| Konu: Saat hobisi böyle birşey Paz 3 Ocak - 14:10 | |
| | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saat hobisi böyle birşey Paz 3 Ocak - 22:54 | |
| Süper,hocam bunlar net den mi, yoksa yapan tanıdık birisi mi? | |
|
| |
solestar
Mesaj Sayısı : 909 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 47 Nerden : Konya
| Konu: Geri: Saat hobisi böyle birşey Paz 3 Ocak - 23:18 | |
| - deka demiş ki:
- Süper,hocam bunlar net den mi, yoksa yapan tanıdık birisi mi?
Ben de bunu merak ediyorum. Bir de bu kadar uğraşın sonucunda kadran estetiğine biraz daha önem verebilirmiş gibi gelde bana. | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: Saat hobisi böyle birşey Ptsi 4 Ocak - 1:04 | |
| Bunlar netten vatandas ugrasiyor ustadim.kadran konusuda ugrastirici baslibasina baska bir konu her saatcinin basina sorun olmustur bu kadran isi | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Saat hobisi böyle birşey Ptsi 4 Ocak - 1:48 | |
| Barett cok guzel, ben de bu saat hakkinda arkadaslara bilgi vereyim. Bu saat isvicrede bir okuldaki ogrencinin bitirme sinavi saatidir. Bu okullarda son sinif ogrencileri birer saat modifikasyonu yapar ve bununla sinav verirler. Bu ogrenci sinifindaki toplam 20 ogrenciden saatini sene sonunda bitirebilen 18 ogrenciden biridir, ki bu o okulda son yillardaki en buyuk yuzde olmaktadir. Genelde ogrencilerin yaridan azi saatlerini calisir vaziyette bitirebilirler. Bu okullarda yapilan saatlere okul saati adi verilir ve saat bitirme ispati olarak okulda kalir yani ogrenciye verilmez. okul saati olarak ya cep saatleri ya da unitas 649x kullanilir. Ogrenciler de genelde bu saatin makinesinde iskelet ve dekore tarzi seyler yaparlar. Bu ogrenci cok yetenekli ve kendini asmis birisi oldugundan ogrenim yilinin basinda power reserve gostergesi olan daha once hic uygulanmamis olan bir sistemi bir olcude icat etti, sistem aslinda cok kolay ama daha once hickimse tarafindan dusunulmemisti. Zor olan tarafi bunu uygulayip calisir vaziyete getirmekti ki o ogrenci son haftalarini saatinin uzerinde gunde 15-20 saat calisarak bunu basardi. Saatin kasasi bir cin mali saatten aktarildi, kadran kendisi tarafindan yapildi. Gecen yil tum yil boyunca bu ogrencinin ilerlemelerini, yasadigi sorunlari, yurtidisindaki bir forumdan izledik ve bazi ustalar kendisine tavsiyelerde bulunarak ilerleme yapmasini sagladilar hatta o bir ogrenci ve maddi imkanlari kisitli oldugu icin ben de dahil kucuk bir grup forumcu maddi yardim teklifinde de bulunduk ama istemedi, bazi atolye sahibi ustalar kendi makinelerini kullanmasina musaade ettiler, bu ogrencinin basarisi bir olcude forumun da basarisi olarak nitelendirildi ve hep beraber buna sevindik, ben uzak oldugum icin katilamadigim kucuk bir sampanya partisi bile verildi. En son resimdeki saatler diger sinif arkadaslarinin da saatlerini iceriyor.
Darisi bizim forumumuz ve ulkemiz genclerinin basina.
Bu konuda da Barett arkadasimizla fikirlerimiz ve calismalarimiz var, ama simdilik bu kadar gerisi daha ileride... | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: Saat hobisi böyle birşey Ptsi 4 Ocak - 2:01 | |
| | |
|
| |
solestar
Mesaj Sayısı : 909 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 47 Nerden : Konya
| Konu: Geri: Saat hobisi böyle birşey Ptsi 4 Ocak - 2:12 | |
| Hikayesini okuduktan sonra verilen emekleri de gözönünde bulundurunca saatler gözümde daha da değerlendi. Keşke Türkiye'de de bu tip eğitimler,çalışmalar olsa da özellikle yetenekli ve istekli genç arkadaşlara bir uğraş ve iş kapısı açılabilse. | |
|
| |
deka
| |
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Saat hobisi böyle birşey Ptsi 4 Ocak - 3:10 | |
| Surprizlerimiz yakinda bu sinemada | |
|
| |
asiruh2009
| Konu: Geri: Saat hobisi böyle birşey Ptsi 4 Ocak - 5:51 | |
| | |
|
| |
ertay
| |
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Saat hobisi böyle birşey Ptsi 4 Ocak - 7:47 | |
| | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: Saat hobisi böyle birşey Salı 12 Ocak - 8:46 | |
| Çok güzel bir çalışma.Tebrikler. | |
|
| |
canturkk
Mesaj Sayısı : 365 Kayıt tarihi : 25/09/09 Yaş : 48 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Saat hobisi böyle birşey Salı 12 Ocak - 11:28 | |
| Gercekten cok guzel bir calisma. Benim aklima takilan bir soru var bilen varsa cok sevinirim. Fotolarin en basinda bilgisayar cizimlerini hangi programla yaptiklarini biliyor musunuz? Solid works olabilir mi? | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Saat hobisi böyle birşey Salı 12 Ocak - 11:55 | |
| Once bayagi bir el cizimi egzersizleri var daha sonra bilgisayar cizimleri basliyor ama hangi program ile yapmis belirtmemis. Ama temel olarak el cizimleri, hesaplar, daha sonra makineye gecis var. | |
|
| |
canturkk
| Konu: Geri: Saat hobisi böyle birşey Salı 12 Ocak - 12:33 | |
| Zaten saat yapimi konusunda kilit nokta hesaplar. Bir carkin veya iki cark arasi mesafeyi olcmek cok zor. Mesafeleri bilmeden de ne kalem nede mouse hareket ediyor. Bunlarin dokumanlarinin oldugunu dusunuyorum. Bizim bunlara ulasmamiz pek de mumkun gorunmuyor. Hal boyle oldugu icin bizim saat yapmamiz biraz zorlasiyor. | |
|
| |
barett
| |
| |
canturkk
| Konu: Geri: Saat hobisi böyle birşey Ptsi 18 Ocak - 7:18 | |
| Bu alet supermis. Ben bu gune kadar hep taslarin deliklerinin mesafesini olcmeye calisiyordum Bu olcumlerde cok fazla parametre oldugu icin tam olcu bulamiyorsunuz. Sizin makinaniz ise carklari bagimsiz olcebiliyorsunuz. Cihazinizin kanatlari dairesel mi aciliyor ? | |
|
| |
BR-02
Mesaj Sayısı : 408 Kayıt tarihi : 20/02/11 Nerden : Federal Almanya
| Konu: Geri: Saat hobisi böyle birşey Ptsi 28 Şub. - 21:33 | |
| Aletin türkce tercümesi saatci pergeli olsa gerek, resimli anlatimini firsatim olunca sunacagim.......
carklilarin asinmasiz milimetrik ayari ve buna göre ana gövdeyi nasil haizliyacagimiza yarar.
resimler icin tskler. Büyük basari ve sanat. Helal olsun cocuga.... | |
|
| |
| Saat hobisi böyle birşey | |
|