| Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? | |
|
+5bootsector uzbey sifujack Bakone alptuncel 9 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
alptuncel
Mesaj Sayısı : 227 Kayıt tarihi : 27/09/10 Yaş : 49 Nerden : Adana
| Konu: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Çarş. 29 Eyl. - 6:01 | |
| Yeni Seko 5lerin durumu nedir, Singapur gördüm bir yerde, orada mı üretiliyor? Almakta mahsur yoksa: -Nereden alınır, sahtesi var mıdır? -İdeal fiyat aralığı nedir? -Tavsiye edilen bir modeli var mıdır? Teşekkür ederim.. | |
|
| |
Bakone
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Çarş. 29 Eyl. - 7:35 | |
| Burdan sorunuzun cevabını bulabilirsiniz sanırım.Bende Seiko'larla ilgilendiğim için bu konu aklıma geldi. | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Çarş. 29 Eyl. - 8:27 | |
| konu başlığındaki soru için sanırım bakone nin gösterdiği link yeterli olur,diğer sorularınız için;
-son denilenlere göre bazı modelleri ülkemizde satışa başladı,garantili olsun derseniz beğendiğiniz modeli seiko satan yerlerden araştırabilirsiniz,resmi sartışta olmayan modelleri internetten alabilirsiniz,ya da aracılara aldırtırsanız,veya uğraşmaz gg ve sahibinden sitelerinden alırsınız
-sahtesi ucuz ve eski modellerde var ama yenilerdede olmayacak diye garanti yok,en iyi tanıma yolu arka kapağı camlı model ise yada kapağı açtırarak makineden gerçekliğini öğrenirsiniz
-fiyat çok değişken,ülkemizden alınırsa haliyle garantili ve vergili olduğu için elbette pahalı ,gg ve sahibinden de biraz daha ucuz garanti ve vergi olmadığı için,dış ülke sitelerde daha da ucuz çünkü aracı sayısı daha az ve yine garanti ile vergi yok ama bu seçenekte gümrük riski azda olsa var
-eğer saatim suya karşı daha dayanıklı olsun, kalın olması büyük olması önemsiz derseniz dalgıç saati modelleri diğerlerine göre biraz daha mukavemetli olabilir,ama çok kaba olmasın derseniz dalgıç olmayanlara bakın ,haricinde aralarında makine ve malzeme kalitesi farkı yok(seiko5 için) | |
|
| |
alptuncel
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Çarş. 29 Eyl. - 18:16 | |
| Çok teşekkür ederim.. Mevzuu biraz karışık, malezya işi aklımı karıştırdı. Orijinal bir Seiko'ya gücüm yetene kadar şimdilik Orient'e devam edeceğim galiba.. Forumda gördüğüm kadarıyla saat konusunda bilgisi ve zevkiyle uzman kişilerin vardığı son nokta otomatik İsviçre saatleri.. Bendeniz henüz yolun başında olduğumdan Japon üçlüsünden en ekonomik olanı Orient'ten başlamıştım.. Sanırım işin doğal seyrine uygun gidiyorum.. | |
|
| |
uzbey
Mesaj Sayısı : 324 Kayıt tarihi : 10/01/10 Yaş : 44 Nerden : Tarsus-Adana
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Çarş. 29 Eyl. - 21:34 | |
| bence seiko 5 hala safkan japon. farzedin ki annesi babası japon olan biri malezya'da doğdu. yine japon değil mi? bence öyle benim bana 135 tl'ye malolan ve eski küçüklerden olmayan bir seiko 5'im var. birkaç kişiye de seiko 5 aldım. adana'da (ben de adana'da yaşıyorum ) birkaç saatçide uygun fiyatlı orient inceleme fırsatım da oldu. seiko'nun daha kaliteli olduğunu söyleyeceğim. çeliği olsun, kordonu olsun, rahatlığı olsun, seiko'nun kalite hissi daha yüksek bence. bence fiyat/performans oranını en yüksek seiko'lar çıkarıyor. çok düşük fiyata kalite hissi. | |
|
| |
alptuncel
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Çarş. 29 Eyl. - 22:15 | |
| uzbey, peki adana'da uygun fiyatlı seiko 5 alınacak bir yer tavsiye edebilir misiniz? ben Atatürk caddesindeki Times'a baktım (tam da yeri hani ) 485, nakitte %10 indirim falan dediler, başka pazarlık da yapmadım, çıktım.. | |
|
| |
uzbey
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Çarş. 29 Eyl. - 22:33 | |
| Times'da seiko 5 var mı?? şaşırdım bence seiko 5 için en uygun ve ucuz mecra ebay.com. premierworld ve pokemonyu gibi satıcılarda güzel alternatifler var. | |
|
| |
sifujack
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Perş. 30 Eyl. - 1:33 | |
| yaklaşık 1 ay öncesine kadar hangi marka hangi makine diye araştırıyordum,gerçi çok bilgi öğrenemedim pek karşılaştırma okuyamadım ama başka işler yüzünden araştırmaya ara verdim,bulduğum bilgiler orientin seikonun hiç de gerisinde kalmadığını gösteriyor ,belki citizen in mekanikleri için biraz geride denilebilir ama oriente de bunu dersek haksızlık olabilir(buna rağmen citizende çok iyi bir markadır hala ürettiği makineleriyle,en başta çine ve bazı baz rus makinelerine fark atabilir,mesela fabrika çıkış hassasiyeti seiko5den iyidir diyor kullanıcıları)
seiko bazı saatlerinde çok basit tasarımlı kalıyor,orinet ise tasarımda biraz daha özenli gibi ve ben kendim için söyleyeyim önyargı ile tasarım makinesini gölgelemiş ve orient tasarım satıyor gibi gelmişti bana,halbuki orient mekaniklere ağırlık verdiği için basit tasarım yapmamaya dikkat ediyor gibi,ve otomatik sarma sistemi seikonunkine oldukça benziyor
yani uzun lafın kısası "orient aldım alt seviyede ,sonra daha kaliteli bir marka olan seiko 5 alayım"diye düşünmeyin ,orient hiç moralinizi bozmasın bence,hatta bence seiko5 ülkemizde satılıyorsa ve fiyatı dediğiniz gibiyse bu fiyatı tanınırlığı yüzündendir
bu iki marka arasındaki dayanım ve kalite farklarıyla ilgili en güzel bilgileri bize kullanıcıları ve ustalarımız verebilir | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Perş. 30 Eyl. - 2:12 | |
| | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Perş. 30 Eyl. - 2:45 | |
| 42mm. çapında oldukça benzer modeli var, bu, | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Perş. 30 Eyl. - 2:55 | |
| | |
|
| |
uzbey
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Perş. 30 Eyl. - 3:29 | |
| | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Perş. 30 Eyl. - 3:32 | |
| Evet aynısı zaten sizdeki saat. Tek fark çelik kordon. Memnun musunuz saatten? | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Perş. 30 Eyl. - 3:33 | |
| | |
|
| |
uzbey
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Perş. 30 Eyl. - 3:34 | |
| ben çok memnunum, beni mutlu eden bir saat, fiyatına karşı aldığım şeyle. bir kere çok şık bence. yalnız kadran da biraz farklı. 42 mm çap da çok iyi. | |
|
| |
Bakone
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Perş. 30 Eyl. - 3:35 | |
| Evet saatlerin kadranı değişik ama genel olarak benzerler. | |
|
| |
sifujack
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Perş. 30 Eyl. - 5:42 | |
| ikisi arasındaki boyut farkını karşılaştırmak için dh de polish nickli üyenin gönderdiği fotoğrafı ekliyorum | |
|
| |
Bakone
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Perş. 30 Eyl. - 6:20 | |
| Fotoğraf farkı çok güzel açıklamış.Ebay'da bakıyorum soldaki model genelde 75-80 dolar arası sağdaki biraz daha pahalı.Acaba fiyat farkının nedeni kasa çapları mı yoksa bilmediğim başka özelliklerde var mıdır ? Şimdi farkettim araların su sızdırmazlık ve taşlarla ilgili farklar varmış.Daha varsa onları da yazarsanız sevinirim. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Perş. 30 Eyl. - 9:57 | |
| soldaki 7s26, sağdaki 7s36, buna uygun olarakda tepelerin yerleri farklı. | |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Çarş. 3 Kas. - 9:32 | |
| - sifujack demiş ki:
- bulduğum bilgiler orientin seikonun hiç de gerisinde kalmadığını gösteriyor ,belki citizen in mekanikleri için biraz geride denilebilir ama oriente de bunu dersek haksızlık olabilir(buna rağmen citizende çok iyi bir markadır hala ürettiği makineleriyle,en başta çine ve bazı baz rus makinelerine fark atabilir,mesela fabrika çıkış hassasiyeti seiko5den iyidir diyor kullanıcıları)
Bu noktada biraz farklı bir düşünce öne süreceğim. Mekanizma olarak bakarsak Citizen'lerin giriş seviyesindeki otomatiklerinde kullanılan Miyota 82xx serisi mekanizmalar, Seiko'nun giriş seviyesindeki otomatiklerinde kullanılan 7Sxx mekanizmalarına oranla; sapma oranı hassasiyeti, elle kurulabilme özellikleriyle öne çıkıyor. Seikolardaki mekanizmalar ise her iki yöne dönen rotorları ve uzun süre servis gerektirmeyecek şekilde dirayetli kullanımlarıyla öne çıkıyor. Miyota otomatiklerde rotorun tek yöne dönmesi ise rotorun dayanıklılığını arttırıyor. Seiko ise şoklara karşı daha dayanıklı olması için rotoru daha küçük yaparak mekanizmaya daha yakın konumlandırmış. Yani sonuçta Citizen'in otomatik mekanizmaları Seiko ve Orient'in gerisinde değiller. Hatta ucuz ve iyi oldukları için Invicta gibi bazı markalar da otomatik saatlerinde Miyota mekanizma kullanıyor. Ama genele baktığımızda, mekanizmanın dışında, kasa, kayış, kadran, indeks, bezel malzeme ve işlemeleri ve luminova özellikleriyle Seiko öne çıkıyor. Ben zaten bu üç marka hakkındaki bilgi ve alıntılarımızı paylaşmak için ayrı bir konu açmayı düşünüyorum. Orada markaları (Seiko, Citizen, Orient) her açıdan ele alırız. | |
|
| |
sifujack
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Çarş. 3 Kas. - 10:28 | |
| mükemmel olur ki zaten benim ilgilendiğim saatler bu üç marka,bu konuyu açıp kıyaslama istemeyi çok öncelerden düşünüyordum ancak benzer sorularla usta üyelerimizin başını çok şişirdiğimden vazgeçmiştim ,bu konuyu siz açarsanız daha iyi olur,bende bildiğim-topladığım bilgi kırıntılarını eklerim ,citiizen hakkında yazdıklarımda sistem farklılığından kaynaklanan şeyler | |
|
| |
alptuncel
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Çarş. 3 Kas. - 10:40 | |
| bence de harika olur, yabancı forumlarda bu üçlüyü kapsayan benzer uygulamalar gördüm, bizim arşivimizde de bulunması güzel olur.. | |
|
| |
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Perş. 6 Ocak - 22:00 | |
| | |
|
| |
e155159
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Cuma 18 Şub. - 5:30 | |
| | |
|
| |
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? C.tesi 19 Şub. - 6:21 | |
| - e155159 demiş ki:
- frownma demiş ki:
- bootsector demiş ki:
- Ben de bu konunun altına devam edeceğim. Basit bir soru sormak için yeni konu açmak istemiyorum.
http://urun.gittigidiyor.com/SEIKO-5-AUTOMATIC-YESIL-SNK805K2-KUTU-KARGO_W0QQidZZ26232443#aciklama Bu linkteki saat 38,5mm çapına sahip. Aynı görünümde seikonun daha geniş çaplı olan saati var mıdır? Bu saatin aynısından ben ebay'den aldım, 70+18 USD maloldu(henüz elime ulaşmadı). Verdiğin ebay linkinde bu saati göremedim, inşallah birbirimizin tekliflerini arttırmamışızdır. benim ilanım bu: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rt=nc&nma=true&item=270686707390&si=IxWPWgCDPDiK5cTN8%252FkMXenOO1Y%253D&viewitem=&sspagename=STRK:MEWNX:IT Arkadaşım bende bir seiko 5 almak istiyorum ve beğendiğim model seninkiyle hemen hemen aynı. Bazı modellerde arkada made in japan yazıyor bazılarında bu ibare yok. Ben bunu yazmayan saatler orjinal değildir diye değerlendirmiştim ve gördüm ki seninkindede yazmıyor. Acaba saatinin orjinalliğinden tam olarak emin misin? Bende rahatlıkla alabilir miyim? Tavsiyelerini bekliyorum. Saat orijinal ya da sahte diyecek kadar bilgim yok ama saati kullamaya başladığımdan beri herhangi bir kusurunu görmedim, işçilik ve malzeme kalitesi son derece iyi, hatta gün geçtikçe daha çok seviyorum İki tane negatif yorumum olabilir, biricisi çapı biraz küçük gelebilir, fakat bu göreceli bir durum, ben şikayetçi değilim. İkinci olarak da tepe çok küçük, saati ayarlarken gerçekten zorlanıyorum. Bunların dışında saat harika ve çok ucuza bulunabiliyor. Bir de şu var, Seiko'nun bazı modelleri Malezya ve Singapur'da yapılıyormuş. Yani illa ki "made in Japan" yazacak diye bir kaide yok | |
|
| |
e155159
| Konu: Geri: Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? Salı 1 Mart - 19:51 | |
| frownma çok teşekkürler verdiğin bilgiler için içim artık rahat.. | |
|
| |
| Yeni Seiko 5 safkan Japon mu? | |
|