Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Çok pahalı bir saatle dolaşmak

+11
denizcimavisi
DJouneyt
watcher
firefox
DNZ
seastar1000
asiruh2009
pirasa
dslrman
vervito
MortingenStrasse
15 posters
YazarMesaj
MortingenStrasse

MortingenStrasse

Çok pahalı bir saatle dolaşmak Empty
MesajKonu: Çok pahalı bir saatle dolaşmak   Çok pahalı bir saatle dolaşmak Icon_minipostedPerş. 16 Tem. - 11:22

Düşünün ki kolunuzda oldukça yüksek fiyatlı bir saat var. Ben diyeyim 50 bin dolar siz deyin 100 bin dolar. Bu saatle heralde çarşıya pazara gidilmez korkudan. Ama öyle toplantılarınız falan da yok hırsızlardan uzak kalabileceğiniz, ee napardınız?

saati takamadıktan sonra çok bir anlamı yok siz olsanız ne yapardınız? Sizce ülkemiz pahalı saatlerle gezmeye el verişli mi, yoksa senede bikaç kereden fazla takmaya müsade etmez mi?
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak   Çok pahalı bir saatle dolaşmak Icon_minipostedPerş. 16 Tem. - 11:28

zaten bu 50.000 dolarlık saati çarşıda pazarda dolaşan insan alamaz.. bunu alan insanların jaguar arabaları (bu arada jaguar hayranıyımdır) Smile ve özel şoforleri var. ve rahatlıkla saatlerini takıyorlardır... ama bizim gibi fakir fukara ya da orta sınıf merkalı insan bu saatleri yıllarca para biriktirerek ya da piyangodan para kazandığında alır. ve aldığında pek takmaya kıyamaz.
mesela benim bir El Primero Chronomaster'im olsa gündelik hayatımda kesinlikle takmam... ayda yılda bir takarım. ama her akşam da evde kurmayı ihmal etmem Smile her gün elime alıp severim çocuğum gibi.
dslrman

MesajKonu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak   Çok pahalı bir saatle dolaşmak Icon_minipostedPerş. 16 Tem. - 21:19

Kolumda bir Zenith open ile rahatlıkla gezerdim.
Ama önemli olan hangi saat ile gezdiğinizden çok hangi muhitte gezdiğiniz olacaktır.

Bir İzmirli olarak belli semtlere gitmediğim taktirde(özellikle gece), korkulacak bir durum olduğunu sanmıyorum.
Üstelik Zenith' in kaliteli bir saat olduğunu anlayan kişiler, zaten hırsız,kapkaççı tayfası sınıfından değiller.

Ayrıca pahalı bir saat gösterişli ise, bu gösterişi Guess gibi markalarda 1000 lira altında sağlamaktalar.
Yani dikkat daha ziyade satarken para edeceklerini düşündükleri pahalı cep telefonları, ziynet, yada direkt paraya yönelik olmakta.
pirasa

pirasa

MesajKonu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak   Çok pahalı bir saatle dolaşmak Icon_minipostedPerş. 16 Tem. - 21:58

dslrman in dediği gibi. tehlike altın yaldız, geniş kasa, pırlanta taş, birazda celik kordon olarak başlar. yani senin kolundaki saatin değerini ben bilirim. sen o adama söylesende bu saat 50.000$ desende zaten inanmaz sana sen kimsinde o saati takıyon der Very Happy hal böyle olunca senin koundaki deri kayışlı sade kadranlı. bezeli bile olmayan bi zenith. o adama göre 5liraya tezgahtadır. dediğim gibi rahat rahat dolanabilirsin.

hatta bu konuda bi haber vardı. bir ünlü japonyada tatile gidiyo ordan 20$ a kilo işi saat alıyo. burda nişantaşında dolaşırken bi arkadaşı görüyo. soruyo işte
-"ne güzel saat kaça aldın ?" diyo .
-"20$ dolara aldım." diyo bizimki.
-"madem 20$ a aldın 200$ a bana sat." diyo. inanmıyo 20$ olduğuna.
bizimki saatıyo saati. sattığı adam gidip saatçiye soruyo değerini saatçi 20 $ dolar diyo.

bi ara magazin programında çıkmıştı bu haber. şahısları hatırlamıyom Very Happy

dediğim gibi senin saatinin değerini kimse bilmez.
dslrman

MesajKonu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak   Çok pahalı bir saatle dolaşmak Icon_minipostedCuma 17 Tem. - 2:15

Bu olayı anlatan Emre Erganiydi sanırım, yanlışım olabilir ama aklımda öyle kalmış.
asiruh2009

asiruh2009

MesajKonu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak   Çok pahalı bir saatle dolaşmak Icon_minipostedSalı 28 Tem. - 6:10

o saatle dolaşabilirsin ancak bilen ve orjinal olduğunu anlayan biri ne kadar değerli olduğnu anlaya bilir korumaya gelince o parayı verip aldıysan zaten gönül rahatlığıyla takabilirsin yoksa takma süs diye vitrine koy ne anlamı var ozaman 300 500 tl ye bir saat alırım ama tabiki maddii meseleler....
seastar1000

MesajKonu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak   Çok pahalı bir saatle dolaşmak Icon_minipostedCuma 31 Tem. - 5:49

cok pahalı degil ama ben bir omega seamaster professional bond takıyorum otobuste falan cok hosuma gidiyor
isallah rolex seadweller takmak vede hafifce gulumsemek insanlara nasip olur
MortingenStrasse

MortingenStrasse

MesajKonu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak   Çok pahalı bir saatle dolaşmak Icon_minipostedCuma 31 Tem. - 6:28

bugün yabancı bir saat forumunu geziyordum adamlar çalıntı saatler için bir bölüm yapmışlar forumda. onlarca çalınmış saat topici var omega mı dersiniz zenith mi dersiniz artık. patek philippe bile vardı
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak   Çok pahalı bir saatle dolaşmak Icon_minipostedCuma 31 Tem. - 7:58

pm olarak gonderirsen sevinirim.
DNZ

MesajKonu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak   Çok pahalı bir saatle dolaşmak Icon_minipostedSalı 4 Ağus. - 0:11

50bin-100bin dolarlık saatim yok, gelecekte de olabileceğini hiç sanmıyorum ama IWC'm ile dolmuşa biniyorum, çarşı pazar geziyorum, gece eğlenmeye çıkıyorum, sorun çıkmıyor. Smile

Saat dünyasında "Safe queen" diye bi tabir vardır, Türkçe'ye çevrildiğinde kasa kraliçesi demek oluyor. Kısacası alınıp sürekli kasada, dolapta bekletilen saatler. İşte ben bu motivasyonu anlamıyorum. Madem takmayacaksın, saat satın almanın motivasyonu ne olabilir ki? Smile Ha "ilerde NOS olarak daha fazla paraya satarım, kar ederim" düşüncesi olabilir belki ama o durumda da o para ile yapılacak daha karlı yatırımlar var, saatle uğraşmaya gerek yok. Smile
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak   Çok pahalı bir saatle dolaşmak Icon_minipostedSalı 4 Ağus. - 0:37

hangi modeli iwc nin?
asiruh2009

asiruh2009

MesajKonu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak   Çok pahalı bir saatle dolaşmak Icon_minipostedSalı 4 Ağus. - 0:41

ssat bir sanat zevk hobı istek ve farklılaşma zamanla bütünleşme arzusu bilmiyorum yani saat takmak çok güzel bir şey....
firefox

MesajKonu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak   Çok pahalı bir saatle dolaşmak Icon_minipostedPtsi 7 Eyl. - 1:26

yaşlı ama tam yaşından emin olmadığım dededen kalma bir Franck muller'im var
Bakımını yaptırdığım usta bana 50000$ teklif etti. Ama ben ata yadigarı olduğundan vermedim.
kelimenin tam anlamıyla takmaya korkuyorum. Genellikle Takım elbise giymem gerektiğinde takıyorum. taktığımda dışarıda iken adım başı kolumu kontrol etmekten kendimi alıkoyamıyorum.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak   Çok pahalı bir saatle dolaşmak Icon_minipostedPtsi 7 Eyl. - 1:36

firefox demiş ki:
Bakımını yaptırdığım usta bana 50000$ teklif etti. Ama ben ata yadigarı olduğundan vermedim.
kelimenin tam anlamıyla takmaya korkuyorum. Genellikle Takım elbise giymem gerektiğinde takıyorum. taktığımda dışarıda iken adım başı kolumu kontrol etmekten kendimi alıkoyamıyorum.

amanin, sunun resimlerini mutlaka gormemiz lazim, ne et yap ama buraya resimlerini ekle geek
Saati de sakin satma, eger gunun birinde satmak istersen isvicre forumlarinda filan daha iyi fiyatlara satilir.

ek: gerci yukariya yazdim ama galiba yanlis yazdin, 50 bin dolar yazmissin, 5 bin dolar mi demek istedin?
http://www.turksaatforumu.com
firefox

MesajKonu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak   Çok pahalı bir saatle dolaşmak Icon_minipostedPtsi 7 Eyl. - 1:50

ekliycem bi ara şu sıralar bazı teknik yetersizliklerim var ve haklısın bir sıfır fazla koymuşum
ama değil 5 bin yada 50 bin 50 milyon dolar verseler ben o saati satmam
dedemden bana kalan tek şey o
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak   Çok pahalı bir saatle dolaşmak Icon_minipostedPtsi 7 Eyl. - 1:58

bence de asla satilmaz, benim de babamdan bir seiko kronolu var ve tum saatlerimin icinde asla vazgecmeyecegim tek saat...
Ilk firsatta resimlerini koyarsan seviniriz
http://www.turksaatforumu.com
DJouneyt

MesajKonu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak   Çok pahalı bir saatle dolaşmak Icon_minipostedÇarş. 9 Eyl. - 9:29

Şu saat merakı bende de başlayalı gerçek markaları annemle paylaşıyorum, işte bunu duyduğun var mı gibisinden Smile Zenith dedim, ohooo dedi, zamanında deden dayına altın bir Zenith hediye etmişti, ama dayim 10'lu yaşlarında olduğundan çaldırmış... :aglamak: Dedem hala hayatta, Allah uzun ömür versin. Bir sonraki buluşmamızda bir sorayım kıyıda köşede kalan cep saati vb. var mı acaba Smile
denizcimavisi

denizcimavisi

MesajKonu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak   Çok pahalı bir saatle dolaşmak Icon_minipostedPerş. 10 Eyl. - 14:34

Kaç para olursa olsun hangi saatim çalınırsa çalınsın,çok fazla üzümem zaten çok pahalı birşeyse zengin kişidir koymaz,ucuzsa zaten çok üzülünmez.Bence önemli olan maneviyatı.İlk maaşımla(stajyer maaşı) aldığım krono-alarmı quartz Time Force'umu tisot'uma değişmem.
gunay

gunay

MesajKonu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak   Çok pahalı bir saatle dolaşmak Icon_minipostedSalı 7 Eyl. - 6:38

bence hiç sorun olmaz bizim insanımızın ilgisini altın çeker saatlere bakmazlar beret
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak   Çok pahalı bir saatle dolaşmak Icon_minipostedPerş. 16 Eyl. - 5:11

100TL değerinde saat alıp öyle gezerler ne var o kadar pahalı saatlerde?
http://teknolojivesaatler.blogspot.com
teng

teng

MesajKonu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak   Çok pahalı bir saatle dolaşmak Icon_minipostedPerş. 16 Eyl. - 11:34

firefox demiş ki:
Dededen kalma Franck Müller nasıl oluyor ??? Zaten 1990 yılında kurulmuş bir firma ???
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Çok pahalı bir saatle dolaşmak   Çok pahalı bir saatle dolaşmak Icon_minipostedPerş. 16 Eyl. - 12:12

diable
bende bilmiyordum adamlar dün kurulup bu kadar prestij yapmış

bu arada arkadaşımın 15 bin usd lik nardin i çalındı
eve hırsız girdi (herifin şansa bak)

bu arada ben hiç çekinmem 50 bin lik saatle dolaşmaktan..tr de saatden anlayan adam hırsız vs o kadar az ki....
tabiki pazara gidecek veya bayram arefelerinde eminönüne gidecek kadarda enayilğe gerek yok...10 tl lik saatde uçar gider
normal yaşantımda anca jaeger hybris tarzı uçlarla dolanmaya korkardım, o da psikolojik olarak

Çok pahalı bir saatle dolaşmak
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Eta Kasalayan Pahali Markalar
» Galile de saatle uğraşmıştı
» Sanatın saatle buluştuğu çok özel bir gece...
» Bu saatle ilgili fikri olan var mı? (Hislon GHL2967GSP)
» bu saat niye burada 2 kata kadar pahalı?