| Seiko "Age of Discovery" serisi | |
|
+10watcher deka solestar forbidden deha asiruh2009 Azizim teng tag_ci mhaser 14 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
mhaser
| Konu: Seiko "Age of Discovery" serisi Çarş. 6 Ocak - 21:12 | |
| Merhabalar, Forumda Seiko'nun "Age of Discovery" serisi ile ilgilenen veya bilgi sahibi olan var mıdır? Google'da arattırınca çıkan en sağlam site aşağıdaki linkten görülebilir, daha iyisini henüz bulamadım http://home.comcast.net/~b10001/seiko_AOD.htmlSaygılarımla, Murat Haser | |
|
| |
tag_ci
Mesaj Sayısı : 114 Kayıt tarihi : 25/12/09 Yaş : 33 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Perş. 7 Ocak - 3:11 | |
| Vay be seiko ne saatler uretmis zamaninda | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Perş. 7 Ocak - 3:57 | |
| O saatlerini incelemesi de keşifler çağı kadar zaman alır herhalde | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Cuma 8 Ocak - 10:53 | |
| Bunların değerleri ne kadar ? en değerlisi hangisi ? | |
|
| |
Azizim moderator
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Cuma 8 Ocak - 11:39 | |
| gg'ye bazen düşüyor bu Age serisinden bazı modeller,takip etmekte fayda var. | |
|
| |
asiruh2009
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Paz 10 Ocak - 5:16 | |
| gerçekten güzel saatler özellikle ilk ler .... | |
|
| |
deha
Mesaj Sayısı : 210 Kayıt tarihi : 25/12/09 Yaş : 63 Nerden : İzmir
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Ptsi 11 Ocak - 1:00 | |
| Gerçekten de çok güzel bir saat serisi AOD ve gittikçe daha az çıkıyor karşımıza açık arttırma sitelerinde. Murat Bey'in Age of Discovery konusunda ciddi bir koleksiyonu vardı. Resimlerinizi merak ve heyecanla bekliyoruz. Koleksiyonunuzu zenginleştirmeniz dileğiyle. | |
|
| |
mhaser
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Ptsi 11 Ocak - 8:06 | |
| Merhabalar, İlk defa bir foruma resim yüklediğimden deneme amaçlı olarak öncelikle Seiko Age of Discovery serisine ait bir reklamı gönderiyorum. Devamı gelecek | |
|
| |
mhaser
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Ptsi 11 Ocak - 8:26 | |
| Seiko AoD saatleri öncesinde seriye ilişkin bir obje, Seiko AoD tabelası;, Saatlerimin bir kısmının genel bir görüntüsü; Serideki saatlerin ortak özelliklerinden biri, arka kapaklarındaki gemi... Chrishopher Colombus'un Amerika'nın keşfi esnasında içinde olduğu geminin resmidir; Ve bir sonraki mesajımda saatleri resimlerine geçiyorum | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Ptsi 11 Ocak - 8:33 | |
| Hepsinde Santa Maria'nın resmimi var.? | |
|
| |
deha
Mesaj Sayısı : 210 Kayıt tarihi : 25/12/09 Yaş : 63 Nerden : İzmir
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Ptsi 11 Ocak - 8:42 | |
| Gerçekten de çok güzel olmuş koleksiyonunuz. Daha fazla resim koyabilseniz süper olurdu, belki 3-4'lü gruplar halinde çekilmiş resimlerde kadran detayları daha güzel görünecektir. Kayışların büyük kısmı orijinal seriye ait yanılmıyorsam. Bu da değerine değer katıyordur koleksiyonunuza. Her ne kadar mekanik saatleri her zaman tercih ediyor olsam da, quartz olmasına rağmen AOD serisinin gerçekten de dayanılmaz bir cazibesi var. Tekrar tebrik ederim, seride varsa eksik saatler onları kısa zamanda tamamlayabilmeniz dileğiyle. | |
|
| |
mhaser
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Ptsi 11 Ocak - 8:44 | |
| Aşağıdaki resim, Seiko AoD 7N42 modeldir... Aşağıdaki resim, Seiko AoD 7N89 modelidir... Aşağıdaki resim, Seiko AoD 8M25 modelidir... Aşağıdaki resim, Seiko AoD 5T52 modelidir... Aşağıdaki resim, Seiko AoD 6M13 modelidir... Aşağıdaki resim, Seiko AoD 6M15 modellerinden birisidir... Aşağıdaki resim, Seiko AoD 6M15 modellerinden bir diğeridir... Aşağıdaki resim, Seiko AoD 7T39 modelidir... Aşağıdaki resim, Seiko AoD 7T36 modellerinden birisidir... Aşağıdaki resim, Seiko AoD 7T36 modollerinden bir diğeridir... Modellere ilişkin detaylı bilgiler, sahip oldukları fonksiyonlar, fiziksel özellikler gibi bilgileri de zamanla bu konu altında vermeyte çalışacağım... Her ne kadar ağırlık olarak quartz saatler olsa da seride otomatik saatler de mavcuttur, ama henüz ne yazık ki bunlardan bir tane edinebilmiş değilim... | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Ptsi 11 Ocak - 8:47 | |
| AoD serisi hangi yıllar içinde tamamandı ? | |
|
| |
mhaser
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Ptsi 11 Ocak - 8:49 | |
| Serideki tüm saatlerin görünüm olarak ortak yönlerinden birisi arka kapaktaki gemi çizimi... Bir diğer ortak özellik de kadrandaki veya bazı modellerde fonksiyon kadranlarındaki enlem-boylam çizimleri diyebiliriz. Zaten seriyi spesifik olarak bu özelliklerinden ayırdediyorum ben şahsen, yoksa ebay'deki tüm Seiko'ları başka türlü hızlıca taramak mümkün değil Serinin üretim tarihini net olarak bilemiyorum ne yazık ki. Ancak, üretim nedeni Amerika'nın Keşfi'nin 500. yılının kutlanması... Seiko sitelerinde bile bu seriye ilişkin tatmin edici bilgi bulamıyorum bir türlü, o yüzden seriye ilişkin reklamlar veya herhangi bir objeyi bile değerli sahip koleksiyonuma katmakyı istiyorum | |
|
| |
forbidden
Mesaj Sayısı : 172 Kayıt tarihi : 10/07/09 Yaş : 38 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Ptsi 11 Ocak - 12:51 | |
| "Dava Sobel'in Boylam ya da özgün adıyla Longitude kitabı on yedinci ve on sekizinci yüzyılın en zorlu bilimsel problemini çözme yolundaki çabaları anlatır. Büyük keşif çağı boyunca denizciler okyanuslarda bulundukları boylamı hesaplayabilecekleri herhangi bir araç olmadan dolaşmışlardır. Pek çok bilim adamı boylam sorununun gökyüzündeki yıldızların düzenli olarak gözlenmesiyle çözüleceğini düşünür ve bu yolda araştırmalar yaparken, John Harrison adında bir adam kronometre dediğimiz, denizde zamanı kesin olarak bilmeye yarayan bir saati geliştirmeye çalışır. Boylam, Harrison'ın bu yolda kırk yıl süren çabasını anlatır." Bu güzel koleksiyon için bu kitabı önermeden geçemezdim, sn. bizantolog un bana tavsiye ettiği bir kitap ve tübitak yayınlarından bulabilirsiniz. Fiyatı da 10 ytl civarı bir şey. | |
|
| |
asiruh2009
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Çarş. 13 Ocak - 2:46 | |
| oy oy oy gerçekten harika kitab da güzel gerçekten... | |
|
| |
solestar
Mesaj Sayısı : 909 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 47 Nerden : Konya
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Perş. 14 Ocak - 9:52 | |
| Murat Bey, AoD çok güzel bir seriymiş gerçekten, bu saatleri daha önce hiç farketmemiştim. | |
|
| |
teng
| |
| |
teng
| |
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Perş. 14 Ocak - 10:15 | |
| oooo oda nerden çıktı,quartz ama ne yapalım watcher görmesin. | |
|
| |
solestar
Mesaj Sayısı : 909 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 47 Nerden : Konya
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Perş. 14 Ocak - 10:16 | |
| Gerçekten çok güzel Bu koleksiyon için saatlerin quartz olması gözardı edilebilir. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Perş. 14 Ocak - 10:18 | |
| benim quartz la sorunum yokki biraz tuzu az geliyor o kadar | |
|
| |
mhaser
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Perş. 14 Ocak - 10:32 | |
| aslında bu seri kapsamında üretilmiş kinetik saatler de mevcut ancak bildiğim kadarıyla tam anlamıyla mekanik bir saat yok. Seri de gerçekten güzeldir, özellikle denizcilik temalı objelere meraklı olanlar için... Yakın zamanda elimdeki Omega Constellation ve diğer saatlerimin resimlerini de paylaşayım... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Ptsi 18 Ocak - 23:17 | |
| | |
|
| |
mhaser
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Çarş. 20 Ocak - 0:53 | |
| O linklerin hepsi takibimde watcher Şu an 5M22 için bekliyorum. 8M25 de takip listemde ve satıcıyla iletişim halindeyim. Ancak İspanya'dan eklenen saati normalde ebay.com sitesinde görememiştim, onu yazdığınız iyi oldu. Yeşilleneyim bakalım ona da, alabilirsem size bir yemek borcum olsun haber verdiğiniz için | |
|
| |
mhaser
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Çarş. 20 Ocak - 1:06 | |
| Bir de soru;
3M22 başlığınıdaki N.O.S. ifadesi ne anlama gelmektedir??? New Old Stock diye bir uzun ifade buldum ama birincisi aradığım ifade bu mudur emin olamadım, ikincisi de eğer buysa ne ifade ettiğini anlayamadım?
Bu konuda bilgi verebilecek var mıdır?
Şimdiden teşekkürler... | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Çarş. 20 Ocak - 1:09 | |
| Bulduğun ifade doğrudur, anlamıda açık zaten, eski üretim stokda kalmış, kullanılmamış | |
|
| |
mhaser
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Çarş. 20 Ocak - 1:17 | |
| Hah bu durumda işime gelen şey oluyor Ben, orjinaline uygun yeniden yapılmış, yani eski bir serinin yeniden üretilmiş hali gibi bir şey olmasından da şüpheleniyordum da Teşekkürler... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Çarş. 20 Ocak - 3:07 | |
| Aynen NOS= new old stock Stokta kalmis, hic kullanilmamis saat demek, eski saatlerde mumkun oldugunca bunlardan bulmak lazim, ben de surekli nos saat pesindeyim | |
|
| |
londonairl
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi C.tesi 10 Nis. - 10:47 | |
| Arkadaslar Ben SEIKO Age of Discovery Colleksiyonundan 7T36 ve 6M15 model saat ariyorum her yere bakmama ragmen hic bir satan bulamadim, aranizda bana bu konuda yardimci olabilecek kimse varsa cok sevinirim, simdiden yardimlariniz icin tesekkurler, | |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi C.tesi 10 Nis. - 21:59 | |
| seiko, paranın gözüne vurma derdine girdiği için, son yıllarda malesef ucuz saatler üretiyor. ucuz saatleri pahalıya satma yada çok satıp sürümden kazanma derdinde. oysa zamanında çok güzel modeller çıkarmış. mesela ben 70 li yıllarda üretilen oto krono modellerini çok beğeniyorum, şimdi öyle bir üretim neden yapmaz?
koleksiyonluk saat alacaksan NOS olması çok çok iydir, bulabirmiyim bilmiyorum ama denkgelirse koleksiyonluk bir NOS seiko otokrono yada citizen bullhead almayı düşünüyorum. | |
|
| |
mhaser
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Perş. 8 Tem. - 4:21 | |
| Koleksiyona iki yeni yavru daha ekledim geçen zaman içinde Bir adet 6M23 ve şu anda kargoyla gelmekte olan bir adet 5M22... Geldiğinde onların da resimlerini sayfaya eklerim... Bu arada, bu foruma üye olanlardan elinde bu koleksiyona ilişkin saat veya obje olan varsa ticaret hayatına dalabiliriz Görüşmek üzere... Murat | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Cuma 9 Tem. - 4:45 | |
| 90 lı yılların başındaki yachting serisi hala aklımda | |
|
| |
mhaser
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Perş. 15 Tem. - 4:44 | |
| Aşağıdaki saat koleksiyonumun yenilerinden; Seiko Age of Discovery 6M23... www.ImageShack.us" border="0"/> Aşağıdaki saat de yenilerden; Seiko Age of Discovery 5M22... Bu seriden sahip olduğum Quartz olmayan ilk saat www.ImageShack.us" border="0"/> | |
|
| |
mhaser
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Cuma 10 Ara. - 9:15 | |
| yazamadığım dönemdeki hareket bereket sayesinde, bugün 14adetlk bir Seiko Age of Discovery koleksiyonum oldu Yakında tümünün fotoları geliyor )) | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi Cuma 10 Ara. - 22:13 | |
| | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Seiko "Age of Discovery" serisi C.tesi 11 Ara. - 0:25 | |
| altın saat sevmem ama bu çok müthiş gözüktü 6 Şubat'a hediye olarak isterim(!) :lol: | |
|
| |
| Seiko "Age of Discovery" serisi | |
|