| Seiko Military | |
|
+8durdor bootsector sandeman karabudun uzbey Axiaziz krytime Bakone 12 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
Bakone
| Konu: Seiko Military C.tesi 9 Ekim - 21:24 | |
| Sizlerinde bildiği gibi foruma üye olduğumdan beri bir Seiko 5 almayı planlıyorum.Artık almak istediğim modeli kesinleştirdim.Mavi naylon kordonlu bir Seiko 5 almaya karar verdim.Seiko'nun dalgıç modellerini de beğeniyorum fakat günlük kullanım için Military bana daha uygun geldi.Fakat aklıma takılan birkaç soru var ve bunlar için yardımlarınız bekliyorum. 1) Acaba Seiko 5'ler benim gibi biri için günlük kullanıma dayanabilir mi ? Spor yaparken saati çıkarırım ama yinede gün içinde baya yürürüm. Seiko'nun beni en azından 5 sene idare etmesi lazım.Sizce 5 sene dayanabilir mi ? 2)Japonya yapımı ile diğer yapımlar arasında pek fark var mı ? Bununla ilgili açılan konuyu okumuştum ama benim sorum özellikle Seiko Military için. 3)Saati ebay'dan almayı düşünüyorum.Ama İzmir'de de satan yerler varsa oraları da düşünebilirim.Sorum şu ebay'daki fiyat çeşitliliğinin nedeni nedir ? Mesele istediğim model olan Seiko 5 snzg11'in fiyatı 107$'dan başlayıp 145$'a kadar çıkıyor.Bu fark sonu k1 ve j1 ile bitenlerde de var.Bu fiyat farkları satıcının kendi isteğine göre koyduğu kar miktarından dolayı mı böyle yoksa ucuz saatlerin replika olma ihtimali var mıdır ? Birkaç örnek vermem gerekirse; Bu saat snzg11k1 http://cgi.ebay.com/Seiko-5-Military-Nylon-Strap-Automatic-Watch-SNZG11K1-/370437709871?pt=Wristwatches&hash=item563fcee02f Fiyatı : 116$Bu saat ise snzg11j1 http://cgi.ebay.com/SEIKO-5-SPORTS-AUTO-SNZG11-SNZG11J1-BLUE-NYLON-JAPAN-MD-/260632348476?pt=AU_Watches&hash=item3caee6073c Fiyatı:145$Bu saatte yine snzg11j1 http://cgi.ebay.com/Japan-Seiko-5-Automatic-Sports-Men-Watch-SNZG11-SNZG11J-/190448912664?pt=AU_Watches&hash=item2c57a3c918 Fiyatı:109$Bu son verdiğim saat konusunda şüphem var çünkü aynı resimleri kullanan 4 farklı satıcı saati farklı ücretlerle satıyorlar. Bu yüzden pek iyi düşüncelerle yaklaşamadım bu saate. Son olarak saatlerin takvimindeki günü gösteren yerin rengi birşey ifade ediyor mu ? Çünkü bazılarında orası sağındaki rakamlarla aynı renkte(beyaz üzerine siyah yazı) ama bazılarında günün adının yazılı olduğu yer beyaz üzerine kırmızı yazılı.Genel olarak sorularım bunlar.Biraz uzun bir yazı oldu ama ilk mekanik saatim olacağı için kafama takılan herşeyi sormak istedim. | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: Seiko Military C.tesi 9 Ekim - 21:35 | |
| Takvim bölümün de sadece pazar günü (Sunday) kırmızı ile gösterilir. Diğer günler siyahla yazılıdır. | |
|
| |
Bakone
| Konu: Geri: Seiko Military C.tesi 9 Ekim - 21:49 | |
| - krytime demiş ki:
- Takvim bölümün de sadece pazar günü (Sunday) kırmızı ile gösterilir. Diğer günler siyahla yazılıdır.
Bunu bilmiyordum.Bende bakıyorum kiminde siyah kiminde kırmızı.Sevinmiştim bende kırmız daha güzel öyle olanlardan bir tane alayım diye. Neyse diğer sorularımla ilgili neler düşünüyorsunuz ? | |
|
| |
Axiaziz
| Konu: Geri: Seiko Military C.tesi 9 Ekim - 21:52 | |
| Ben olsam kesinlikle ebay. den alırım onu biliyorum. Kesinlikle burada bulacağın her fiyattan daha uygundur orada. | |
|
| |
Bakone
| Konu: Geri: Seiko Military C.tesi 9 Ekim - 21:56 | |
| - Axiaziz demiş ki:
- Ben olsam kesinlikle ebay. den alırım onu biliyorum.
Kesinlikle burada bulacağın her fiyattan daha uygundur orada. Bende ebay'dan almayı düşünüyorum ama yinede sorayım dedim.İzmir'de birkaç yere sordum.Seiko snzf11 için 300'den başlayıp yukarılara doğru giden bir fiyat listesine sahip oldum. | |
|
| |
uzbey
Mesaj Sayısı : 324 Kayıt tarihi : 10/01/10 Yaş : 44 Nerden : Tarsus-Adana
| Konu: Geri: Seiko Military C.tesi 9 Ekim - 23:02 | |
| fiyat olarak en düşük 109 dolar vermişsiniz ama aynı saat ebay'de ihale ile 60 dolar'a, gönderim de 25, yani 85 dolara gidiyor. üstelik güvenilir satıcılarda. | |
|
| |
karabudun
| Konu: Geri: Seiko Military C.tesi 9 Ekim - 23:07 | |
| | |
|
| |
sandeman
| Konu: Geri: Seiko Military C.tesi 9 Ekim - 23:10 | |
| Sn. Bakone,link verdiğiniz modelin küçük versiyonunu(Sanırım 36 veya 37 cm çaplı) kullandım. Çok hassas bir saat olacağını sanmıyorum. Hep eskiler muhabbeti vardır ya,benim pederin saati ben doğduğum beri değişmeyen bir Seiko 5. Camındaki çizikler hariç ilk günkü gibi kullanıyor. Ben tamire veya bakıma verdiğini dahi hiç duymadım. Her hafta bir iki futbol maçında da kolundan çıkarmazdı. Çetin Trakya ve Bolu kışları için odun kırarken de saat yine kolundaydı. Yani demem o ki, eski Seiko 5 ler belki şimdikilerden daha kaliteli olabilir ama sıradan şehir yaşantısıyla da dengesi bozulacak bir model olduğunu düşünmüyorum. Ebay den almanız daha ekonomik olur. Yurdum şartlarında Ebay fiyatının iki katı,en makul fiyat seviyesidir. Ebay satıcısının ratingine bakarak karar verebilirsiniz. Resimler aynı,fiyatlar değişken olabilir,ancak satıcının on binlere varan satışta %99 üstü olumlu geri bildirime sahip olması her türlü soru işaretine cevap olur. Saygılar. | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Seiko Military C.tesi 9 Ekim - 23:26 | |
| Bakone gözden kaçırdığın ufak bir durum var. Satıcıların herbiri farklı yerlerde oturuyor. Singapur ve Hong Kong da oturan satıcılar daha ucuz satarken haliyle Avustralyada oturan satıcı daha pahalı satıyor. Bulundukları yerlerdeki vergi oranları ya da yurtdışından sipariş vermişlerse kendi ellerine ulaşırkenki ödedikleri kargo fiyatları da bunların içine dahil olduğunda uzak doğunun daha ucuz avustralyanın daha pahalı olması çok normal. Ama daha önce de tavsiye verdiğim gibi bu saatler 65-67 dolar arasında kalıyor ve çok da iyi puanları olan satıcılar tarafından satılıyor bu fiyatlara. Sürekli açık arttırma kovala. | |
|
| |
durdor
| Konu: Geri: Seiko Military C.tesi 9 Ekim - 23:46 | |
| bu saatler Türkiye'de 300 liramı? bu adamlar hiç dayak yememiş anlaşılan. ben 42 mm sıfır lacivert military saati, kutusuyla birlikte 160 liraya verdim. | |
|
| |
Bakone
| Konu: Geri: Seiko Military C.tesi 9 Ekim - 23:53 | |
| | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Military Paz 10 Ekim - 4:12 | |
| Bende sorularına cevap vereyim, -hiç çekinmeden her koşulda bu saatleri kullanabilirsin,merak etme sorun olmaz, yeterki düşürme, çarpma, gerçi düşse ve çarpsada birşey olmayabilir ama yinede dikkat etmek gerekir. -Japon yapımı daha iyi derler ama bence hiç önemli değil uygun fiyatlı bulduğunu ala takılma böyle şeylere," j" harfi Japonya yapımı olduğunu ifade eder,ama dediğim gibi buna takılma,sonuçda nerede yapılırsa yapılsın üzerine marka basıldımı firmanın belli standartlarını yakalamak zorunda. -net üzerinden alırken fotolara fazla güvenme herkes aynı fotoyu kullanabilir,önemli olan satıcının güvenirliğ, gerekirse tereddüt ettiğin konuları satıcıya sor. -Gün-tarih renklerindeki ayrıntıyı arkadaşlar belirtmiş, şimdiden hayırlı olsun,alınca fotoları bekleriz. | |
|
| |
Bakone
| Konu: Geri: Seiko Military Paz 10 Ekim - 4:49 | |
| - deka demiş ki:
- Bende sorularına cevap vereyim,
-hiç çekinmeden her koşulda bu saatleri kullanabilirsin,merak etme sorun olmaz, yeterki düşürme, çarpma, gerçi düşse ve çarpsada birşey olmayabilir ama yinede dikkat etmek gerekir. -Japon yapımı daha iyi derler ama bence hiç önemli değil uygun fiyatlı bulduğunu ala takılma böyle şeylere," j" harfi Japonya yapımı olduğunu ifade eder,ama dediğim gibi buna takılma,sonuçda nerede yapılırsa yapılsın üzerine marka basıldımı firmanın belli standartlarını yakalamak zorunda. -net üzerinden alırken fotolara fazla güvenme herkes aynı fotoyu kullanabilir,önemli olan satıcının güvenirliğ, gerekirse tereddüt ettiğin konuları satıcıya sor. -Gün-tarih renklerindeki ayrıntıyı arkadaşlar belirtmiş, şimdiden hayırlı olsun,alınca fotoları bekleriz. Cevaplar için teşekkürler.Bir iki saat var arttırması süren onlardan birini almayı planlıyorum fiyatları istediğim düzeyde kalırsa.Ve alınca elimden geldiği kadar çektiğim fotoları eklerim. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Military Paz 10 Ekim - 4:51 | |
| Aceleci olma istediğin fiyat aralığını yakaladınmı alırsın. | |
|
| |
Bakone
| |
| |
karabudun
| Konu: Geri: Seiko Military Salı 12 Ekim - 6:22 | |
| Yukarıda bahsettiğim seiko5 Military i aldım. Saat bu gün elime geçti. Saatlerdir mercekle inceleme yapıyorum Kesinlikle sıfır ama ilgili sitede, seri no ile yaptığım sorgulamada saat 1999 üretimi çıkıyor. Ayrıca saatin hiçbiryerinde ( Kapağı açmadım tabi) Japan ibaresine raslamadım. Malzeme ve simetride bir faul göremedim ama ustalar ne der acaba sahte bir seiko mu aldım . | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Military Salı 12 Ekim - 6:33 | |
| Öncelikle hayırlı olsun, sahteliği konusunda yorum yapamıyacağım,ancak sahte olmaması gerektiğini düşünüyorum,başlığa konu model 42mm. çapında, sizinki ise 37 mm. olması lazım, 42mm. çapındakilerde Japon üretimi varken,sizinkilerde yok diye biliyorum. | |
|
| |
karabudun
| Konu: Geri: Seiko Military Salı 12 Ekim - 6:39 | |
| - deka demiş ki:
- Öncelikle hayırlı olsun, sahteliği konusunda yorum yapamıyacağım,ancak sahte olmaması gerektiğini düşünüyorum,başlığa konu model 42mm. çapında, sizinki ise 37 mm. olması lazım, 42mm. çapındakilerde Japon üretimi varken,sizinkilerde yok diye biliyorum.
Haklısınız çap konusunu farketmemişim. Dediğiniz gibi benimki 37 mm. Umarım Japon üretimi olmasa da seiko dur. İlginize teşekkürler. | |
|
| |
Bakone
| Konu: Geri: Seiko Military Salı 12 Ekim - 6:40 | |
| | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Military Salı 12 Ekim - 6:44 | |
| Bu modellerin Japon üretimi konusunda dediğim gibi çok emin değilim, olabilir, ayrıca SEIKO markasını taşıdıkdan sonra üretim yerinin çok önemşi olmayacağını düşünüyorum, bence farketmez. | |
|
| |
karabudun
| Konu: Geri: Seiko Military Salı 12 Ekim - 6:47 | |
| Benimki SNK805k2 Sanırım herhangi bir otomatiğin orjinalini buluncaya kadar epey saat alacağız. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Military Salı 12 Ekim - 7:06 | |
| Bence bunlara takılmayın,rahat olun,sizin saatde orijinal,bildiğim kadarı ile bunlar Japonya dışında Malezya da da üretiliyor,ama inanın fark yoktur,esasında 7S serisi her ne kadar Japan da yazsa Malezya üretimi olması gerekir, "japan" ibaresi markanın japan olduğunun göstergesidir, 4R.. 6R... gibi yeni seriler Japon üretimi olması lazım. | |
|
| |
karabudun
| Konu: Geri: Seiko Military Salı 12 Ekim - 7:14 | |
| Sn. Deka moralimi düzellttiniz. Sağolun. Saat şu anda bütün albenisi ile karşımda bana mahzun mahzun bakıyor... Evet saatimi seviyorum Keyifle kullanacağım. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko Military Salı 12 Ekim - 7:25 | |
| Bencede öyle, ileride tecrübe kazandıkça ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız,ayrıca saatiniz fiyatına göre oldukça kaliteli bir saat ki ödediğiniz miktarıda göz önüne alırsanız, daha ucuzu yok, bu fiyat aralığında fazla detaylara takılmayın, inanınki japonda olsa malezyada olsa, yan yana görseniz pek birşey farkedemezsiniz. | |
|
| |
karabudun
| Konu: Geri: Seiko Military Salı 12 Ekim - 7:32 | |
| Çok haklısınız hele 3 ay önce pilli düz hislona 300 lira verdiğim düşünülünce... | |
|
| |
Bakone
| Konu: Geri: Seiko Military Salı 12 Ekim - 7:41 | |
| Bende deka ustama katılıyorum.Bu fiayata alınabilecek en iyi görüntüye sahip saat modeli bana göre Seiko Military'dir.Sportif bir görüntüsü var hem. Hem naylon kordon olması benim için daha kullanışlı.Çelik kordon da istemişimdir ama hergün kullanmak zorunda olan biri olarak sanırım pek mantıklı bir seçim olmazdı. | |
|
| |
Bakone
| Konu: Geri: Seiko Military Ptsi 18 Ekim - 2:33 | |
| Sonunda dün gece ebay'dan saati aldım. Şimdi ödeme yapmadan önce satıcıya söylemem gereken birşey var mı ? Bilgili ustalarımdam yardım bekliyorum. | |
|
| |
sandeman
| Konu: Geri: Seiko Military Ptsi 18 Ekim - 3:13 | |
| Orijinal kutuya bazen ekstra ücret istiyorlar,onu görüşebilirsin. Ayrıca hangi renk istediğin konusunda kararsızsan,değişen kararını mesajla iletebilirsin | |
|
| |
sandeman
| Konu: Geri: Seiko Military Ptsi 18 Ekim - 3:15 | |
| Ayrıeten hayırlı olsun,güle güle kullanın. | |
|
| |
Bakone
| Konu: Geri: Seiko Military Ptsi 18 Ekim - 3:25 | |
| Teşekkür ederim.Bu arda renk belli mavi renk olucak. | |
|
| |
exellency
| Konu: Geri: Seiko Military Ptsi 18 Ekim - 21:09 | |
| Arkadaşlar bu saati nasıl temin edebilirim hiç bir yerde bulamıyorum. Seiko 5 Sports Military Automatic Gents SNZG05J1 | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Seiko Military Ptsi 18 Ekim - 21:31 | |
| bu model tutulmuyor ve nispeten düşük fiyata satıldığı için para kazandırmaz, o yüzden ara sıra şansınıza nadiren denk gelir ... | |
|
| |
exellency
| Konu: Geri: Seiko Military Ptsi 18 Ekim - 21:39 | |
| Peki onun yerine SNZG11J1 düşünsem daha mı iyi olur? Bu saati temin etmek daha kolay sanırım. Bir iki yerde satan var. 42 mm olmasını istediğimden bu iki model dışında pek şansım yok gibi. Fakat bu saatinde kadranı çok kalabalık görünüyor gözüme | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Seiko Military Ptsi 18 Ekim - 21:47 | |
| evet alttaki saati temin etmek daha kolay,ama içinize sinmezsa üstteki saati denk gelene kadar aramak ve beklemek gerekebilir,bir üyemiz üstteki saati bulmuştu,belki şansına denk gelmişti ,belki devamlı bulunduran birinden aldı,ona sormak lazım | |
|
| |
uzbey
Mesaj Sayısı : 324 Kayıt tarihi : 10/01/10 Yaş : 44 Nerden : Tarsus-Adana
| |
| |
exellency
| Konu: Geri: Seiko Military Perş. 21 Ekim - 19:34 | |
| Çok iyi fiyata almışsın. Aslına bakarsan ederi de o kadar bence. ama şu an 110 dolardan aşağı fiyat yok. Kargo vb 130-140 doları aştığı için gümrük falan girebilir işin içine...gümrükle uğraşmak istemem açıkçası. 200 tl civarı satan olursa buradan almayı düşünüyorum. Bekleyeceğiz artık. | |
|
| |
sasa4151
| Konu: Geri: Seiko Military Perş. 21 Ekim - 21:52 | |
| - exellency demiş ki:
- Arkadaşlar bu saati nasıl temin edebilirim hiç bir yerde bulamıyorum.
Seiko 5 Sports Military Automatic Gents SNZG05J1
http://profil.gittigidiyor.com/sermakticarethttp://profil.gittigidiyor.com/authenticwatch Yaklaşık üç aydır bende bu saati kullanıyorum. Birinci sıradaki satıcıdan 160 TL'ye satın almıştım. Diğer satıcıdan da arkadaşlara 2 adet klasik seiko 5 almıştım sormakta yarar var. SNZG05J1 veya K1 aynı fark yok saat çok hoş umarım uygun fiyata bulursun. | |
|
| |
exellency
| Konu: Geri: Seiko Military Cuma 22 Ekim - 0:17 | |
| Evet iletişim kurdum ama şu an 350-400 tl aralığında fiyat veriyorlar. Açıkçası o parayı verdikten sonra biraz daha ekleyip başka saatlere bakmak daha mantıklı. Ben 200 TL civarında bir fiyat düşünmüştüm. İlginiz ve önerileriniz için teşekkürler. | |
|
| |
Bakone
| Konu: Geri: Seiko Military Cuma 22 Ekim - 3:08 | |
| - exellency demiş ki:
- Evet iletişim kurdum ama şu an 350-400 tl aralığında fiyat veriyorlar. Açıkçası o parayı verdikten sonra biraz daha ekleyip başka saatlere bakmak daha mantıklı. Ben 200 TL civarında bir fiyat düşünmüştüm. İlginiz ve önerileriniz için teşekkürler.
Benim saat gelince resimlerini koymayı planlıyorum.İsterseniz snzg11'in resimleri gelene kadar bekleyin.Öyle karar verin.Tabi karar sizin. | |
|
| |
exellency
| Konu: Geri: Seiko Military Cuma 22 Ekim - 3:42 | |
| Aslında snzg11 alıyordum neredeyse ama son anda vazgeçtim çünkü kadranı biraz fazla kalabalık geliyor bana. snzg05 onun ikizi gibi ama kadranı daha hoşuma gitti... dediğim gibi iki saat mekanizma, büyüklük vb olarak aynı bilemiyorum siz kaça aldınız ama snzg11 leri 200 tl ye satıyorlar snzg05 leri iki katı fiyata nedenini anlayamadım bunu bir türlü... | |
|
| |
Bakone
| Konu: Geri: Seiko Military C.tesi 23 Ekim - 5:21 | |
| - exellency demiş ki:
- Aslında snzg11 alıyordum neredeyse ama son anda vazgeçtim çünkü kadranı biraz fazla kalabalık geliyor bana. snzg05 onun ikizi gibi ama kadranı daha hoşuma gitti... dediğim gibi iki saat mekanizma, büyüklük vb olarak aynı bilemiyorum siz kaça aldınız ama snzg11 leri 200 tl ye satıyorlar snzg05 leri iki katı fiyata nedenini anlayamadım bunu bir türlü...
Bana 134Tl'ye geldi saat tam olarak.Aradaki fiyat farkının nedenini ise bilmiyorum. | |
|
| |
sandeman
| Konu: Geri: Seiko Military C.tesi 23 Ekim - 6:18 | |
| 100 dolardan 110 dolardan gümrükte sorun çıkmaz efendim. Gümrük haddi 150 €. Yılbaşına doğru onu bile esnetiyorlar. Yurtdışından aynı yolla getirtip,üstüne kar çakanlara pardon ekleyenlere para vereceğinize direkt ebaydan alın bence. | |
|
| |
Bakone
| Konu: Geri: Seiko Military C.tesi 23 Ekim - 6:26 | |
| - sandeman demiş ki:
- 100 dolardan 110 dolardan gümrükte sorun çıkmaz efendim. Gümrük haddi 150 €. Yılbaşına doğru onu bile esnetiyorlar. Yurtdışından aynı yolla getirtip,üstüne kar çakanlara pardon ekleyenlere para vereceğinize direkt ebaydan alın bence.
Aynen katılıyorum.Ebay'dan 65$'a alıp burada gg'de ve sahibinden'de 135 liraya satmaya çalışanlara para yedirmektense kendim almayı tercih ederim. (Çok gaza getirici bir cümle olmuş ya. ) | |
|
| |
| Seiko Military | |
|