| Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah | |
|
+6onur_59 deka watcher ertay teng nail 10 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
nail
| Konu: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah C.tesi 30 Ocak - 9:06 | |
| merhaba başlıkta belirttiğim saati almayı planlıyorum ama daha önce hiç pilsiz çalışan saat kullanmadım hislon casio seiko gibi orta kalitede saatlerim var size sormak istediğim otomatik saatlerle kinetic saat arasında bir fark varmı çünkü otomatik saatler en fazla 48 saat civarı güç rezervi yapabilirken belirttiğim seiko 6 ay güç rezervi yapabiliyor ve 4 yıla kadar bekleme modunda çalışıp kolunuza taktığnızda ibreler dönmeye başlayıp 4 yıl sonraki saate ayarlanıyor mükemmel birşey bizzat şahit oldum fiyatı 780-800 tl civarı ben bu parayı vermeye hazırım kaliteli otomatik saatler 1500_tl den başlarken seiko bu özelliklerle nasıl 800_tl olabiliyor çözemedim sizce bu saatin alınabilirliği varmı? saygılar SEIKO PREMIER KINETIC PERPETUAL SNP021 SİYAH | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah C.tesi 30 Ocak - 9:10 | |
| İkisi aynı kategoride saat değil. Gösterdiğiniz saatin sadece enerji depolaması hareket ile, geri kalanlar quartz saat prensibi. ayrıca 800 liraya gayet kaliteli bir otomatik saat alabilirsiniz. | |
|
| |
nail
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah C.tesi 30 Ocak - 9:21 | |
| teng yanlış anlama ama pek aydınlanmadım yani seikonun kinetic olarak çalışması daha fazla güç rezervi ve hafızalı olup sonradan tekrar kurma derdinin olmaması beni cezbetti bütün bu özellikler varken neden gidip aynı paraya düz bir otomatik alayım diye düşünüyorum çünkü otomatik ve kinetic saatler konusunda bilgim yok belkide yanlış düşünüyorum eğer yanlışsa düzeltmenizi rica ediyorum:) | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah C.tesi 30 Ocak - 9:40 | |
| Otomatik saat mekaniktir, kinetic seiko ise quartz tır . Sadece pili şarj edilen bir pildir o kadar. | |
|
| |
nail
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah C.tesi 30 Ocak - 10:04 | |
| peki hangisi daha uzun ömürlü olur? seiko şarj edilebilen bir pil kullanıyorsa her pilin belli bir ömrünün olduğunu biliyoruz acaba ileride 5-10 yıl sonra saat ömürünü bitirirmi sapma oranları artarak yoksa ömür boyu gidebilecek bir saatmidir? | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah C.tesi 30 Ocak - 10:06 | |
| O pillerin ömrü bildiğim kadarıyla 7-8 sene İyi bir otomatik saat, periyodik bakımı yapılmak kaydı ile 150 sene çalışır derler. | |
|
| |
nail
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah C.tesi 30 Ocak - 10:19 | |
| peki o şarjli pilin orjinali ile değişmesi gibi bir olanak varmıdır acaba? ama on sene sonra kim bilir ne olur bir saate 8 yıl kullanmak için 800 tl verilirmi acaba? bu kinetic teknolojisini daha derin araştırmak lazım bence japon yaptıysa 8 yıllık saat yapmamıştır | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah C.tesi 30 Ocak - 10:20 | |
| | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah C.tesi 30 Ocak - 12:32 | |
| - teng demiş ki:
- pil değiştiriliyor tabii
10-15 yil sonra pili bulabilirsen tabii. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah C.tesi 30 Ocak - 13:18 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 11:44 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah C.tesi 30 Ocak - 13:31 | |
| hatta dijital bir saat saniyenin onbinde birini bile gosterir. forumda kolunda ilk dijital saat takani gordugumde vururum allahima | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah C.tesi 30 Ocak - 20:56 | |
| hehe, bir dijital saat alıp fotoğraf çekesim geldi. | |
|
| |
onur_59
Mesaj Sayısı : 60 Kayıt tarihi : 31/01/10 Yaş : 39 Nerden : Tekirdağ
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah Paz 31 Ocak - 0:42 | |
| gerçekten saat çok güzele benziyor...bende nişanlanıcam kısmetse...ee otomatikman damat saati alınacak )...kaliteli bir saat bizde arıyoruz...600-700 civarı | |
|
| |
nail
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah Paz 31 Ocak - 5:09 | |
| saat güzel kolumdada denedim onur_59 yanlız şu pil meselesi saatin güzelliğini 2. plana atıyor 8-9 yıl kullanmak için 800_tl verilirmi bilemem orasını | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah Paz 31 Ocak - 5:18 | |
| - nail demiş ki:
- saat güzel kolumdada denedim onur_59
yanlız şu pil meselesi saatin güzelliğini 2. plana atıyor 8-9 yıl kullanmak için 800_tl verilirmi bilemem orasını Pile takılmayın, belli sürelerde servislerde yüksek maliyetli olsada pil değişimi yapılır, önemli olan sizin sevmeniz.burada genelde mekanik saatler ağırlıklı hatda yüzdeyüz beğenilip takip edildiği için bu tür saatlerin durumu hakkında net bilgiler bulunmamakta,yoksa o tarz bir saatin 7-8 sene sonra pil yüzünden heba olması mümkün değil. | |
|
| |
okyanus57
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah Paz 31 Ocak - 5:38 | |
| | |
|
| |
onur_59
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah Paz 31 Ocak - 11:12 | |
| - nail demiş ki:
yanlız şu pil meselesi saatin güzelliğini 2. plana atıyor 8-9 yıl kullanmak için 800_tl verilirmi bilemem orasını nail kusura bakma saatlerle aram çok iyi değil..ama ne demek 8-9 yıl kullanmak...pil bitince çöpe mi atcaz yani güzelim saati... benim bildiğim pili biten saatin pili değişir | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah Ptsi 1 Şub. - 6:47 | |
| NAİL bahsettiğin saatden kadıköy Tufan saatte var diye hatırlıyorum hemde fiyat avantajı ile..liste fiyatı üzerinden yüzde 50 indirim artı 12 taksit | |
|
| |
nail
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah Ptsi 1 Şub. - 10:27 | |
| - onur_59 demiş ki:
- nail demiş ki:
yanlız şu pil meselesi saatin güzelliğini 2. plana atıyor 8-9 yıl kullanmak için 800_tl verilirmi bilemem orasını nail kusura bakma saatlerle aram çok iyi değil..ama ne demek 8-9 yıl kullanmak...pil bitince çöpe mi atcaz yani güzelim saati... benim bildiğim pili biten saatin pili değişir evet saatin pili değişiyor ama bu saatin pili şarj olabilen özel bi pil ve 10 sene sonra bulmak cok zor olabilir ve büyük ihtimalle cok maliyetli olur ben araştırdım ve vazgeçtim o paraya arkadaşların dediği gibi iyi bir otomatic alıp ömür boyu dert etmeden kullanılabilir aradabi ufak bakımlar yaptırrark | |
|
| |
onur_59
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah Salı 2 Şub. - 1:46 | |
| nail bende otomatik almayı düşünüyorum...araştırdığın ve kafana yatan modelleri paylaşırsan çok yardımcı olmuş olursun.. | |
|
| |
uzbey
Mesaj Sayısı : 324 Kayıt tarihi : 10/01/10 Yaş : 44 Nerden : Tarsus-Adana
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah Çarş. 3 Şub. - 20:17 | |
| seikonun kinetic saatleri içerisinde pil değil kapasitör var. bu kapasitörlerden tanesi 15-16 dolara ebayde çok sayıda satışta. 3lü paketlerse 35 dolar civarı( kendi içerisindeki kapasitöre 25-30 yıl ekler bu.) pil biter, kapasitörünse kullanımdan dolayı ömrü tükenir. ömürleriyse 8-10 yıl sürüyor diye biliyorum. bende de seiko kinetic snl041 var ve severek kullanıyorum. ebayden 300 dolara aldım. malzeme çok kaliteli, tasarımsa sanatsal, otomatik saatlerimle birlikte uzun yıllar kullanacağımı düşünüyorum. tabi otomatik öneririm. bu sadece bilgilendirme | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah Çarş. 3 Şub. - 21:18 | |
| Sanırım bu kapasitörü her saatçi değiştiremez,mutlka servise gitmek gerekir. | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah Perş. 4 Şub. - 5:11 | |
| | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah Perş. 4 Şub. - 5:16 | |
| f91 asker saati olarak bilinir, eğer askerliğini yapmadıysan,bence kullanıpda bozma,askerlik için sakla, dermişim. | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah Perş. 4 Şub. - 5:23 | |
| - deka demiş ki:
- f91 asker saati olarak bilinir, eğer askerliğini yapmadıysan,bence kullanıpda bozma,askerlik için sakla, dermişim.
sahtesi zaten abi,1 yıl önce 4 tl ye aldım ,günde 2,6 saniye geri kalıyor ,pili çok zayıf saat zor okunuyor ama "yinede gözüm gibi bakıyorum dermişim" derdim ama gözüm gibi bakmasamda aşırı hor kullanmıyorum | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah Perş. 4 Şub. - 5:32 | |
| Sahte de olsa sonuçda o bir f91 ve tipik bir asker saati. | |
|
| |
uzbey
Mesaj Sayısı : 324 Kayıt tarihi : 10/01/10 Yaş : 44 Nerden : Tarsus-Adana
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah Perş. 4 Şub. - 6:26 | |
| @deka ebay'de bu kapasitörlerle birlikte değiştirme gereçleri de alınabiliyor. kendimiz bile bunu yapabiliyormuşuz. sitelerde bunun fotoğraflarla anlatımı da var. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah Perş. 4 Şub. - 6:38 | |
| Bu saate sahip olanların yapacağı en iyi şey bu olur. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah Perş. 4 Şub. - 10:07 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 11:45 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
nail
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah Perş. 4 Şub. - 11:08 | |
| bence bu saatinde yeri ayrı çünkü teknolojisi ve konumu farklı arşivde bulunabilir(tabi arşiv yapanlar için benim henüz yok) saat bir ay çekmecede durduktan sonra elinize aldığınızda akrep yelkovan saniye hızlı bir şekilde dönmeye başlayıp doğru saati yakalıyor buda her saatte göremeyeceğiniz ufak bir görsel şölen sunuyor | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah Perş. 4 Şub. - 11:20 | |
| Ama sonuçda hareket tarzı pilli gibi,ayrıca saatin şarz olması için kola takılması gerekiyor, madem böyle bir teknoloji istenecek bundan ziyade citizienin eco drive perpetual teknıolojisini tercih ederim,zaten etdim,bende bir tane var, oda pilli saat gibi saniyesi sekerek gidiyor (seikoda aynı) saat karanlıkda yarım saat durdumu uyku moduna geçiyor, aydınlığa çıkarıldımı,aynı görsel şöleni sunuyor, şarz olması için saatlerce veya günlerce kola takıp hareket ettirmeyede gerek yok, saati koyun bir aydınlık ortama bu mum ışığıda olabilir saat kendi kendine şarz etsin,üstelik tam şarz 500 küsür gün gidiyor,üstelik hiç saat takvim (28-29, 30-31) ayar derdi de yok. | |
|
| |
| Seiko Premier Kinetic Perpetual SNP021 siyah | |
|