| Forum saatini çoğaltmak | |
|
+9vervito kuvarsit aaltindeger egunns borahan deka teng watcher mustafasuren 13 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
steppenwolf
| Konu: Geri: Forum saatini çoğaltmak Çarş. 12 Mayıs - 11:17 | |
| - teng demiş ki:
- Cam safir mi?
Hayır degil ,ön ve arka kristal . Fiyat farkılya ön tarafa safir takabilirim . | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Forum saatini çoğaltmak Çarş. 12 Mayıs - 11:26 | |
| Farkı ne kadar Başka çap kasa varmı ? bizim kadranımız 43 lük kasaya göre | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Forum saatini çoğaltmak Çarş. 12 Mayıs - 11:46 | |
| olayın ruhuna biraz ters olur gibime geliyor benim bu iş... şimdi bu bir limited edition saat..makine özel, özel olmasa da onun alınması bulunması araştırılma ves., kadran da özel, kasa da özel, tepesi de özel, logosu özel yani tüm bu süreç ve prosesler... bu saat her şeyi ile, yapılan işler, onca zahmetler ves. ile çok çok özel bir saat. şimdi bunun yedek kadranını başka kasaya koyup başka bir makine ile kullanmak bana biraz ters geliyor sanki.. biraz etik değil gibi... bu sadece benim duygularım... | |
|
| |
steppenwolf
| Konu: Geri: Forum saatini çoğaltmak Çarş. 12 Mayıs - 11:57 | |
| - teng demiş ki:
- Farkı ne kadar
Başka çap kasa varmı ? bizim kadranımız 43 lük kasaya göre Yaklaşık 25-30 Euro gibi bir fiyat farkı olur . 43 mm -44mm pek bir fark yok, kasa ölçülerinden pek anlşılmaz, kadranlarınız oturur bu kasaya, en uygunu zaten bu kasa olaçak. Ölçmek lazım, kadranların endexleri(rakamları) tam nerde bitiyor diye. | |
|
| |
steppenwolf
| Konu: Geri: Forum saatini çoğaltmak Çarş. 12 Mayıs - 12:01 | |
| - vervito demiş ki:
- olayın ruhuna biraz ters olur gibime geliyor benim bu iş... şimdi bu bir limited edition saat..makine özel, özel olmasa da onun alınması bulunması araştırılma ves., kadran da özel, kasa da özel, tepesi de özel, logosu özel yani tüm bu süreç ve prosesler... bu saat her şeyi ile, yapılan işler, onca zahmetler ves. ile çok çok özel bir saat. şimdi bunun yedek kadranını başka kasaya koyup başka bir makine ile kullanmak bana biraz ters geliyor sanki.. biraz etik değil gibi... bu sadece benim duygularım...
Arkadaş kadranını kasalatmak istiyor, bende yardımcı olmak istedim.Madem fazla kadran olacak elinde, ne yapsın ki bunu? Yılda bir saatciya götürüp, hadi bu sene bu kadranı takıp öyle kullanmak istiyorum diyecekse, bilemiyorum. Isterse plastik bir kübe döktürüp anaktarlık yapsın. Benim icin sorund deil. Talep varsa arzu da var...bu işler böyle . | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Forum saatini çoğaltmak Çarş. 12 Mayıs - 12:09 | |
| bu işe (genel olarak saalere) gönül vermiş, olayın ticari boyutunda olmayan BEN için "bu işler" böyle değil... | |
|
| |
steppenwolf
| Konu: Geri: Forum saatini çoğaltmak Çarş. 12 Mayıs - 12:22 | |
| - vervito demiş ki:
- bu işe (genel olarak saalere) gönül vermiş, olayın ticari boyutunda olmayan BEN için "bu işler" böyle değil...
Saygı duyarım buna, ....diger görüşe de saygı duyarım . Ben bu işe 15 yaşımda merkatan başladım hobby artık iş oldu...ben bundan bir sır yapmam....benim mottum : " Dünyanın en güzel saati, bana en cok para kazandıran dır ." | |
|
| |
steppenwolf
| Konu: Geri: Forum saatini çoğaltmak Çarş. 12 Mayıs - 12:32 | |
| Birşey daha diyeyim : Bu meslekte cok tüccar gördüm, ama bu meslekte saygıdeger bir cok sanatkarımız da var. Göz nuru dökerek emegin karşılıgını alan saatcılarımızla , insanların bilgisizliginden faydalanıp 3 alıp 100 e sattan insanlarla karıştırmamak gerek. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Forum saatini çoğaltmak Çarş. 12 Mayıs - 23:18 | |
| Arkadaslar, Saatlerimizin kadrani icin isvicrede kadrancidan aldigim birim fiyati nedeniyle elimizde fazladan kadranlar olusacagindan bunlarin da parasini sizler verdiginize gore, sizlere gelmesi cok dogaldi. Buna ek olarak, madem ki fazladan kadran elimizde olacak o zaman degisik renklerde de yapalim ki isteyen saatini istedigi renk ile kullansin diye dusundum. Saatimiz her seyi ile ust duzey bir saat olacak. Bu noktaya gelebilmesi icin gercekten buna gonul vermis olmak gerekiyor, inanin en minik detaylarin bile geceler aldigi oldu. Halen zaman zaman devam ediyor. Saatimize verdigimiz fiyat saatimizin gercek degerinin cok altinda, simdi bu kadranlari kullanarak baska saat yapmayalim derim ben. Saatlerinizin degerini dusurmeyin derim, kendi saatimizin replikasini da kendimiz yapmayalim derim, ha yaparsaniz, benim icin degisen birsey yok ona da saygi duyarim. Yedek gelecek kadranlari baska sekilde de kullanabilirsiniz ya da koleksiyon parcasi olarak saklayabilirsiniz. Hatta benim yine aklima gelen ilginc bir fikir var: hani su transparant cam gibi ama sanirim sert plastikten kupler yapilir, icine de cicek, bocek turu biseyler olur. Ofiste kagit agirligi gibi kullanilir. Bunlardan yapacak bir imalatci bulursak, kadranlarimizi icine gomerek bize hatira bir obje uretmis oluruz. | |
|
| |
steppenwolf
| Konu: Geri: Forum saatini çoğaltmak Perş. 13 Mayıs - 8:19 | |
| Demin düşündüm açaba sizin saatler teslim edilmeden bile, ben bir çakmasını yapsam mı ? | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Forum saatini çoğaltmak Perş. 13 Mayıs - 8:26 | |
| saatimizin trademarkını almazsak böyle olur benim kişisel fikrimde tek kasamız olsun; o kasa o kadar kaliteli olsunki diğer kadranı diğer kasaya taktığımızda saatimizden soğumayalım; diğer kadranlarımızı kasamıza sırasıyla taktırmak için sabırsızlanalım | |
|
| |
steppenwolf
| Konu: Geri: Forum saatini çoğaltmak Perş. 13 Mayıs - 9:04 | |
| Güle güle kullan saatleri, gerçekten hiç fena olmamışlar. Kandranları çok güzel.100% bir pilot saat görünümü olmasada ama yenede hoş bir cepsaat-pilot-osmanlı karışımı. Enteresan ! 17 Jewels, ve "swiss made" yazısı bilrek mi cıkartıldı ? Birde merak ettim, fosforik madde varmı kadran ve akrep-yelkovanlarda ? | |
|
| |
steppenwolf
| Konu: Geri: Forum saatini çoğaltmak Perş. 13 Mayıs - 9:06 | |
| Ama tepeler hiç hoşuma gitmedi nedense. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Forum saatini çoğaltmak Perş. 13 Mayıs - 10:50 | |
| Tepeler öyle değil. Çizim şematik. | |
|
| |
cemele
Mesaj Sayısı : 537 Kayıt tarihi : 30/04/10 Yaş : 49 Nerden : Istanbul
| Konu: Geri: Forum saatini çoğaltmak Perş. 13 Mayıs - 11:10 | |
| En son saatin capi mekanizmasi filan nedir. Konuyu basindan itibaren okumaya calistim ama degiskenlikler oldugu icin Final asamasi ne durumda.
Saatten kactane yaptirdiniz? Fazla varmi? | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Forum saatini çoğaltmak Perş. 13 Mayıs - 11:16 | |
| İstersen yedekler listesine yazılabilirsin. | |
|
| |
| Forum saatini çoğaltmak | |
|