Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Forum saati bir chronograph olabilir mi?

+4
ooomegaa
watcher
deka
propmatic
8 posters
YazarMesaj
propmatic

propmatic

Forum saati bir chronograph olabilir mi? Empty
MesajKonu: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 3:11

Valjoux 7750 makina, Navitimer slideruler prensipi.

Forum saati bir chronograph olabilir mi? 370077501
deka

deka

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 3:22

Herşey olabilir,ancak bu konuda forumda ilgili yerlerde de görüleceği üzere anket sonuçlarına göre hareket ediyoruz, ayrıca çoğunluğun sahip olması açısından maliyetlerede dikkat ediyoruz.Tabiki her devrin saati olması her zaman kullanılabilmesi gibi kritelerde var.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 3:25

o bilgileri okumadım henüz. fiyat derken? hangi fiyatı hedefliyorsunuz?
deka

deka

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 3:29

Örneğin bu fiyat anketi, diğerleride forumun saati başlığı altında.
http://www.turksaatforumu.com/forumun-saati-f17/saatimizin-butcesi-icin-anket-t343.htm
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 3:34

teşekkür ederim deka
şöyle söyliyim: 350 euroya Unitas 6497-8 veya eta 2824-2 makina kullanarak ve maximum 750 euro ya da valjoux 7750 makinalı isviçre yapımı saatler üretebiliriz. bundan fazlası haramdır. inanın bana
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 3:37

Yapmak istedigimiz ilk saat mumkun oldugunca forumdaki cogunluk uyelere hitap edebilsin istedik, bu da dogal olarak bir anket ve fiyat sonucu cikardi.
Ilk saatimizin sempatik ve kullanisli olmasina calisiyoruz,
forumda elitizm yaparak sadece birkac kisiye hitap edebilecek butcelerden kacinmaya calistik.
Daha sonraki dusunmeye baslayacagimiz saati de degisik varyantlarda yapabiliriz diye dusunuyorum.
http://www.turksaatforumu.com
deka

deka

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 3:38

Bizimde fiyatın yanısıra klasik bir tarz olması ve sade bir tasarım düşünülmesi, hatda kurmalı olması gibi düşüncelerden dolayı 1. seçenek ağır basıyor, hatda mümkünse rakamın daha aşağıda olması için çalışmalar yapılmakda.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 3:39

propmatic demiş ki:
teşekkür ederim deka
şöyle söyliyim: 350 euroya Unitas 6497-8 veya eta 2824-2 makina kullanarak ve maximum 750 euro ya da valjoux 7750 makinalı isviçre yapımı saatler üretebiliriz. bundan fazlası haramdır. inanın bana

Soylediginize tamamen katiliyorum, zaten ilk aldigimiz 6497 makineli saat icin de aldigimiz fiyat 350-450 chf civariydi ama adet olarak empoze ettikleri miktar 300 adet, bu da bizi simdilik zorluyor.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 3:46

evet anladım. bende bu makinaları içerebilecek mevcut kasalar var. bunlardan faydalanabilirsiniz. miktarı siz belirleyin.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 3:52

fiyat genelde kullanılan malzemelere göre deişir. her safir cam aynı deildir. her tepe aynı deildir. her kasa, her kadran aynı deildir. işçiliğine göre, ebatlarına göre, kullanılan malzemeye göre, kullanılan finish e göre fiyat değişir. ben 100 chf frank a da unitas makinalı saat ürettim, 1100 frank a da çelik kasalı unitas makinalı saat ürettim. demek istediğim şu. saatine göre fiyat biçilir. önce tasarım - sonra fiyat. siz saatinizi belirleyin. sonra fiyatını belirleriz.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 3:59

Sanirim simdilik 15-20 adetlik siparisteyiz ama konu somutlastikca 50 adet dusunulebilir, konuyu daha siki gundeme getirirsek bu olur, zaten ilk seriyi limitli olarak yaptiktan sonra aynisindan yeniden yapmayacagimiz icin kacirmak istemeyen dostlar olabilir.

Burada saatin oldukca somut bir projesi var:
http://www.turksaatforumu.com/forumun-saati-f17/forumun-saatinin-kadranini-cizelim-t328-100.htm

Bunlari baz olarak alip bir maliyet cikarabilirsek cok guzel olur.
Prensip olarak kullanmak istedigimiz makine unitas 6497 uzerinde gravur.
Ozellikle kadran cok onemli.

Bu bazlar etrafinda adet fiyati 400-500 euroyu gecmeyecek ne yapabiliriz?
Hatta rakamin 350 euro civari olmasi daha cok uygun olur.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 4:04

elimde mevcut bir kasa var buna benzeyen. fotodaki saat 42mm dir (tepesini ölçmezsek). yeni bir kadran yaparız. akrep yelkovanlar bulunur. kasalr unitas 6497 veya 2836-2 eta dir. ikisinden de olması gerek. 20-30 tane sorun deil.
Forum saati bir chronograph olabilir mi? 4251utsilberstb1
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 4:09

en başda gördüğünüz chronograph isviçre eta/valjoux 7750 makinalı. 50 adette 590euro olur. antireflex safircam. camlı kapak, 100 metreye kadar su geçirmez ve paslanmaz microbille çelik kasa, alman üretimi deri kayış, super luminova c3 kullanılır kadranlarda. bence bu chrono çok özel bir forum saati olur. istekler doğrultusunda ben girerim 50 tanenin üretimine. az alınırsa da farketmez. sorumluluğu üsütme alıyorum sizler için.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 4:09

Tasarimi veya saatin sartnamesini soyle ozetleyeyim:

Klasik-Pilot model
42-43mm kasa
Bombeli en az ic taraftan anti reflet on cam
Arka kapak transparant, mumkunse safir
Kurma kolu yari-pilot (kucuk bir pilot kurma kolu olabilir)
Mumkun oldugunca ince gosterecek kasa
100m sugecirmezlik
Arka cerceve uzerinde mumkunse her kisinin kendi ismi, turksaat tarafindan ozel limitli uretim ve saatin seri numarasi 32/50 gibi

Ozel tasarim boyali kadran (guilloche olmasi gerekmiyor)
Rakamlar osmanli
Krem renk kadran (hatta mumkunse iki uc degisik renk alternatifi)
Kadranda tritium ile rakamlarin yeri belli, hatta kadran rengine uygun tritium ile islenmis gun gozuyle hemen hemen gorunmeyecek ama gece isildayacak bir hazerfan stylize resim islemesi
Kadranda kendi markamiz.
Akrep yelkovan mumkun oldugunca klasik ama tritiumlu

Makine 6497 veya 98
cote de geneve dekoreli ve uzerinde galata veya hazerfan gravurlu.

Ilk aklima gelenler bunlar unuttugum varsa arkadaslar eklesin.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 4:14

propmatic demiş ki:
en başda gördüğünüz chronograph isviçre eta/valjoux 7750 makinalı. 50 adette 590euro olur. antireflex safircam. camlı kapak, 100 metreye kadar su geçirmez ve paslanmaz microbille çelik kasa, alman üretimi deri kayış, super luminova c3 kullanılır kadranlarda. bence bu chrono çok özel bir forum saati olur. istekler doğrultusunda ben girerim 50 tanenin üretimine. az alınırsa da farketmez. sorumluluğu üsütme alıyorum sizler için.

Ufff yaw bir anda dagildim ben, cok cok guzel gelismeler bunlar ok1

Simdi klasik pilot saati yapalim, o zaman ilk etapta 25 adet dusunelim ki bunu aradan cikarip obur projeye yonelelim, ben yukaridaki chrono modele de varim, kadrani forum ve klasik turk styline ayarlayarak.

mesela bu yukaridaki kronoluya sabiha gokcen ismini verebiliriz ve gravurleri bu yonde uygulayabiliriz.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 4:16

bakın bunları bana bildirmeniz iyi oldu. ben de size çok çok özel bir teklifde bulunuyum. alman şirketi dornblueth ün makinaları bizden geliyor. bu aşağıdaki makinaya ne dersiniz? bunu kullanabiliriz. Unitas la compatible dir. bu forumun saatini çok özel kılar. yukardaki belirttiğiniz özellikler hiç bir sorun deil benim için. yalnız şunu söylüyüm, tepeler 100 metre su geçirmemesi için pasolu olması gerek, ve pasolu tepeler bir kurmalı saat için bana pek aantajlı görünmüyor. ilerde sorun çıkabilir. tavsiye etmem. klasik bir saat istiyorsunuz, 50 metre su geçirmez yeter bence. eğer 100 metre diyorsanız otomatik eta 2824-2 kullanırız.
Forum saati bir chronograph olabilir mi? Dornblueth048rc8
deka

deka

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 4:19

Walla bende yamuldum, tutmayın beni, bir tane de ona mı girsem.Olursa hazırlık yapmak lazım.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 4:21

Allaaahhhh, ighhhhh
kalp krizinden her an gidebilirim.
Dornbluth makinesine ilk karsilasmamizda bir gobek bile atarim Very Happy
50 m de bence ok.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 4:22

Bence hiç mahzuru yok,kısaca ok.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 4:23

şu an bu makinanın bir light versiyonu üzerine çalışıyorum. siyah ruthenium kaplama olacak. pvd kaplamalara karşı bu ruthenium daha da siyah ve ısıyla yapılan bir elekronik kaplama olmadığı için taşların yuvalarıyla sorun çıkmıyor. bir müşteri için super luminova dolgulu gravürler yapıcaz makinaya. çıkarsa hemen resimlerini atarım foruma. bence öyle birşey kullanabiliriz.
ayrıca bunun üstüne bigdate gibi complication olabilir. elimde onlarda mevcut.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 4:27

Yaw dostum biz seni gokte ararken sen yerden ciktin Very Happy
Biz fiyat nedeniyle big date gibi komplikasyonlari dusunmeye bile cesaret edememistik.
Resimleri bekliyoruz.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 4:29

Walla süper olur, herhalde bu iş olacak, Allah yürü ya forumum dedi herhalde. fumeur
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 4:37

bigdate unitas 6498 üstünde sadece makina 600 frank ın üstünde. haberiniz olsun
ooomegaa

ooomegaa

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 4:38

her şey harika görünüyor, propmatic
formumuzu size tavsiye eden saatçi arkadaşınız üyemizmi acaba?
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 4:40

bilmem üyenizmi ama çok iyi bir saatçidir kendisi. balçovadan adnan hayretdağ
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 4:44

propmatic demiş ki:
bigdate unitas 6498 üstünde sadece makina 600 frank ın üstünde. haberiniz olsun

Iste biz de bu nedenle dusunmemistik Very Happy
Forumun klasik saati butceyi asmamali yoksa cogu arkadas almakta zorlanirlar, ama dedigim gibi bu ilki gerceklestirdikten sonra degisik krono gibi varyantlara yonelebiliriz.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 4:45

propmatic demiş ki:

Adnan bey uyemizdir Very Happy
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 4:47

bakın elimde mevcut kasalar var. 18 bin in üstünde saat yapabilcek malzeme her zaman stockumda. bunlardan faydalanabilrisiniz. 7750 7751 chronolar var avatarımdaki gibi mesela. son derece güzel saatler bunlar. onlardan seçebiliriz
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 4:57

Forumun ilk saati olan pilot modeli gerceklestirip teslimatlarini yaparsak bu ayni zamanda referans niteligi de tasir, daha sonra diger degisik alternatiflere yonelebiliriz.
Ben varim.
Bu arada yabanci forumlarda da yapmis oldugumuz saati ben de lanse ederim ve bunu referans olarak gosterirsek baska ilgilenenler gundeme gelebilir.
Bi diger onemli husus ta benim medyada epey dostum var bunlari size ozel gorusmemizde anlatirim, forumun saatini haber yaptirabiliriz bu da gercek bir referans olusturabilir.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 5:08

ya arkadaşlar şunu unutmayın lütfen. bu saat sadece sizler için. sizin saatiniz olacak. onun bunun hoşuna gitmiş veya gitmemiş bizleri ilgilendirmemeli. ayrıca bu işi ticari amaçlı yapmıyoruz. ticari amaçlı olsa hiç rentable bir iş olmaz zaten. sadece saat delisi bir saat üreticisinden, saat delisi forumculara yaptığım bir cest olur. siz rahat olun, sadece ihtiyacınız olduğu kadar alın. saatlerimi gururla ve zevkle kullanın. bu yeter bana.
sizden bir başka beklentim yok.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 5:17

Ne kadar guzel bir yaklasim, tam forumun ve forumdaki herkesin ruhuna uygun bir yaklasim, sagolun, bunu basardigimizda kolumuzda bu saatleri gururla tasiyacagiz.

Sanirim konu cok ciddi sekilde somutlasiyor, bize birkac resim ile yapilabilecekler konusunda ve fiyatlari ile ilgili bilgi verebilirmisiniz?

onumuzdeki birkac gun icinde projeyi somutlastirabiliriz.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 5:20

bu resimleri size özel mesajlarla gönderririm. buraya yüklemek birhayli zor geliyor bana. öneleme yapıp forum a sunarsınız sonra.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 5:23

Tamam ok1
ertay

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 7:35

su cap konusunda, 40-41 mm gecmesenizde her modelden birer tanede ben alsam olmazmi? nicin bizi mahrum birakiyorsunuz? Very Happy
ertay

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 7:36

propmatic demiş ki:
Adnan bey'in forumdaki ismi Valjoux.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 7:46

bi bakıyım valjoux neler yapmışSmile) adnanı görenler kolundaki saate mutlaka dikkatle bakmışlardır. o benim üretimden bir saat kullanıyor. türkiyede en büyük destekçim ve en büyük referansım odur zaten.
ertay

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 10:41

propmatic demiş ki:
bi bakıyım valjoux neler yapmışSmile) adnanı görenler kolundaki saate mutlaka dikkatle bakmışlardır. o benim üretimden bir saat kullanıyor. türkiyede en büyük destekçim ve en büyük referansım odur zaten.
Hangisi? 7750 mekanizma olupta, gostergenin birisi aktif olmayan yani kadranin altinda kalan saatmi?
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 12:34

yok o saat benim kendi saatim. adnanın saatini biz müşteriye gönderdik. adnanın saati o en üstte gördüğün saat.
Valjoux

Valjoux

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPtsi 1 Şub. - 0:13

Ertay,
bana uğradığın da saati gösteririm zaten büyük bir zekvle kullandığım bir saat...
ertay

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPtsi 1 Şub. - 1:59

Valjoux demiş ki:
Ertay,
bana uğradığın da saati gösteririm zaten büyük bir zekvle kullandığım bir saat...
tamam sen saati hazirda tut o zaman. Very Happy
deka

deka

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPtsi 1 Şub. - 5:52

Fotosunu koysaydınızda bizde görseydik, merak etdim şimdi.
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPtsi 1 Şub. - 6:37

karar verildi mi arkadaşlar neyin hayalini kuracağız şimdi valla tam anlamadım
Valjoux

Valjoux

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPtsi 1 Şub. - 7:39

deka demiş ki:
Merak gidermek için ben de fotoğrafını yükleyeyim.Fotoğraf biraz alevli olsun diye zımba takımını fon yaptım. Very Happy

[img:23d6]https://2img.net/r/ihimizer/img717/373/dsc0582w.jpgForum saati bir chronograph olabilir mi? Dsc0582w
deka

deka

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPtsi 1 Şub. - 8:47

Çok güzel, ok1 en baştaki modelmiş, herhalde ben kaçırdım.
propmatic

propmatic

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPtsi 1 Şub. - 9:13

evet en başdaki navitimer. özelliği su geçirmez olması. breitling old navitimerlerin hiçbiri splashproofdan fazla deil. bu saatinse özel bir Zahnrad-Triebsystem i var. 12 pozisyonda. bu sistem su geçirmemesini sağlıyor DIN 8310 e göre 100 Metreye kadar
negativ

negativ

MesajKonu: Geri: Forum saati bir chronograph olabilir mi?   Forum saati bir chronograph olabilir mi? Icon_minipostedPtsi 12 Nis. - 16:00

Valjoux demiş ki:
deka demiş ki:
Merak gidermek için ben de fotoğrafını yükleyeyim.Fotoğraf biraz alevli olsun diye zımba takımını fon yaptım. Very Happy

[img:9c10]https://2img.net/r/ihimizer/img717/373/dsc0582w.jpgForum saati bir chronograph olabilir mi? Dsc0582w

hocam fotografinizin fazlaca alevli oldugundan emin olabilirsiniz. ya siz ne kadar guzel muhabbet eden insanlarsiniz.seref duydum bu forumda olmaktan.rabbim muahbbetinizi arttirsin.ve forumun saatinin yapimina katkilarindan dolayi sukranlarimi sunarim propmatic beye.iste saat sevdalisi bir profesyonel.adnan bey ve forumun saatini alan uyeler gururla tasiyabilirler.cok guzel cok guzel cheers

Forum saati bir chronograph olabilir mi?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Forum Saati Talebini İptal Ettirmek İsteyen Üyeler !!!
» Forum saati kutusu
» DH (Donanimhaber sitesi) Forum Saati Yapiyor
» forum için duvar saati yapmaya ne dersiniz?
» Invicta Subaqua Noma III Chronograph Diving Dalgic saati 500m