Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Paketa kurmalı saatler uygun mu ?

+6
M.Ali Sade
parabellum p08
fate
watcher
mehmettt
crazyhours
10 posters
YazarMesaj
crazyhours

crazyhours

Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Empty
MesajKonu: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedSalı 30 Mart - 2:50

Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Raketa
Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Picturerg
bu marka ve fiyatlar konusunda bilgim yok ama bir saatçi de 35 tl ye satıldıklarını görünce sormak istedim ustalar ne der bu işe
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedSalı 30 Mart - 2:50

kurmalı hepsi de
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedSalı 30 Mart - 2:55

samsuna zamanında gelen rus tüccarlardan alınmışlar poljotla aynı dedi eleman ben de poljot ne dedim Smile yav bu devir de kurmalı mı olur dedim bu antikalara en son fiyat dedim Smile 30 a geldi 3 5 tane almaya değerse alsam mı hesaplayamadım çıktım buraya geldim ...
mehmettt

mehmettt

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedSalı 30 Mart - 3:07

crazyhours demiş ki:
samsuna zamanında gelen rus tüccarlardan alınmışlar poljotla aynı dedi eleman ben de poljot ne dedim Smile yav bu devir de kurmalı mı olur dedim bu antikalara en son fiyat dedim Smile 30 a geldi 3 5 tane almaya değerse alsam mı hesaplayamadım çıktım buraya geldim ...

Tanesi 30 TL'ye 3-5 tane alın derim hoşunuza gittiyse ve poljotla aynıysa makinesi. 5 tane bile çok olur bence 3 tane alın yeter, 90 TL nerelere gitmiyor ki.
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedSalı 30 Mart - 3:13

aynı dedi ama onu sormak istedim aynı olma şansı var mı merak ettim
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedSalı 30 Mart - 3:22

Bunlar 70 lerden modeller galiba, yani New old stock.
Makinesi poljot'mu pek emin degilim ama onemli degil, o yillarin rus saatleri fena degildi, bu fiyata ben de olsam en az 3-5 tane alirdim, maksat koleksiyonda renk olsun Very Happy
http://www.turksaatforumu.com
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedSalı 30 Mart - 3:28

yaşşa watcher tam benim içimden geçenler Smile))
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedSalı 30 Mart - 3:31

bugün kolunuzda hangi saatlLER var yapacağım Smile alınca tabi
fate

fate

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedSalı 30 Mart - 6:37

Üst resimde sağdan ikinciyi çok beğendim miammiam
mehmettt

mehmettt

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedSalı 30 Mart - 6:54

bence de en güzel ve sade olanı o, onu kaçırmayın derim, bir de altta soldan ikinci güzel
fate

fate

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedSalı 30 Mart - 6:56

Pm attım bakalım monstre
parabellum p08

parabellum p08

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedÇarş. 31 Mart - 19:42

Sayın Crazyhours, bu resimlerdeki, öğretmenevinin alt köşesindeki saatçinin vitrinine benziyor, doğru mudur? Eğer orası ise vitrinin arkasında, yere yakın yerde altın kasalar da mevcut. Bence oldukça güzel rus klasikleri bunlar. Ben keşfettiğimde, daha kayışları bile takılmamıştı, sarılı duruyordu yavrucaklar. Oradaki bordo kadranlı altın kasalı Vostok favorim olmuştu. 2 Parel alarak yetinmiştim o gün yazık.Bayan modelleri de var bildiğim kadarıyla. Arkası gemi gravürlü molnija cep saatleri de olması lazım orada, onları da değerlendirebilirsin. Naylonları ile durduğu için çizilmemiş olacaklardır. Bazılarında 2209 makine vardı hatırladığım kadarıyla. Cep saatlerinde ise SU 3602 makineleri hatırlıyorum yine. Markalara gelince Rus olarak, Vostok, Poljot, Polet, Molnija, Slava, Serkisof, Luch ve Raketa var. Parel olarak da, resimde görülenden başka, yuvarlak kasalı ST96 makineli kurmalılar vardı. Fiyat bence sudan ucuz, Oradaki genç arkadaş, dükkan sahibinin oğludur, eğer muhabbeti ilerletebilirsen daha çok hazineler var orada. Samsun'a gelince beni ararsan, bunların yanında bakabileceğimiz başka mekanlar da biliyorum Yardımcı olmak isterim dostum. Saygılarımla.
M.Ali Sade

M.Ali Sade

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedÇarş. 31 Mart - 20:18

Alt resimdeki kare çok güzel.30 a veriyorsa düşünmeden al.

Eski Rus pazarlarından kalma malzemeler muhtemelen.
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedPerş. 1 Nis. - 0:45

valla güzel bir pazarlıkla kaç tane alabilirim bakalım deneyeceğim parabellum hocam bakma imkanı olursa mutlaka ararım teşekkür ederim
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedPerş. 1 Nis. - 0:47

yer de tam orası Smile samsunda
mehmettt

mehmettt

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedCuma 2 Nis. - 5:07

Aldığınızda deneyimlerinizi bizimle de paylaşın. Poljotlara çok iyi diyorlar bakalım bunlar nasıl çıkacak.
uzbey

uzbey

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedCuma 2 Nis. - 9:40

bu raketalardan keşke benim buralarda da olsaydı. birkaç tane alırdım ben de Crying or Very sad
Smile
mehmettt

mehmettt

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedCuma 2 Nis. - 9:48

uzbey demiş ki:
bu raketalardan keşke benim buralarda da olsaydı. birkaç tane alırdım ben de Crying or Very sad
Smile

keşke istanbulda görsek de alsak 2-3 tane
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedPerş. 8 Nis. - 0:39

sevgili arkadaşlar 8 adet aldım ......burda fotoları olmayanlar da var . aldıklarımdan 3 tanesi alt sıradaki 3,4,5 nci saatler ve 5 tane daha fotosuz . hepsi mika camlı bir tanesi poljot eve geldim durdu Smile kare olan da hiç çalışmıyordu yaşar ustaya emanet ettim onun markası raketa idi marka ve sayı sıralarsak 1 poljot 2 slava (makineleri çok güzel görünüyor 26 taşlı bunlar )2 raketa 2 vostok 1 tane de parfis var bunda swiss made yazıyor. ama seçemedim tam yav aldıklarım hep birbirine benziyor sanki Smile fate arkadaşın beğendiğini de göremedim galiba satılmış fotoları ceple çekip koyacağım makinem 3 gün sonra gelecek kısa bir tatile çıktı kendisi Smile
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedPerş. 8 Nis. - 0:44

Hayirli olsun sevgili crazy,
Goreceksin new old stock saatler cok keyif vericidir, dusunsene hem antika hem de sifir, ilk sahibi sen oluyorsun.
Bunun tek sikintisi, insan takmaya ve ikinci el haline getirmeye kiyamiyor, bu asamada olusacak duygularini cok merak ediyorum.
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedPerş. 8 Nis. - 0:52

Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Img00151201004081442
soldan sağa 1-slava 26 taşlı kurma koluyla birlikte 40 mm 2-parfis 17 taş 3-poljot o da 17 4 vostok o da 17 hepsi mika camlı makinelerden ise 1nci slavanınki hoş görünüyor bayağı fotolar 3 4 güne koyarım diğerlerinide tabi
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedPerş. 8 Nis. - 0:55

abi aynen birer defa takayım dedim baktım iş çığırından çıkıyor koluma tutup bakıyorum yine olmuyor seslerini dinliyorum ne yapacağımı şaşırdım Smile
fate

fate

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedPerş. 8 Nis. - 1:32

crazyhours demiş ki:
fate arkadaşın beğendiğini de göremedim

Napalım kısmet değilmiş Crying or Very sad

Yine de teşekkür ederim crazy by

Bu arada saatlerin hayırlı olsun Very Happy
kelby

kelby

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedPerş. 8 Nis. - 1:46

30 liraya poljotmu? vostokmu? hiç düşünmeden hepsini bile alabilirdin.
hayırlı olsun gülerek kullan.

bende bulabilirsem koleksiyonluk poljot alarm almayı düşünüyorum.
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedPerş. 8 Nis. - 3:10

soldan birinciyi açtım makine de 2824 yazıyor,saat kurmalı , nasıl oluyor bu?
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedPerş. 8 Nis. - 3:49

pardon 2428 yazıyormuş guluyor
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedPerş. 8 Nis. - 5:13

Bir aralar, rusyada isvicreye ve avrupa pazarina yonelik ihracat icin saatler uretildi, 60-70 li yillarda.
Iclerine de zaman zaman isvicre makineler montajlandi.
Bu 2428 onlardan olmasin?
Yarin biraz arastirma yapayim bakayim.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedPerş. 8 Nis. - 6:05

Hayırlı olsun, güzel saatler, ben soldan 1.yi sevdim.
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedPerş. 8 Nis. - 10:08

deka demiş ki:
Hayırlı olsun, güzel saatler, ben soldan 1.yi sevdim.
buna malın gözünden anlamak denir bence Smile hepsinin içini açtım baktım slava 26 taşlı 2428 yazan makineli saat gerçekten hoş bunun bir de çelik olanını almıştım en büyük çaplı olanda bunlar sanırım kırk mm ölçmüştüm diğerleri 34 38 arası fakat dikkat ettim de bizim adamda hep bu tip saatler var öyle kronolu alarmlı falan yok şimdilik idare etcez
teng

teng

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedPerş. 8 Nis. - 10:17

2428 isviçre makinelerine benzeyen kurmalı bir mekanizma. 70 li yıllarda yapılmış.
crazyhours

crazyhours

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedPerş. 8 Nis. - 10:49

makinem olsaydı onu da koyardım ama gelince artık .sapmaya bakacağım bakalım neler çıkacak
parabellum p08

parabellum p08

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedPerş. 8 Nis. - 20:07

Saatlerin hayırlı olsun dostum. Güzel örnekler seçmişsin. Watcher'ın da dediği gibi bazı Rus saatlerinde , İsviçre makineler kullanıldı geçmişte. Özellikle mekanik alarmlı modellerde. Bunlar daha çok Poljot idi. Üzerinde Polet yazanlar da vardı, ama bilemiyorum. Bunlar aynı markanın değişik yazılışları mı yoksa benim bildiğim üzere farklı markalar mı? Eski saatçiler, bunu Buzer ( Buzzer) diye tabir ediyorlar. Üstteki tepe alarmı, alttaki ise saati kuruyor. Çok farklı ve mekanik bir sesi var. Bendeki alarmlı olanların biri Poleti diğeri de Poljot markalı. Rus saatlerinde makine olarak, basitlik ve sağlamlık tercihi var. Kasalarda bazen çillenme ve korozyon olabiliyor. Bakımla üstesinden gelebilirsin. Özellikle sesleri, diğer mekaniklerden ayırdedilebiliyor. Genelde çivili tabir edilen, ayar vidalı balans kullanılıyor. Bu sebeple, balans dönüşleri oldukça muntazam oluyor. Slava da, Cosmos, Vostok ve Buran gibi, üst düzey bürokratlara ve eskiden Polit büro üyelerine hitab eden, klas ve güzel markalardan biriydi. Tarih şeritlerini fazla zorlamamanı önerebilirim.
Tekrar hayırlı olsun demek istiyorum, crazyhours. Güle güle kullan dostum. Saygılarımla...
parabellum p08

parabellum p08

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedPerş. 8 Nis. - 20:17

fate demiş ki:
Üst resimde sağdan ikinciyi çok beğendim miammiam

Değerli dostum, Raketa, sağlam ve kullanışlı bir Rus klasiğidir. Paket diye bilirler onu. Sizin beğendiğiniz modelin, siyahını restore etme fırsatım olmuştu. İnanın, hani özendirmek gibi olmasın da hakikaten alınacak bir saat. Camları ve balansı kolay bulunabiliyor piyasada. Siyahlarında, akrep ve yelkovanı da beyaz olarak tasarlanmış. Eskiyen örneklerinde, akrep ve yelkovanı, sıkı durun söylüyorum, oje ile yenilenmek mümkün.Evet bayanların kullandığı bir ürün, gayet maskülen bir objeye böyle hayat verebiliyor işte. Golana marka cep saati ile Raketa ( Paketa) kol saatinin akrep ve yelkovanını böyle yeniledim.
Bu saatin sesi de güzeldir. Aynı kasayı Pobeda ( Zafer ) saatlerinde de görebiliyoruz. Onun da saniyesi, AS1130 gibi alttadır. Buzzer denilen mekanik alarmlı olanlarını da daha ziyade ikinci elden tedarik etme yoluna gidilebilir. Bulursam buradan bildireceğime emin olabilirsiniz. Samimiyetle talep eden arkadaşlara yardım etmek benim için bir zevk olacaktır. Saygılarımla...
parabellum p08

parabellum p08

MesajKonu: Geri: Paketa kurmalı saatler uygun mu ?   Paketa kurmalı saatler uygun mu ? Icon_minipostedPerş. 8 Nis. - 20:26

kelby demiş ki:
30 liraya poljotmu? vostokmu? hiç düşünmeden hepsini bile alabilirdin.
hayırlı olsun gülerek kullan.

bende bulabilirsem koleksiyonluk poljot alarm almayı düşünüyorum.

Sayın Kelby, güzel bir seçiminiz var. Mekanik alarmlı Ruslar için size, daha çok Artvin, Rize ve Trabzon tarafındaki dostlarınızdan yada bulunduğunuz şehirde varsa Gürcü göçmenlerinden bunları aramanızı önerebilirim. Eskiden ilk geldiklerinde Ruslar'da hakikaten orjinal ve kaliteli şeyler vardı. Altın çatal bıçak takımları, hafif sanayi makine parçaları, optik oletler, askeri gece görüşten tutun, havyara ve yasadışı malzemelere kadar. Bunları da, kapitalist sistemi ve parayı tanımadıkları için, özellikle düşkün oldukları muz ve şekerlemeye karşılık verebiliyorlardı. 1990 larda gelen ilk Ruslar'ın Rus pazarlarında çektikleri rezillik, hala gözümün önündedir. Neyse konumuza dönersek, aradığınız örnekler az bulunur oldukları için buralardan temin edebileceğinizi düşünüyorum, kolay gelsin dileklerimle, saygılar.

Paketa kurmalı saatler uygun mu ?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Uygun Fiyatlı Şık Saatler
» orjinal orient saatler fiyatlari cok cok uygun
» Submariner benzeri, ETA otomatikli uygun fiyatlı saatler
» Kurmalı otomatik saatler
» ebay'de uygun fiyatlı jacques lemans geneve saatler