| Replika Longines - Tahmin ve İzlenimler | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
qazokmubec
Mesaj Sayısı : 343 Kayıt tarihi : 01/06/11 Yaş : 49 Nerden : Ankara
| Konu: Replika Longines - Tahmin ve İzlenimler Çarş. 29 Haz. - 8:17 | |
| Selamlar arkadaşlar, Sırf merakımdan http://urun.gittigidiyor.com/LONGINES-OTOMATIK-ERKEK-KOL-SAATI-MUKEMMEL-MODEL_W0QQidZZ41440880ilanındaki saati az önce aldım. 95 TL fiyatına göre hiç riske gitmiş saymıyorum kendimi. Burada anlatıldığı gibi çıkmazsa iade ederim, en azından o güvencesi var. Resimlerinden kalitesi belli olmuyor ama replika bir longines'e göre enteresan bir makinası var gibi duruyor. Cumaya elime geçince incelemede bulunurum, ama önce bir gerçek longines var elimde, onun incelemesini bitirmem lazım. Hatta gerçeğiyle replikasını karşılaştırarak incelemek istiyorum. saygılar, | |
|
| |
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Replika Longines - Tahmin ve İzlenimler Çarş. 29 Haz. - 18:59 | |
| forumda okumuş olabilirsiniz replika satıcıları genelde orjinal saat resimleri kullanıyorlar. 95 tl gibi bir fiyata satılan saat 10 ila 20 $ lık çin malı olabilir. replikayı görmeden almamakta fayda var. izlenimlerinizi bekliyoruz. iade olayına gelince bu tip saatler bir müddet kullanıp kenara atınca çöküyorlar.iade için zaman aşımı söz oluyor konusu yani.işleyen demir paslanmaz misali.
hayırlı olsun.
En son ofis tarafından Perş. 30 Haz. - 4:40 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Replika Longines - Tahmin ve İzlenimler Perş. 30 Haz. - 0:30 | |
| Makinesi ucuz Çin malı makine. | |
|
| |
qazokmubec
| Konu: Geri: Replika Longines - Tahmin ve İzlenimler Perş. 30 Haz. - 4:07 | |
| makinası büyük ihtimal dediğiniz gibi çin malı makinedir
henüz daha göndermedi satıcı, sırf meraktan girdim bu replika işine.
neyse bir gün daha geçip te göndermezse iptal edilmesini isteyeceğim gittigidiyor.com'dan. | |
|
| |
qazokmubec
| Konu: Geri: Replika Longines - Tahmin ve İzlenimler Cuma 1 Tem. - 2:42 | |
| evet arkadaşlar, saat geldi, cep telefonuyla çektiğim resimleri paylaşıyorum: Replikalar nasıl sınıflandırılıyor bilmiyorum ama üst düzey bir replika olmadığı kesin. Özellikle saatin arka kapağına baktığımız zaman bu işçilik hatalarını çıplak gözle görmek mümkün. Birinci hata, saatin mekanizmasının üzerinde otomatik kurma koluna yerleştirilen kanatlı logo tam yerine oturmamış, kanatlar havada kalmış. Aslında bir aşağıdaki "Longines" yazısı tam yerine oturmuş olsaydı, kanatların yerine oturmaması otantik bir hava bile vermiş olabilirdi ama o longines yazısının "ES" harfleri de yapışmadığı için bu otantik hava dağılıyor. İkinci ama gözle direk gözülmeyen hatası, arkasında bulunan saatin model nosu. L2.628.4.768 nolu numara, master collection'a ait başka tip bir saatin modeli, internet'te aratınca gelen saat tiplerinin bu saat ile ilgisi yok. dolayısıyla farklı tip longines'ler için aynı kasa kullanılıyor, bunu da başka bir replika kasasına oturmuşlar. saatin tepesi ilginç bir şekilde baskılı Longines logosuna sahip, yani kurma koluna longines ibaresi işlenmiş. benim tahminim, longines'in replikalarının artık seri üretime geçtiği yönünde, dolayısıyla tüm detaylarına kadar kopyalanmaya çalışılmış. saatin kadranında gözle görülür bir hata bulamadım. tabii basit bir büyüteçle baktığım kadarıyla. ayrıca camın safir mi mineral mi olduğunu anlayacak kadar henüz saatçi olamadım. bunun haricinde kadranda dediğim gibi amatör gözle görülen bir hata yok. hatta luminova'sı bile çalışıyor, gerçi bir türlü tam güneşe tutamıyorum zira ankara'da bir haftadır doğru düzgün güneş yok hep bulut arkasındayız. buna rağmen elimle karartığım zaman parıltıyı görebiliyorum. saatin su geçirmezlik iddiası olmadığından kurma kolu vidalı değil. zaman tutuşunu kontrol etmek için ayar yaptım, bakalım günde kaç sn. kaçıracak. ilk izlenimlerim böyle, biraz zamandan sonra tekrar izleminlerimi yazarım. kolay gelsin. | |
|
| |
recklesstr
| Konu: Geri: Replika Longines - Tahmin ve İzlenimler Cuma 1 Tem. - 3:33 | |
| Çabuk varmış saat Siz saatin hatalarını detaylı bir şekilde yazmışsınız. Pek birşey bırakmamışsınız bize. Gene bir üzerinden geçmek gerekirse. Cam konusunda saat mineral cama sahiptir, kazara karışması haricinde safir olma ihtimali yoktur bence Model seri numarasının başka bir modele ait olması normal. Replica bir gözlük dahi aldığınızda üzerinde o markanın farklı bir modeline ait bir seri no yazıyorlar. Ne amaçla aynısını taklit etmiyorlar bilemiyorum. Luminova olması iyi, genelde orta kalite replicalarda lumi ya çok zayıf olur ya da hiç olmaz. Bu orta sınıfın altında bir replica gibi geliyor bana (Bende 2 adet replica saat var oradan bir tahmin yürütüyorum). Su geçirmezliği denemeyin Zaman tutması ise şansa bağlı. Benim evde 2 adet iskelet çin malı daybird (orjinal marka) saat var. Yakın zaman aralığında satın almama rağmen 2 saatte de ufak farklılıklar var. Aynı fabrikadan çıkma ikisi de ama mekanizmayı tutan kalıp,zaman tutmaları ve bazı dişliler-maşa takımı farklı. İlk aldığım iskelet çin saat günde 1-3sn arası sapma yaparak en stabil saatim şu anda. Ama benim kullanmadığım, hediye olarak aldığım 2. iskelet saat günde 1dk civarı sapma yapıyor. Diyeceğim sapma şans işi özellikle çinde. Saatin rotor kısmındaki kabarma olayı ise internet sitelerinde 25-35 dolar arasında satılan replicalarda benim gördüğüm bir olay. Yani bu saatin de kargo dahil fiyatı bu arada olmalı. Gerisi de satıcının karı. Ben de geçenlerde omega'nın replicasını beğenmiştim ama sizin saatteki gibi rotor kısmının atabileceğini düşünerek almamıştım (linkteki resimde de A harfi hafif havada). 33 dolarlık(54 liralık) bir replica o da. Ayrıca omeganın sitesinde de göremedim benzer bir dizaynı, replicacıların kafalarından model ürettiklerini düşünmüştüm http://www.priceangels.com/Classic_Self-Winding_Leather_Band_Men_s_Mechanical_Wrist_Watch_with_Omega_Logo-Brown_Band_p22430.htmliade hakkınız var ama çok beğendiyseniz kullanın tabi. | |
|
| |
qazokmubec
| Konu: Geri: Replika Longines - Tahmin ve İzlenimler Cuma 1 Tem. - 4:04 | |
| Halen onay vermedim ama ben de saatin 30$lık replika olduğu tahmin ediyorum.
neyse dediğim gibi bir replika merakını gidermek istiyordum, böylece gidermiş oldum, bir daha da replika işine bulaşmam zaten.
saygılar,
| |
|
| |
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Replika Longines - Tahmin ve İzlenimler Cuma 1 Tem. - 4:33 | |
| belli bir zaman gelince bu saati açar söker takarsınız.kordonuyla oynar yada yedek kordon yaparsınız.yada fazla zaman geçmeden hediye edersiniz.
bu tip saatlerin tek sevdiğim tarafı strese girmeden kurcalamak bozarken düzeltmek vs.
tekrar hayırlı olsun.zaman tutuşunu bekliyoruz.
| |
|
| |
qazokmubec
| Konu: Geri: Replika Longines - Tahmin ve İzlenimler C.tesi 2 Tem. - 4:57 | |
| zaman tutuşu: 24 saatte 5 sn. ileri gitti. Orjinal longines'imle aynı. ETA 7750'lı TISSOT'umdan daha iyi, onunki ortama 10 sn. ileri gidiyor.
Bunun GMT Kolu ayarlanabiliyor mu merak ettim. Ben ayarlayamadım ama ilginç bir şekilde tam doğru GMT'yi gösteriyor.
Bu arada saatin kopyalandığı model Longines Admiral GMT. Orjinalinin arka kapağı çelik kapak, bununkisi camlı kapak.
Yine de ilginç bir replika olduğunu söylemek lazım, ama ederi 60 TL'dan fazla olmamalıydı, kiloyla satılan cinsten. Muhtemelen bu bavulda satılan saatlerin bazılarını alıp düzeliyorlar sonra da A kalite replika diye satıyorlar.
Forumda daha önce denildiği gibi aslında Çinliler, İsviçrelilerin "mekanik" efsanesini de yerle bir etmiş durumdalar. En adi mekanizmaları, hatta muhtemelen taklidin taklidi mekanizmalar bile öyle ya da böyle zaman tutuyor. tabii ila ahir böyle zaman tutacak demek değil bu ama yine de kaliteli Çin mekanizmaları bile varken ortalıkta İsviçre efsanesinin daha ne kadar dayanacağı meçhul. Eğer Türkiye'de de devreye telif hakları koruması girerse bu sefer Teg Hauer, Rulex, Omego gibi "marka"larla saldırmaları an meselesi olur. | |
|
| |
recklesstr
| Konu: Geri: Replika Longines - Tahmin ve İzlenimler C.tesi 2 Tem. - 5:34 | |
| Zaman tutması gayet iyi, saatin yüz güldüren yanının zaman tutması oluşu güzel bir artı, avatarımdaki Seiko 5'in bile sapması +6sn. Yalnız fiyat olarak gerçekten biraz ederinden fazla. Mekanik konuda size katılıyorum, Çin mekanizma cloneları isviçre mekanizmaları ile hemen hemen aynı denebilir. Fark isviçre alplerinin havası, kalite kontrol ve işçilik bana göre Adamlar Avrupa'daki bir köyün aynısını baştan aşağı kopyaladılar, bir saat mekanizması clonelamak devede tüy kalır | |
|
| |
| Replika Longines - Tahmin ve İzlenimler | |
|