Konu: Casio G-Shock Cuma 12 Mart - 4:22
Arkadaslar bu forumda bu saati nasil atlamisiz sasirdim. Efsane saglam saat. her turlu spor icin kullanilan ve kullanilabilecek olan yedek saat. En ust duzeyde saati olanlarin bile bir tane yedekte, spor icin olsun, seyahat icin olsun bulundurduklari bir saat. Fonksiyonlari ile her turlu olcumlerin yapilabildigi bir saat.
Daha fazla bilgi mi?
Bende yok, bu kadarini biliyorum
Gerisini sizler yazin
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: Casio G-Shock Cuma 12 Mart - 4:32
Valla bende de yok ! Olsa yazmazmıyım, aşkolsun
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: Casio G-Shock Cuma 12 Mart - 4:36
bir başlıkta konuşulmuştu dıye hatırlıyorum. baslıgı sımdı bulamadım. bır arkadasımda vardı sınırlenınce duvara fırlatır sakınlesınce alıp koluna takar kullanmaya devam ederdı
taş gıbı saat ama zamanı gostermek pusula gıbı atraksıyonları olmasına karsın bende saat hıssı uyandırmıyor sadece outdoor sırasında takıp donunce cıkartabılecegım bır gerek gıbı hıssıyat verıyor.
dardvader
Konu: Geri: Casio G-Shock Cuma 19 Mart - 7:43
Arkadaşlar merhaba ben bundan yaklaşık bir 10 sene evvel casio g shock kullanmıştım. Sağlamlığını anlatmak için şunu söylesem yeter sanırım ben bu saati bir kere duvara bir kere de yere fırlatmıştım gene de bana mısın demedi.
Misafir Misafir
Konu: Geri: Casio G-Shock Cuma 26 Mart - 5:42
.
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 4:44 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
sgi
Konu: Geri: Casio G-Shock Perş. 22 Nis. - 9:13
Arkadaşlar, bu bölümü de canlandıralım biraz Mesela benim şuan aktif olarak kullandığım 2 adet G-Shock saatim var. G-9200 Riseman ve G-9100 Gulfman. G-9200' üm Man in Rusty Black serisinden, hoş bir rengi var. 1 tane de 1999 yılında aldığım DW-9100 Riseman' im var. Bez-deri olan kayışını bir kere zar zor bulup değiştirdim, dış plastik kısmı da kısmen parçalanmış durumda ama malesef onu bulamadım, bu saatim kenarda duruyor.
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: Casio G-Shock Çarş. 5 Mayıs - 20:56
sinirli arkadaşlar için birebir sinir kontrol eğitimi vermiş oluyor Casio benim arkadaşım kız arkadaşı ile kavga edince kullnıyordu genelde.. şaka bir yana çok sağlam bir seri G-Schok ama bileği kalın insanlar için başarılı duruşu var kolda ince bir bileğiniz var ise makbul değil...
HalitMurat
Konu: Geri: Casio G-Shock C.tesi 16 Nis. - 0:55
Silikon değil de deri ve bez kayışa yönlenirseler gerçekten çok güzel tasarımlar çıkabilir.
sgi
Konu: Geri: Casio G-Shock C.tesi 16 Nis. - 3:29
HalitMurat demiş ki:
Silikon değil de deri ve bez kayışa yönlenirseler gerçekten çok güzel tasarımlar çıkabilir.
Dediğiniz gibi modeller de var ama çok az seride, su geçirmez olup da bez kayış olunca bir süre sonra suya sokmaktan bez kayış çok kötü bir hal alıyor, benim ilk G-Shock' ım deri kayışlıydı, 4-5 sene sonra kayışını değiştirmek istediğimde epey zor bulmuştum Ben buradaki son mesajımdan sonra başka saatler de aldım. 1 tane GW-100 Antman ve bir de G-Cool GT-000C-1 aldım. Bundan sonra da tough solar olmayan bir G-Shock almam büyük ihtimalle. 1er tane de G-6900, G-5600 ve Mudman alasım var
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: Casio G-Shock C.tesi 16 Nis. - 22:18
Aldıklarınızı "dijital saatlerimiz" bölümünde bir tanıtırmısınız?
sgi
Konu: Geri: Casio G-Shock C.tesi 16 Nis. - 23:43
burbank demiş ki:
Aldıklarınızı "dijital saatlerimiz" bölümünde bir tanıtırmısınız?
O konuya da yazdım az önce.
sandeman
Konu: Geri: Casio G-Shock Çarş. 20 Nis. - 20:12
G-Shocklar pusula özelliği olsa kolumdan çıkarmayacağım bir seri ama mecburen PRG serisine yöneliyoruz. Sadece Wademan modeli idi sanırım pusulalı,o da üretilmiyor.
sgi
Konu: Geri: Casio G-Shock Perş. 21 Nis. - 6:36
sandeman demiş ki:
G-Shocklar pusula özelliği olsa kolumdan çıkarmayacağım bir seri ama mecburen PRG serisine yöneliyoruz. Sadece Wademan modeli idi sanırım pusulalı,o da üretilmiyor.
Yeni çıkacak olan Mudman' de (G-9300) pusula da olacak. Çok da güzel bir model ama fiyatı da biraz tuzlu olacaktı diye hatırlıyorum.
Konu: Geri: Casio G-Shock Perş. 21 Nis. - 11:35
Yani bize epey masraf çıkacak diyorsunuz Şaka maka G 9200 ün tadı damağımda kalmıştı,bu da ona fazlasıyla benziyor. Boyutları da aynı mı acaba? Keşke onun gibi kapağında ejderha figürü de olsa ama nerde
TheOnu
Konu: Geri: Casio G-Shock Cuma 15 Tem. - 11:47
saatleri sevmeme neden olan seri:) şu an kolumda bir g-shock var, büyük ihtimallle mezara girerkende yine bir g-shock olacak. hatta belkide birden fazla olacak
Exern
Mesaj Sayısı : 275 Kayıt tarihi : 28/08/11 Yaş : 40 Nerden : IZMIR
Konu: Geri: Casio G-Shock Çarş. 7 Eyl. - 9:08
Mudman Japonya ve civarinda satisa sunulmus. Bir Yeni Zelanda sitesinde 277 usdye satiliyor. Limitli modeli de 306 usd.
Konu: Geri: Casio G-Shock Ptsi 23 Ocak - 2:04
Arkadaşlar ben de bir tane Casio G-Shock serisinden saat almak istiyorum. Kullanacağım yerler kokpit için, havuzda veya denizde yüzerken, şnorkelsiz dalarken(max. 5 metre), her türlü yağmur/çamur/kar sporları yaparken kullanabilmeliyim ve gık dememeli. Ama görünüş itibariyle klasik G-Shock lar kadar abartılı durmasını istemiyorum. Bütün model tavsiyeleriniz ve en çok hoşunuza giden G-Shock fotolarını paylaşın... Model olarak şöyle daha zarif görünümlü birşey olabilir ama her türlü tavsiyeye açığım:
brckk
Konu: Geri: Casio G-Shock Ptsi 23 Ocak - 8:18
@bootsector bu model DW-5600 olup G-Shock serisinin efsanesidir. Bildigim kadari ile dunyada en cok satis adetine ulasan saattir. Kesinlikle tavsiye ederim yagmur kar kis camur toz banamisin demez.. Gunes enerjisi ile calisan versiyonlari ise G serisidir (G 5600 gibi).
Kerim_91
Mesaj Sayısı : 362 Kayıt tarihi : 16/09/11 Yaş : 33 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: Casio G-Shock Ptsi 23 Ocak - 8:58
Alttaki linklere bakmanızı öneririm , kasa çapı olarak en idealleri bunlar , dediğiniz gibi G-Shock serisi fazlaca iri duruyor.
Konu: Geri: Casio G-Shock Ptsi 23 Ocak - 9:00
Videoya gore epey dayanikliymis
Kerim_91
Mesaj Sayısı : 362 Kayıt tarihi : 16/09/11 Yaş : 33 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: Casio G-Shock Ptsi 23 Ocak - 9:04
Adam affetmiyor , test çok ilginç
sandeman
Konu: Geri: Casio G-Shock Ptsi 23 Ocak - 10:34
G 9200 ü tavsiye ederim. Maharetli alettir. Baro-Alti-Thermo ve güneş enerjisi desteği var. Göründüğü kadar da kaba olmadığını düşünüyorum. Bileklerim incedir ve bende çok sırıtmamıştı. Hemen arkasından G 9200 ün pusulası olmadığı için ProTrek serisine geçtiğimde aslında G-Shock'un kibar bile olduğunu düşünmüştüm. http://www.konyalisaat.com.tr/product_info.asp?id=25456&product=Casio-G-9200-1D
bootsector
Konu: Geri: Casio G-Shock Ptsi 23 Ocak - 10:49
G9200 güzel saat ama bana fazla. Belki black ops personeli olsaydım ihtiyaç duyabilirdim Ama tavsiye için yine de teşekkürler
bao.bao
Konu: Geri: Casio G-Shock Ptsi 23 Ocak - 11:35
Haşlama G-Shock, bayılırım; sahanda da fena olmuyor belirteyim.
cowboy
Mesaj Sayısı : 484 Kayıt tarihi : 15/09/09 Yaş : 40 Nerden : istanbul
Konu: Geri: Casio G-Shock Ptsi 23 Ocak - 20:28
G9200 burada baya bir indirimde... Güzel saatmiş valla
Konu: Geri: Casio G-Shock Salı 24 Ocak - 10:24
Efendim G-Shock denince aklıma bir Nasreddin Hoca fıkrası gelir. Malum Hoca'nın karısı ölmüştü.Hoca huyu suyu güzel bir hanım ister. Görücü usulüyle Hoca'yı evlendirirler.Hoca yeni karısını gerdek gecesi görebilir.Kadın çok çirkindir.Hoca erkenden giyinip dışarı çıkarken kadın:Hoca Efendi akrabalarınızdan kime görüneyim kime görünmeyeyim ,diye sorar.Hoca da:Bana görünme de kime görünürsen görün...der. G-Shockun da huyu suyu güzeldir,ulaşılabilirdir,kaprissizdir ama dijital bir saat işte. En üst modellerini 140 ila 200 dolar civarı alabilirsiniz malum yollarla. Üstelik Pro Treklere göre de bariz bir işçilik kalitesi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca analog alternatifleri de cabası ve üzerinde durulabilir.
tmr5555
Konu: Geri: Casio G-Shock Perş. 9 Şub. - 10:36
15 yıldır günlük saatim G-shock, yamur-çamur demeden kolumda, pili yaklaşık 4 yıl gidiyor (yeni solar modelleri 10 yıla kadar dayanabiliyormuş), aslında mekanik saatlerin can düşmanı olarak kabul edilebilir, çirkinliği alamet-i farhikası dır, ki bence güzeller, tabii zevkler ve renkler tartışılmaz.
brckk
Konu: Geri: Casio G-Shock Salı 6 Mart - 10:06
Pili 10 yildir degismeden calisan DW-5600 üm var.. Dayaniklilik konusunda da uzerine yok.
asderty
Mesaj Sayısı : 145 Kayıt tarihi : 17/01/12 Yaş : 46 Nerden : Ankara
Konu: Geri: Casio G-Shock Salı 6 Mart - 11:04
@bootsector: aslında tam size göre bir saat var. Ama 4-5 bin lira, hem de pilli GPS uydularından yer tespiti yapıp, dünyanın hangi saat dilimindeyseniz, o saat dilimine göre saati otomatik ayarlıyor. Citizenin varmış, seikonunki de bu aralar çıkacakmış. Şimdi almasanız bile en azından aklınızda bulunsun Şu da DH'deki linki: http://forum.donanimhaber.com/m_58425546/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58425546
bootsector
Konu: Geri: Casio G-Shock Salı 6 Mart - 11:34
@asderty Saat gerçekten de güzel görünüyor ama şoklara ve çarpma, vurma, yağmur, çamur gibi şeylere ne kadar dayanıklıdır acaba? Yağmur derken lafın gelişi aslında. 100m WR olduğunu görüyorum da, benim merak ettiğim işkence testlerinden geçebilir mi, düşük hava sıcaklıklarına(soğukluklarına) ne raddeye kadar dayanabilir? Fiyatı da epey tuzluymuş bu arada
bootsector
Konu: Geri: Casio G-Shock Salı 6 Mart - 12:40
Birkaç tane benzer model buldum arkadaşlar. Öncelikli olarak sormak istediğim Casio GX-56 ile DW-5600 serisi arasında ne fark vardır. İki modelden herhangi bir tanesini kullanmış arkadaşların fikirlerini almak istiyorum. GX-56 modelinin ebatları baya bir daha büyük. GX-56 modelinin ebatları 55,5 X 53,6 X 17,5mm iken, DW-5600 modelinin ebatları 48,9 X 42,8 X 13,4mm. DW-5600 kullanmış arkadaşların kolunda nasıl durduğunu merak ediyorum. Eğer çok kaba bir şekilde sırıtmıyorsa daha büyük olan GX-56 modelini düşünebilirim. Yoksa sanırım DW-5600 alabilirim. Bir de şekil olarak kareye daha yakın olan ve 5 numarada paylaştığım G-5600 modeli var. Ebatları 46,7 X 43,2 X 12,7mm şeklinde. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Numara olarak belirtin bir de sizin görüşlerinizi almış olayım.
Konu: Geri: Casio G-Shock Salı 6 Mart - 20:55
Çarpma, vurma gibi şeylere dayanıklılık olarak bence de g-shock ideal. Hiç kullanmadığım için ebatını bilemiyeceğim ama, birçok saatçide vardır sanırım (şimdiye kadar ilgimi çekmediğinden dikkatimi de çekmemişti). Bence mutlaka kolunda dene, kare olduğundan ebatlara bakıp yorum yapmak zor haliyle. Başkasının ideal dediği senin belki hoşuna gitmeyebilir.
Bu g-shockları merak ettim. Bir saatçide görürsem ben de bir girip bakıyım bari Sağlam bir saat iyi olur arada sırada
sandeman
Konu: Geri: Casio G-Shock Çarş. 7 Mart - 1:46
Sn. Bootsector,linkini verdiğiniz saatler daha çok F91W modelinin güneş enerjisi eklenmiş G-Shock versiyonları gibi duruyor. Eğer Ebay yolunu seçerseniz,gerçi kısa bir süre sonra sizin için ona bile gerek kalmayacak, yurtdışından bu fiyatlara çok daha komplike,sensörlü ölçüm yapabilen modeller alabilirsiniz. Bence öyle yapın.
bootsector
Konu: Geri: Casio G-Shock Çarş. 7 Mart - 6:58
@sandeman Açıkçası G-Shock larda sensöre ya da çok ciddi komplikasyonlara ihtiycım yok. Tek isteğim G-Shock olmasına rağmen kolumda biraz zarif(G-Shock için bu kelimenin kullanılması biraz komik tabi) durması. Olduğu kadar artık Modellerden hoşunuza gidenleri yazın arkadaşlar. Siz olsaydınız görünüş olarak bunlardan hangisini seçerdiniz? Bir de DW-5600 serisinin 200TL altına satılması güzel bir olay. Yurtdışından 12-130TL fiyata almak yerine Türkiye garantili 195TL ye almak daha mantıklı gibi geldi bana.
asderty
Konu: Geri: Casio G-Shock Çarş. 7 Mart - 10:38
Tip olarak bence bunların arasında üstten ikinci biraz daha iyi. Ama boyutunda şüphem var. Bugün vitrinde bir g-shock gördüm, resmen devasaydı
bootsector
Konu: Geri: Casio G-Shock Çarş. 7 Mart - 11:36
Beni de 2. ve 3. sardı...
tmr5555
Konu: Geri: Casio G-Shock Perş. 8 Mart - 21:18
GX56 devasa boyutlara sahip, bilekteyken kiyafetlerin kolu ile uyumsuzluk yasiyor, devamli takiliyor, DW 5600 dolayisiyla daha uygun bir saattir. Birde GDF 100 modeline bakmanizi oneririm. Ayrica solar model almakta fayda var.
bootsector
Konu: Geri: Casio G-Shock Cuma 9 Mart - 5:40
GDF 100 modeline baktım ama dış görünüş itibariyle pek hoşuma gitmedi. Bu arada Solar saatlerin tam olarak olayı nedir? Güneş enerjisiyle şarj mı dolduruyor?
tmr5555
Konu: Geri: Casio G-Shock Cuma 9 Mart - 7:03
Evet, pil gunes enerjisinden destek aliyor, kadran gizli gunes panelleri ile kapli oluyor, ve pil omru yaklasik 10 yil oluyor, solar olmayanlarin pil omru ise yaklasik 4 yil. Bakiniz ustte solar G6900, altta ise normal bir DW6600 (ki kendisini 15 yildir giyiyorum, gshocklarda boyle birsey vardir, cizildikce dis kaplamasini degistirmek mumkun oluyor boylece saat sifirlaniyor, cunku asil su/sok gecirmezligi dis kaplamianin altindaki 2. kasadan saglaniyor)
Bu kasa modeli gelmis gecmis en cok satmis G-shock modelidir bu arada.
bootsector
Konu: Geri: Casio G-Shock Cuma 9 Mart - 7:29
@tmr5555 Dostum sanıyorum bir fotoğraf paylaşmak istemişsin ama forumda görüntülenemiyor. Bir de ciddi anlamda gösterdiğin yuvarlağa dönen modellerden düşünmüyorum. Çünkü DW 5600 gibi zarif görünmüyorlar hiç maalesef. Keşke görünselerdi de bana da alternatif çıksaydı :(
tmr5555
Konu: Geri: Casio G-Shock Cuma 9 Mart - 8:37
bende gozukuyor fotograf ama neyse birdaha yukleyelim:
bootsector
Konu: Geri: Casio G-Shock Cuma 9 Mart - 8:52
Bu sefer çıkmış fotoğraf. Ama bu model beni pek sarmadı. Sanırım ben canlı kanlı şekilde DW 5600 ü koluma takacağım. Beğenirsem de alırım...
brckk
Konu: Geri: Casio G-Shock Ptsi 12 Mart - 2:15
DW 5600 candır
Exern
Konu: Geri: Casio G-Shock Ptsi 12 Mart - 19:15
Hahaha bu videoya cok guldum. Adam hezimete ugrayinca diger g shocklarini da test etmekten vaz gecti.
asderty
Konu: Geri: Casio G-Shock Ptsi 12 Mart - 21:09
Exern demiş ki:
Hahaha bu videoya cok guldum. Adam hezimete ugrayinca diger g shocklarini da test etmekten vaz gecti.
Adam da suyunu çıkarmış Saat kırılmış da kurtulmuş, yoksa 4. testte ne yapacaktı kim bilir?
bootsector
Konu: Geri: Casio G-Shock Çarş. 14 Mart - 10:07
O darbeyle insanın kafatası kırılır abi. Koluma öyle vursalar kolum kırılsa herhalde saate zerre üzülmem