| Akvaryum hobisi olan yok mu? | |
|
+5vervito sermerhat mustafasuren GAREZ MUstafa Bozer 9 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
MUstafa Bozer
Mesaj Sayısı : 330 Kayıt tarihi : 25/12/09 Yaş : 38 Nerden : İstanbul
| Konu: Akvaryum hobisi olan yok mu? Ptsi 15 Şub. - 16:53 | |
| Şuan 1 yıl aravermiş durumdayım :( :( ama yakın zamanda ii bir akvaryum kuracağım. biraz balık koyuum bende foruma | |
|
| |
MUstafa Bozer
| Konu: Geri: Akvaryum hobisi olan yok mu? Ptsi 15 Şub. - 16:55 | |
| | |
|
| |
MUstafa Bozer
| Konu: Geri: Akvaryum hobisi olan yok mu? Ptsi 15 Şub. - 17:00 | |
| | |
|
| |
MUstafa Bozer
| Konu: Geri: Akvaryum hobisi olan yok mu? Ptsi 15 Şub. - 17:02 | |
| | |
|
| |
MUstafa Bozer
| Konu: Geri: Akvaryum hobisi olan yok mu? Ptsi 15 Şub. - 17:03 | |
| | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Akvaryum hobisi olan yok mu? Perş. 18 Mart - 8:05 | |
| Eskiden Akvaryumum vardı bazı agresif balıklardan beslemiştim artık yok... Beta, üç noktalı gurami... birde Melek diye satılan balıklardan... buda fotoların kaynağı: http://www.akvaryum.com/
En son GAREZ tarafından Perş. 18 Mart - 8:49 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
mustafasuren
Mesaj Sayısı : 431 Kayıt tarihi : 26/12/09 Yaş : 48 Nerden : tokat-turhal
| Konu: Geri: Akvaryum hobisi olan yok mu? Perş. 18 Mart - 8:41 | |
| ben beceremedim bu akvaryum işini. 1-2-3 hatta 4 defa yeniledim. hep öldüler. o yüzden benim için bitti dedim oğlum çok ısrar etti. iy bakalım dedik. 2 defa da ona adlım o da öldürdü tüm balıkları. temizliğ bir yere giderken komşuydu falan filan olmadı yaniii akvaryum işi olmadı | |
|
| |
sermerhat
| Konu: Geri: Akvaryum hobisi olan yok mu? Perş. 6 Mayıs - 0:25 | |
| bende akvaryum meraklısıyımdır, 250 lt lik akvaryumumda eheim dış filtre, atman 300w ısıtıcı,çift çıkışlı dış motor, tabana serili 40 kg midye kırığı kullanıyorum.
1d 1e yunus,3d 1e ahli ve 1d 1e sarı prensesim mevcut. | |
|
| |
MUstafa Bozer
| Konu: Geri: Akvaryum hobisi olan yok mu? Cuma 7 Mayıs - 10:37 | |
| Ben frontosa besliyorum şu anda:) bakımı kısmen kolay. 1 erkek ve 4 lü haremi var | |
|
| |
sermerhat
| Konu: Geri: Akvaryum hobisi olan yok mu? C.tesi 8 Mayıs - 2:13 | |
| frontosa lar çok asil balıklardır. ancak malawi cichlidlerinin yanına koyarsam aç kalabilir zira ağır bir balık fazla hareketi sevmez, bir gün malawi cichlidlerinden vazgeçersem mutlaka frontosa yada oscar beslerim... | |
|
| |
MUstafa Bozer
| Konu: Geri: Akvaryum hobisi olan yok mu? Paz 9 Mayıs - 0:35 | |
| Aç kalacaklarını sanmam ama çok başka ve çok daha ciddi sıkıntılar olur, zaten frontosalar büyük balıklar, çok büyük akvaryum istiyorlar ve günde 2-3 kez besleme sıkıntı olur. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Akvaryum hobisi olan yok mu? Perş. 27 Mayıs - 13:49 | |
| benim çok yakın bir dostum(azerbaycanda) ülkedeki tek Discus bilmemnesi(çiftleştirip çoğaltabiliyor) başka birkaç meraklı da bundan alır hep. çok zor işmiş bu Discus'ları üretmek ve beslemek. ve bu adam çok da iyi bir saat meraklısıdır. ama türkçe bilmediği için foruma üye olamadı. :( | |
|
| |
MUstafa Bozer
| Konu: Geri: Akvaryum hobisi olan yok mu? Cuma 28 Mayıs - 2:32 | |
| - vervito demiş ki:
- benim çok yakın bir dostum(azerbaycanda) ülkedeki tek Discus bilmemnesi(çiftleştirip çoğaltabiliyor) başka birkaç meraklı da bundan alır hep. çok zor işmiş bu Discus'ları üretmek ve beslemek. ve bu adam çok da iyi bir saat meraklısıdır. ama türkçe bilmediği için foruma üye olamadı. :(
Discus üretmek çok zordur, çok acayip cihazlar ve tecrübe ister, | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Akvaryum hobisi olan yok mu? Cuma 28 Mayıs - 3:26 | |
| Bu şartlarda bu arkadaş becerikli ve sabırlı birisi olmalı, bu nedenle mutlaka foruma kazandırılmalı, watcherin yaptığı gibi vervito da tercümanlık yapar. | |
|
| |
MUstafa Bozer
| Konu: Geri: Akvaryum hobisi olan yok mu? Cuma 28 Mayıs - 3:29 | |
| Discuslar güney amerika balıklarıdır, düşük phlı az iyonlu yumuşak sularda yaşarlar, çeşme suyumuz 7nin üzerindedir, Ben tropheus ve frontosa besliyorum keşke 8 falan olsa bence iii:) ama discusçular az ph ister, discusçular osmos cihazlarıyla ph ve suyu hazırlarlar. | |
|
| |
Akif
Mesaj Sayısı : 250 Kayıt tarihi : 04/10/10 Yaş : 50 Nerden : İzmir
| Konu: Geri: Akvaryum hobisi olan yok mu? Çarş. 14 Eyl. - 22:58 | |
| Ben de çok uzun yıllar Japon beslemiştim. İnci, teleskop, calico, tül kuyruk, balon göz.... Hala ne zaman bir akvaryumcu görsem, saat dükkanlarından fazla vakit geçiririm. | |
|
| |
sermerhat
| Konu: Geri: Akvaryum hobisi olan yok mu? Çarş. 14 Eyl. - 23:56 | |
| Bende ev taşımam dolayısı ile akvaryumu boşaltmıştım, şimdi yeniden aktive edeceğim, tür olarakta frontosa veya oscar düşünüyorum bakalım, 250 lt lik akvaryumuma birkaç tane koymayı düşünüyorum. | |
|
| |
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Akvaryum hobisi olan yok mu? Perş. 15 Eyl. - 2:14 | |
| benim akvaryum maceram kısa sürdü. yanlış tür balıkları aynı yere koyunca,ben askerdeyken denizden toplanan süsler yıkanmadan kullanılınca sırayla canverdiler.hevesim kırıldı tekrar canlandırmadım.
birde bize sattıkları motor filitre vs aksamlarla kendilerinin kullandıkları farklı.kendileri hiç su değiştirmeden tertemiz balık yetiştiriyorlar.biz evde haftada bir su değiştirmek zorunda kalıyoruz buda bıkkınlık yapıyor.
kısacası motor ve filitreyi danışarak iyi birşeyler alırsanız yorulmadan daha zevkli bir akvaryum deneyiminiz olur. | |
|
| |
sermerhat
| Konu: Geri: Akvaryum hobisi olan yok mu? Perş. 15 Eyl. - 3:23 | |
| Akvaryum hobisi gerçekten çok farklı, hocam akvaryum ekipmanları dikkatli seçmek gerekir örneğin benim 250 litre akvaryumumda Eheim 2213 dış filtre kullanıyordum, akvaryumun suyu dışardan bakınca yok gibiydi, sanki balıklar havada yüzüyolarmış gibiydi, 3 ayda bir dış filtrenin içindeki filtre malzemelerini yıkayıp tekrar yerine bağlıyordum ve devam. bu işlemde yaklaşık 20-25 dakika sürüyordu. 3 ayda bir olduğundan sıkıntı olmuyor. 7/24 çalışan dış filtremin hiç ama hiç sesi duyulmuyor. Ayrıca elektrik sarfiyatı sadece 8 watt. bu şekilde hiç komple su değiştirme sıkıntısınada girmemiş oluyorum. Sadece karşısına geçip seyretmek kalıyor.
| |
|
| |
Akif
Mesaj Sayısı : 250 Kayıt tarihi : 04/10/10 Yaş : 50 Nerden : İzmir
| Konu: Geri: Akvaryum hobisi olan yok mu? Cuma 16 Eyl. - 2:29 | |
| - sermerhat demiş ki:
- Akvaryum hobisi gerçekten çok farklı, hocam akvaryum ekipmanları dikkatli seçmek gerekir örneğin benim 250 litre akvaryumumda Eheim 2213 dış filtre kullanıyordum, akvaryumun suyu dışardan bakınca yok gibiydi, sanki balıklar havada yüzüyolarmış gibiydi, 3 ayda bir dış filtrenin içindeki filtre malzemelerini yıkayıp tekrar yerine bağlıyordum ve devam. bu işlemde yaklaşık 20-25 dakika sürüyordu. 3 ayda bir olduğundan sıkıntı olmuyor. 7/24 çalışan dış filtremin hiç ama hiç sesi duyulmuyor. Ayrıca elektrik sarfiyatı sadece 8 watt. bu şekilde hiç komple su değiştirme sıkıntısınada girmemiş oluyorum. Sadece karşısına geçip seyretmek kalıyor.
Yeniden dönersem bu hobiye, mutlaka deneyeceğim. | |
|
| |
Analyzer
| Konu: Geri: Akvaryum hobisi olan yok mu? C.tesi 17 Mart - 10:50 | |
| Benim de var akvaryum hobim eskiden bitkili akvaryumum vardı sonradan dağıtmak durumunda kaldım şimdi sadece okuldaki odamda ufak bir akvaryumda Betta'm ile başbaşayım. Eski bitkili akvaryumumun bir resmi: | |
|
| |
| Akvaryum hobisi olan yok mu? | |
|