| Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat | |
|
+25forbidden crazyhours vervito kelby bumblebee durdor uzbey dreren Axiaziz bootsector Drao porter haspirin ggkhann ertay dslrman teng Valjoux Polemik_ certus krytime ziyaliv egunns deka watcher 29 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
Drao
Mesaj Sayısı : 861 Kayıt tarihi : 20/03/10 Yaş : 58 Nerden : Kıbrıs-Lefkoşa
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Salı 26 Ekim - 9:57 | |
| İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Hele birde kola takalım.
Daha alacağımız çok saat var. Bakalım hepsi ne zaman tamamlanacak...
| |
|
| |
forbidden
Mesaj Sayısı : 172 Kayıt tarihi : 10/07/09 Yaş : 38 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Salı 26 Ekim - 10:04 | |
| - egunns demiş ki:
- forbidden niye yazmıyor
- vervito demiş ki:
- geçen gün forbidden dostum ile muhabbet ederken bizim projelerimiz üzerine yoğunlaşınca piyasada nasıl kazıklandığımızı farkettiğimizden beri eskiden hep almak istedğim bir Oris skeleton ve Meistersinger'leri artık gözden çıkardım dedim. ancak tek kollu bir proje yapmazsak 38mmlik bir 2801 makine No1 meistersinger alırım herhalde fiyatını bilen var mı? ne kadar kazıklanacağım acaba?
yazıyorum abi, ama okuması daha zevkli. Meistersinger no1 e gelince peşin fiyatına Aydın Saat 1000tl ye vereceğini söylemişti, düşünülünce gayet uygun. | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Salı 26 Ekim - 10:41 | |
| ha şöle 1000 tl iyimiş; ben bu markaya başta eur ile satıldığı için mesafeliyim ; sonrada orta ebat yok ya 38 ya 43 mm...ama saati hiç denemedim belki 38 lik 40 gibi durabilir luglardan dolayı....power reservli bir modelini beğeniyorum ama 43 mm | |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Cuma 29 Ekim - 4:03 | |
| Bu bölüm beni oldukça uğraştırdı. Çünkü marka ve model o kadar çok ki, karar verirken bile daha önce bilmediğim ama çok hoşuma giden modellerle karşılaştım. Ben bu sıralamayı şu şekilde yapacağım. Önce hem lüks hem orta sınıfa ait saatlerden 10 tane karışık;1) Ulysee Nardin Trilogy of Time Set (Bu üç saat set olduğu için tek saat olarak aldım) Bu da kutusu; 2) Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver 3) Blancpain Fifty Fathoms 4) JL Reverso Grande GMT 5) Rolex Deep Sea Sea Dweller 6) Panerai Pam 321 7) Omega Speedmaster Professional (Aydan Bağlanma ) 8) Oris TT1 Diver 9) Mido All Dial Diver 10) Victorinox Swiss Army Alpnach Power Gauge Automatic Ltd. Ed. Şimdi ise 10 tane Vintage Saatlerden Sevdiklerim1) Zenith Pilot Sport 1960's 2) Zenith Chronograph 1960's 3) JL Memovox 4) Longines Legend Diver (Her ne kadar hala sıfırları olsa da ilk üretimi 59'a dayanıyor) 5) Omega Speedmaster Mark 3 6) Tissot Worldtime Bumber 1950's 7) Seiko Bell Matic 8) Certina Chronolympic 1960's 9) Favre Leuba Deep Blue 1960's 10) Breitling Chronomat 1969 (Uzun vaktimi aldı, internette bulamayınca evdeki katalogdan fotoğrafını çektim)Tabii Watcher'ın da dediği gibi bunlarla sınırlamak mümkün değil.
En son burbank tarafından Cuma 29 Ekim - 8:31 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Cuma 29 Ekim - 4:10 | |
| | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Cuma 29 Ekim - 5:55 | |
| Henüz bunların hiçbirini alabilecek durumda değilim. Yoksa ben Hezarfen'i de çok istiyordum.
| |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Çarş. 17 Kas. - 12:20 | |
| zenith striking 10 sırf teknik özelliğinden dolayı 3-4 bin usd daha pahalı, füme-beyaz-siyah kadranlarıda hoş; ama bende bu striking 10 chrono renklerini daha çok beğeniyorum ne yalan söliyim Limitli vintage formlu versiyonu da çok şıktı, bulunması güçtür. | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Çarş. 17 Kas. - 23:01 | |
| - egunns demiş ki:
- zenith striking 10 sırf teknik özelliğinden dolayı 3-4 bin usd daha pahalı, füme-beyaz-siyah kadranlarıda hoş; ama bende bu striking 10 chrono renklerini daha çok beğeniyorum ne yalan söliyim
Limitli vintage formlu versiyonu da çok şıktı, bulunması güçtür. egunns IWC alırken Sami saatte yukarıda almayı planladığım renklerdeki bu saati Zenith El Primero Striking 10 vardı ve denedim. İnanki süper bir saat bayıldım, hatta IWC vazgeçip bunu mu alsam diye düşünmedi değilim. Fakat şimdilik aradığım saat diver olduğu için IWC aldım. Bir saati kolda denemeniz isterim. Bana çok uygun bir saat. Önümüzdeki yılın ilk alacağım saati herhalde bu olacak. Sami saat 11.500 TL'ye bana saati bıraktı. Limitli vintage formlu versiyonu da çok şıktı, bulunması güçtür dediğin saat hangisidir? | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Perş. 18 Kas. - 1:40 | |
| herkese hitap etmeyecek bir kasa formunda ama çok özel olduğu belli; limitli olmayan ve değişik renklerde kadran versiyonları çıkmış olabilir zenithin sıkı takipçisi değilim | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Perş. 18 Kas. - 13:22 | |
| - egunns demiş ki:
- herkese hitap etmeyecek bir kasa formunda ama çok özel olduğu belli; limitli olmayan ve değişik renklerde kadran versiyonları çıkmış olabilir zenithin sıkı takipçisi değilim
bu kasa vintage kasadır. 1969da çıkan ilk el primero'ların kasası ile aynı... striking 10th fiyat olarak bundan daha pahalı. o teknik özelliği de kullanmayacaksanız ve de bu kasalı modeli de beğendiyseniz, asil zenith el primero havası ancak bu modelle yakalanir bence. bu yüzden stiking alacağınıza bunu da alabilirsiniz. | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Cuma 19 Kas. - 6:14 | |
| Bahsettiğiniz bu teknik özellik nedir? | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Cuma 19 Kas. - 7:22 | |
| saniyenin 1/10 unu ölçebiliyor galiba ama nasıl yapıyor bilmiyorum | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Cuma 19 Kas. - 10:28 | |
| Merkezi saniye kolu 10 saniyede bir tur yapıyor. skaladan 1/10 saniyeyi de okumak mümkün oluyor. Sağdaki mavi gösterge de saniyeleri gösteriyor. | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Paz 28 Kas. - 11:08 | |
| Kronometrenin salise fonksiyonu muydu yani? Bu fonksiyonel özellik oluyor. Ben de teknik özellik deyince, mekanizmanın ekstra şok dayanıklılığı vb. başka harici aşırı koşullara dayanıkılık gibi (sıcaklık, manyetizma vb) bir özelliği var sandım. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat C.tesi 18 Ara. - 12:04 | |
| moonwatchu bilekte görmeden listeden silmeyiz | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Ptsi 20 Ara. - 2:40 | |
| | |
|
| |
teng
| |
| |
Drao
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Ptsi 20 Ara. - 8:58 | |
| | |
|
| |
teng
| |
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Salı 21 Ara. - 4:15 | |
| legend diver la tanıştım istanbul da yamuldum valla 4860 tl ama düşünürseniz 3500 tl olur dediler ben de olur dedim:) ama daha sonra cüzdanımı almayı unutmuşum....allahtan yani yoksa dul bir forum üyesi olarak yazıyor olacaktım sanırım | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Salı 21 Ara. - 10:08 | |
| | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Salı 21 Ara. - 10:49 | |
| Sen saatleri göster yeter, bileği görmesem de olur. Hani olur a bilek işareti filan... | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Salı 21 Ara. - 10:58 | |
| - teng demiş ki:
- Sen saatleri göster yeter, bileği görmesem de olur. Hani olur a bilek işareti filan...
Yok be abi sana saygım büyüktür. Yaparmıyım öyle birşey. Daha o bilekte ne saatler göreceksin. | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Salı 21 Ara. - 11:21 | |
| - crazyhours demiş ki:
- legend diver la tanıştım istanbul da yamuldum valla 4860 tl ama düşünürseniz 3500 tl olur dediler ben de olur dedim:) ama daha sonra cüzdanımı almayı unutmuşum....allahtan yani yoksa dul bir forum üyesi olarak yazıyor olacaktım sanırım
Yinede pahalı gibime geldi. Birkaç ay önce burada 1.250 Eu bırakmışlardı, zaten liste satış fiyatıda 1450 Eu civarında diye hatırlıyorum. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Salı 21 Ara. - 12:31 | |
| burada 2840 chf; bu arada chf arttı; 1.6 TL den hesaplayınca fiyat şişiyor | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Salı 21 Ara. - 12:33 | |
| teng hoca imzanı anlatta bizde bilelim-öğrenelim - teng demiş ki:
- Sen saatleri göster yeter, bileği görmesem de olur. Hani olur a bilek işareti filan...
| |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Çarş. 22 Ara. - 11:03 | |
| Galile 17. yüzyılda araştırmaları ile dünyanın hem kendi etrafında hem de güneşin etrafında döndüğünü ortaya koyar. Ama zamanın yobaz rahipleri bunu dine karşı kabul edip kendisini engizisyon mahkemesinde yargılar ve hapse atarlar. Galile hapiste çok çeker, gözlerini kaybeder ve en sonunda pişman olduğunu dünyanın güneşin etrafında dönmediğini kabul ederek hapisten kurtulur. Ama kurtulduktan sonra yakınlarına şöyle fısıldar : eppur si muove = ama o dönüyor. İşte bence bu söz insanoğlunu bugünlere getiren sözdür. İstediğiniz kadar sallayın, doğmalarla önyargılarla insanlara baskı yapın neticede gerçekleri değiştiremezsiniz çünkü EPPUR Sİ MUOVE | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Çarş. 22 Ara. - 11:12 | |
| Bu arada o papazlar sürüsü 1980 li yıllara kadar Galile'nin cezasını kaldırmadılar. Ama farketmez kaldırsalar da eppur si muove kaldırmasalar da eppur si muove | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Çarş. 22 Ara. - 12:48 | |
| evet hertarafa çekilebilecek bir sözmüş; bencede doğru 1 tanedir | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Çarş. 22 Ara. - 14:53 | |
| Galile'nin en öncelikli buluşu dünyanın yuvarlak olduğu üzerinedir. O zamanlar dinsel öğretiler dünyanın tepsi gibi düz olduğu yönündedir. Sanırım bazı mezheplerde de dünyanın bir öküzün boynuzu üzerinde durduğundan bahsediliyordu. Bunların yanında yine kilisenin iddialarına göre dünya güneşin etrafında değil güneş dünyanın etrafında dönüyordu. Yani evrenin merkezi dünya idi. Bunun da temel dayanağı dünyanın tanrı tarafından insanlar için özel olarak yaratılması ve diğer bütün gök cisimlerinden daha değerli olduğuna inanılmasıydı. Galile öldükten sonra yanlış hatırlamıyorsam öğrencisi kilisenin biraz daha yumuşamasından sonra dünyanın yuvarlak olduğunu kanıtlamış, daha sonra da din adamları laflarından yan çizip lafı "ehem zaten öyle canım yine de dünya çok özel" şeklinde bir boyuta taşımıştı. Yazılar bizzat 15 yıl öncelerinde okunup öğrenilmiş bilgilerden aklımda kalanlardır. Yanlış bilgi varsa ne olur vurmayın bana | |
|
| |
riyafes
Mesaj Sayısı : 29 Kayıt tarihi : 31/05/10 Yaş : 47 Nerden : İSTANBUL
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Çarş. 22 Ara. - 22:49 | |
| quote="crazyhours"]legend diver la tanıştım istanbul da yamuldum valla 4860 tl ama düşünürseniz 3500 tl olur dediler ben de olur dedim:) ama daha sonra cüzdanımı almayı unutmuşum....allahtan yani yoksa dul bir forum üyesi olarak yazıyor olacaktım sanırım [/quo Yaklaşık 2 hafta önce İstanbul Kapalıçarşı Zafer saate sorduğumda 3,000 TL'ye bıraktılar.Cüzdanda yanımda, dul kalma gibi de bir sorunum olmayınca alayım dedim bari:))) Çok yakında resimli bir inceleme gerçekleştirilecektir. | |
|
| |
cowboy
Mesaj Sayısı : 484 Kayıt tarihi : 15/09/09 Yaş : 40 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Çarş. 22 Ara. - 23:13 | |
| Güle güle kullanın riyafes Benim de çok beğendiğim bir saat. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Perş. 23 Ara. - 0:31 | |
| Hayirli olsun Riyafes, guzel gunlerde kullanin, ilk firsatta da incelemenizi bekliyoruz, forumlarda cok sevilen bir saat. | |
|
| |
riyafes
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Perş. 23 Ara. - 2:23 | |
| Mete abi teşekkürler
Cowboy teşekkürler | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Perş. 23 Ara. - 2:37 | |
| riyafes saatiniz hayırlı olsun, harika bir saat almışsınız. Benimde hep aklımda olan ve en çok almak istediğim saatlerin başında gelen bir model. | |
|
| |
riyafes
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Perş. 23 Ara. - 2:40 | |
| krytime teşekkürler daha iyisi sizin olur | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Perş. 23 Ara. - 3:18 | |
| riyfes kutlarım, forumda bir legend diver alan ilk kişi oldunuz dolayısıyla fotoğraflar eşliğinde güzel bir inceleme bekliyoruz sözünüz üzerine | |
|
| |
riyafes
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Perş. 23 Ara. - 3:20 | |
| | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Perş. 23 Ara. - 3:22 | |
| Benimde sevdiğim bir model olduğunu daha öncede belirtmiştim, hayırlı olsun. | |
|
| |
riyafes
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Perş. 23 Ara. - 3:23 | |
| | |
|
| |
Drao
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Perş. 23 Ara. - 8:49 | |
| - riyafes demiş ki:
- quote="crazyhours"]legend diver la tanıştım istanbul da yamuldum valla 4860 tl ama düşünürseniz 3500 tl olur dediler ben de olur dedim:) ama daha sonra cüzdanımı almayı unutmuşum....allahtan yani yoksa dul bir forum üyesi olarak yazıyor olacaktım sanırım [/quo
Yaklaşık 2 hafta önce İstanbul Kapalıçarşı Zafer saate sorduğumda 3,000 TL'ye bıraktılar.Cüzdanda yanımda, dul kalma gibi de bir sorunum olmayınca alayım dedim bari:)))
Çok yakında resimli bir inceleme gerçekleştirilecektir.
Güle güle kullan. Kolunda eskisin... | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Perş. 23 Ara. - 12:43 | |
| Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. | |
|
| |
trilobid
Mesaj Sayısı : 95 Kayıt tarihi : 04/11/10 Yaş : 54 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Perş. 23 Ara. - 19:47 | |
| Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat Salı 25 Ocak - 7:39 | |
| Güle güle kullanın @ Riyafes. Ama hani nerede saat nerede inceleme... Bari kolunuzda bir resmini koysaydınız. | |
|
| |
| Koleksiyonunuz için planladığınız 5 saat | |
|