| Eta 2846 Revizyon | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
BR-02
Mesaj Sayısı : 408 Kayıt tarihi : 20/02/11 Nerden : Federal Almanya
| Konu: Eta 2846 Revizyon C.tesi 2 Nis. - 1:20 | |
| Merhaba arkadaslar, sizlere Mondaine Marka Isvicre yapimi bir Istasyon saati (tabir ediliyor buralarda, istasyonlardaki saatlere benzemesinden dolayi) nin Revizyonunu yani bakimi esnasinda cektigim fotolari sunmak istedim......... Istasyon saati olarak ilk defa güzel isvicre yapimi otomatik bir saat geldi.......Genelde millet ekonomik olarak pilli saatleri tercih ettigi icin. Birde gözleri bozuk olan yasli insanlarin tercih ettigi bir still olarak burda ragbette. Makine: ETA 2846 V8 - 11 1/2 - Anka tasi acisi 53 derece bakim öncesi hata Beat Error 1,3 Mili saniye (MS), bakimdan sonra 0,0 ile 0,1 MS - 21600 vurus - Akrep, yelkovan, saniye, takvim (kadrandanda anlasilacagi üzere bu saatde kullanilmamis) -Amplitude bakim öncesi 225 derece, bakim sonrasi 283-295 derece arasi..
Yapilan islemlerin nasil ve ne kadar ugras getirdigini sizler takdir edersiniz, El emegi göz nuru dedikleri terimi en güzel yansitan bir meslek dali........ Bazi resimler net olmiyabilir, elimden geldigince cekmeye calistim. Resimler biraz bol kepce oldu galiba ama....... sonda bir de 30 sn vidyo var.....Acilmada sorun yasanirsa boyutlari dahada kücültebilirim.... Iyi bilgilenmeler dilerim.........
En son BR-02 tarafından C.tesi 2 Nis. - 6:08 tarihinde değiştirildi, toplamda 8 kere değiştirildi | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: Eta 2846 Revizyon C.tesi 2 Nis. - 1:43 | |
| Güzel bir çalışma olmuş.Teşekkürler... | |
|
| |
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Eta 2846 Revizyon C.tesi 2 Nis. - 4:08 | |
| çok teşekkür.elinize sağlık.
kadranda takvim nerede birde 6. resimdeki kadrandaki boşluk kesik oluk her neyse onu anlamadım.diğer resimlerde göremedim.o nedir diğer resimlerde nerede? 2 farklı saat resimlerimi yoksa? | |
|
| |
BR-02
| Konu: Geri: Eta 2846 Revizyon C.tesi 2 Nis. - 5:36 | |
| Sayin Ofis bu saatde takvimi kullanmamislar, yani makinede var ama kendi kendine calisiyor. :-)
Resimlerde biraz yanilgiya düsebilirsiniz, bakim icin sökerken resim siralamasi ve gercek siralama baskaydi. Otomatik aksami cikartikdan sonra kadrani dagitigim icin, size öyle gelmis olabilir, aslinda tam anlamiyla bahsetmis oldugunuz boslugu anliyamadim.
mesajlariniz icin tsk ederim. | |
|
| |
ofis
| Konu: Geri: Eta 2846 Revizyon C.tesi 2 Nis. - 5:57 | |
| 6. resim şu an 7. resim olmuş akrep ve yelkovanın aksi istikametinde ki kesikten bahsediyorum kesik dedim bu sefer çünkü çapaklar görünüyor. ordaki olay nedir | |
|
| |
BR-02
| Konu: Geri: Eta 2846 Revizyon C.tesi 2 Nis. - 6:11 | |
| Sayin ofis resimleri tekrar degistirdim, simdi sökme sirama göre resimler dogru. Sorunuzu tekrar resim nosuna göre sorabilirmisiniz? | |
|
| |
ofis
| Konu: Geri: Eta 2846 Revizyon C.tesi 2 Nis. - 6:24 | |
| 33. resimdeki görünen kesiği merak ettim.o kesik başka bir yerde görünmüyor. nasıl oldu yada olduktan sonra nasıl kayboldu | |
|
| |
dreren
Mesaj Sayısı : 331 Kayıt tarihi : 24/01/10 Yaş : 41 Nerden : karaman
| Konu: Geri: Eta 2846 Revizyon C.tesi 2 Nis. - 7:00 | |
| Bu markayı çok seviyorum;demiryollarına da saat yapıyordu herhalde;saniye çarkını görsem hemen bu saat Mondaine derim:)@BR-02 güzel çalışma olmuş,emeğinize sağlık | |
|
| |
BR-02
| Konu: Geri: Eta 2846 Revizyon C.tesi 2 Nis. - 7:53 | |
| Sayin ofis simdi anladim sorunuzu, o görmüs oldugunuz, kadran korumasinin kesigi, | |
|
| |
ofis
| Konu: Geri: Eta 2846 Revizyon C.tesi 2 Nis. - 8:08 | |
| tamam şimdi anlaşıldı öğreniyoruz yavaş yavaş. korumada da saatin üzerindeki yazıları andıran yazılar olunca her ne kadar aynısı yazmasada makro çekimden ilişkilendiremedim. teşekkürler | |
|
| |
BR-02
| Konu: Geri: Eta 2846 Revizyon C.tesi 2 Nis. - 8:22 | |
| Hic sorun degil ,bu resimleri bayagi güzel incelediginizi vurguluyor. laletdayin bakmadiginizi gösterirki bu dacok sevindirici........
Bazi kadranlar cok hassas oluyor, bu saatdekigibi, en ufak bir hatayi affetmiyor,o yüzden nemelazim en iyisi kullanmak.........
Burdaki müsteriler bu konularda cok hassaslar, en ufak bir hatayi bile hemen görüp skayet ediyorlar,veya bir daha gelmiyorlar, gtabii ki zararinida mahkeme yoluna kadar giderek taleblerindede bulunuyorlar, haklilarda, ince calismalar,bazen hata yapabiliyor insan, ne kadar aza indirirsek o kadar iyi....
| |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Eta 2846 Revizyon C.tesi 2 Nis. - 9:40 | |
| Amplitude neredeyse çalışamaz derecede düşükmüş. | |
|
| |
Akif
Mesaj Sayısı : 250 Kayıt tarihi : 04/10/10 Yaş : 50 Nerden : İzmir
| Konu: Geri: Eta 2846 Revizyon Ptsi 4 Nis. - 6:02 | |