Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Hamilton X-Copter

3 posters
YazarMesaj
zavarra

Hamilton X-Copter Empty
MesajKonu: Hamilton X-Copter   Hamilton X-Copter Icon_minipostedPtsi 21 Şub. - 23:38

Kıymetli arkadaşlar, yaklaşık 1 aydır otomatik saat alma planları yapıyorum. Bu forum sayesinde tercihimi 3 e kadar indirdim.
Günlük hayatta genellikle klasik giyinirim. X-Copter'lerin 3 modelininin de kendisine göre avantajları ve dezavantajları var.

1. Model http://www.saatvesaat.com/urun.asp?id=21505&urun=HAMILTON+HM76646533
Saati kolumda denedim, takım elbise ile çok iyi gitti ama diğer modellerine göre fiyatı biraz pahalı. Ankamall'de bir mağazada 2900 lira fiyat çektiler ama tahminimce 2700 kadar alabilirim. Ebay'de 1850 lira aynı model.

2. Model http://www.saatvesaat.com/urun.asp?id=21503&urun=HAMILTON+HM76616133
Saati deneyemedim. Bu saatin avantajı; metal kordonla takım elbiseme uyum sağlayabilir, siyah bir kordon alırsam da spor bir model olur. Türkiye'de 2.150 civarı alabilirim , ebay de 1.500 lira

3. Model http://www.saatvesaat.com/urun.asp?id=17328&urun=HAMILTON+HM76616333
Türkiye'de 2050 civarı alabilirim. Ebay'de 1440 lira.

Bütçe olarak 1500 civarı var ama tavsiyelerinize göre biraz daha fedakarlıkta bulunabilirim.
krytime

krytime

Hamilton X-Copter Empty
MesajKonu: Geri: Hamilton X-Copter   Hamilton X-Copter Icon_minipostedSalı 22 Şub. - 0:13

Hamilton x-copter güzel ve kaliteli bir model ama bence takım elbise ile kullanım için uygun bir model değil. Ayrıca metal kordon spor kullanım, deri kayış ise takım elbise ile daha uygun olur diye düşünüyorum.
ofis

ofis

Hamilton X-Copter Empty
MesajKonu: Geri: Hamilton X-Copter   Hamilton X-Copter Icon_minipostedSalı 22 Şub. - 1:09

Maksimum Havalanma Ağırlığı Hesaplayıcısı

saatlerde böyle bir özellik var

daha basit ama daha iyi görünen modeller seçmende fayda var fazladan para ödememiş olursun

saatlerin görünüm itibarıyla spor tarafı daha ağır basıyor bence

belki başa döneceksin ama başka modeller düşünmelisin
zavarra

Hamilton X-Copter Empty
MesajKonu: Geri: Hamilton X-Copter   Hamilton X-Copter Icon_minipostedSalı 22 Şub. - 2:24

İlginiz için teşekkürler.

Takım elbise ile giyebileceğim Armani Ar4628 model bir saatim var.

Gönlümden hem spor hem klasik görünen bir saat geçiyordu o yüzden X-Copter modellerine yoğunlaşmıştım.

Fiyat olarak da Ebay'deki fiyatlar bütçeme uygun gelmişti.

Eğer hem spor hem klasik görünümlü saat tavsiyeniz varsa, tavsiyelerinizi memnuniyetle dinlerim.
krytime

krytime

Hamilton X-Copter Empty
MesajKonu: Geri: Hamilton X-Copter   Hamilton X-Copter Icon_minipostedSalı 22 Şub. - 4:34

Hamilton almak istiyorsanız, hem spor hem de klasik tarzda kullanılabilecek model olarak jazzmaster serisine bir göz atın derim.
ofis

ofis

Hamilton X-Copter Empty
MesajKonu: Geri: Hamilton X-Copter   Hamilton X-Copter Icon_minipostedSalı 22 Şub. - 5:42

şöyle bir seçenekte var

çelik kordonlu bir model beğenip ekstradan deri kayış alarak 2 türlü kullanım sağlayabilirsiniz.

neden çelik kordon dedim. deri kayışlı alıp o modele çelık kordon uydurmak problem olabiliyor çok model var üreticinin tercihettiği modelin havası yansıtılamıyo ve deriye göre pahalı.kafa yormaya gerek kalmaz.
deri kayış ölçü tuttuktan sonra toka şekli.desenli - dikişli ve kalitesi gibi daha az seçenek kalıyor.nato kayış alınarak çok dahada spor hava verilebilir.1 saat sıkılmadan 3 saatmiş gibi iş görür.

anladığım kadarıyla kadran dolu dolu olsun istiyorsunuz krono takvim vs.gibi bol özellik.
forumu biraz daha inceleyin önemli olanın görüntüden ziyade içindeki kalite olduğunu anlayıp daha sade modellere yöneleceksiniz.

200-300 tl lik bir seiko 5 e bile bakış açınız değişecektir.
zavarra

Hamilton X-Copter Empty
MesajKonu: Geri: Hamilton X-Copter   Hamilton X-Copter Icon_minipostedSalı 22 Şub. - 6:36

Sayın Krytime; Jazzmaster tavsiyeniz için teşekkürler. Open Heart modelini listeme aldım.

Sayın Ofis; ilk 3 paragrafta beni ve istediğim ürünü iyi analiz etmişsiniz.

X-Copter için kayış tavsiyeniz iyice kafama yattı yani 3. modeli almaktan vazgeçtim diyebilirim. 1. sinden de altın olduğu için vazgeçtim.

Şimdi ya 2. seçeneğime yöneleceğim ya da Open Heart gibi başka bir seçeneğe...

krytime

krytime

Hamilton X-Copter Empty
MesajKonu: Geri: Hamilton X-Copter   Hamilton X-Copter Icon_minipostedPerş. 24 Şub. - 4:23

Open Heart güzel bir model. Ancak x-copter ve open heart her yönden birbirlerinden farklı modeller. Yani pek birbirinin alternatifi olan modeller değiller.

Hamilton X-Copter
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Hamilton vs. Victorinox
» Hamilton H76412143
» Bu Hamilton nasıl?
» Hamilton Khaki E.T.O
» SATILIK HAMILTON 2. EL