Merhaba abilerim.
Aldığım saat; SEİKO PREMİER AUTOMATİC SPB001
# PREMIER
# Kalibre No: 6R20
# Çelik Kasa
# Metal Kordon
# Tarih Ve Gün Göstergesi
# Saatte 28,800 titreşim
# Tam şarj durumunda 45 saatlik çalışma süresi
# Güç rezervi göstergesi
# 29 taşlı
# 208 parçalı
# Elle de kurulabilme özelliği
# İşlemeli rotor
# Safir Çizilmeyen Kristal cam
# Vidalı Şeffaf Arka Kapak
# Vidalı Tepe
# Basmalı Kordon Kilidi
# 100 Metre Su Geçirmez
Daha öncede bu saati almadan sizlere sormuştum, bazı arkadaş ve abiler, HAMİLTON ve TİSSOT almamı önermişlerdi. Bir zaman HAMİLTON ları araştırdım ama ıı, olmadı.((yanlış anlaşılmasın. SWİSS MADE'lere saygı duyuyorum ve çoğu modellerinide beğeniyorum. Varsın benim saatde de MADE İN JAPAN yazsın.
)) Bende nedense SEİKO'ya karşı birşeyler var ama bilmiyorum çözemedim.
İlk başlarda SEİKO KİNETİC' lere takmıştım. Ama siz üstadlardan öğrendiğim kadarıyla KİNETİC'ler tam otomatik, yani MEKANİK değillerdi :shock: . Bunu öğrendiğim iyi olmuştu çünkü ben, tam MEKANİK; benim hareketlerimle hayat bulan ve bana zamanı her baktığımda zevkle gösteren ve kulağımı saatime yaklaştırdığımda, TIK-TIK-TIK-TIK diye ses çıkaran bir saat istiyordum.
Bu saati aldığımda bana arkadaşım dedi ki; sen enayisin! Bir saate bu kadar para verilirmi? Kolundaki saat, cebindeki telefon neyine yetmiyor?
Ahh ahhhhhh işte, beni anlamıyor anlayamıyor!! :aglamak:
Maksat, O''nun gibi sadece zamanı öğrenmek olsaydı, cebimdeki telefon veya önceki 180-200 liralık PULSAR saatim neyime yetmiyordu...
Ben ''bana saatime her baktığımda benimle hayat bulan ve zevk duyan, çıkardığı TIK-TIK-TIK-TIK sesi dinlemekten müthiş derecede hazz alan, O''nlara göre sadece saat, bana(bizlere) göre zamanı öğrenmekten çok daha fazlası'' olan küçük, yuvarlak demir parçasını buldum. :joker:
Allah nasip ederse bundan sonraki birikimim ''SPRİNG DRİVE'' teknolojisi için olucak. Allah herkese gönlündeki saati nasip etsin inşş...