Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Roskopf cep saati

3 posters
YazarMesaj
Valjoux

Valjoux

Roskopf cep saati Empty
MesajKonu: Roskopf cep saati   Roskopf cep saati Icon_minipostedPerş. 25 Mart - 7:36

En son Valjoux tarafından Perş. 25 Mart - 20:29 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
hipogrif

hipogrif

Roskopf cep saati Empty
MesajKonu: Geri: Roskopf cep saati   Roskopf cep saati Icon_minipostedPerş. 25 Mart - 9:46

makine 1950 lerin makinelerine benziyor. ne zaman yapılmış bu saat? benim gördüğüm roskopf makinlerinden daha farklı
barett

barett

Roskopf cep saati Empty
MesajKonu: Geri: Roskopf cep saati   Roskopf cep saati Icon_minipostedPerş. 25 Mart - 11:34

Himm iste bir roskopf konusu acizane ustatlarin affina signip biraz degineyim.
Roskopf cep saati Roskanker
Roskopf cep saati Fig47echappementroskopf
roskopf bir marka ve ilk defa yapitigi vede adini verdigi esefman sistemi ile taninir turkiyede bu sisteme tel masa derler ve fazla sevmezler.her esefman roskopf saati roskopf markasi degildir.Valjoux arkadasin ekledigi resim tel masa ama roskopf degil yani sistem roskopf, roskopf yapildiginda saatte bir cigir acmis saglam, dayanikli ve ucuz olmasi ile taninmis saatler ondan sonra lortlar tabakasindan cikmis avam tabakasinin cebine girmeye baslamis saatler. gunumuzde bir cok unlu saat firmasi roskopf makineleri ile sektore girmislerdir.1850 yillarda saate patent alabilmis ve seri uretime gecmistir.
Roskopf cep saati Roskopfuhren400
Roskopf cep saati Rkopfwerke400
bunlarda ilk uretim nadir bulunan roskopfun ilk modelleri on cam acilarak elle ayar yapilir.trenli saatleri mesurdur.bir cok limitli uretimi vardir bilinen patentli bazi roskopf lar soyle roskopf patent,A.roskopf ,W.roskopf ,GRE.roskopf ,luis roskopf , H.roskopf ,K.roskopf,tolle roskopf,pere roskopf ,J.roskopf gibi aklima gelen modelleri vardir.normal modelleri ucuza temin edilir ama limitli ve spesyal modelleri iyi para yapar.kolay kolay ariza yapmazlar.elimden geldigince bir kac foto ekleyeyim
hipogrif

hipogrif

Roskopf cep saati Empty
MesajKonu: Geri: Roskopf cep saati   Roskopf cep saati Icon_minipostedPerş. 25 Mart - 11:42

teşekkürler barett Smile
barett

barett

Roskopf cep saati Empty
MesajKonu: Geri: Roskopf cep saati   Roskopf cep saati Icon_minipostedPerş. 25 Mart - 11:44

Roskopf cep saati Sdc11223
Roskopf cep saati Sdc11224
Roskopf cep saati Sdc11225
Roskopf cep saati Sdc11227e
Roskopf cep saati Sdc11228o
Roskopf cep saati Sdc11229e
Roskopf cep saati Sdc11230
Roskopf cep saati Sdc11231

Roskopf cep saati Sdc11232
Roskopf cep saati Sdc11234v
Roskopf cep saati Sdc11235e
Roskopf cep saati Sdc11236
Roskopf cep saati Sdc11238h
Roskopf cep saati Sdc11240
Roskopf cep saati Sdc11241q
hipogrif

hipogrif

Roskopf cep saati Empty
MesajKonu: Geri: Roskopf cep saati   Roskopf cep saati Icon_minipostedPerş. 25 Mart - 12:42

tek kelimeyle muhteşemler ok1 Very Happy
Valjoux

Valjoux

Roskopf cep saati Empty
MesajKonu: Geri: Roskopf cep saati   Roskopf cep saati Icon_minipostedPerş. 25 Mart - 20:50

Başlığı açtıktan sonra fikir vermesi için tel maşa saatin fotoğrafını yükledim elimde roskopf olsaydı mutlaka daha güzel olurdu.Bu sabahta saatin kadran tarafından olan fotoğrafını yükledim.
Bu saatin 1950 gibi üretildiğini pek sanmıyorum netten bir araştırıp bakmak lazım.
"barett" başlıklar açıldıkça sende de ne hazineler varmış ortaya çıkıyor.Bunlarla ilgili bilgileri paylaşırsan güzel olur. ok1
hipogrif

hipogrif

Roskopf cep saati Empty
MesajKonu: Geri: Roskopf cep saati   Roskopf cep saati Icon_minipostedPerş. 25 Mart - 22:01

ingersoll markalı olabileceğini düşünmüştüm ama kadran fotoğrafını koyunca gördüm ki gerçekten de öyleymiş. benim bildiğim, bu saatler 1950 ler ve 60 larda çokça uretilmiştir aynı bu makineyle. hatta ebay de aynı makineyle o yıllarda yapılmış ingersoll çok gördüm.
hipogrif

hipogrif

Roskopf cep saati Empty
MesajKonu: Geri: Roskopf cep saati   Roskopf cep saati Icon_minipostedPerş. 25 Mart - 23:58

bilgiğim kadarıyla ingersoll şirketi amerikada kurulmuş. daha sonra 1908 de trenton saat şirketini saat almış ki o dönem de ingersoll- trenton watch company adıyla saatler üretmiş. ikinci dünya savaşından sonra ingiliz bir şirket satın almış galiba. yanlış değildir umarım yazdıklarım Smile

Roskopf cep saati
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» F.M.S. Duvar Saati
» İlk kol saati...
» İskelet cep saati
» Esimin Saati
» Bu saati alıyorum