Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Bu saatle ilgili fikri olan var mı? (Hislon GHL2967GSP)

2 posters
YazarMesaj
kelby

kelby

Bu saatle ilgili fikri olan var mı? (Hislon GHL2967GSP) Empty
MesajKonu: Bu saatle ilgili fikri olan var mı? (Hislon GHL2967GSP)   Bu saatle ilgili fikri olan var mı? (Hislon GHL2967GSP) Icon_minipostedÇarş. 14 Nis. - 0:18

alışveriş saatinde fırsat ürünlerinde dolaşırken bu ürüne rastladım

:http://www.alisverissaati.com/urunDetay.aspx?id=33755

sanırım yeni bir model ve saat ile ilgili hiçbir açıklayıcı bilgi yok, fakat kadranda da anlaşılacağı üzere iskelet bir saat yani mekanik. Hislon bildiğimiz üzere Türk markası, fakat tüm mekanizmalarını isviçreden alıyor. yani içindeki İsviçre mekaniği. otomatik olsa bu fiyata İsviçre otomatiği vermezler. çünkü saat 540 TL ve fırsat ürünü. bana 2 gün önce % 80 lik indirim şifresi geldiki (birçoğunuza gelmiştir), bu da demektir saat 190 TL civarına geliyor. otomatik değil kurmalı bile olsa garantili bir isviçre mekaniği bu fiyata mümkünmüdür? yoksa bu işte bir işmi var?

model numarasıyla arattığım zaman mekanizmayla ilgili şöyle bir resim bulabildim ancak ;

Bu saatle ilgili fikri olan var mı? (Hislon GHL2967GSP) Hao64kmnzqx65q5sy0l4
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Bu saatle ilgili fikri olan var mı? (Hislon GHL2967GSP)   Bu saatle ilgili fikri olan var mı? (Hislon GHL2967GSP) Icon_minipostedÇarş. 14 Nis. - 2:19

Hislon'lar ne yazikki eski hislon degiller.
Epey bir zamandan beri cin mali kullaniyorlar.
gercekten uzuntu verici bir durum bu.
Ulkemizde cok guzel saatler yapilmisken artik isin kolayina kaciyorlar, nacar da ayni yolda.
Link'teki saat te cin mali...
http://www.turksaatforumu.com
kelby

kelby

MesajKonu: Geri: Bu saatle ilgili fikri olan var mı? (Hislon GHL2967GSP)   Bu saatle ilgili fikri olan var mı? (Hislon GHL2967GSP) Icon_minipostedÇarş. 14 Nis. - 2:42

mekanizmada swiss yazıyor ama, belkide bu mekanizma bu saate ait değildir.
ben en son 5 yıl önce bir hislon almıştım, o zamandan beri pek araştırmadım ama, o zaman edindiğim bilgilere göre hem quartz hem mekaniklerde mekanizmalar iswiçreden ithal ediliyor diye biliyordum.

ama eğer kolay ve ucuz yolu seçiyorsa çok yazık ediyor, çok çok sonradan çıkan saat markaları bile dünyada adını duyurmuşken, neredeyse 100 yıllık mazisi olan bir saat markasının şimdilerde devler liginde olması gerekmezmiydi.

swiss makinelere devam etseydi, AR-GE çalışmalarına önem verip yatırım yapsaydı, özgün tasarımlar ve hatta belki inhouse bir mekanizma üretebilseydi fenamı olurdu. sanırım pazar kaygısından kaynaklanan bir durum. Ben 5000 dolarlık saat üretsem Türkiye'de kime satacağım diyordur, sanki isviçrede üretilen saatler sadece isviçrede satılıyor.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Bu saatle ilgili fikri olan var mı? (Hislon GHL2967GSP)   Bu saatle ilgili fikri olan var mı? (Hislon GHL2967GSP) Icon_minipostedÇarş. 14 Nis. - 2:50

Belki de ben biraz hizli onyargili yazmis olabilirim, cunku Turkiye'de yeni hislon saatlerden cok arastirmistim ve her zaman cin mali cikmisti, eger politika degistirdilerse olabilir
http://www.turksaatforumu.com

Bu saatle ilgili fikri olan var mı? (Hislon GHL2967GSP)
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bu saat hakkında fikri olan var mı, ne dersiniz?
» Galile de saatle uğraşmıştı
» Çok pahalı bir saatle dolaşmak
» Sanatın saatle buluştuğu çok özel bir gece...
» oris portofino 3.saatim satis fikri