Mesaj Sayısı : 408 Kayıt tarihi : 20/02/11 Nerden : Federal Almanya
Konu: Pasha de Cartier Revizyon BS (bayansaati) Salı 17 Ocak - 5:05
Merhaba arkadaslar yine bir revizyon ile karsinizdayim. Saatimiz Pasha de Cartier bayanmodeli, komple celik, safir cam, beyaz kadrana sayili ve altin index, mavilestirilmis akrep, yelkovan ve saniye, panorama takvim.
Makinesi 2892A2 ETA modifiye edilmis, modifiyesi panorama takvim göstergesi, bu yüzden ilginc oldugu icin bu revizyonu sunuyorum. 28.800 vuruslu, 21 rubinli. Yoksa 2892 ler bir cok modelde kullanilmakta.
Bana geldiginde amplitüd 218, kaldirma acisi hatasi 1,1ms, ve ilk göreceginiz reimlerden de anlasilacagi üzere bir hayli yipranmis görüntüsündeydi, revizyondan sonraki izlenimleri sizlere birakiyorum.
Komple bakimi yapildiktan sonra, amplitüd 295, 0,0 ms, ve günde +1 sn. ileri gitmeye ayarladim.
iyi izlemeler....her zamanki gibi sonda birde vidyo sunacagim.
Bakimdan sonra
En son BR-02 tarafından Salı 17 Ocak - 6:22 tarihinde değiştirildi, toplamda 5 kere değiştirildi
watcher Admin
Konu: Geri: Pasha de Cartier Revizyon BS (bayansaati) Salı 17 Ocak - 5:17
Bravo ve ellerine saglik dostum. Ama makineyi gorunce vay caninaaa dedim. Pasha cartier ve bir DD big date modifiyeli 2892 ha? hemen Dubois Depraz'dan gelen fiyat listesine baktim. 500 adetlik alimlarda bu makinenin en ust duzey kalitede adet fiyati: 350-400 € civari Saatin satis fiyatini bilmiyorum ama oldukca yuksek oldugunu biliyorum. Iste bu nedenle artik marka saat alamiyorum...
Sevgili BR-O2 Resimlere yazdigin ust yazilar cok guzel ve dogru olmus, forum adina sana tesekkuru borc biliyoruz.
.
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
Konu: Geri: Pasha de Cartier Revizyon BS (bayansaati) Salı 17 Ocak - 5:44
deka
Konu: Geri: Pasha de Cartier Revizyon BS (bayansaati) Salı 17 Ocak - 6:18
Mükemmel olmuş, eline sağlık.
hasanyuceer
Mesaj Sayısı : 298 Kayıt tarihi : 19/02/11 Yaş : 38 Nerden : Ankara
Konu: Geri: Pasha de Cartier Revizyon BS (bayansaati) Salı 17 Ocak - 6:27
Çok güzel olmuş sonraki hali, elinize sağlık.
Ama nasıl bir insanoğlu bir saati bu hale gelene kadar kullanır yahu...
Deniz-KSK
Mesaj Sayısı : 397 Kayıt tarihi : 01/11/10 Yaş : 37 Nerden : KARŞIYAKA
Konu: Geri: Pasha de Cartier Revizyon BS (bayansaati) Salı 17 Ocak - 7:02
Fotolarda imza kullanımı iyi olmuş. Saatin öncesi ve sonrasına ait fotolarda ki değişim ibretlik olmuş. Mükemmel bir revizyon.
christiano
Konu: Geri: Pasha de Cartier Revizyon BS (bayansaati) Salı 17 Ocak - 7:30
Çok güzel olmuş üstad,ellerinize sağlık
yusufduz
Konu: Geri: Pasha de Cartier Revizyon BS (bayansaati) Salı 17 Ocak - 8:04
Üstad ellerinize sağlık,çok iyi bir çalışma.Şanslı bir sahibesi var.
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: Pasha de Cartier Revizyon BS (bayansaati) Salı 17 Ocak - 10:22
Elleriniz dert görmesin üstad. Bu arada konu açılmışken sorayım, bu açıyı daha önce de duydum ama ne olduğunu anlamadım, rica etsem bizi aydınlatırmısınız?
vervito
Konu: Geri: Pasha de Cartier Revizyon BS (bayansaati) Salı 17 Ocak - 12:23
elinize emeğinize sağlık.
BR-02
Konu: Geri: Pasha de Cartier Revizyon BS (bayansaati) Salı 17 Ocak - 21:26
Sayin Teng,tabii ki seve seve.......
Kaldirma acisi, diye isin asli ben tercüme ettim, Ingilizce Liftangle, veya almanca Hebewinkel, diye geciyor, Balans tasinin masayla irtibatinda olusan acinin degerleri, zaman ayarinida bir hayli etkiliyor. Ayar makinelerinde beat error olarak gecer. Eski saatlerde diregi döndürmek suretiyle, yenice modellerde ise muska tabir edilen pandülün baslangicindan ayarlanir, tabii ki dönme tertibati var ise.
Bakip mesaj yazan tüm arkadaslara tesekkür ederim. Sunulan paylasimlarin izlendigini bilmek güzel sey.
En son BR-02 tarafından Salı 17 Ocak - 21:35 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
haspirin
Mesaj Sayısı : 272 Kayıt tarihi : 04/01/10 Yaş : 46 Nerden : Ankara
Konu: Geri: Pasha de Cartier Revizyon BS (bayansaati) Salı 17 Ocak - 21:34
elinize sağlık üstad.
Şu ETA bazlı big date'ler biraz daha yaygınlaşıp ucuzlasa ne güzel olacak.
BR-02
Konu: Geri: Pasha de Cartier Revizyon BS (bayansaati) Salı 17 Ocak - 21:50
Sayin haspirin size tamamen katiliyorum, benimde hosuma gitti......
2892 ler bir hayli hassas makine, en ufak bir nanometrik, hatayi kabul etmiyor.
Birde tesbit ettigim bir olay var, etanin orjinal yaglama kilavuzuna göre, örnegin rotor carklisini yagladiginizda bir cok üretilen mekanizma takilma yapiyor, otomatik tam kurmuyor, dolayisi ile saat durma yapiyor, veya piyasadaki en ince yag cubugunun ucu ile yagladiginizda yag cok geliyor, ve amplitüd düsüyor, özel bu tip bakimlar icin 0,18mm bergeonun özel üretim yag cubugu almak zorunda kalmistim.......
Yani yaglama kilavuzuna göre bile yaglasaniz, belirli olaylari bilmesseniz veya tecrübe yoksa randiman alamiyorsunuz. Bu makinelerde, yaglanma yapilacak yerlerde yaglari koklatmaniz gerekiyor......
Bence ya eta baskida yanlislik yapti, veya özel olarak böyle bir hata koyduki bizler ugrasalim diye........
Ayni sey saniye carkinin yaglanmasi icinde gecerli, yaglanmasi gereken özel iki yer var, kilavuzda moebius d-5 microgliss ve moebius 9415 sürülmesi gereken yerlere, yaglari sürdügünüzde, aldiniz basiniza belayi......
Eger yag fazla ise ki bu bahsettigimiz damlacigin damlacigi ki dedigimgibi piyasadi en ince yag cubugubergeonun dahil, koklatma orani bile fazla geliyor, amplitüd hemen yüzde 40 lara varan oranla düsebiliyor. Sadece yukarida bahsettigim 0,18lmm üzel üretim cubuk ile koklatmak süretiyle, olay cözülebiliyor.....
vervito
Konu: Geri: Pasha de Cartier Revizyon BS (bayansaati) Salı 17 Ocak - 22:56
289x serileri gerçekten çok hassas makine, geçenlerde onu söyleyecektim bir başlıkta unuttum ama, günlük kullanacağınız veya Diver ve military tarzı sağa sola değebilecek düşebilecek saat modellerine uymayan bir makine bence, daha çok ince zarif seyrek takılan saatlerde olması makuldur. dayanıklı makine olarak bulmuyorum bu seriyi..
Akif
Mesaj Sayısı : 250 Kayıt tarihi : 04/10/10 Yaş : 50 Nerden : İzmir
Konu: Geri: Pasha de Cartier Revizyon BS (bayansaati) Çarş. 18 Ocak - 6:13
Elinize sağlık, hem saati yeniden hayata döndürdüğünüz hem de anlatım ve sunumunuz için.