- FlyingOstrich demiş ki:
- Gunumuz markalarindan ilerde NOS olarak satilabilecek ucuza alinabilecek marka var mi ki mete abi?
Merhaba kardesim, istanbul bulusmasinda seninle de gorusebilmeyi cok istemistim ama olmadi insallah bir dahaki sefere,
gelelim soruna,
elbette su an mekanik olup ta alinacak ve etiketi de uzerinde tutularak saklanacak her saat, model kalktiktan sonraki birkac yil icinde nos denebilecek saatler olacaklar.
Eger buna yonelik bisey dusunulurse bikac seye dikkat edilirse daha iyi olur,
Gunumuzde kucuk bir marka olup ileride buyuyebilecegi tahmin edilen bir marka, mesela ben frederic constant derim, buna en guzel ornek maurice lacroix olabilir, birkac yil once cok uygun fiyatlardayken kendi makinelerini de eklemeye baslamalariyla fiyatlari firladi, o donemde alinmis ve kullanilmamis bir maurice lacroix bugun iyi bir nos olabilir.
Alinacak saatin makinesi de heryerde kullanilmayan klasik mesela bir eta 2824 degilse o da cazip olabilir.
Bazi markalar bir ara eski elde kalmis makineleri yeni kasalayip satiyorlardi bunlardan bulunabilse, o makineden artik kalmadigi icin cazip olabilir mesela dubey schaltenbrand markasinin zilli saatlerde kullandigi as5008 makine ilginc olabilir.
Ama yine de mesela ebay uzerinde arastirma yaparak bir nos saat herzaman enteresan olabilir.
Tissot lemania bir nos artik gunumuzde cok cok ender bulunabilen bisey oldu, bunun kullanilmisi bile cok arandigi icin fiyatlari oldukca yuksek.
Bir ara eski saatcilerde nos saatler halen bulunabiliyordu, bildiginiz gibi ben de nerede bir eski saatci gorsem girip soruyorum ama artik internet olaliberi pek bisey bulunmuyor, ya tumu gitmis satilmis oluyor ya da adam rayicin ustunde fiyat istiyor gozu acilmis oluyor. Ama bunun guzel yani satin alabilmekten daha fazla arastirmak ve bunun heyecanini yasamak.