| Omegalarda Cosc sertifikası | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Omegalarda Cosc sertifikası Salı 13 Ara. - 3:23 | |
| Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Omega Planet Ocean aldım. Alırken cosc sertifikasını sorduğumda Omega sertifika vermez deyip sadece kredi kartı gibi bir kart verdiler. Şimdi içime bir şüphe düştü. acaba Omega gerçekten o kağıt yerine basılı bir kart mı veriyor, yoksa bana mı vermediler. Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar var mı ? | |
|
| |
yusufduz
| Konu: Geri: Omegalarda Cosc sertifikası Salı 13 Ara. - 4:23 | |
| | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Omegalarda Cosc sertifikası Salı 13 Ara. - 4:34 | |
| Bende de aynıları var , şimdiye kadar da sertifika kağıdı hiç görmedim, ama gözümden kaçmış olabilir diye düşündüm. Ayrıca neden belgesini adam gibi vermezler de sadece kartını verirler. Bana samimi gelmedi. | |
|
| |
yusufduz
| Konu: Geri: Omegalarda Cosc sertifikası Salı 13 Ara. - 4:47 | |
| Diğer markalardada durum benzer olabilir,yani her saat icin olcum sonuclarini gosterir belge duzenlemek zor olsa gerek.Ancak asagidaki uygulamada anladigim kadariyle Omega dan talep edilmesi halinde maille ölçüm bilgilerini gonderiyorlarmış.Ne kadar doğru emin değilim.
Yıl 2005.Yabancı bir forumdan alıntı:.
OMEGA sent me my COSC Certificate!!
--------------------------------------------------------------------------------
Hi guys,
Here's an example of how the manufacturer should treat the customer.....all I did was send an image of my plastic warranty card to Omega and they mailed me the original COSC certificate for my watch - the serial no. tallies and the technical details are mind-blowing!
Bravo, OMEGA!!!
Something I never understood is why Omega just doesnt package this with their watches.
| |
|
| |
ytk
| Konu: Geri: Omegalarda Cosc sertifikası Salı 13 Ara. - 5:38 | |
| bana da verilen bir sertifika olmamıştı. sadece plastik kartlar.. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Omegalarda Cosc sertifikası Salı 13 Ara. - 9:15 | |
| Başka markalarda durum aynı değil. ben bazı markaların sertifikasını okuduğumu hatırlıyorum. Hem ölçüm yapmadan sertifika veremeye ceklerine göre iş sadece kağıdın verilmesine kalıyor, üstelik bildiğim kadarıyla sertifikayı COSC veriyor. | |
|
| |
Echelon57
| Konu: Geri: Omegalarda Cosc sertifikası Salı 13 Ara. - 12:03 | |
| Sayin Teng aldiginiz Omega pakette hic bir anormallik yok.Sertifikasi Kart seklinde olmasi normal eskiden ama böyle degildi .COSC bir diploma gibi sertifika veriyordu yanlari mavi renkte islemeli gibi bu sertifikada bütün ölcümler ,pozisyonlari ile sapma derecelerini kayit altina alip yaziyorlardi.Altina COSC nin soguk mügürü bulunup buranin baskanin imzasi bulunuyordu.Bu Sertifika sekli icin Saat üreticileri belirli bir miktar ödeme zorunda kaliyorlardi.Cok fazla saat üreten üreticiler tasarruf yöntemlerini buldular omega,rolex gibi mesela bunlar karta test numarasini kendi basiyorlar daha önce makinenin verileri COSC den microfish yöntemiyle arsivleniyor onlarda sadece arsiv noyu kartiniza basiyor.Rolex ise sadece jelatinli plastik bir Rolex pulu koyuyor(yuvarlak ve kirmizi renkte) bu satista yesil-beyaz bir iple kayisina baglaniyor buda Rolexin COSC sertifikasi.Bunlari ne icin böyle yapiyorlar?Bir hissedar olarak ac gözlülükle (Swatch groupta) devamli daha fazla kazanc istedigim icin.Rolex ise tasarruf amacli yapiyor zira 710000 x 15 Avro düsünün iyi bir rakam ortaya cikiyor.Cok az saat üretipde cosc alan saat markalari fazla masrafli olmadigi icin Kuse sertifikayi verebiliyor. Bu saat üreticileri biz saatseverleri mutlu etmek icin ugrasmiyorlar asil amac maximum kar.Swatch grubunun kullandigi sinerjiyi bir bilseniz (Maliyet acisindan) sizi kimsenin görmedigi bir yere cekilip aglarsiniz. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Omegalarda Cosc sertifikası Salı 13 Ara. - 12:08 | |
| Bilmem mi maliyetinin kaç misline sattıklarını. Ben birkaç markada düz basılı bir kağıt görmüştüm, kuşeden vazgeçtim bari onu tam versinler. | |
|
| |
Echelon57
| Konu: Geri: Omegalarda Cosc sertifikası Salı 13 Ara. - 12:15 | |
| Keske nerde o günler bende cok isterdim.Ama Saat bagimliligimizi biliyorlar hic sansimiz yok maalesef:-))) | |
|
| |
| Omegalarda Cosc sertifikası | |
|