godzilla34 dostum, saat, ikinci elde kare formun çok rastlanan bir şey olmadığından dolayı almaya değecek bir saattir. Çok pırıl pırıl görünmemesine rağmen bence elde bulunması gereken bir model. Makinesi cal.9LT ve üretim yılı 1949 sanırım. Fiyatını bilmiyorum. Samsun'da ben bu saati yaklaşık 50TL civarında alırım. Markasının Longines olması onun üzerine çok çok 50 TL daha koyar, fazla değil. Onu da ben vermem. Kasa, polisaj arzu etmekle beraber sağlam görünümlü. Masayla temasından bütün lugların haberi var en azından. Cam değişme istemiyor. Kadranın saat çizgilerinin kabartma olması güzel, çünkü elinde acil işi olmayan ve biraz da benim gibi rahatsızlık ölçüsünde titiz bir usta bulman halinde kadranı orjinaline yakın bir şekilde boyatabilirsin. Renk olarak da orjinalini bvilmiyorsan kırık beyaz ya da ekruyu düşün derim. Saniye kolunu kafana takma, o kadar zor bulunacağını zannetmiyorum. Hatta yakın bir tanesini bulup, çapını direk çakma taşında vurulacak hassas bir darbeyle o aksa göre ayarlatabilirsin. Tepe orjinal gibi durmuyor. Bu kasanın tepesi de bu şekilde fakat bunda bir uyumsuzluk kendisini hissettiriyor. Değişsen iyi olur. Makinede bir sorun yok gibi. İncabloc olması, balansını otomatik şanzımanlı arabalarda olduğu gibi kendi kendini uzun bir süre koruduğunu gösterir. Pandül ayarının artıya resmen dayanmış olması düşündürücü. Bu kadar geri kalıyor olması, içindeki tozlanmanın zaman ve yağın etkisiyle çamurlaşma yapıp saat tutmasını zorlaştırmasından olabilir. Demek ki kuru şase zamanı gelmiş arkadaşın, ne dersiniz sayın M. Ali Sade?
Flaşın etkisi de var muhakkak ama baktığımız açıdan orta çarkının da temiz göründüğünü söylemeliyim. Kısacası dostum, koleksiyon değeri açısından alabilirsin, kare karedir. Saygılarımla...