| hamilton tissot mekanizmaları hakkında | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
kargakara
| Konu: hamilton tissot mekanizmaları hakkında C.tesi 28 Ağus. - 14:08 | |
| saat almaya ilk karar verdiğimde türkçe kaynak olarak bir forum sitesinin sadece bir topiğini bulabilmiştim. kendime seiko 5 almaya karar vermiştim. mekanizmalar la da ilgili temel bilgiler öğrenmiştim. o sıralar ucuz bir poljot alma peşindeydim. kendi başına bir forum sitesine kavuşmamızın zamanı gelmişti. Şimdi bütçemi biraz daha genişletip yeni eta mekanizmalı bir saat almayı düşünüyorum. Şu an için maksimum 1500 lira civarında bir saat için iki marka gözüme çarpıyor. Hamilton ve Tissot.. Bu iki markadan hamilton çok daha kaliteli geliyor gözüme, ama kronometreli saatleri benim bütçemin üzerinde. Tissotta ise uygun fiyatlı ve eta mekanizmalı modeller var. Beğendiğim Tissot modelin linkini koyuyorum. http://www.konyalisaat.com.tr/product_info.asp?id=16165&product=Tissot-T014.427.16.031.00Bu modelde ucuz ETA C01.211 mekanizması kullanılmış. Aynı mekanizma swatch'larda da bulunmakta. öte yandan hamiltondan beğendiğim saat şekil olarak daha çok hoşuma gidiyor. http://www.saatvesaat.com/urun.asp?id=29822&urun=Hamilton+HM70615733ve kullandığı standart bir eta 2824-2 otomatik mekanizma. hamilton gerek tasarım olarak gerek pek çok saatinin otomatik mekanizma olması ile ön plana çıkıyor. öte yandan fonksiyonellik olarak tissot ta aklımın bir köşesini kurcalayıp duruyor. başka bir hamilton saati de var ki ikinci bir saat dilimini aynı anda göstermek gibi bir kabiliyeti ile oda hoşuma gidiyor http://www.saatvesaat.com/urun.asp?id=24983&urun=Hamilton+HM77675333kullandığı mekanizma da 2893-1 ilk linkini koyduğum hamilton saatinin şeklini çok beğendim. tissot kronometresi ile listeme girdi. üçüncü olarak verdiğim linkteki hamilton geçen senenin modeli olduğundan aynı mekanizmayı kullanan 2010 modellerine göre 500 lira ucuz. mekanizma olarak nasıl bir sıralama yapmamız gerekir ? yoksa hepsi de etanın ucuz mekanizmalarından mıdır? gerçi 2824 çok pahalı modellerde de görülmekte marka olarak hamilton ve tissot arasında bir karşılaştırma yapabilirmiyiz ? hamilton benim gözümde omega ya ucuz ve kaliteli bir alternatif gibi geliyor. bilir kişilerin değerli yorumlarını sabırsızlıkla bekliyor, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: hamilton tissot mekanizmaları hakkında C.tesi 28 Ağus. - 20:39 | |
| Hamilton ile Tissot aynı mekanizmayı yani Eta'yı kullanır. kHatta Longines, Baume Mercier, Raymonde Weil, Movado, Certina, Mido gibi orta sınıf firmalar da Eta lullanırlar. Aslına bakarsanız 8-10 firma hariç bütün saat markaları Eta kullanır aradaki farkı belirleyen unsur mekanizmanın gradesi ama bundan daha belirleyici unsur markanın ismidir. Aynı Valjoux 7750 mekanizmalı bir saate Tag- Heuer'de 4-5000 lira verirken aynı mekanizmalı bir Tissot 1500 tl dir. Ama dediğim gibi arada biraz kalite farkı olabilir. Hamilton ile Tissot aynı grubun aynı kategorideki firmalarıdır. İkisi de aynı kalite mekanizma kullanır. Hamilton mekanik saatlere daha fazla ağırlık verdiği için daha üst düzey görünebilir, fark sadece budur. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: hamilton tissot mekanizmaları hakkında C.tesi 28 Ağus. - 22:24 | |
| tissot mu hamilton mu ise eğer konu. hangisinin modeli gönlünüze daha çok yatıyorsa onu alın. fark yok. ancak, teng'in de dediğin gibi daha mekanikçi olması açısından ben hamilton derim. fiyat olarak tissot daha uyguna geliyorsa tissotu alın. yukarıdaki modellerden seçecekseniz, öncelike alacağınız saati nerelerde kullanacaksanız? tissot hem spor hem de takım ile gidecek güzel bir saate benziyor. | |
|
| |
kargakara
| Konu: Geri: hamilton tissot mekanizmaları hakkında Paz 29 Ağus. - 0:57 | |
| takım kıyafet giymediğimim için saati kullanmak için özel bir mekanım yok, hem işte hem de hemde günlük kullanım için takabileceğim bir saat olacak. tissot hamilton modellerinden biraz daha pahalı ve tasarım olarakta daha sade. Mekanizma olarak kronometresi bulunduğu için bir adım öne geçmişti. Ama ETA C01.211 mekanizması eta firmasının ucuz saatler için ürettiği bir modelmiş, içinde plastik parçalar da bulunmaktaymış. Hamiltonun tasarımı ise daha çarpıcı, sanırım bir süpriz olmazsa tercihimi hamiltondan yana kullanmak istiyorum. Valjoux 7750 mekanizmasını kullanan ve 1500 lira civarında bir saat bulamadım ne yazik ki. Tissot 1500 liraya ancak ETA C01.211 veriyor | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: hamilton tissot mekanizmaları hakkında Paz 29 Ağus. - 1:35 | |
| Tissot Le Locle chrono 1500 gibi bir fiyata Tahtakale Akdeniz ticaret'te yok mu ? Peşin ödemede % 30 indirim yapmıyorlarsa o mağazanın kapısını vurarak çıkın Gucci'nin çok şık ve temiz bir ikinci el Valjoux'u vardı 1250 tl...
En son teng tarafından Paz 29 Ağus. - 1:39 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: hamilton tissot mekanizmaları hakkında Paz 29 Ağus. - 1:38 | |
| - vervito demiş ki:
- tissot mu hamilton mu ise eğer konu. hangisinin modeli gönlünüze daha çok yatıyorsa onu alın. fark yok. ancak, teng'in de dediğin gibi daha mekanikçi olması açısından ben hamilton derim. fiyat olarak tissot daha uyguna geliyorsa tissotu alın.
yukarıdaki modellerden seçecekseniz, öncelike alacağınız saati nerelerde kullanacaksanız? tissot hem spor hem de takım ile gidecek güzel bir saate benziyor. 1250 tl ye Gucci nin Valjoux 7750 sini görmüştük, ayrıca 1500 tl ye başka bir Valjoux yokmuydu ? | |
|
| |
kargakara
| Konu: Geri: hamilton tissot mekanizmaları hakkında Paz 29 Ağus. - 2:28 | |
| | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: hamilton tissot mekanizmaları hakkında Paz 29 Ağus. - 3:40 | |
| - teng demiş ki:
- vervito demiş ki:
- tissot mu hamilton mu ise eğer konu. hangisinin modeli gönlünüze daha çok yatıyorsa onu alın. fark yok. ancak, teng'in de dediğin gibi daha mekanikçi olması açısından ben hamilton derim. fiyat olarak tissot daha uyguna geliyorsa tissotu alın.
yukarıdaki modellerden seçecekseniz, öncelike alacağınız saati nerelerde kullanacaksanız? tissot hem spor hem de takım ile gidecek güzel bir saate benziyor. 1250 tl ye Gucci nin Valjoux 7750 sini görmüştük, ayrıca 1500 tl ye başka bir Valjoux yokmuydu ? o 1250lik gucci çok iyiydir. şıkır şıkırdı. vitrinde. fiyatını belki biraz pazarlıkla 1100e kadar indirmek de olur.. belki... | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: hamilton tissot mekanizmaları hakkında Paz 29 Ağus. - 9:15 | |
| - kargakara demiş ki:
- benim araştırmalarım hep internet üzerinden oldu dediğiniz yerlere de bakarım. Tek korkum replika ihtimali oluyor. o yüzden distribütörlüğünü yapan saatçilere baktım hep.
Bu arada Tissot Le Locle chrono hepsiburada da 2000 liraya gidiyor gittigidiyorda ise inanılmaz düşük bir fiyata kapanmış. İnsan replikamı diye şüphe ediyor http://urun.gittigidiyor.com/TISSOT-LE-LOCLE-T41-1423-33-AUTOMATIC-699TL_W0QQidZZ24202287 Hepsiburada'dan saat almak tuzluya gelebilir, çünkü liste fiyatından satıyorlar. % 30 indirimsiz pahalıya gelir. 700 liraya Le Locle olabilir, zaten liste fiyatı da 700 chf gibi idi. Sözünü ettiğimiz Gucci orijinaldi, ben sizin yerinizde olsam onu alırım. Zamanı uyarsa alışverişte ben de bulunurum,bu hafta oraya gideceğim çünkü.. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: hamilton tissot mekanizmaları hakkında Paz 29 Ağus. - 11:08 | |
| Le Locle 600e de alınabilecek saat. internette indirim filan yakalanırsa 550ye bile alınabilir. Power resevsiz olanı yani düz 2824makinelisi. | |
|
| |
kargakara
| Konu: Geri: hamilton tissot mekanizmaları hakkında Paz 29 Ağus. - 11:32 | |
| ozaman gittigidiyordaki power rezervsiz modeli idi, o yüzden daha ucuzdu. saati hemen alamayacağım sayın teng. peşin fiyatına almak için biraz biriktiriyorum, ev tadilat masraflarımda çok bu aralar, o yüzden karınca misali kıyıya köşeye atabiliyorum =) istanbulda tavsiye ettiğiniz kaliteli ve güvenilir saatçilere kafamdaki modelleri belirleyip giderim. ev dediğinizde dipsiz kuyu hiç olmadık yerde masraf ediyorsunuz. aslında gönlümde bir carrera var ama neyse.. parada haybeden kazanılmıyor,şimdilik alacağım saat orta halli de olsa verdiğim parayı haketsin istiyorum. o yüzden erkenden başladım araştırmalara... herkeslere teşekkürler | |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: hamilton tissot mekanizmaları hakkında Paz 29 Ağus. - 12:24 | |
| | |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: hamilton tissot mekanizmaları hakkında Paz 29 Ağus. - 12:52 | |
| kronometre önemli değil diyorsan, senin verdiğin linkteki hamilton navy gmt çok güzel bir saat. aynısından 3-4 ay önce bende almıştım. çok şık ve spor bir saat. bu saatin aynı zamanda çelik ve deri kordonlusu ile farklı kadran rengi alternatifli olanları da var. silikon yerine çelik yada deri kordonlu tercih edersen, takım elbise ilede kullanabilirsin. farklı kadran ve kordon alternatifleri | |
|
| |
kargakara
| Konu: Geri: hamilton tissot mekanizmaları hakkında Paz 29 Ağus. - 13:07 | |
| depponun bu saatleri ucuza vermesi çok ilginç, 2200 liralık saati distribütöründen ucuza veriyor gerçekten. üstelik deppo genelde pahalı bir alışveriş sitesidir. ben ilk defa italyan ocak üstü moka kahve makinasını burada görmüştüm. 6-7 yıl önce bu aletlerden bulmak çok zordu ve uzun bir araştırmadan sonra macro center dan yarı fiyatına almıştım. araştırmalarınız için teşekkür ederim. hamilton navy gmt den memnun kaldıysanız bende düşünürüm açıkçası. tasarımları çok çeşitli ve güzel. ikinci saati nasıl gösteriyor ? sanırım sadece dakika farkı olabilir değilmi. mesela 1 saat 45 dakika geriden giden bir ülke için ayar yapmamız söz konusu olamaz gibime geliyor. | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: hamilton tissot mekanizmaları hakkında Paz 29 Ağus. - 13:50 | |
| Ben de aşağıda ki Hamilton GMT yi kullanıyorum.Uygun fiyata alınabilecek harika bir saat , tavsiye ederim . | |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: hamilton tissot mekanizmaları hakkında Paz 29 Ağus. - 14:02 | |
| dakika değil sadece saat farklıdır, tüm dünya ülkelerinde herhangibir zaman diliminde, dakika kolları aynı pozisyondadır, sadece saat farklıdır, ingilteredeki greenwich baz alınır. ve diğer ülkeler +1, +2, +3... yada -1, -2, -3, ... GMT olarak farklılık gösterir. bizim ülkemiz için GMT +2 dir. yani ingilterede saat 21 iken bizde 23 dür. yada 19:41 iken bizde 21:41 dir.
zaten normal gmt bir mekanizmada 2. bir akrep kolu vardır, ve yelkovan kolu tektir. 1. akrep normal saati, 2. akrep ise saatini öğrenmek istediğimiz ülkenin saatini gösterir. yelkovan tektir çünkü her ülkede dakikalar aynıdır.
bu saatde ise 2. akrep yerine disk kullanılmış, saat 8 ile 10 aralığındaki boşluk bu diski gösteriyor ve 24 saatlik saat dilimine bölünmüştür. GMT farkını buradan okuyoruz.
bu saatin bezelide içerden dönüyor. bezelin altında farklı şehirlerin ismi var, bu modelde, bezeldeki 40 ile 50 aralığındaki boşluk, saatini öğrenmek istediğimiz şehirin üzerine getiriliyor.
| |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: hamilton tissot mekanizmaları hakkında Paz 29 Ağus. - 14:14 | |
| @krytime
zaten navy gmt yi görünce ilk sen aklıma geldin.
sen bu saati ne kadara almıştın? indirim furyası olduğu dönemdemi yakaladın? | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: hamilton tissot mekanizmaları hakkında Paz 29 Ağus. - 14:27 | |
| - kelby demiş ki:
- @krytime
sen bu saati ne kadara almıştın? indirim furyası olduğu dönemdemi yakaladın? Evet kelby Hamilton ları indirim furyası döneminde almıştım. İyi ki de almışım . Gayet severek kullanıyorum. GMT li modeli sanırım 460 tl. civarında bir miktara almıştım. | |
|
| |
kargakara
| Konu: Geri: hamilton tissot mekanizmaları hakkında Paz 29 Ağus. - 21:57 | |
| off zararına satmışlar resmen şimdi aynı saatin yeni modeli 1799 lira peşinde 1500 lira felan oluyor. iyi almışsınız, o dönemde yüksek lisans teziydi askerlikti derken kaçırmışım resmen | |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: hamilton tissot mekanizmaları hakkında Paz 29 Ağus. - 22:01 | |
| - krytime demiş ki:
- kelby demiş ki:
- @krytime
sen bu saati ne kadara almıştın? indirim furyası olduğu dönemdemi yakaladın? Evet kelby Hamilton ları indirim furyası döneminde almıştım. İyi ki de almışım . Gayet severek kullanıyorum. GMT li modeli sanırım 460 tl. civarında bir miktara almıştım. çok iyi almışsın, ben biraz geç kaldığım için kaçırdım navy'leri. ilk tükenen modellerdendi. benimkide ebayden 650 liraya geldi | |
|
| |
| hamilton tissot mekanizmaları hakkında | |
|