Valjoux
| Konu: Roskopf cep saati Perş. 25 Mart - 7:36 | |
|
En son Valjoux tarafından Perş. 25 Mart - 20:29 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
hipogrif
Mesaj Sayısı : 58 Kayıt tarihi : 23/03/10 Yaş : 38 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Roskopf cep saati Perş. 25 Mart - 9:46 | |
| makine 1950 lerin makinelerine benziyor. ne zaman yapılmış bu saat? benim gördüğüm roskopf makinlerinden daha farklı | |
|
barett
| Konu: Geri: Roskopf cep saati Perş. 25 Mart - 11:34 | |
| Himm iste bir roskopf konusu acizane ustatlarin affina signip biraz degineyim. roskopf bir marka ve ilk defa yapitigi vede adini verdigi esefman sistemi ile taninir turkiyede bu sisteme tel masa derler ve fazla sevmezler.her esefman roskopf saati roskopf markasi degildir.Valjoux arkadasin ekledigi resim tel masa ama roskopf degil yani sistem roskopf, roskopf yapildiginda saatte bir cigir acmis saglam, dayanikli ve ucuz olmasi ile taninmis saatler ondan sonra lortlar tabakasindan cikmis avam tabakasinin cebine girmeye baslamis saatler. gunumuzde bir cok unlu saat firmasi roskopf makineleri ile sektore girmislerdir.1850 yillarda saate patent alabilmis ve seri uretime gecmistir. bunlarda ilk uretim nadir bulunan roskopfun ilk modelleri on cam acilarak elle ayar yapilir.trenli saatleri mesurdur.bir cok limitli uretimi vardir bilinen patentli bazi roskopf lar soyle roskopf patent,A.roskopf ,W.roskopf ,GRE.roskopf ,luis roskopf , H.roskopf ,K.roskopf,tolle roskopf,pere roskopf ,J.roskopf gibi aklima gelen modelleri vardir.normal modelleri ucuza temin edilir ama limitli ve spesyal modelleri iyi para yapar.kolay kolay ariza yapmazlar.elimden geldigince bir kac foto ekleyeyim | |
|
hipogrif
| Konu: Geri: Roskopf cep saati Perş. 25 Mart - 11:42 | |
| teşekkürler barett | |
|
barett
| Konu: Geri: Roskopf cep saati Perş. 25 Mart - 11:44 | |
| | |
|
hipogrif
| |
Valjoux
| Konu: Geri: Roskopf cep saati Perş. 25 Mart - 20:50 | |
| Başlığı açtıktan sonra fikir vermesi için tel maşa saatin fotoğrafını yükledim elimde roskopf olsaydı mutlaka daha güzel olurdu.Bu sabahta saatin kadran tarafından olan fotoğrafını yükledim. Bu saatin 1950 gibi üretildiğini pek sanmıyorum netten bir araştırıp bakmak lazım. "barett" başlıklar açıldıkça sende de ne hazineler varmış ortaya çıkıyor.Bunlarla ilgili bilgileri paylaşırsan güzel olur. | |
|
hipogrif
| Konu: Geri: Roskopf cep saati Perş. 25 Mart - 22:01 | |
| ingersoll markalı olabileceğini düşünmüştüm ama kadran fotoğrafını koyunca gördüm ki gerçekten de öyleymiş. benim bildiğim, bu saatler 1950 ler ve 60 larda çokça uretilmiştir aynı bu makineyle. hatta ebay de aynı makineyle o yıllarda yapılmış ingersoll çok gördüm. | |
|
hipogrif
| Konu: Geri: Roskopf cep saati Perş. 25 Mart - 23:58 | |
| bilgiğim kadarıyla ingersoll şirketi amerikada kurulmuş. daha sonra 1908 de trenton saat şirketini saat almış ki o dönem de ingersoll- trenton watch company adıyla saatler üretmiş. ikinci dünya savaşından sonra ingiliz bir şirket satın almış galiba. yanlış değildir umarım yazdıklarım | |
|