| ORIENT HELLENIC CEX0R002W | |
|
+6cowboy ytk krytime burbank M.Ali Sade Exern 10 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
Exern
Mesaj Sayısı : 275 Kayıt tarihi : 28/08/11 Yaş : 40 Nerden : IZMIR
| Konu: ORIENT HELLENIC CEX0R002W Cuma 7 Ekim - 11:53 | |
| Power reserve gostergeli ve desenli kadraniyla klasik bir gorunume sahip olan Orient Hellenic'i degerli saat severlere sunuyorum. Orient EX46G otomatik mekanizma 21 tasli 21600 vuruslu Celik kasa ve kordon Mineral cam Kasa capi: 40mm (tepesiz) Kasa kalinligi: 12.5mm Lug genisligi: 22mm | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: ORIENT HELLENIC CEX0R002W C.tesi 8 Ekim - 3:57 | |
| Orient gerek saatlerindeki kalitesiyle ve de gerekse çok hesaplı fiyatlarıyla piyasada kendine güzel bir yer edinmiş bir markadır.
Orient'in quartzlarını bilemem.Ancak otomatiklerinin tamamında 1970 lerde kullanılmaya başlanan EM serisi makineler var.Bunlar diğer bir değişle 46XXX makinlerdir.
Her ne kadar kendileri bu makine için günlük +,- 25 saniye sapma normaldir deseler de bu saatler çok güzel zaman tutar.
Az bakımlı ve uzun ömürlü yapıları sebebiyle bu gün trende,otobüste,vapurda 40 yaş üzeri erkeklerin kollarına bakın,mutlaka pek çoğunda bu Orient'lerden görebilirsiniz.Çok da yaygındırlar.
Orient bu makine üzerine ekleme ve çıkarmalar yaparak modellerini sürdürmekte.
Arkadaşımızın incelemesi de çok hoş olmuş.
Saat de oldukça güzel bir saat. | |
|
| |
Exern
| Konu: Geri: ORIENT HELLENIC CEX0R002W C.tesi 8 Ekim - 6:14 | |
| Tesekkurler. Sapma konusunda haklisiniz. Yatay pozisyonda bekleyerek bir gunde 2 saniye ileri gitti. Tabi koldayken daha farkli degerler beklemek lazim. | |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: ORIENT HELLENIC CEX0R002W C.tesi 8 Ekim - 8:21 | |
| @ M.Ali Sade Bilgiler için teşekkürler. Şahsen sık sık otobüs ve tekneye binen birisi olarak benim gözlemlediğim en çok 30-40 yıllık Seiko 5'ler oluyor bu vasıtalarda. Eski Orient ve Citizen otomatiklere ise çok nadir rastlıyorum. Bu eski Japon otomatikler saat röntgenciliğimin velinimetleri... Benim de Orient otomatiklerde gözlemlediğim önemli unsur, mekanizmalarının sapma oranlarının oldukça düşük olmasıdır. | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: ORIENT HELLENIC CEX0R002W C.tesi 8 Ekim - 10:22 | |
| Çok güzel, hiç bir zaman yaşlanmayacak klasik bir saat. | |
|
| |
Exern
| Konu: Geri: ORIENT HELLENIC CEX0R002W Salı 1 Kas. - 17:39 | |
| | |
|
| |
ytk
| Konu: Geri: ORIENT HELLENIC CEX0R002W Salı 1 Kas. - 20:56 | |
| bence cok yakismi kayis.. | |
|
| |
cowboy
Mesaj Sayısı : 484 Kayıt tarihi : 15/09/09 Yaş : 40 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: ORIENT HELLENIC CEX0R002W Salı 1 Kas. - 21:00 | |
| Güzel olmuş bu kayışla da güle güle kullanın | |
|
| |
Exern
| |
| |
vervito
| Konu: Geri: ORIENT HELLENIC CEX0R002W Çarş. 2 Kas. - 9:28 | |
| bu modelden bende de var (rakam yerine indexler var sedece) ve gereksiz 22mmlik kalınca bir çelik kordondan ben de muzdaribim ve saati kullanamıyorum. deri kayışı rahat uydurabildiniz mi buna? Bir de bu modellerin camları çok fazla bombeli yapılmış. lup gibi biraz. lug arası 20mm olsa ve cam hafif bombeli olsaydı 4-4lük klasik saat olurdu benim için. Tissot le locle'nin yerini alırdı gözümde. | |
|
| |
Exern
| Konu: Geri: ORIENT HELLENIC CEX0R002W Çarş. 2 Kas. - 9:39 | |
| Evet indeksli modeli de var biliyorum. 22mm lik deri kayislar cok rahat takilabiliyor. Kendi orjinal kordonunu sokmeside takmasida bir dert. Tam luga denk gelen ek parca sinir etti beni. Zaten artik metal kordona donmem dememin bir nedeni de bu. Bombeli camlari seviyorum. Daha bir klasik havasi katiyor bence. Kadranin deseni Le Lockle a benzemesi de cok hos. Evet 4-4 luk degil ama bu fiyata guc gostergeli baska saat bulmak cok zor. Parasini sonuna kadar hakeden bir saat. | |
|
| |
bao.bao
| Konu: Geri: ORIENT HELLENIC CEX0R002W Salı 22 Kas. - 10:24 | |
| Çok güzel saat Exern, iyi günlerde kullan. Bıçakla birlikte verdikleri poza bayıldım. | |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: ORIENT HELLENIC CEX0R002W Çarş. 23 Kas. - 7:51 | |
| Yeni deri kayışı çok değişik ve hoş bir hava katmış. Ben bu modeli normalde beğenmiyordum ama bu haliyle ben bile takabilirim | |
|
| |
Exern
| Konu: Geri: ORIENT HELLENIC CEX0R002W Çarş. 23 Kas. - 8:14 | |
| Bao.bao ve burbank, tesekkurler. | |
|
| |
Exern
| Konu: Geri: ORIENT HELLENIC CEX0R002W Çarş. 7 Ara. - 9:01 | |
| | |
|
| |
parabellum p08
Mesaj Sayısı : 619 Kayıt tarihi : 09/03/10 Yaş : 52 Nerden : Samsun
| Konu: Geri: ORIENT HELLENIC CEX0R002W Çarş. 7 Ara. - 20:06 | |
| Çok hoş bir saat exern dostum. İnsanın içini açan, güleryüzlü bir kadranı var.İndex dizilimi harika neredeyse. Rakam halkası, ortasındaki gofretli bölüm, trityumları ve zaten başarılı logo tasarımıyla alıp götürüyor sevenlerini maşallah.Bezelin parlak, kasanın da mat çelik oluşundaki kontrast da cabası tabi. Koldaki fotoğraftan neredeyse bir kahve kokusu geliyor desem inanır mısınız dostum? Alacak olan arkadaşımıza, şimdiden hayırlı ve mutlu zamanlar yaşatmasını diliyorum, saygılarımla. | |
|
| |
Exern
| Konu: Geri: ORIENT HELLENIC CEX0R002W Paz 11 Ara. - 5:25 | |
| - parabellum p08 demiş ki:
- Çok hoş bir saat exern dostum. İnsanın içini açan, güleryüzlü bir kadranı var.İndex dizilimi harika neredeyse. Rakam halkası, ortasındaki gofretli bölüm, trityumları ve zaten başarılı logo tasarımıyla alıp götürüyor sevenlerini maşallah.Bezelin parlak, kasanın da mat çelik oluşundaki kontrast da cabası tabi. Koldaki fotoğraftan neredeyse bir kahve kokusu geliyor desem inanır mısınız dostum? Alacak olan arkadaşımıza, şimdiden hayırlı ve mutlu zamanlar yaşatmasını diliyorum, saygılarımla.
Cok tesekkurler dostum. Saatin ince detaylarini cok hos bir edebi dille anlatmissiniz. Koldaki fotograf bende de ayni etkiyi yaratti. Bu guzel pazar gunune sicacik kahvemizi yudumlarken, saatlerimizi seyrederek baslasak nasil olur? Inanin, butun haftanin yorgunlugunu aliyor. | |
|
| |
Deniz-KSK
Mesaj Sayısı : 397 Kayıt tarihi : 01/11/10 Yaş : 37 Nerden : KARŞIYAKA
| Konu: Geri: ORIENT HELLENIC CEX0R002W Paz 11 Ara. - 6:21 | |
| Çok güzel bir parça. Yıllar geçtikçe kıymetlenen ve özelliğini koruyan karakterli bir saat. Özellikle koyu kahverengi kayış (beyaz dikişli) ile bir harika. | |
|
| |
| ORIENT HELLENIC CEX0R002W | |
|