| Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project | |
|
+25cleric SEBA qazokmubec bstsn watcher crazyhours christiano krytime deka ytk Deniz-KSK oldboy vervito borahan frown solestar durdor hasanyuceer yusufduz bootsector movement34 ticktock burbank teng brkgler 29 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
watcher Admin
| |
| |
bootsector
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 27 Şub. - 3:59 | |
| @ticktock Sizin gösterdiğiniz saatin de muhteşem olduğuna karar getirerek 3 saatten sadece birini alabilecek olmanın üzüntüsüyle yanıyorum | |
|
| |
brkgler
Mesaj Sayısı : 513 Kayıt tarihi : 29/01/11 Yaş : 41 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 27 Şub. - 6:53 | |
| tabiki kambersiz düğün olmaz derler watcherin olmadığı projeyede iş demezler şimdi bunu Bora üstadımıza anket şeklinde sunmasını rica edeceğim... ben kadranlarını hazırladım... yalnız sizlerin karar vermesi gereken tek şey kadranın şekli... Dişli model, yuvarlak model ve çizgili model talep edilen siyah taban rengine uygun olanlar... Hasan dostum kadran çapı seiko ile aynı olacak...Teknik veriyi bakıp yazayım buraya... ancak fiyat belli... kayışsız kadrna imalatı 50-100 katılımcı ile kişi başına 20-50 dolar arasında oynar... katılımcı arttıkça bu fiyat düşer.... | |
|
| |
hasanyuceer
Mesaj Sayısı : 298 Kayıt tarihi : 19/02/11 Yaş : 38 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 27 Şub. - 7:22 | |
| Sanırım 28.5mm olması lazım. Benim saat de 29-30 civarı saati sökmeden ölçümde, 28.5 uyabilir.
Bir de takvim durumu nedir? Takvimsiz üretilecek mi?
Kadranlardaki gibi sunburst olacak mı?
İçinde Türksaat yazacak sanırım? | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 27 Şub. - 7:29 | |
| klasik FF kadranına benzeyen kadrandır benim tercihim.. ancak genele uyarım yine de.. | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 27 Şub. - 7:39 | |
| Benim merak ettiğim şudur. Biz bu işlem için gereken Seiko saati nereden bulacağız? Bu saatin çapı tam oalrak kaç mm olacak? Bu projeye ön ayak olan arkadaşlara teşekkürlerimi sunarak bu konularda bizi aydınlatmalarını rica ediyorum. Bir de gereken parçaları, saatleri bir yere yollayarak mı taktıracağız? Yoksa bizzat ortak bir saatçiye götürüp mü taktıracağız? | |
|
| |
hasanyuceer
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 27 Şub. - 7:43 | |
| - bootsector demiş ki:
- Benim merak ettiğim şudur. Biz bu işlem için gereken Seiko saati nereden bulacağız? Bu saatin çapı tam oalrak kaç mm olacak? Bu projeye ön ayak olan arkadaşlara teşekkürlerimi sunarak bu konularda bizi aydınlatmalarını rica ediyorum.
Bir de gereken parçaları, saatleri bir yere yollayarak mı taktıracağız? Yoksa bizzat ortak bir saatçiye götürüp mü taktıracağız? Seiko saati kendiniz temin edeceksiniz veya belki toplu olarak biryerden alınabilir. Saatin modeli önceki sayfada yazıyordu zaten, genelde ona uyguluyorlar ama tahminimce aynı makineli tüm saatlere olacaktır. (Hatta hemen yukarıda yazıyormuş snzh57, 55 gibi.) Saatleri sanırım saatçiye siz taktıracaksınız. | |
|
| |
ticktock
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 27 Şub. - 8:40 | |
| @bootsector saatler ebayde rahatlikla bulunabiliyor. fiyatlar 150 dolar civarinda...
benim de gorusum vervito gibi klasik diamond denilen ff kadrani, fakat ince bir detay var;
kadranda yuvarlaklarin veya sayilarin etrafindaki ince cizgiler sari yada gumus olmali secilicek saate gore. | |
|
| |
tmr5555
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 27 Şub. - 9:01 | |
| Üstadlar, Seiko snzh55'e monte edilir bir kadran yaparsak ve brkgler dostumuzun yukarıda gösterdiği modellerden üst solu yapmaya karar verirsek beni de listeye yazın. Watchuseek isimli forumda biliyorsunuzdur bu işi yapanlar oldu (link: http://forums.watchuseek.com/f21/new-dial-tread-seiko-fff-528181.html ) , ortaya çıkardıkları şu kadran gerçekten müthiş: Bu kadranın direk kopyasını yapsak müthiş olur bence. | |
|
| |
tmr5555
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 27 Şub. - 9:11 | |
| Yukarıda yayınladığım kadran ilk sayfadada yayınlanmış, neyse hatırlatma maksatlı diye düşünelim Ayrıca bu projede "Turksaat" yazısını kullanmamak bence daha yerinde olur, hem o isimle daha özel işler yapılıyor olduğundan hemde bu projenin özünde bir Blancpain kopyalamaca işi olduğundan dolayı, bilmem ne düşünürsünüz? Ayrıca bu kadranları almak isteyebilecek yurtdışı forumlarda bir sürü kişi bulabiliriz, böylece stok eritme sorunumuz olmaz (Türksaat yazmaz ise). | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 27 Şub. - 10:56 | |
| @tmr5555 Bence fikirler gayet güzel. Benim görüşüme göre tek sıkıntı bütün kadran opsiyonlarının siyah renkli olması. Yani ne olursa olsun siyah kadran mı olacak anket sonucu? Mavi ya da beyaz opsiyonlar daha bir gözümüzü gönlümüzü açmaz mı acaba? | |
|
| |
tmr5555
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 27 Şub. - 11:07 | |
| Beyaz bugune kadar sanirim yapilmamis, o da guzel ama benim oyum bahsettigim tasarima olur gibi sayin Bootsector, mavi konusunda ise su anda kararsizim :-) | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 27 Şub. - 11:26 | |
| Bence bezeli de düşünerek siyah olmazsa olmazdır, hem denenmiş, gayet güzel. | |
|
| |
tmr5555
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 27 Şub. - 11:31 | |
| - deka demiş ki:
- Bence bezeli de düşünerek siyah olmazsa olmazdır, hem denenmiş, gayet güzel.
Dogru tespit, donor saatin bezeli siyah arkadaslar. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 27 Şub. - 11:47 | |
| Olay budur, yoksa her renk için aynı renkde bezel bulmak sıkıntı yaratacaktır.Ayrıca zorluk derecesiyle beraber maliyet artar. | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Ptsi 27 Şub. - 12:10 | |
| abi bezel konusunda da görüşüp onay aldığım imalatçılar oldu ancak kadran kadar tutuyor fiyatları... yurtiçinde de yapacağını iddia eden yerler mevcut şimdi şunu açıklığa kavuşturalım... kadranımız hiçbir şekilde B.pain kopyası değil hatta kendini tiye alan bir ürün... beyazdaki yazılara sanırım dikkatli bakmıyorsunuz misal su geçirmezliği 1 kulaç adı filty... yani ortaya eğlencesi bol birşeyler çıkar... ben yola beyaz diye çıktyım çünkü hiç yapılmamıştı biraz da estetik görünümü vardı turkuaz renginden ötürü... ancak feminen olduğu gerekçesiyle vazgeçildi... mademki siyah üzerinden gidiyoruz... sizin cebinizi düşünerek siyah renk seçeneğine kolay ulaşılacağına karar verdik... (genel talep o yöndeydi zaten ) bir an önce anket oluşturulursa sonuca varırız bu konuda da yük yöneticilerin | |
|
| |
hasanyuceer
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Salı 28 Şub. - 0:24 | |
| Bu arada benim kadran Seiko ile uyuşmuyor boyut olarak ama gene uydurmaya çalışırım alıp. Bir karar verelim de | |
|
| |
benwade
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Salı 28 Şub. - 5:05 | |
| Ben de bir SNZH51 bir de SNZH57 aldım, 57yi kendim kullanacağım mod için, diğeri de satılık, beni de yazın listeye | |
|
| |
ticktock
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Salı 28 Şub. - 7:30 | |
| Ya arkadaslar, Siyah bezeli olan 2 adet saat var biri snzh55 biri snzh57 snzh57nin kadrandaki bezeldeki sayi ve cizgiler altin rengi snzh55te bunlar gumus-beyaz renkli... Simdi ankete koyulan kadranlarin hicbirinde dakika cizgileri vs altin sarisi degil. yani bu kadranlar snzh57 ye pek uygun degil. daha once yapilan calismalara bakarsaniz ne dedigimi daha iyi anlayacaksiniz. yani eger bu 3 kadrandan biri olucaksa kesin ( dakika cizgileri beyaz olucaksa ) snzh55 alacagim. yok dakika cizgilerini sari yapabiliyorsak snzh57 alacagim | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Salı 28 Şub. - 7:42 | |
| öyle birşey yapacağız ki hem solgun sarı(57) hem beyaz(55) için kullanılaiblir materyaller olacak şüpheniz olmasın | |
|
| |
ticktock
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Salı 28 Şub. - 7:58 | |
| size guvenim sonsuz brkgler hepimize hayirli olsun o zaman | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Salı 28 Şub. - 9:29 | |
| benimde yöneticilerimize güvenim sonsuz sağ olsunlar her türlü yardımı sağlıyorlar bu projeye nasıl karar verdimi nasıl bir düşünceyle yola çıktığımı önceden de anlatmıştım ancak birkez daha söylemekte fayda görüyorum... amaç şimdiye kadar başkalarının yaptığını yapmak değil fakat yeniden yapılacak işi aslını övecek biçimde yapmak... Onun haricinde Blancpain stili tutsunda nasıl olursa olsun deseydik zaten hazırda bulunan malzemelerle yapılırdı... Burada projeye verdiğimiz ad olaya bakışımızdaki espiri bile aslını yeterince yüceltiyor... hatta ilk tespit ettiğimiz renk bile saat dünyası için hala marjinal... Kimbilir belki bir gün onu da yaparız biz bir arada oldukça ismini tek tek saymıyorum yöneticilerin özverili yaklaşımı oldukça geri vites yok ... ileri hep ileri Edit: Şunu da belirtmekte yarar görüyorum: malzeme kalitesi aşağı düzeyde olmaz... en kötü ihtimalle forum saatlerimizi işleyen ellerden çıkar. | |
|
| |
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project Perş. 1 Mart - 1:14 | |
| brkgler bir çok arkadaş pm ile neden diğer renklerden vazgectıgımızı sormakta. Ben talebın yogunlukla sıyah oldugu ıcın sıyah ccalıstıgını aktardım, bilgi verebilirsen mutlu ve mesut SEIKO MOD projemeize devam edelim. | |
|
| |
ytk
| Konu: Geri: Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project C.tesi 21 Nis. - 1:11 | |
| Ee hadi? Neden durduk? Bir engel oldu da ben mi yakalayamadim? | |
|
| |
| Türksaat Forumu Seiko Mod - Turksaat Forum Seiko Watches Mod Project | |
|