| İstanbul'da güvenilir ustalar | |
|
+10taskinuslu azad online_ibrahim eterna ofis umut vervito teng Ahmet Emre watcher 14 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
watcher Admin
| Konu: İstanbul'da güvenilir ustalar Paz 7 Mart - 1:25 | |
| Arkadaslar buraya daha once tanidigimiz ya da tecrubesini yasadigimiz, arkadaslarimiza tavsiye edebilecegimiz ustalari, isim ve bulunabilecekleri yerleri, yasadigimiz tecrube ile beraber yazalim. Boylece bir bilgi arsivi de olusturmus oluruz | |
|
| |
Ahmet Emre
Mesaj Sayısı : 15 Kayıt tarihi : 04/04/10 Yaş : 60 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: İstanbul'da güvenilir ustalar Perş. 15 Nis. - 3:56 | |
| Sirkecide zeki usta var, doğubank işhanı 3. katında | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: İstanbul'da güvenilir ustalar Perş. 15 Nis. - 8:40 | |
| - Ahmet Emre demiş ki:
- Sirkecide zeki usta var, doğubank işhanı 3. katında
Oraya birkaç sefer gitmiştim. Dükkanın sahibi Mehmet Karaçuha'dır Faruk ustanın talebesi olduğunu söylemişti. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: İstanbul'da güvenilir ustalar Paz 9 Mayıs - 7:14 | |
| Üsküdar'da Fazıl Usta. iyi bir usta ve dürüst bir adamdır. | |
|
| |
umut
| Konu: Geri: İstanbul'da güvenilir ustalar Çarş. 15 Eyl. - 9:25 | |
| - vervito demiş ki:
- Üsküdar'da Fazıl Usta. iyi bir usta ve dürüst bir adamdır.
Merhaba, A.7750 Valjoux Automatic mekanizmalı IWC 3717 saatimi ne yazık ki yere düşürdüm. Şu an çalışmıyor. Fazıl Usta, Valjoux mekanizmalardan anlıyorsa, iletişim bilgilerini bana mesaj atabilir misiniz? teşekkür ederim. | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: İstanbul'da güvenilir ustalar Çarş. 15 Eyl. - 10:39 | |
| Valjoux nuzda sorun varsa tufan saatin şişlideki servisinde Deniz beyi görün. Orada Valjoux uzmanı Uğur bey var... | |
|
| |
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: İstanbul'da güvenilir ustalar Salı 15 Şub. - 4:44 | |
| - teng demiş ki:
- Ahmet Emre demiş ki:
- Sirkecide zeki usta var, doğubank işhanı 3. katında
Oraya birkaç sefer gitmiştim. Dükkanın sahibi Mehmet Karaçuha'dır Faruk ustanın talebesi olduğunu söylemişti. evet benimde yolum düşmüştü beklerken sılmadığınız yerlerden biri malum | |
|
| |
eterna
| Konu: Geri: İstanbul'da güvenilir ustalar C.tesi 9 Nis. - 2:50 | |
| Değerli forum dostlarım,
Ne zaman yi ustalardan konu açılsa çoğunlukla Sirkeci - Eminönü civarları olmak üzere neredeyse tamamı Avrupa yakasında oluyor.
Anadolu yakasındaönül rahatlığı ile herşeyi yaptıralabiliceğimiz iyi saat ustaları yok mudur? | |
|
| |
online_ibrahim
| Konu: Geri: İstanbul'da güvenilir ustalar Perş. 26 Mayıs - 12:59 | |
| Bakırköy Edip Saat değerli saatlerinize tamir, bakım gibi hizmetleri verecek ustalar barındırmaktadır. Rolex, Omega gibi markalarda da güvenebileceğiniz bir adrestir. | |
|
| |
azad
| Konu: Geri: İstanbul'da güvenilir ustalar Perş. 30 Haz. - 13:37 | |
| sırkecı dogubank 3.katta saat hastanesınden baska saatcı gormedım yanı bugunu bosa harcadım.Saat hastanesınede burdan yazılanlardan dolayı gıtmedım | |
|
| |
taskinuslu
Mesaj Sayısı : 98 Kayıt tarihi : 04/02/10 Yaş : 39 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: İstanbul'da güvenilir ustalar C.tesi 10 Eyl. - 0:05 | |
| - vervito demiş ki:
- Üsküdar'da Fazıl Usta. iyi bir usta ve dürüst bir adamdır.
üsküdarda ki ustamızın tam adresini alabilir miyim? 2824 makiam var 2 günde yaklaşık 10~13 dk ileriye gidiyor. birde raketa 24 saatimi düşürüdüm onda ciddi bir sorun var gibi :( | |
|
| |
taskinuslu
Mesaj Sayısı : 98 Kayıt tarihi : 04/02/10 Yaş : 39 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: İstanbul'da güvenilir ustalar C.tesi 10 Eyl. - 0:05 | |
| bu arada kadıköy'de varsa onu da değerlendirebiliriz.. | |
|
| |
bengisaat
Mesaj Sayısı : 14 Kayıt tarihi : 13/06/11 Yaş : 63 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: İstanbul'da güvenilir ustalar Ptsi 12 Eyl. - 8:44 | |
| Selamlar,
Sizlere fikir edinebilmeniz için bir kaç ipucu vereyim arkadaşlar. İyi bir saatçide her şeyden önce ustalığının yanısıra işine özen gösterme,mesleğine aşık olma gibi kıstasların yanında,işyerine girdiğinizde Saatçide olması gereken cihazlara bakın. Saat yıkama makinası Ayar test cihazı Su geçirmezlik test cihazı Polisaj makinası Kapağı çizmeden açmak için gerekli olan kapak açma ve kapatma cihazları
Bunlar yoksa, o saatçi iyi bir usta olabilir ancak iyi bir saatçi diyemeyiz...
Valjoux tamiri elbette diğer saatlere göre daha uzun sürecektir ancak tamirinin daha zor olduğunu söylememiz doğru olmaz.
Ayrıca Valjoux standart piyasada krono sistemli bir çok markanın ya orijinalini yada muadil çin malını kullandığı bir makina olup sanıldığının aksine tamirini bir çok saatçinin yapabildiği bir makinadır.
Sökülmesinden çekinilen makinalar valjouxtan çok farklıdır , dolayısı ile bir ustaya valjoux sökebildiği için örneğin rolex saati bıraktığınızda saatinizin durumunu içler acısı görebilirsiniz.Hele ki tavsiyenize uyan bir forum üyesinin aynı duruma düştüğünü okuduğunuzda oldukça üzülür ve birilerinin kahrolmasına sebep olabilirsiniz.
Sonuç olarak saati söküp temizlemek ve bozmadan monte etmekten çok öte bir şeydir , özellikle saat meraklıları olarak kendinizi düşünün :
Saatçiden saatinizi aldığınızda kaçını acaba yelkovanında yada kapağında çizikler olmuşmu diye incelemezsiniz.
Koleksiyoner ve saat meraklılarının saatlerini tamir etmek/edebilmek çelik gibi sinirler,dikkat,özgüven,mesleki tecrübe,titizlik v.s. v.s. gerektirir.
Bu sadece küçük bir örnek
... Daha öncede belirttiğim ve bir çoğunuzun bildiği gibi Zamanımın gerçekten çok kısıtlı olması ve İşlerimin yoğunluğu nedeniyle internet üzerinden saat tamiri almıyorum ve bu nedenle rahatça yazıyorum...
| |
|
| |
VintageSaat
| Konu: Geri: İstanbul'da güvenilir ustalar C.tesi 19 Kas. - 3:44 | |
| Merhaba arkadaşlar,
Bu sayfadan vervito'nun önerisiyle Fazıl Usta'ya ulaştım ve günlüğümüze aşağıdaki cümleleri yazıyorum;
Bugün çalışmayan 2-3 mekanik kol saatimin onarımı ve bir iki tanesine de kordon almak maksadıyla Üsküdar Merkez'de bulunan Fazıl Usta'ya (Saatçi Fazıl diye geçiyor tabelada) gittim.
Gerçekten son derece memnun kaldığım için sizlerle de paylaşmak istedim;
* Son derece nazik, Istanbul Beyfendisi. Yaşı 55-60 aralığındadır diye tahmin ediyorum. Baba mesleğini sürdürüyor. * Saatlerimin her birini tek tek açtığında mekanizmalarını gösteriyor, meraklı olduğum için bana anlatıyor. Bu balanstır, böyle döner, aslında şöyle dönmeli gibi.. * Toplam 3 çalışmayan saatim vardı. İkisinin arızasını ben çay içerken (sağolsun çay da ikram ediyor) kısa sürede onardı. Bir tanesi ise daha büyük bir sorun olduğu için orada bıraktım. * Kesinlikle mesleğine yüreğine vermiş birisi. * Fazıl Usta'nın adresi: Selman Ağa mh, Selmani Pak Cad. No:25 Üsküdar/İSTANBUL (Üsküdar iskelesinden hafif yukarı doğru Bağlarbaşı minibüslerinin gittiği yoldan giderseniz hemen solda) * TEL: 0216 553 93 61
Bilgilerinize, | |
|
| |
Kerim_91
Mesaj Sayısı : 362 Kayıt tarihi : 16/09/11 Yaş : 33 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: İstanbul'da güvenilir ustalar C.tesi 19 Kas. - 8:45 | |
| - VintageSaat demiş ki:
- Merhaba arkadaşlar,
Bu sayfadan vervito'nun önerisiyle Fazıl Usta'ya ulaştım ve günlüğümüze aşağıdaki cümleleri yazıyorum;
Bugün çalışmayan 2-3 mekanik kol saatimin onarımı ve bir iki tanesine de kordon almak maksadıyla Üsküdar Merkez'de bulunan Fazıl Usta'ya (Saatçi Fazıl diye geçiyor tabelada) gittim.
Gerçekten son derece memnun kaldığım için sizlerle de paylaşmak istedim;
* Son derece nazik, Istanbul Beyfendisi. Yaşı 55-60 aralığındadır diye tahmin ediyorum. Baba mesleğini sürdürüyor. * Saatlerimin her birini tek tek açtığında mekanizmalarını gösteriyor, meraklı olduğum için bana anlatıyor. Bu balanstır, böyle döner, aslında şöyle dönmeli gibi.. * Toplam 3 çalışmayan saatim vardı. İkisinin arızasını ben çay içerken (sağolsun çay da ikram ediyor) kısa sürede onardı. Bir tanesi ise daha büyük bir sorun olduğu için orada bıraktım. * Kesinlikle mesleğine yüreğine vermiş birisi. * Fazıl Usta'nın adresi: Selman Ağa mh, Selmani Pak Cad. No:25 Üsküdar/İSTANBUL (Üsküdar iskelesinden hafif yukarı doğru Bağlarbaşı minibüslerinin gittiği yoldan giderseniz hemen solda) * TEL: 0216 553 93 61
Bilgilerinize, Açıklayıcı bir yardım,bilgi olmuş | |
|
| |
faruk
Mesaj Sayısı : 5 Kayıt tarihi : 25/12/11 Yaş : 70 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: İstanbul'da güvenilir ustalar Paz 25 Ara. - 12:04 | |
| Merhabalar, Ben Saatçi Faruk, İşyerim FINDIKZADE,KIZILELMA CADDESİNDEDİR.Tecrübem 40 yıllıktır. ustalık belgesine sahibim.Saatlerinizi güvenle bırakabilirsiniz.
SAAT TAMİRİ yaptırmak veya Saat tamiri hakkında FİYAT BİLGİSİ isteyenleriniz olursa yardımcı olabilirim.
Telefonum : 0539 549 69 39 İş tel:0212 588 10 19 Açık adresim : Kızılelmacaddesi no:59b (bekirpaşa camii karşısı ) FINDIKZADE / İSTANBUL | |
|
| |
VintageSaat
| Konu: Geri: İstanbul'da güvenilir ustalar Paz 1 Ocak - 8:48 | |
| Üstte bilgilerini vermiş olan Faruk Usta'nın tamirhanesine gitme fırsatım oldu ve giderken de elim boş gitmedim. Birkaç saatimin bakım-onarımı ve birkaçının da camlarının silinmesini istiyordum, bu saatlerimi Faruk Usta'ya götürdüm.. İşinin ehli, yılların ustası bir abimiz.. Benim için en önemli özelliği olaya tüccar gibi değil bir dost olarak yaklaşması.. Mesela çok kötü makinesi olan bir saatimi de onarım için götürdüğümde "bunu onarayım da şu kadar paranı alayım" demektense "ya bu çok kötü bir makine, hiç para verme tamiri için, gerçekten değmez.. böyle saatler alma yahu" diyerek (ki gerçekten haklıydı) olaya tüccar mantığı ile değil dostane yaklaştığını hissettirdi.. Biz meraklıyız, makineler açıldığında ustaların bize birşeyler anlatmasını bekleriz.. Faruk Usta da öyle birisi.. Saatlerimi birer birer açtığında makine nedir, özelliği nasıldır, iyi midir kötü müdür? anlattı bana sağolsun.. Sonraki hafta onarılan, bakımı yapılan, camları silinen saatlerimi almaya gittiğimde hepsinin tüm sorunlarının çözüldüğünü, camlarının pırıl pırıl parladığını, bakım ve ayarlarının yapıldığını gördüm..
Özetle; temiz işcilik, dost yaklaşım, işinin ehli bir ustayla tanışmış oldum
Gitmek isterseniz kısa adres tarifi yapayım: Fatih - Fındıkzade'den Kızılelma caddesine girilir, ileride sağda bir cami görülür ve yola devam edilir. Sağda göreceğiniz ikinci camiinin tam karşısında Faruk Usta'nın mekanı var (yani yolun solunda kalıyor). Ben 2. gittiğimde Eminönü'nden tramway ile gittim, Fındıkzade durağında inip Kızılelma caddesinden 6-7 dakika yürüdüm. Yolun solunda kalıyor.
| |
|
| |
| İstanbul'da güvenilir ustalar | |
|