| Çok pahalı bir saatle dolaşmak | |
|
+11denizcimavisi DJouneyt watcher firefox DNZ seastar1000 asiruh2009 pirasa dslrman vervito MortingenStrasse 15 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
MortingenStrasse
Mesaj Sayısı : 569 Kayıt tarihi : 02/07/09 Yaş : 35 Nerden : Kıbrıs
| Konu: Çok pahalı bir saatle dolaşmak Perş. 16 Tem. - 11:22 | |
| Düşünün ki kolunuzda oldukça yüksek fiyatlı bir saat var. Ben diyeyim 50 bin dolar siz deyin 100 bin dolar. Bu saatle heralde çarşıya pazara gidilmez korkudan. Ama öyle toplantılarınız falan da yok hırsızlardan uzak kalabileceğiniz, ee napardınız?
saati takamadıktan sonra çok bir anlamı yok siz olsanız ne yapardınız? Sizce ülkemiz pahalı saatlerle gezmeye el verişli mi, yoksa senede bikaç kereden fazla takmaya müsade etmez mi? | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak Perş. 16 Tem. - 11:28 | |
| zaten bu 50.000 dolarlık saati çarşıda pazarda dolaşan insan alamaz.. bunu alan insanların jaguar arabaları (bu arada jaguar hayranıyımdır) ve özel şoforleri var. ve rahatlıkla saatlerini takıyorlardır... ama bizim gibi fakir fukara ya da orta sınıf merkalı insan bu saatleri yıllarca para biriktirerek ya da piyangodan para kazandığında alır. ve aldığında pek takmaya kıyamaz. mesela benim bir El Primero Chronomaster'im olsa gündelik hayatımda kesinlikle takmam... ayda yılda bir takarım. ama her akşam da evde kurmayı ihmal etmem her gün elime alıp severim çocuğum gibi. | |
|
| |
dslrman
| Konu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak Perş. 16 Tem. - 21:19 | |
| Kolumda bir Zenith open ile rahatlıkla gezerdim. Ama önemli olan hangi saat ile gezdiğinizden çok hangi muhitte gezdiğiniz olacaktır.
Bir İzmirli olarak belli semtlere gitmediğim taktirde(özellikle gece), korkulacak bir durum olduğunu sanmıyorum. Üstelik Zenith' in kaliteli bir saat olduğunu anlayan kişiler, zaten hırsız,kapkaççı tayfası sınıfından değiller.
Ayrıca pahalı bir saat gösterişli ise, bu gösterişi Guess gibi markalarda 1000 lira altında sağlamaktalar. Yani dikkat daha ziyade satarken para edeceklerini düşündükleri pahalı cep telefonları, ziynet, yada direkt paraya yönelik olmakta. | |
|
| |
pirasa
| Konu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak Perş. 16 Tem. - 21:58 | |
| dslrman in dediği gibi. tehlike altın yaldız, geniş kasa, pırlanta taş, birazda celik kordon olarak başlar. yani senin kolundaki saatin değerini ben bilirim. sen o adama söylesende bu saat 50.000$ desende zaten inanmaz sana sen kimsinde o saati takıyon der hal böyle olunca senin koundaki deri kayışlı sade kadranlı. bezeli bile olmayan bi zenith. o adama göre 5liraya tezgahtadır. dediğim gibi rahat rahat dolanabilirsin. hatta bu konuda bi haber vardı. bir ünlü japonyada tatile gidiyo ordan 20$ a kilo işi saat alıyo. burda nişantaşında dolaşırken bi arkadaşı görüyo. soruyo işte -"ne güzel saat kaça aldın ?" diyo . -"20$ dolara aldım." diyo bizimki. -"madem 20$ a aldın 200$ a bana sat." diyo. inanmıyo 20$ olduğuna. bizimki saatıyo saati. sattığı adam gidip saatçiye soruyo değerini saatçi 20 $ dolar diyo. bi ara magazin programında çıkmıştı bu haber. şahısları hatırlamıyom dediğim gibi senin saatinin değerini kimse bilmez. | |
|
| |
dslrman
| Konu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak Cuma 17 Tem. - 2:15 | |
| Bu olayı anlatan Emre Erganiydi sanırım, yanlışım olabilir ama aklımda öyle kalmış. | |
|
| |
asiruh2009
| Konu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak Salı 28 Tem. - 6:10 | |
| o saatle dolaşabilirsin ancak bilen ve orjinal olduğunu anlayan biri ne kadar değerli olduğnu anlaya bilir korumaya gelince o parayı verip aldıysan zaten gönül rahatlığıyla takabilirsin yoksa takma süs diye vitrine koy ne anlamı var ozaman 300 500 tl ye bir saat alırım ama tabiki maddii meseleler.... | |
|
| |
seastar1000
| Konu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak Cuma 31 Tem. - 5:49 | |
| cok pahalı degil ama ben bir omega seamaster professional bond takıyorum otobuste falan cok hosuma gidiyor isallah rolex seadweller takmak vede hafifce gulumsemek insanlara nasip olur | |
|
| |
MortingenStrasse
Mesaj Sayısı : 569 Kayıt tarihi : 02/07/09 Yaş : 35 Nerden : Kıbrıs
| Konu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak Cuma 31 Tem. - 6:28 | |
| bugün yabancı bir saat forumunu geziyordum adamlar çalıntı saatler için bir bölüm yapmışlar forumda. onlarca çalınmış saat topici var omega mı dersiniz zenith mi dersiniz artık. patek philippe bile vardı | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak Cuma 31 Tem. - 7:58 | |
| pm olarak gonderirsen sevinirim. | |
|
| |
DNZ
| Konu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak Salı 4 Ağus. - 0:11 | |
| 50bin-100bin dolarlık saatim yok, gelecekte de olabileceğini hiç sanmıyorum ama IWC'm ile dolmuşa biniyorum, çarşı pazar geziyorum, gece eğlenmeye çıkıyorum, sorun çıkmıyor. Saat dünyasında " Safe queen" diye bi tabir vardır, Türkçe'ye çevrildiğinde kasa kraliçesi demek oluyor. Kısacası alınıp sürekli kasada, dolapta bekletilen saatler. İşte ben bu motivasyonu anlamıyorum. Madem takmayacaksın, saat satın almanın motivasyonu ne olabilir ki? Ha "ilerde NOS olarak daha fazla paraya satarım, kar ederim" düşüncesi olabilir belki ama o durumda da o para ile yapılacak daha karlı yatırımlar var, saatle uğraşmaya gerek yok. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak Salı 4 Ağus. - 0:37 | |
| |
|
| |
asiruh2009
| Konu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak Salı 4 Ağus. - 0:41 | |
| ssat bir sanat zevk hobı istek ve farklılaşma zamanla bütünleşme arzusu bilmiyorum yani saat takmak çok güzel bir şey.... | |
|
| |
firefox
Mesaj Sayısı : 14 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 37 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak Ptsi 7 Eyl. - 1:26 | |
| yaşlı ama tam yaşından emin olmadığım dededen kalma bir Franck muller'im var Bakımını yaptırdığım usta bana 50000$ teklif etti. Ama ben ata yadigarı olduğundan vermedim. kelimenin tam anlamıyla takmaya korkuyorum. Genellikle Takım elbise giymem gerektiğinde takıyorum. taktığımda dışarıda iken adım başı kolumu kontrol etmekten kendimi alıkoyamıyorum. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak Ptsi 7 Eyl. - 1:36 | |
| - firefox demiş ki:
- yaşlı ama tam yaşından emin olmadığım dededen kalma bir Franck muller'im var
Bakımını yaptırdığım usta bana 50000$ teklif etti. Ama ben ata yadigarı olduğundan vermedim. kelimenin tam anlamıyla takmaya korkuyorum. Genellikle Takım elbise giymem gerektiğinde takıyorum. taktığımda dışarıda iken adım başı kolumu kontrol etmekten kendimi alıkoyamıyorum. amanin, sunun resimlerini mutlaka gormemiz lazim, ne et yap ama buraya resimlerini ekle Saati de sakin satma, eger gunun birinde satmak istersen isvicre forumlarinda filan daha iyi fiyatlara satilir. ek: gerci yukariya yazdim ama galiba yanlis yazdin, 50 bin dolar yazmissin, 5 bin dolar mi demek istedin? | |
|
| |
firefox
Mesaj Sayısı : 14 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 37 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak Ptsi 7 Eyl. - 1:50 | |
| ekliycem bi ara şu sıralar bazı teknik yetersizliklerim var ve haklısın bir sıfır fazla koymuşum ama değil 5 bin yada 50 bin 50 milyon dolar verseler ben o saati satmam dedemden bana kalan tek şey o | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak Ptsi 7 Eyl. - 1:58 | |
| bence de asla satilmaz, benim de babamdan bir seiko kronolu var ve tum saatlerimin icinde asla vazgecmeyecegim tek saat... Ilk firsatta resimlerini koyarsan seviniriz | |
|
| |
DJouneyt
| Konu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak Çarş. 9 Eyl. - 9:29 | |
| Şu saat merakı bende de başlayalı gerçek markaları annemle paylaşıyorum, işte bunu duyduğun var mı gibisinden Zenith dedim, ohooo dedi, zamanında deden dayına altın bir Zenith hediye etmişti, ama dayim 10'lu yaşlarında olduğundan çaldırmış... :aglamak: Dedem hala hayatta, Allah uzun ömür versin. Bir sonraki buluşmamızda bir sorayım kıyıda köşede kalan cep saati vb. var mı acaba | |
|
| |
denizcimavisi
Mesaj Sayısı : 15 Kayıt tarihi : 05/09/09 Yaş : 40 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak Perş. 10 Eyl. - 14:34 | |
| Kaç para olursa olsun hangi saatim çalınırsa çalınsın,çok fazla üzümem zaten çok pahalı birşeyse zengin kişidir koymaz,ucuzsa zaten çok üzülünmez.Bence önemli olan maneviyatı.İlk maaşımla(stajyer maaşı) aldığım krono-alarmı quartz Time Force'umu tisot'uma değişmem. | |
|
| |
gunay
Mesaj Sayısı : 99 Kayıt tarihi : 11/08/10 Yaş : 35 Nerden : elazığ
| Konu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak Salı 7 Eyl. - 6:38 | |
| bence hiç sorun olmaz bizim insanımızın ilgisini altın çeker saatlere bakmazlar | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak Perş. 16 Eyl. - 5:11 | |
| 100TL değerinde saat alıp öyle gezerler ne var o kadar pahalı saatlerde? | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak Perş. 16 Eyl. - 11:34 | |
| - firefox demiş ki:
- yaşlı ama tam yaşından emin olmadığım dededen kalma bir Franck muller'im var
Bakımını yaptırdığım usta bana 50000$ teklif etti. Ama ben ata yadigarı olduğundan vermedim. kelimenin tam anlamıyla takmaya korkuyorum. Genellikle Takım elbise giymem gerektiğinde takıyorum. taktığımda dışarıda iken adım başı kolumu kontrol etmekten kendimi alıkoyamıyorum. Dededen kalma Franck Müller nasıl oluyor ??? Zaten 1990 yılında kurulmuş bir firma ??? | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak Perş. 16 Eyl. - 12:12 | |
| bende bilmiyordum adamlar dün kurulup bu kadar prestij yapmış bu arada arkadaşımın 15 bin usd lik nardin i çalındı eve hırsız girdi (herifin şansa bak) bu arada ben hiç çekinmem 50 bin lik saatle dolaşmaktan..tr de saatden anlayan adam hırsız vs o kadar az ki.... tabiki pazara gidecek veya bayram arefelerinde eminönüne gidecek kadarda enayilğe gerek yok...10 tl lik saatde uçar gider normal yaşantımda anca jaeger hybris tarzı uçlarla dolanmaya korkardım, o da psikolojik olarak | |
|
| |
| Çok pahalı bir saatle dolaşmak | |
|