Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Soyuz saat incelemesi

+5
watcher
egunns
teng
sifujack
aydintoprak
9 posters
YazarMesaj
aydintoprak

aydintoprak

Soyuz saat incelemesi Empty
MesajKonu: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedC.tesi 20 Mart - 7:19

Otomatik saatlerde yeniyim. Bu işe ben de merak saldım, şimdi ikincisini araştırıyorum..

Soyuz saat pek duyulan bir marka değil. Bu yüzden herkes tereddütle yaklaşmakta. Rusya'da rekord adıyla satış yapıyor.

Soyuz saat incelemesi Dsc0973v

Bilgiler rekord sitesinden:

Case - material:: Brass
Movement - model:: REKORD RP 2764
Movement winding system:: self-winding
Movement - run duration at full winding:: at least 42 hours
Movement - average diurnal variation:: - 20 + 20 sec/day
Movement - forbidden shift period:: 22:30 - 02:30
Movement - number of functional ruby jewels:: 21
Movement features:: shockproof design of balance axis
Function: Day indicator Month indicator Date display "Day/Night" indicator
Water resistance:: 5
Strap - material:: Not
Buckle:: double folding

Soyuz saat incelemesi Dsc0970z

Gece gündüz özelliği bulunmakta. Ay, tarih ve haftanın gününü gösterme özelliği mevcut. Fonksiyonel olduğu söylenebilir.
İlk geldiğinde maalesef saatin biraz kullanılmış olduğunu farkettim, kasasında da küçük çizikler vardı, fakat iade etmedim. 30 saniye sallamama rağmen 1 dakika çalıştı durdu. Sonra kurma özelliği olduğunu farkettim, 30-40 saniye kurduktan sonra devamlı çalışmaya başladı.

Soyuz saat incelemesi Dsc0971q

Markanın kullandığı mekanizma hakkında birçok söylenti var. Özellikle çin malı mekanizma kullandığı yönünde doğrulanamayan
sadece tahmine dayanan gerek Türkiye'deki forumlarda gerekse yabancı forumlarda bilgiler var. Bu yüzden ben de dağıtıcı firmayı aradım. Bu saatlerde miyota
mekanizma kullanıldığını söylediler. Bildiğim kadarıyla bu firma seiko kadar iyi olmasa da kaliteli bir japon mekanizma üreticisi. Miyota diye arama yapınca citizen saatler karşımıza çıkıyor. Verilen değerler de miyota'nın sitesinde yer alan değerlerle örtüşüyor. Ama bana günde 20 saniye sapma çok fazla geldi. Ama ben 2 günlük kullanımımda böyle bir sapmayı farkedemedim.

Soyuz saat incelemesi Dsc0972

Bu bilgiler de soyuz saatin kendi sitesinden:

StreamLine #808-6-81

Movement: RP 2764, self-winding, 21 jewels.
Case: stainless steel, gold parts: 5 micron gold plating.
Case back: stainless steel, with transparent glass, on screws.
Strap: genuine leather of Italian currying.
Buckle: stainless steel, double folding.
Water resistance: 5 ATM.
Features:
– Central hours, minutes and seconds
– Date display
– Subdials for the Day and Month
– Day/night indicator

Sitesinde 5 micron altın kaplama olduğu yazıyor, ama bana görünümü bakır gibi geldi. Satın aldığım yere bu saat bakır sitesinde neden altın kaplama yazıyorsunuz dedim. Biz dağıtıcının verdiği bilgileri yazarız dediler ve bilgilerin doğru olduğunu söylediler. Emin olmak için saati kuyumcuya götürdüm, bu saattin bakır kaplama olduğunu, belki parlaklığının uzun sürmesi için de altın karıştırılmış olabileceğini söyledi. Yani saat altın kaplama değil.
sifujack

sifujack

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedC.tesi 20 Mart - 7:35

hayırlı olsun iyi günlerde kullanın ,miyota olduğuna göre pek bir sorun çıkarmaz diye düşünüyorum dediğiniz gibi citizenin kalibresidir,eğer çin kalibreli olsaydı sorun olabilrdi en azından parasını haketmezdi bence,20 sn değeride saatin yapacağı maksimum sapma değeridir,şansınıza belki 1-2 sn sapmada da kalabilir ,tabi bu mevsim ve kullanım hareketliliğine göre değişebilir

eskisi gibi kendi kalibrelerini üretselerdi bu saat çok daha fazla tutulur ve bilinirdi
aydintoprak

aydintoprak

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedC.tesi 20 Mart - 7:54

Teşekkür ederim. Bu saati iki gün önce kurmuştum. Ondan sonra bilek hareketiyle kendi kendine kurulacağını düşünüyordum. 2 gün sonra saat durdu. İngilizce verilen bilgide de tam kurmayla en az 42 saat çalışacağı yazmış. Bu saati 42 saatte bir kurmak mı gerekecek. Alt kapaktan pile benzer birşey gözüküyor, ben de bu saati power reserve'li sanmıştım. Yanılıyor muyum yoksa?
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedC.tesi 20 Mart - 8:40

.

En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 9:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
teng

teng

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedC.tesi 20 Mart - 9:06

Tam kurmanın ne kadar zamanda olacağı belli değil ise saati taktığınızda 20 sefer kurun. Ben bu aralar öyle yapmaya başladım, saatlerin performansı arttı.
+- 20 saniye demelerinin sebebi maximum sapmayı söylemeleridir.
Mekanizmayı görebilmemiz için arakdan detaylı çekilmiş resmini yayınlayabilirmisiniz?
aydintoprak

aydintoprak

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedC.tesi 20 Mart - 10:12

Gün içinde çeker yüklerim. Şu anda flaş kullanmak zorunda kalıyorum o da parlama yapıyor. Flaşsız da içi görünmüyor...
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedC.tesi 20 Mart - 13:00

saatinizde üst düzey markaların üst düzey koleksiyonlarından esinlenilme var gibi, iyi günlerde kullanın, rose pvd olması güzel, umarım ileriki yıllarda sorun çıkmaz
aydintoprak

aydintoprak

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedC.tesi 20 Mart - 22:19

Arkadaşlar bu saat kurmayınca çalışmıyor. 30-40 saniye sallıyorum. Koluma takıyorum. 1 dakika çalışıyor, sonra tekrar duruyor. Yoksa bu saat kendinden kurmalı değil mi? Ya da bozuk mu? Çalışırken arkada dönen birşey var, fakat saat durduğunda arkadaki nesnenin de hareketi duruyor.
aydintoprak

aydintoprak

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedC.tesi 20 Mart - 22:25

Soyuz saat incelemesi Dsc0976e

Soyuz saat incelemesi Dsc0977[img]
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedC.tesi 20 Mart - 22:50

Tam tahmin ettigim gibi oldu.
Soyuz'a cok karsi cikmistim, arkadaslarimiz hatirlarlar, dh'te bunun uzerine ciddi bir tartisma olmustu.
Kaplamasi buyuk ihtimalle kirmizi altindir ama buna kaplama demek biraz zor daha dogrusu belki, altin suyuna batirmislardir.
Biraz uzucu olacak soyleyeceklerim sayin Aydin bey, ama en azindan referans olarak kalir diye dusunuyorum.
Makine'nin myota oldugunu hic sanmiyorum, ben myota'larda gosterge dagiliminin boyle oldugunu hic gormedim, gosterge dagilimi ve ay gostergesi tam ucuz cin makinelerine benziyor, kaldi ki makinenin islemesindeki brut tarz da ayni duyguyu veriyor.
Yine saat kolda tasinirken kendiliginden kurulmamasi da ayni belirtiler, makine o kadar cheap ki her yerinde sikintilar olusabilir, keske bir seiko 5 alsaydiniz.

Arkadaslar ozellikle soyleyecegim sey, saat alirken fonksiyonlari fazla ve fiyati cok ucuz ise kendinize bir sorun, ayni fonksiyonlari tasiyan bir baska saat en azindan 500-1000€ civarindan basliyorsa bunun 50€ olmasi normalmidir. Altinda bir bityenigi yok mudur?
Cok fonksiyonlu saat alacaksaniz mutlaka fiyati da ona gore olacaktir, tabi ki kazik yememeye calisarak.

Aydin bey, size nacizane tavsiyem, bu saati mumkun olan en kisa surede satin ve size yeni bir saat alirken bizler de yardimci olmaya calisalim.

Aslinda hic negatif konusmamaya ozen gosteririm ama ozur dileyerek burada dayanamadigimi soylemek istiyorum.

Uzgunum dostum.
http://www.turksaatforumu.com
teng

teng

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedC.tesi 20 Mart - 23:27

Watcher haklı, bu mekanizma Çin malı. miyota ile çok benzerliği olduğu için ayırdedilmesi çok zor ancak işçilik kalitesi ve rotorun üzerindeki 3 küçük düğme ile ayırdedilebiliyor. Aynı mekanizmadan bende de var.
Bu mekanizma sanırım komplike saat imitasyonlarında çok kullanışlı , çünkü hem bendeki saat hem gördüklerim komplikasyon taklidi idi.
aydintoprak

aydintoprak

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedPaz 21 Mart - 0:54

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. En kısa sürede geri vereceğim. Bu konu bu marka saati almak isteyenler için de bir rehber olmuş olur.
aydintoprak

aydintoprak

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedPaz 21 Mart - 1:18

Dağıtıcı firma itagold'u aramış ve saatin içinde bulunan mekanizmayı sormuştum, bunu neden sorduğumu sorduklarında ise, mekanizma saatin kalitesini belirler, o yüzden soruyorum demiştim. Cevap olarak da Japon Miyota kullanıyoruz, 500 saatte tamir için 10 saat döndü, bu sayıda normal demişti. Anlaşılan bana verilen bilgiler doğru değil, ya da bendeki saat bu 10 saatin içerisinde yer alıyor. İşin tuhaf tarafı, alışverişssatinin neden bu saatlerde bilmek kaç liradan %80'e kadar indirim yaptım diyerek, satarak insanları kandırması... bu saatin değeri o kadar bile etmezmiş..
deka

deka

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedPaz 21 Mart - 4:13

İndirim konusuna takılmayın bu indirimlerle çok çok daha kaliteli eta makinalı saatler mevcut ve çoğu arkadaşımız da aldı, kalanlar içinde beğenirseniz Hamilton lar hala böyle, bende çok teknik bilgi sahibi olmamama rağmen bende makinayı ilk mesajlarınızda verdiğiniz uzak çekim fotolara göre hakiki çin makinası duygusunun oluştuğunu bilmenizi isterim.
silver

silver

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedPaz 21 Mart - 6:37

Yabancı dergilere saat reklamı veriyorlar şu model binlerce euro diye, son zamanların en yüksek kar eden şirket heralde Smile O fiyata şu bayanıda yanında verseler anca kurtarır Very Happy

Soyuz saat incelemesi Eccentric07_01
deka

deka

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedPaz 21 Mart - 6:57

Bu yorum üzerine reklamla ilgili birşeyler diyeceğimde, gerek terbiyem, gerekse de forum kuralları engel oluyor. fumeur
teng

teng

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedPaz 21 Mart - 7:17

Evet bende şapkanın orantısız büyüklüğünü son derece çirkin buldum muhaha
deka

deka

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedPaz 21 Mart - 7:19

Sanırım mimari açıdan. ok1
teng

teng

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedPaz 21 Mart - 7:20

Şapka ile tişort uymamış o açıdan diable
deka

deka

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedPaz 21 Mart - 7:23

Sonuçda iş mimariye dayanıyor ya. fumeur , mimari tasarım, iç mimari, peyzaj mimari,vs. diable
silver

silver

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedPaz 21 Mart - 7:27

Bırakın şapkayı in-house mekanizma var ablada baris ilani
deka

deka

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedPaz 21 Mart - 7:29

Ha bak o başka, ben zaten o konuyu yukarıda zimmen de olsa işlemiştim. fumeur
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedPaz 21 Mart - 9:27

diable
şapka cidden kel alaka
yanlız kızın elinde saat varmış sonradan farkettim guluyor

silver demiş ki:
Bırakın şapkayı in-house mekanizma var ablada baris ilani
deka

deka

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedPaz 21 Mart - 9:51

Sen saati yine iyi farketmişsin, biz başka yerlere bakacağız derken onu kaçırmışız. fumeur taskafa Arrow
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedPaz 21 Mart - 10:04

yaw ben dh'te bu hatunlarin resimlerini yayinladigimda yurtdisinda olduguma sukretmistim, yoksa adamlar beni vuracaklardi.
http://www.turksaatforumu.com
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedPaz 21 Mart - 10:12

.

En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 9:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedPaz 21 Mart - 13:49

bu birazda şeye benzemiş; geçensen istanbul autoshowda çinli markaların standlarında korkunç bir kalabalık vardı; arabalarda bi numara yok tabi napalım demişler etek giymeyi unutan hatunları doldurmuşlardı
aydintoprak

aydintoprak

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedSalı 23 Mart - 10:42

Saati iade ettim. Paramı karta yatırdılar; ama saatteki makinenin kesinlikle çin malı olduğunu kabul etmediler, bu saatleri 700-1000 aralığında sattıklarını, alanların çok memnun kaldıklarını bu zamana kadar da bir sorun çıkarmadığını söylediler. Saatlerin tasarımı ve fiyatı çok iyi, ama mekanizma gerçekten kafa karıştırıyor. Acaba bu saat sadece elle mi kuruluyordu, yoksa otomatik değil miydi? Sitesinde chrono'lu modellerinde manual-winding yazıyor, otomatik olduğuna ilişkin bir ibare yok. Şimdilik kendime bir tane pulsar otomatik aldım, bununla idare etmeye çalışacağım.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedSalı 23 Mart - 10:56

İyi yapmış ve kurtarmışsın, hayırlı olsun. ok1
ertay

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedSalı 23 Mart - 11:22

Kizcagiz saati tanitacagim derken, telasla pantolonunu giymeyide unutmus.
sifujack

sifujack

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedSalı 23 Mart - 11:52

eğer şansınız da yaver giderse pulsarınızın soyuz gibi hiç problem çıkaracağını düşünmüyorum,evet tasarımları belki karşılaştırılamaz ama kalibre kalitesi çok daha iyidir,hayırlı olsun
teng

teng

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedSalı 23 Mart - 22:58

Hadi geçmiş olsun, bayanı da iade ettiniz di mi ? Very Happy
MortingenStrasse

MortingenStrasse

MesajKonu: Geri: Soyuz saat incelemesi   Soyuz saat incelemesi Icon_minipostedC.tesi 10 Nis. - 12:12

Ben de iade etmenize sevindim, zaten ayıplı mal kategorisine giriyor satıcının söyledikleri nedeniyle.

Soyuz saat incelemesi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Soyuz
» Soyuz
» ...(SAAT KORDONU YAPILIR)...HER TÜRLÜ SAATE ÖZEL TASARIM EL YAPIMI DERİ SAAT KAYIŞI-SAAT KORDONU YAPILIR....
» Ölüm, saat başı kendini hatırlatıyor, Prag saat kulesi.
» Uygun fiyata el yapımı Armand Nicolet saat son 9 saat 56 dakika