| PİLLİ QUARTZ MEKANİZMA | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
ubiquitous
| Konu: PİLLİ QUARTZ MEKANİZMA Paz 31 Tem. - 20:40 | |
| Merhabalar. Benim saat mekanizmaları konusunda pek bilgim yok. Açıkcası bu zamana kadarda mekanizmasına pek önem vermiyordum. Ancak şu sıralar saat arayışındayım ve eskiye nazaran daha çok para harcıyacağımdan saatin ömrüde benim için önem kazandı. Mekanizmalar hakkında birkaç yazı bulmama karşın çok fazla teknik terim içerdiğinden pek anlayamadım. Genel olarak öğrendiğim şey ise pilli, kurmalı ve otomatik mekanizmaların olduğu. Birde eta, pilli quartz, miyota gibi mekanizmalar duydum ki sanırım bunlar kurmalı, otomatik vs. mekanizmaların firmalara göre isimlendirilmiş alt dalları. Bana mekanizmalar hakkında anlaşılır bilgi verebilirseniz sevinirim. Özellikle ömürleri hakkında. Ve pilli quartz mekanizmalarının tercih edilmemesinin sebebi nedir? | |
|
| |
qazokmubec
Mesaj Sayısı : 343 Kayıt tarihi : 01/06/11 Yaş : 49 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: PİLLİ QUARTZ MEKANİZMA Paz 31 Tem. - 21:37 | |
| pilli quartz mekanizma taşıyan saatler mücevherat statü'sünden çıkıp işlevsel hale gelir. bu mekanizmaların elektronik ömürleri kalitesine göre 10-50 yıl arasında değişiyor, mekanik saatlerin ise teorik ömürleri yok, 2-4 senede bir düzenli bakım gördüğü müddetçe çalışır. bir de zevk meselesi, mekanik saat otomatikse kurarken kolunuzda tık tık eder, kurmalıysa arada bir okşamak zorunda kalırsınız, bir canlılık hissi uyandırır, pillilerde aksesuarla böyle bir bağ geliştirmek mümkün değildir. | |
|
| |
ubiquitous
| Konu: Geri: PİLLİ QUARTZ MEKANİZMA Paz 31 Tem. - 21:42 | |
| Vay anladım aslında çok hoşmuş bu söylediğiniz şey. Saatinle bağ kurmak yani güzel bi olay. | |
|
| |
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
| |
| |
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: PİLLİ QUARTZ MEKANİZMA Ptsi 1 Ağus. - 20:05 | |
| | |
|
| |
HalitMurat
| Konu: Geri: PİLLİ QUARTZ MEKANİZMA Perş. 11 Ağus. - 15:58 | |
| satın alabileceğiniz en ucuz saat artık 400-500 TL civarında | |
|
| |
ofis
| Konu: Geri: PİLLİ QUARTZ MEKANİZMA Perş. 11 Ağus. - 19:08 | |
| korkutmasaydık. arkadaştan 3. mesaj gelmemiş. satış bölümünde uygun fiyatlı saatler mevcut bu aralar, ucundan başlaya bilirsiniz.başlamasanız bile arada uğrayın sohbet edelim | |
|
| |
ubiquitous
| Konu: Geri: PİLLİ QUARTZ MEKANİZMA C.tesi 13 Ağus. - 10:33 | |
| Özür dilerim geç cevap için. Bu konuda acemi olduğum gibi insanın yeni üye olduğu bi forum sitesine alışmasıda zaman alıyo. Sanırım şimdilik sadece bu güzel saatleri takip etmekle yetinmek durumundayım. İleride yapıcağım işi şuanda yapan meslektaşlarım gibi kaliteli saat hevesi bende de para kazanmaya başladıktan sonra boy göstericektir. Ben şuanda ucuz ve kalite olarak idare edicek birkaç saat bulma çabasındayım. Bu konuda sizden destek almak isterim tabiki. Ayrıca hoşbulduk çok teşekkür ederim. | |
|
| |
ofis
| Konu: Geri: PİLLİ QUARTZ MEKANİZMA C.tesi 13 Ağus. - 22:39 | |
| işe bir seiko5 ile başlayabilirsiniz.
satış bölümünde iyi fırsatlar mevcut pişman olmazsınız. | |
|
| |
ubiquitous
| Konu: Geri: PİLLİ QUARTZ MEKANİZMA Paz 14 Ağus. - 2:37 | |
| | |
|
| |
ofis
| Konu: Geri: PİLLİ QUARTZ MEKANİZMA Paz 14 Ağus. - 3:41 | |
| bu tarz istiyorsanız casio kendini kanıtlamış bir marka olarak tercih edilmeli. | |
|
| |
ubiquitous
| Konu: Geri: PİLLİ QUARTZ MEKANİZMA Paz 14 Ağus. - 5:09 | |
| Casio Edifice serisindeki bi çok saati genellikle beğenmeme karşın yine bütçemi aşıyolar. Ancak uygun fiyata bulursam onlarıda düşünürüm tabiki. Pulsar ve Lorus Seiko'nun alt markaları olarak biliyorum bunlar kalite olarak kötü müdür? Ve hizlisaat.com hakkında bir bilginiz var mı? | |
|
| |
asiruh2009
| Konu: Geri: PİLLİ QUARTZ MEKANİZMA C.tesi 25 Şub. - 22:18 | |
| mekanik saat ruh sahibidir pilli saat ise ruhu senden ister verirsin vermessin osana kalmış.ama bir sanat eseri istersen mekanik saat sadece işlevsel pratik bir makine istersen quartz. | |
|
| |
| PİLLİ QUARTZ MEKANİZMA | |
|