Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Seiko koleksiyonum

+2
deka
watcher
6 posters
YazarMesaj
watcher
Admin
watcher

Seiko koleksiyonum Empty
MesajKonu: Seiko koleksiyonum   Seiko koleksiyonum Icon_minipostedÇarş. 6 Ocak - 1:26

Bunlar da seikolarim, sol en bastaki babamin saatiydi, en kiymetli saatimdir benim gozumde, cocukluk anilarim, heveslerim icinde gizlidir ve saatcilik merakimi baslatan saattir.
Onde yatik duran ise, ayni donemde babamin aldigi ama daha sonra kaybettigim ve aynisini cok zor da olsa ebay'den bularak aldigim saattir.

Seiko koleksiyonum Dscn0875g
http://www.turksaatforumu.com
deka

deka

Seiko koleksiyonum Empty
MesajKonu: Geri: Seiko koleksiyonum   Seiko koleksiyonum Icon_minipostedÇarş. 6 Ocak - 2:04

önde yatık duran saat modeliyle ilgili benimde bir anım var,aynı saatin (aynı kasa ve dizayn) bende de ricoh markası altında başka bir tanesi vardı sene 1974 idi bu saatde benim tek sıkıntım,kordonun kasaya bağlantısında birde saç kapağı var (kordon kasa bütünleşmesini sağlayan)ve bunun içinden geçen pim orta kısmından dar bir alandan tutunmaktaydı bu nedenle bana pim dayanmıyordu neredeyse 2-3 günde bir pim yeniliyordum, bu olayı şöyle de özetlemek gerekirse, bir kibrit çöpünü 2 parmağınızla tutun, orta kısmından diğer parmağınızla baskı uygulayın, hemen kırılır, eğer bu baskıyı 2 parmağınızla uygularsanız kırılmadığını göreceksiniz bunun gibi birşey, bu durumdan işte bu saatimi alarak (seiko 5)kurtulmuştum,ama şu an için o saatimin (ricoh) ne olduğunu hatırlamıyorum.
Seiko koleksiyonum Img0077n
Rolling Eyes
watcher
Admin
watcher

Seiko koleksiyonum Empty
MesajKonu: Geri: Seiko koleksiyonum   Seiko koleksiyonum Icon_minipostedÇarş. 6 Ocak - 2:36

evet ayni modelin ricoh markasini da gordum hatirliyorum
tag_ci

tag_ci

Seiko koleksiyonum Empty
MesajKonu: Geri: Seiko koleksiyonum   Seiko koleksiyonum Icon_minipostedÇarş. 6 Ocak - 4:04

Çok güzeler gerçekten.Sağdan 2. saatin modeli nedir acaba ?
bumblebee

bumblebee

Seiko koleksiyonum Empty
MesajKonu: Geri: Seiko koleksiyonum   Seiko koleksiyonum Icon_minipostedÇarş. 6 Ocak - 4:19

çok eski bir model sanırım, çok hoşmuş Smile hatta aradığıma yakın bile diyebilirim.
watcher
Admin
watcher

Seiko koleksiyonum Empty
MesajKonu: Geri: Seiko koleksiyonum   Seiko koleksiyonum Icon_minipostedÇarş. 6 Ocak - 4:33

Sagdan ikinci bir seiko 6138 otomatik ve dunyadaki ilk otomatik roue a colonne saatlerinden.
Digerleri 6139 pepsi modeller
asiruh2009

asiruh2009

Seiko koleksiyonum Empty
MesajKonu: Geri: Seiko koleksiyonum   Seiko koleksiyonum Icon_minipostedÇarş. 6 Ocak - 5:10

süper ya ne denebilirki efsaneler harika gerçekten SEIKO diyorum ve tek geçiyorum.... prier
watcher
Admin
watcher

Seiko koleksiyonum Empty
MesajKonu: Geri: Seiko koleksiyonum   Seiko koleksiyonum Icon_minipostedÇarş. 6 Ocak - 5:15

asiruh2009 demiş ki:
süper ya ne denebilirki efsaneler harika gerçekten SEIKO diyorum ve tek geçiyorum.... prier
Ustelik yeni kronoolumodellerin hemen hepsiyle de boy olcusebilirler.
asiruh2009

asiruh2009

Seiko koleksiyonum Empty
MesajKonu: Geri: Seiko koleksiyonum   Seiko koleksiyonum Icon_minipostedÇarş. 6 Ocak - 5:18

harika gerçekten yeni kronolarla boy ölçüşmesi ne kadar iyi olduklarını gösteriyor sanırsam....
watcher
Admin
watcher

Seiko koleksiyonum Empty
MesajKonu: Geri: Seiko koleksiyonum   Seiko koleksiyonum Icon_minipostedÇarş. 6 Ocak - 5:24

evet hem kalite, saglamlik hem de ebat ve gorunus acisindan modern saatlerin bile coguna tas cikartir, piyasada 150-300 euro arasinda da bulunabilir.
asiruh2009

asiruh2009

Seiko koleksiyonum Empty
MesajKonu: Geri: Seiko koleksiyonum   Seiko koleksiyonum Icon_minipostedÇarş. 6 Ocak - 5:33

fiyat/performans açısından iyimiş abi sıfırları bulunabilirmmi yada sıfırayakın....
watcher
Admin
watcher

Seiko koleksiyonum Empty
MesajKonu: Geri: Seiko koleksiyonum   Seiko koleksiyonum Icon_minipostedÇarş. 6 Ocak - 5:36

sifira yakin cok temizlerini ebayden taylanddaki saticilardan bulunabilir ama sifiri yok, seikonun yeni kronolu modelleri var ama fiyatlari 3 bin euroya yakin.
Bu saatler ise oburunden en fazla %30 asagida yer alir bence. Yani kalite/performans acisindan.
asiruh2009

asiruh2009

Seiko koleksiyonum Empty
MesajKonu: Geri: Seiko koleksiyonum   Seiko koleksiyonum Icon_minipostedÇarş. 6 Ocak - 5:41

piyangoda vurmadiki alayım güzel şöyle sıfır bir kornolu Smile ...
rigel55

rigel55

Seiko koleksiyonum Empty
MesajKonu: Geri: Seiko koleksiyonum   Seiko koleksiyonum Icon_minipostedPaz 24 Ocak - 7:21

hocam saatler takdire şayan gerçekten benim şahsi kanaatim ne kadar eski ise o kadar kalitelidir demek olur saat gerçi bu her üründe geçerli bence aşağı yukarı ama sizin saatlerdede gözüm kaldı yani en sağdaki dalış saati kategorisinde galiba tahminimce bende seiko saat hastasıyımdır özellikle sınıflandırmak gerekirse dalış saati olarak saygılar.
watcher
Admin
watcher

Seiko koleksiyonum Empty
MesajKonu: Geri: Seiko koleksiyonum   Seiko koleksiyonum Icon_minipostedPaz 24 Ocak - 8:05

Dalis saati bir seiko atlas, fiyati cok uygun, ozellikle bir uyemiz su siralar kampanya yapiyor, kampanyalar bolumunde gorebilirsiniz.

Seiko koleksiyonum
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kalem koleksiyonum
» Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project
» E-Bay'den Seiko Alırken Dikkat Edilecek Hususlar & Sahte Seiko'ları Tespit Etme Kılavuzu
» Satılık seiko snzf51(seiko mini monster)
» alınık seiko orange moster ve seiko 5 snzh57j