Arkadaslar,
Birkac gundur forumda saatimizle ilgili tedirginlik yasadik.
Adamin biri geldi ve en guclu yanimiz olan soz ozgurlugumuzu bir zayiflik olarak kullanip, saatimize, ureticimize, aracimiza ve ozellikle bana camur atarak hepimizde soru isaretleri ve tedirginlik yaratti.
Buna uzuldum, cunku bu tutkuya yillarini vermis biri olarak ve forum saati projemizin ilk gununden beri konu hakkinda olabilecek tum bilgileri bir yil boyunca toplayip yuzlerce gorusmeler yapip, her adimi teyid etmeden kabul etmeyecek sekilde ve hepimizin oluru olmadan hicbir adim atmayacak sekilde projeyi gelistiren biri olarak, bir gunde, foruma giren bir sahtekar tarafindan suclandim ve bu suclamalar sizlerin kafasinda soru isareti olusturdu.
Forum saatimiz projesi basliklarimiz misafirlere de acik yani misafirler de girip okuyabiliyorlar, forumda ilk gunden beri belirledigimiz seffaflik burada da kendini devam ettiriyor, yani o sahtekari forumdan atmis olmama ragmen burayi okumasina engel degil.
Kim bu sahtekar? Evet artik ortaya cikti, bize kendini rakip gostermeye calisan, sahte saatlere karsi oldugunu savunan ama kendisi bizim bir taklidimiz olmaktan oteye gecmeyen baska bir forumdaki saygisiz, kaba ve forumumuza defalarca degisik nickler ile giren birisi. (Tabi mail ile kendisine hakettigi kaba cevabi vermekten de geri kalmadim)
Bu duruma ilk anda soke oldum ve bir anlam veremedim.
Ureticimizi ve aracimizi tum bu sorularla bunaltirken, tum projemiz uretici tarafindan iptal noktalarina geldi (elbette verdigimiz pesinatlari da iade ederek) ama neyse ki yine kisisel sayginligimi kullanarak durumu duzelttim.
Bu sahtekarin neden boyle birdenbire boyle bir aksiyona girdigine de anlam verememistim, projelerimiz bir yildan beri devam ederken neden son anda tam teslimat oncesi bu hareket diye kendime sordum.
Simdi durum anlasildi, bunlar da bir saat projesine baslamislar.
Bizim saat projemizden kose bucak kacarak bizden kendi forumlarinda hic bahsetmeyen, facebook gruplarina ekledigim hezarfen resimlerini aninda silerek beni banlayan bu kaba insanlar, kendi forumlarinda bizden sadece hakaret ederek bahsetmekteler, bunu kendi kalitelerine birakarak devam edeyim.
Basladiklari saat projesinde asla bizim gibi servis alamayacaklarini, asla bizim fiyatlarimizda, bizim saatimizin kalitesine ve seviyesine ulasacak bir saat yapamayacaklarini gorunce kendi saatlerini on plana cikarabilmek amaci ile bizim saatimize camur atmaktan baska bir care gorememislerdir.
Ben bu adamin oyununa gelip one surdugu tum suclamalara teker teker cevap vermeyecegim.
Bunu yaparak kendimizi savunur pozisyona girmeyecegim, her sey herkesin bildigi gibi ortada, ilk gunden beri projemizi beyaz kagittan baslayarak beraber yaptik. Ilk tasarimlarimiz borahan'dan cikti ve daha sonra dizaynir ile bunu hep beraber gelistirdik.
Saatimiz kaliteli ve soyledigimiz her sey gecerlidir, kendimizi kotu niyetli birisine ispat etme zorunlulugumuz yok.
Soyledigim hersey dogru ve defalarca teyid edilmistir, ureticimizin 50 tane saat icin katlandigi geceler boyu gorusmelerin ve benim yaptigim bir yillik calismanin siz de takdir edersiniz ki iddia edilen kar icin yapilmayacagini hepiniz biliyorsunuz, yapildigi iddia edilen kar, benim tel gorusmelerimi bile karsilamaz.
Bu adamin soyledigi her seyin yalan veya carpitilmis seyler oldugunu bilmenizi isterim.
Kaldi ki size cok rahatlikla ureticimizin bu isten zarar ettigini ve ancak daha sonraki projelerde zarar etmeyecegine kendisini temin etmemle projenin devam edebildigini soyleyebilirim.
Bu adamlar, o kadar camur attiklari depa ile, bizim makinemiz icin de gorusmusler, gerek ........... uzerinden gerekse de ................. ismi ile fiyat almaya calismislar, makine icin alabildikleri son fiyat 500 adet icin 225€ olmus. Bunun belgeleri de elimde mevcut.
Ben onlarin saatini kotulemeyecegim, bir rekabet ortaminin dogmasini cok buyuk bir memnuniyetle izliyor ve bunu guzel buluyorum. Bu sekilde ulkemize ilk amacimiz olan saatcilik gelismesi konusunda adimlar attiracagimiza inaniyorum.
Insallah bu projelerinde onlar da basarili olurlar ve baska projeler de yapmaya devam ederler, bu ulkemiz icin ancak zenginlik olur. Aslinda olmasi gereken karsilikli centilmence paslasarak guzel seyler yapmak olmaliydi ama ne yazikki bir kendini bilmez bunu sabote etti, kendi projesindeki zayifliklari, bizim projemize camur atarak kilf hazirlamaya calisti, her sey tam tersi de olabilirdi ve cok guzel olurdu, herseye ragmen, burayi da okuyacaklarini bilerek kendilerine, ozellikle o forumun yoneticisi olan ve bir zamanlar bir kardes diye nitelendirdigim kisiye zeytin dali uzatiyorum, herseyi unutmaya calisarak esas amacimiz olan ulkemize bir seyler kazandirmak icin centilmence karsilikli paslasabiliriz diyorum.
Simdi
Siz, hezarfen listesine girmis arkadaslarim,
Tum bu gelismeler isiginda, isterseniz hezarfenden vazgecebilirsiniz.
Ismini yazdirmis uye de olsa vazgecebilir ve tum bu gelismeler nedeniyle, isim yazdirdigi icin pesinatini da geri alamamak sozkonusu degil artik.
Saatimize guvenen, ama yetisememis, alamamis gerek forumdan gerekse forum disindan en az 50 arkadas var, hepsi de arka kapak degisim maliyeti olabilecek 30-40€ maliyeti bile yuklenmeye hazir.
Bu durumda vazgecmek isteyen arkadasin vicdani da rahat olabilir, projeye hicbir zarar gelmeyecektir.
Hatta,
Saatinizi teslim aldiktan sonra bile belli bir sure icinde saati kullanmamis olmak kaydiyla ben ucretinizi iade ederek geri alacagimi da bilmenizi isterim.
Ek sorulariniz olursa cevaplayacagim, bu arada
Saatimiz belgeleriyle made in swiss'tir
Isteyen her uyeye masrafini (70€ civari) karsilamasi kaydiyla bireysel sertifika verilebilir.
Saatimizin markasi vardir ama bunun yazilmasini biz istemedik, marka olarak turksaat kullanmaya beraber karar verdik (ben de yonlendirdim
)
Saatimizin kasasi isvicre imalatidir, sadece 50 adet .......... markasindan kasa alabildik ki onun saatleri dekorsuz 6498 ile 3.000$ civari satilmaktadir.
Saatimiz toplama saat mi diye soru olusuyor, evet toplama saattir derim ama piyasadaki inhouse uretim yapan markalar haricindeki tum saatler de o zaman toplamadir, a'dan z'ye uretimi kendi icinde yapan firma sayisi bir elin parmaklarini bulmaz.
Hangi parcanin hangi fabrikada uretildigini uretici bildirmek zorunda degildir, verecegi origine certificat yeterlidir. Bir tissot, longines ya da herhangi baska bir marka alirken bu soruyu sorsak kendimizi kapinin onunde buluruz.
Saatlerimizin neden bireysel faturali olmadigini, neden benim herkese birer birer direk gonderecegimi biliyorsunuz ama isteyene bireysel full faturali olarak ta gonderilebilir.
Saatimizin makinesi ...........(markayi yazmam dogru olmazmis ama hepiniz zaten biliyorsunuz) makinelerinin imal edildigi fabrikada yapilmaktadir ve standart 6498'den cok ust seviyede bir makinedir.
Kasalarimizin degeri, isvcirede 500 adet min. yapilmasi durumunda verdikleri fiyat olan 200-250€ ve arti tasarim ve teknik cizimdir ki bu da yaklasik 15-20.000€ tutar.
Bu kalitede bir saati artik bir daha kolaylikla bu fiyata bulamayacagimizin da bilinmesini isterim.
Vazgecmek isteyen hatta diger forumdaki projeye katilmak isteyen arkadasa saygim var, bu hic problem olmaz, gonul koymayiz, vazgecmek isteyen arkadas, seffaflik ilkelerimiz geregi bana gizlice bildirmek yerine burada acikca da yazabilir hatta guvensizligini ve vazgecme nedenlerini de yazabilir, saygi duyarim.