Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Saati sağ kola takmak

+2
MortingenStrasse
teng
6 posters
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous

Saati sağ kola takmak Empty
MesajKonu: Saati sağ kola takmak   Saati sağ kola takmak Icon_minipostedCuma 12 Şub. - 11:48

.

En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 9:12 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
teng

teng

MesajKonu: Geri: Saati sağ kola takmak   Saati sağ kola takmak Icon_minipostedCuma 12 Şub. - 12:00

Daha önceden bu konuyu konuşmuştuk ama nerede hatırlayamadım.
Cep saatleri zamanında saat sağ ele alınarak bakılırdı. O yüzden de saat cepleri sağ tarafta idi. Ancak 1. dünya savaşında siperlerde kıvrılmış yatarken cep saati çıkarmak çok zor olduğu için özellikle saatleri olan subaylar cep saatlerini ip vs gibi şeylerle bileklerine bağladılar. Sağ ellerinde tabanca tuttukları için saat sol bileklerinde idi.Saatin daha az kullanılan sol elde durmasına dayanan bu sistem daha sonra sivil hayatta da tuttu. Hemen herkes saatini sol elinde taşımaya başladı. Kurma kolu da üstteki yerinden 90 derece dönerek bugünkü konumuna geldi. bu şekilde saat altı yönündeki küçük saniye Panerai'lerde 9 yönüne yerleşti.
teng

teng

MesajKonu: Geri: Saati sağ kola takmak   Saati sağ kola takmak Icon_minipostedCuma 12 Şub. - 12:01

Ama ben saatin fonksiyonu değişmiştir, görsel niteliği ağır bastığı için her kola takılabilir diye düşündüğüm için bazen sağ koluma takıyorum.
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Saati sağ kola takmak   Saati sağ kola takmak Icon_minipostedCuma 12 Şub. - 12:17

.

En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 9:12 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
MortingenStrasse

MortingenStrasse

MesajKonu: Geri: Saati sağ kola takmak   Saati sağ kola takmak Icon_minipostedCuma 12 Şub. - 12:31

saati bir kere sağa takmayı denedim ve tüm dengem resmen yok oldu ne kolumu kullanabildim ne saate bakabildim gerçekten kötü bir tecrübeydi.
teng

teng

MesajKonu: Geri: Saati sağ kola takmak   Saati sağ kola takmak Icon_minipostedCuma 12 Şub. - 12:37

katil balina demiş ki:
ben fekat saati sağ koluma taktığımda oraya buraya daha fazla çarpıyor.

en nihayetinde elinde tabanca tüfek takanlarca sola takılmışsa da sonrasında bu şekilde kalabilmiş olması yine bu şekil pratik kaygılardan olsa gerek

zaten ilginç olan şudur ki saat zaten zamanında sağlaklar için sola takılmak zorunda kalındığı için sola takılmıştır.

ilk kol saatleri de zaten erkekler için bu savaş muhabbeti ile yaygınlaşmıştır.

ama evvelinde kadınlar için üretilmiş kol saatleri olduğunu biliyoruz.

ilk kol saatleri kadınlar için yapılmıştı çünkü

öyleyse soru şu

savaşa katılmayan kadınlar saati hangi kollarına takıyorlardı??
Kolye yapıp takıyorlardı
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Saati sağ kola takmak   Saati sağ kola takmak Icon_minipostedCuma 12 Şub. - 13:04

.

En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 9:13 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
ertay

MesajKonu: Geri: Saati sağ kola takmak   Saati sağ kola takmak Icon_minipostedCuma 12 Şub. - 13:46

katil balina demiş ki:
kol saatinden bahsediyoruz__?

ilk kol saatlerinin kadınlar için iretildiği söylenegelen bir şeydir

boyunlarına taksalar adına kol saati denmezdi zaten _?

Ilk kol saatini Cartier firmasinin urettigini bir yerlerde okumustum, zannedersem yine forumun bir yerinde geciyordu.
Tayfun abinin bu konuyu nerden hatirladigina gelincede, sen askerde iken diger forumda bu konu basliginin aynisini bende acmistim. Yani o askerdi o zaman. Very Happy
fakat konuyu tekrar gundeme getirmen iyi oldu katil balina. ve saati sag kola takanlarin sayisi hicte az degildi hatirladigim kadari ile.
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Saati sağ kola takmak   Saati sağ kola takmak Icon_minipostedCuma 12 Şub. - 14:05

doğrudur hocam. zaten forumda bu ve benzeri türden bir başlığın olmaması sasırttı beni de.

bi de bu eski forum hadisesi olmuş evet ben de bir tecrübe ile bölünmelerden tam anlamı ile haberdar oldum.
ertay

MesajKonu: Geri: Saati sağ kola takmak   Saati sağ kola takmak Icon_minipostedCuma 12 Şub. - 14:33

Bilakis boyle bir baslik acman cok iyi oldu.. cunku sevkle yazdigimiz bir cok konu diger tarafta kaldi, yani diger forum icin sermaye oldu.
O sevkle orada yazdigimiz konularin, burada eksik olanlarinin aynen yerine konulup uzerine gerekli ilavelerin yapilmasi lazim.
Bu konuda bizim gozumuzden kacan bir konu idi ve burada da eksikti, tekrar geri getirerek eksigi tamamlaman cok iyi oldu, tesekkurler.
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Saati sağ kola takmak   Saati sağ kola takmak Icon_minipostedCuma 12 Şub. - 15:05

.

En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 9:13 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
deka

deka

MesajKonu: Geri: Saati sağ kola takmak   Saati sağ kola takmak Icon_minipostedC.tesi 13 Şub. - 1:03

saati sağ koluna takanlardan biriside benim, bu da saat sağ kolda iken kurma kolunun koruma altına alma içgüdüsünden kaynaklanmakta. fumeur
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Saati sağ kola takmak   Saati sağ kola takmak Icon_minipostedC.tesi 13 Şub. - 1:09

.

kelby

kelby

MesajKonu: Geri: Saati sağ kola takmak   Saati sağ kola takmak Icon_minipostedC.tesi 13 Şub. - 1:57

saatlerin kurma kolu yada butonlarının tepede olmasından yanayım. böylece kişi istediği koluna takabilir. böyle modeller olsada genellemeyi bozacak kadar çok değil.
bazen bende sağa takıyorum ama kurma kolu yada butonlara erişim ve müdahale için çıkartmak gerekiyor o zaman.
mehmettt

mehmettt

MesajKonu: Geri: Saati sağ kola takmak   Saati sağ kola takmak Icon_minipostedPaz 7 Mart - 2:05

Yazı yazarken sağ elini kullanan birisi için zaten saatin sağda durması yanlış olur, zira sağda olunca saat zor okunur; bir de bunu okuyunca solcuların lafları geliyor aklıma, kalbin solda olması, saatin sol kolda olması bile solu işaret eder derler ya o mesele geldi nedense aklıma şimdi.
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Saati sağ kola takmak   Saati sağ kola takmak Icon_minipostedPerş. 22 Nis. - 3:40

.

Saati sağ kola takmak
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Saat söküp takmak
» İki ya da daha fazla saat takmak
» Ezel'in saati...
» İlk kol saati...
» Esimin Saati